gode oppskrifter på ytrefilet av svin?

Jan_I

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
4.139
Antall liker
312
Hei
Fikk noe ytrefilet av svin og trenger noen gode oppskrifter
Har du så kom gjerne med (også grillet)
Mvh Jan I
 

Rhesus

Hi-Fi freak
Ble medlem
23.11.2006
Innlegg
2.466
Antall liker
11
Mmm.

Fyr opp jerngryta, og brun den krydrede (kvernet peppermix + litt timian f.eks.) fileten i 50/50 olivenolje og margarin.
Når den er bruna rundt, putt gryta i kald stekeovn og sett den på 175 grader. Sleng med en 5-10 fedd hvitløk, med skallet på. De gir en nydelig søt rund smak. Den er ferdig etter 35 minutter ca.

I mellomtiden lager du sausen:
Et par tre sjallottløk hakket, sammen med litt tørket timian, surres blankt i litt olivenolje.
Tilsett hvitvin (1-3 dl) , og reduser.
Fyll på med litt god kraft/buljong og en dl med fløte. Du kan tykne den litt med maizenna. Riktig farge oppnåes med litt sukkerkulør.
Stekt fersk sopp (Helst mild, som champingong, men du kan også ha litt sterkere saker fra skogen) er nydelig til denne sausen. Steker du soppen i sjyen etter stekingen, så får de en helt uforglemmelig smak.
Server med poteter og brokoli.
 
N

nb

Gjest
Bruk steketermometer slik at kjøttet ikke blir tørt. Fin temperatur for svin er 65 grader kjerne (kilde: en av kokebøkene til Hr. Hellestrøm på Bagatelle, så ikke noe krangling her takk....). IKKE under noen omstendighet tro på noen av de "anbefalte" temperaturene på et termometer kjøpt i Norge, alle er altfor høye.
 
O

OivindJ

Gjest
Ikke for å rappe tråden, men Indrefilet av svin..NAM!! ;D

Deler den i to først. Skjærer så et snitt (som en oppned "T") og "bretter ut" begge halvdelene. Eventuelt flere snitt om de fortsatt er litt tjukke.

Litt salt, litt pepper, litt grillkrydder og masse smør i panna.

Ris og bernese-saus (eller hva det heter)

Er så godt at jeg blir helt fra meg.. :)

Edit; må prøve med en flaske rød-vin neste gang. Kommer vel til å sitte der med et stort glis og en deilig følelse i kroppen :) .
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Skjær fileten i tynne skiver. Stek lett i litt olje på pannen. Ta bort kjøttet mens man presser saften av en appelsin ut i pannen og koker denne inn til en sirup. Tilbake med kjøttet og la det surre litt. Hiv et par pitabrød på grillen eller i toasteren og smør litt hoi sin saus inni (slik som brukes til pekingand). Kutt noen strimler med agurk og vårløk og legg dette inni brødet sammen med kjøttet.

Snaddermat på 5-6 minutter
 
Topp Bunn