Noen ganger kan det være hensiktsmessig å ty til en spenningsdobler. Spesielt i DIY prosjekter der en bruker hva en har 
http://www.tpub.com/neets/book7/27m.htm
http://www.tpub.com/neets/book7/27m.htm
Spenningsdoblere (og det som værre er) er vel fortrinns egnet for anvendelser som trekker lite strøm, gjerne i kombinasjon med høye spenninger, f.eks. rørgreier og statorspenning i elektrostater. Vanlige likeretterbrygger bør ha mindre støy og ripple i sammenlikning.Audiomix skrev:Bakgrunnen for at jeg fant fram denne informasjonen var behovet for noe høyere spenning til elektronikk som styrer et motor pot. Har ingen betydning for lyden her.
Jeg ville nok også holdt meg unna spenningsdobling i effektforsterkere. Det kan ha noe for seg i rør trinn som skal ha høy anodespenning. Det krever litt mindre av isolasjon i trafoen.
Snakker vi RF nå, eller er det et heftig klasse B PA-trinn? ;DAudiomix skrev:Det er nettopp den type utgangstrinn jeg sikter til. Vi snakker om 1000 volt eller mer.
Jeg hadde en forsterker i mange år som hadde rør med 3000 volt på anodene og ga 1000 watt ut. Med spenningsdobler.
For mange år siden skrotet jeg et røntgenspektrometer. Det var litt utstyr der som jeg valgte å ikke la gå på dynga, blandt annet to 0-3kV regulerte strømforsyninger, og en (frekvens)teller med Nixie-rør. Alt for kult til å kaste.Audiomix skrev:Det er nettopp den type utgangstrinn jeg sikter til. Vi snakker om 1000 volt eller mer.
Jeg hadde en forsterker i mange år som hadde rør med 3000 volt på anodene og ga 1000 watt ut. Med spenningsdobler.