G
Gjestemedlem
Gjest
Kjøpte et kje på slakteren i går og fikk det delt opp i passe biter.
I dag brukte jeg ribbestykkene.
Disse ble kuttet opp i biter, litt som man gjør med pinnekjøtt og dampet på samme måte. Litt grove saltflak på kjøttet og damping til det er mørt. Litt Nolly Prat tilsettes vannet midt i dempingen. Når kjøttet er ferdig tas det ut av pannen og legges i en panne med fettsiden opp. Så får de litt tid under grillen i ovnen før de serveres.
Av kraft og vin lager man saus. Den gjevnes litt med maisena og tilsettes geitost, litt matyoughurt eller rømme og litt tyttebær. Rig og god saus. Kan tenke meg at rødvin og litt pepper og som monteres med litt kaldt smør til sist også kunne vært et godt alternativ, eller med litt portvin i i tillegg. Prøve det neste gang.
Laget også en panne med flak av potet, pepperrot og pastinak (skjært med ostehøvel), løk, rosmarinkvister fingersalt og italienske småsopp og godt med olivenolje. Surres i stekeovnen i en langpanne mens kjøttet dampes.
Dette ble riktig vellykket, nydelig mørt kjøtt med lett grilsmak, en god saus og lekre poteter og rotgrønnsaker. Savnet kansje noen dampede sukkererter eller feske grønne apargesbønner .. men det var godt uten også.
Kje er i det hele tatt utrolig mørt og godt kjøtt som man absolutt burde prøve seg på. Kjøttet ble like mørt som på en andalusisk pattegris og bedre på smak, saftig og godt.
I dag brukte jeg ribbestykkene.
Disse ble kuttet opp i biter, litt som man gjør med pinnekjøtt og dampet på samme måte. Litt grove saltflak på kjøttet og damping til det er mørt. Litt Nolly Prat tilsettes vannet midt i dempingen. Når kjøttet er ferdig tas det ut av pannen og legges i en panne med fettsiden opp. Så får de litt tid under grillen i ovnen før de serveres.
Av kraft og vin lager man saus. Den gjevnes litt med maisena og tilsettes geitost, litt matyoughurt eller rømme og litt tyttebær. Rig og god saus. Kan tenke meg at rødvin og litt pepper og som monteres med litt kaldt smør til sist også kunne vært et godt alternativ, eller med litt portvin i i tillegg. Prøve det neste gang.
Laget også en panne med flak av potet, pepperrot og pastinak (skjært med ostehøvel), løk, rosmarinkvister fingersalt og italienske småsopp og godt med olivenolje. Surres i stekeovnen i en langpanne mens kjøttet dampes.
Dette ble riktig vellykket, nydelig mørt kjøtt med lett grilsmak, en god saus og lekre poteter og rotgrønnsaker. Savnet kansje noen dampede sukkererter eller feske grønne apargesbønner .. men det var godt uten også.
Kje er i det hele tatt utrolig mørt og godt kjøtt som man absolutt burde prøve seg på. Kjøttet ble like mørt som på en andalusisk pattegris og bedre på smak, saftig og godt.