Naturligvis kjedelig når man har planlagt et storartet måltid, har fått anbefalt vin av "noen som i teorien har peiling" og så ender det i skuffelse.
Må få lov å helle litt kaldt vann på her. Dette er en vin som i mange år har vært et av de beste kjøpene i klassen (i basisutvalget har den få konkurrenter).
1. Det kan ha vært en dårlig flaske. N=1 etc.
2. Jeg er over snittet interessert, og synes vinmonopolet har litt for høy selvtillit når det kommer til sine ansattes kompetanse. Ja, denne vinstilen er liksom den ultimate match til reinfilet. Men, og dette er kanskje hvor jeg tror hovedproblemet ligger, og det er at da skal kjøttet ikke druknes i fløtesaus. Da må hadde du nok vært mye mer hjemme med en 10 år gammel Amarone. Nei, Amarone er ikke min greie, men akkurat her funker det faktisk.
3. Om referansen er Chenet med 7,2g/l sukker, så kanskje dette blir skuffelse uansett.
Jeg kunne ikke la være å svare, for om du hadde servert lille rudolfs indrefilet mellom rosa/blodig, med en neve smørstekt kantarell. Salt og pepper. Muligens en porsjon sellerirotpure. Altså rene smaker, så hadde denne Crozes-Hermitage sittet som et skudd!