No er tida inne til å drive matauk. Om de skal ha sylte, frosne bær, syltetøy, saft eller vin, får bli ei anna avstemming. Men kva gjer de med bæra? Dei bør då ikkje berre dette ned?
Huff nei; jeg ble avvent for 40 år siden, har en gammel elskelig mor som blir blodsprengt i øya og tar stand som en irsksetter i bærskogen/ moltefjellet...
Sopptur i skogen er jo storves, men bærplukking blir for pitlete. Liker man blåbær kan man kjøpe amerikanske sorter som blir store busker, der bærene vokser i klaser og er store som små moreller.
19 små glass ripsgele er i hus.
Bringebæra er i fryseren, som ferdig syltetøy.
Jordbæra kommer vel også i hus snart tenker jeg.
Kantareller er å finne i skogen snart etter en slik en våt sommer.
Desverre er det bare 5 epler på treet i år.
Litt eplesyltetøy vil vel komme i hus allikevel.