Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Medlem
    Ble medlem
    Oct 2007
    Innlegg
    35
    Tagget i
    0 Innlegg

    Skurring i Hypex DS 4.0

    Hei,

    Har et subwoofer kit som av grunner har ligget en stund til modning. Mange år... Kjøpte det av en annen fyr som heller ikke hadde klart å få ut fingeren, så er ikke sikker på hvor gammel forsterkeren er (Hypex DS 4.0).

    Fyrte opp i kveld, og forsterkeren skurrer, forvrenger, vet ikke helt, men forferdelig å høre på. Har testet med flere høyttalere, så virker som det er forsterkeren som ikke fungerer som den skal. Så vidt jeg kan forstå har den ikke vært utsatt for annet enn langtidslagring.

    Er det noe som kan forklare fenomenet? Hva gjør jeg for å korrigere feilen?

    Takker for svar:-)

  2. #2
    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    Nov 2007
    Innlegg
    575
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra BillyJoe Se Innlegg
    Hei,

    Har et subwoofer kit som av grunner har ligget en stund til modning. Mange år... Kjøpte det av en annen fyr som heller ikke hadde klart å få ut fingeren, så er ikke sikker på hvor gammel forsterkeren er (Hypex DS 4.0).

    Fyrte opp i kveld, og forsterkeren skurrer, forvrenger, vet ikke helt, men forferdelig å høre på. Har testet med flere høyttalere, så virker som det er forsterkeren som ikke fungerer som den skal. Så vidt jeg kan forstå har den ikke vært utsatt for annet enn langtidslagring.

    Er det noe som kan forklare fenomenet? Hva gjør jeg for å korrigere feilen?

    Takker for svar:-)
    Er den full av støv? er lyden konstant? Du sier at du har prøvd flere par med høyttalere... men dette er jo en sub amp?

  3. #3
    Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2009
    Sted
    telemark
    Innlegg
    766
    Tagget i
    1 Innlegg
    Torget
    1
    ofte er korrosjon og oksydasjon i brytere potmetere årsak til sånne fenomener ,prøv en runde med spray beregnet for elekronikk ,

  4. #4
    Medlem
    Ble medlem
    Oct 2007
    Innlegg
    35
    Tagget i
    0 Innlegg
    Hei,

    Det er ikke støv. Forsterkeren er til en sub, men har aldri vært montert. Har vært på to-do lista i mange år nå:-)
    Siden elementet har vært lagret omtrent like lenge, så var jeg i tvil om hvor ulyden kom fra, derfor testing med andre høyttalere.

    Lyden er ikke konstant, den varierer med musikken, på en svært forstyrrende måte.

    Jeg er litt på tynn is her, ikke helt på hjemmebane når det gjelder elektronikk, men fikk googlet litt i en røykepause på jobben i dag vedr kondensatorer. Håper noen som kan mene noe om dette. Metoden som ble foreslått er å kortslutte kondensatoren (lade ut), deretter måle motstanden med et multimeter. Hvis kondisen er i orden skal motstanden stige inntil meteret konker ut. Hvis kondisen er ødelagt stopper målingen på en stabil motstand. Det er to store kondiser på kortet, har nå målt begge. En av de to 10000uf 80V kondisene stopper på rundt 6300 ohm. På den andre så tikker det jevnt og trutt oppover, gadd ikke mer da jeg passerte 15k.

    Indikerer dette at kondisen er gåen, eller er denne testen ikke noe å stole på? Fant den som sagt på en nettside.

  5. #5
    Medlem
    Ble medlem
    Oct 2007
    Innlegg
    35
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra HAREPUSEN Se Innlegg
    ofte er korrosjon og oksydasjon i brytere potmetere årsak til sånne fenomener ,prøv en runde med spray beregnet for elekronikk ,
    Hei, så ikke svaret ditt. Jepp, har kjøpt spray i dag, så prøver med solide doser av det også:-)

  6. #6
    Overivrig entusiast E.H.'s Avatar
    Ble medlem
    Jul 2013
    Innlegg
    671
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har du loddet ut kondensatorene? hvis ikke tror jeg du kan se bort fra den målingen.
    Jeg tviler på at kondensatorene er blitt 'dårlige' det er jo ikke så gamle saker, men har dessverre ingen forslag til hva problemet kan være.
    Hypex DLCP - Hypex UcD180 - Hjemmelagde høyttalere

  7. #7
    Medlem
    Ble medlem
    Oct 2007
    Innlegg
    35
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har ikke loddet ut kondisene. Men koblet ut kortet de står på, og kortslutta alle de små kondisene på kortet for å "nullstille" alt. Tenkte at testen da ville være ok, men som nevnt, jeg vet jo egentlig ikke hva jeg driver med her. Men gitt at forsterkeren er ubrukt, bare gammel, er det ikke rimelig å anta at å bytte kondisene er et fornuftig neste steg nå kondisene måler så forskjellig? Kontakta Hypex, som basert på serienummeret anslo forsterkeren til å være fra ca 2004-5. Mao +- 13 år uten bruk.

  8. #8
    Medlem
    Ble medlem
    Oct 2007
    Innlegg
    35
    Tagget i
    0 Innlegg
    @E:H: Vel, loddet ut kondisene og fant de i orden.... Dette var de to store. Kjørte forsterkeren uten også, samme faenskapet.
    Får vel sende den inn. Det er jo en veldig enkel konstruksjon, ikke mange deler, og alt ser helt fint ut. Har sprayet/renset så godt jeg kan, finner ingenting.

    Det sitter 5 ALPS pots som styrer volum, fase etc etc, men jeg kan operere disse uten at det påvirker skurring/distortion. Ulyden "følger" ikke bruk av potensiometerene i det hele tatt, men følger signalet. Alle kontakter ser ut som nye.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed