Mmm.
Fyr opp jerngryta, og brun den krydrede (kvernet peppermix + litt timian f.eks.) fileten i 50/50 olivenolje og margarin.
Når den er bruna rundt, putt gryta i kald stekeovn og sett den på 175 grader. Sleng med en 5-10 fedd hvitløk, med skallet på. De gir en nydelig søt rund smak. Den er ferdig etter 35 minutter ca.
I mellomtiden lager du sausen:
Et par tre sjallottløk hakket, sammen med litt tørket timian, surres blankt i litt olivenolje.
Tilsett hvitvin (1-3 dl) , og reduser.
Fyll på med litt god kraft/buljong og en dl med fløte. Du kan tykne den litt med maizenna. Riktig farge oppnåes med litt sukkerkulør.
Stekt fersk sopp (Helst mild, som champingong, men du kan også ha litt sterkere saker fra skogen) er nydelig til denne sausen. Steker du soppen i sjyen etter stekingen, så får de en helt uforglemmelig smak.
Server med poteter og brokoli.