Å jøje meg... årets nyttårsbacalao var antakelig tidenes beste her i huset. Og dette er jo "nasjonalretten" herfra.
Fisken er loins selvsagt, fra en lokal helt av en produsent (Strømsholm Fiskeindustri, Tustna) men denne gang vannet ut lengre, i 36 timer, og med nytt vann siste 6 timer. Og desto større fiskemengde, siden den reduserte saltmengden tillater det. Krossade tomater, fersk løk, litt tomatpurre, fersk chili, Beate poteter, god olivenolje og vann. Mer trengs ikke for den totale matlykke.
Dahls pilsner og Gammel Opland kvirrevitt. Og hva rødvin angår så må jeg si at jeg savner de gode årgangene av Periquita; de var ypperlige til bacalao. Flere som har tanker om denne sjefsretten?
Fisken er loins selvsagt, fra en lokal helt av en produsent (Strømsholm Fiskeindustri, Tustna) men denne gang vannet ut lengre, i 36 timer, og med nytt vann siste 6 timer. Og desto større fiskemengde, siden den reduserte saltmengden tillater det. Krossade tomater, fersk løk, litt tomatpurre, fersk chili, Beate poteter, god olivenolje og vann. Mer trengs ikke for den totale matlykke.
Dahls pilsner og Gammel Opland kvirrevitt. Og hva rødvin angår så må jeg si at jeg savner de gode årgangene av Periquita; de var ypperlige til bacalao. Flere som har tanker om denne sjefsretten?