Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 38
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg

    Konstant brum trafo/høytt

    Har konstant brum fra trafo på integrert forsterker. Brum også ut i høyttalere. Ingen forandring ved justering av volum.

    Har 400V i hus. Nylig sjekket alle kretser for jordfeil. Også prøvd annen kurs, samt lagt ut alle kurser og kun kjørt med en dedikert kurs til forsterker.

    Testet den i et annet hus. Voila. .. stille.

    Må jeg evt prøve ut filter? Eller kan jeg ringe nettleverandør å få analyse. Kan det være noe problem hos naboen?

    Tips mottas med takk.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  2. #2
    Hifi Freak skorob's Avatar
    Ble medlem
    May 2012
    Sted
    Brumunddal
    Innlegg
    3,132
    Tagget i
    1 Innlegg
    Torget
    2
    Koble utstyret ifra jord! Sjekk om det blir stille da... Durer det ut til høyttalerene når du fra kobler alt av RCA og XLR signalkabler?
    Galskapen: Auralic Aries G2 - Accuphase DC-37- Accuphase C-3850 - Accuphase M-6200 - Spendor D9- Klipsch RF7mk3 - Wireworld Electra7 strømkabling - Cardas signalkabler og Chord høyttalerkabler.
    Stue: Squeezebox Touch - Primare Pre32 & 2xA34.2 - Klipsch RF7mk3 - Luxman JPS100 kabling.

  3. #3
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg
    Det brummer ved frakobling av alt annet enn strømkabel ja.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  4. #4
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har også byttet strømkabel uten hell.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  5. #5
    Hifi Freak Bartesam's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2002
    Sted
    Hus
    Innlegg
    8,873
    Tagget i
    1 Innlegg
    Ville sjekket glattingskondensatorene i strømforsyninga for tørrloddinger, men siden den er stille i et annet hus, så er feilen hjemme hos deg. 400 V i det huset du prøvde i også?
    Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

  6. #6
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg
    230 V hvor den var støyfri.

    Den integrerte dacen har også problemer med coax inn hos meg, noe jeg tror kan være pga støyen.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  7. #7
    Hifi Freak Bartesam's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2002
    Sted
    Hus
    Innlegg
    8,873
    Tagget i
    1 Innlegg
    Ved 400V har du fas + 0-leder for å få 230V ut. 0-leder er terminert sammen med jord, så det vil være full spenning til jord på ene fasen. Mulig dette har noe å si for brummen du hører
    Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

  8. #8
    Bransjemedlem Audiomix's Avatar
    Ble medlem
    Jul 2004
    Sted
    Kongsberg
    Innlegg
    11,313
    Tagget i
    7 Innlegg
    Album
    7
    Torget
    25
    Du har kanskje fått svar?
    Det er ingen som har noe annet enn 230V/50Hz i sine kontakter.
    Med 400V som du sier ville du brent alt som ble koblet til. I hvert fall blåst alle sikringer.
    Alt du sier tyder på at det er en feil eller to i forsterkeren.
    Hans - DIY'er

  9. #9
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jada. Jeg har målt 236V så den er grei.

    Problemet var at den var støyfri når jeg tok den med tilbake til selger.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  10. #10
    Hifi Freak BritFi's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2012
    Sted
    Oslo
    Innlegg
    1,471
    Tagget i
    1 Innlegg
    Torget
    1
    Prøv å ta ut kontakt til kjøleskap og annet du kan mistenke for interferens.

    Du kan jo også prøve " trikset mitt" (Elkjøp padde fjerner støy) som ble godt forklart av andre dyktige folk her på forumet.
    Det tok ihvertfall lille brummet jeg hadde, -du kan jo være like heldig

    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ner-sta-y.html

    Thomas btw?

  11. #11
    Hifi Freak Imagine's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2014
    Sted
    osøyro
    Innlegg
    3,656
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg har trafo brumming og knitring i frontene kun når jeg by passer forsterkeren , om til effektforsterker og dette kun med strøm kabel i , hva er det som gjør det tro , i selve forsterkeren er det tyst , samme med di andre inngangene. Er kun av inngangen hos meg og det er mest trafo brum i bassene og små knitringen i det øvre registeret. Dette gjelder den nye exposure 3010s2 dac jeg kjøpte. Det blir det samme om jeg har rca kablene i , og det blir ikke høyere brumming eller knitring når jeg skrur opp på multi forforsterkeren.

    Edit det er koblet opp likt som alle andre forsterkere jeg har hadd , og jeg har ikke hadd trafo brum og knitring i dem , enaste som er forskjell her er at jeg bruker bnc plugg på rca kablen som går fra sonos til dacen , men dette skal ikke gjøre slik at du får trafo brum.

    Imagine
    Siste redigert av Imagine; 21.09.2015 kl. 16:40.
    Tv : Lg Oled 55 Bv6
    Blu-Ray : Ps4 Pro
    Streamer : Sonos Connect
    Høyttaler : Jbl Exstreme forløpig

    Fult hjemmekino oppsett med hovedfokus på stereo kommer

  12. #12
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra BritFi Se Innlegg
    Prøv å ta ut kontakt til kjøleskap og annet du kan mistenke for interferens.

    Du kan jo også prøve " trikset mitt" (Elkjøp padde fjerner støy) som ble godt forklart av andre dyktige folk her på forumet.
    Det tok ihvertfall lille brummet jeg hadde, -du kan jo være like heldig

    http://www.hifisentralen.no/forumet/...ner-sta-y.html

    Thomas btw?

    Prøvd å legge ut alle kurser og dra ut alle støpsler i gjeldende kurs. Har også testet padde uten hell.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  13. #13
    Overivrig entusiast Geiren's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2005
    Sted
    Foten av Jotunheimen
    Innlegg
    861
    Tagget i
    1 Innlegg
    Sitat Sitat fra Imagine Se Innlegg
    Jeg har trafo brumming og knitring i frontene kun når jeg by passer forsterkeren , om til effektforsterker og dette kun med strøm kabel i , hva er det som gjør det tro , i selve forsterkeren er det tyst , samme med di andre inngangene. Er kun av inngangen hos meg og det er mest trafo brum i bassene og små knitringen i det øvre registeret. Dette gjelder den nye exposure 3010s2 dac jeg kjøpte. Det blir det samme om jeg har rca kablene i , og det blir ikke høyere brumming eller knitring når jeg skrur opp på multi forforsterkeren.

    Edit det er koblet opp likt som alle andre forsterkere jeg har hadd , og jeg har ikke hadd trafo brum og knitring i dem , enaste som er forskjell her er at jeg bruker bnc plugg på rca kablen som går fra sonos til dacen , men dette skal ikke gjøre slik at du får trafo brum.

    Imagine
    Jeg tror du har fått deg en jordlup nå Imagine. Jeg fikk samme problemet når jeg kjørte bypass på min amp. Brum og knitring. Prøv og ta vekk en og en signalkabel til det forsvinder, og jobb deg ut fra der. Har du et voltmeter med ohm på kan du måle deg fram til jordlupen din..husk og sjekk subbane også..
    Mvh Geiren

  14. #14
    Hifi-entusiast rellingsen's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2014
    Sted
    Rogaland
    Innlegg
    282
    Tagget i
    1 Innlegg
    Imagine, du kunne prøvd å isolere fjernsynet ditt fra jord, for en test ihvertfall... 3 runder el.tape rundt støpselet sikkert ikke lov, men anbefaler å teste
    SL-1210m5g - AT33PTG/ii - Clones PA 1
    CC Audio - Electrocompaniet ECD 2
    Optimal Acoustic Laboratories A10.0 & A30.05
    Klipsch Cornwall II Bob Crites oppjazza

  15. #15
    MORNING STAR
    Guest
    Hei hjaeger

    Begynn i den mest "banale" ende, nemlig signalkablene, er det god nok kontakt på RCA kontaktene, hvis dårlig forbindels eller brudd inni utstyr på ytterkappa, så får du brum.Du nevnte coax, sjekk den også, senter pin i rca og coax er signalførende og brudd her danner ikke brum.
    Sjekk ogsp RCA hunnene i utstyret ditt.

    Gjør dette først før du går videre.

  16. #16
    Hifi Freak Imagine's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2014
    Sted
    osøyro
    Innlegg
    3,656
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Geiren Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Imagine Se Innlegg
    Jeg har trafo brumming og knitring i frontene kun når jeg by passer forsterkeren , om til effektforsterker og dette kun med strøm kabel i , hva er det som gjør det tro , i selve forsterkeren er det tyst , samme med di andre inngangene. Er kun av inngangen hos meg og det er mest trafo brum i bassene og små knitringen i det øvre registeret. Dette gjelder den nye exposure 3010s2 dac jeg kjøpte. Det blir det samme om jeg har rca kablene i , og det blir ikke høyere brumming eller knitring når jeg skrur opp på multi forforsterkeren.

    Edit det er koblet opp likt som alle andre forsterkere jeg har hadd , og jeg har ikke hadd trafo brum og knitring i dem , enaste som er forskjell her er at jeg bruker bnc plugg på rca kablen som går fra sonos til dacen , men dette skal ikke gjøre slik at du får trafo brum.

    Imagine
    Jeg tror du har fått deg en jordlup nå Imagine. Jeg fikk samme problemet når jeg kjørte bypass på min amp. Brum og knitring. Prøv og ta vekk en og en signalkabel til det forsvinder, og jobb deg ut fra der. Har du et voltmeter med ohm på kan du måle deg fram til jordlupen din..husk og sjekk subbane også..

    Jeg gjorde det ganske enkelt i går jeg dro ut alle kontaktene og da mener jeg strøm , slik at bare exposure 3010 s2 dac hadde strøm igjen , dro ut også andre kontakter som fryser , kjøleskap , mikrobølg ovn , pcer , men det er akkurat det samme her så jeg trur nok av inngangen på denne kanskje ikke skal være slik den er , når jeg spiller fra sonos og ut fra dac inngangen ingen ulyder og høre fra exposure samme med alle andre inngangene ingen ulyder , det er bare når jeg skal bruke av inngangen , det er brumme lyd og knitring lel om den står alene i strøm kontakten uten rca kablene.

    Imagine
    Tv : Lg Oled 55 Bv6
    Blu-Ray : Ps4 Pro
    Streamer : Sonos Connect
    Høyttaler : Jbl Exstreme forløpig

    Fult hjemmekino oppsett med hovedfokus på stereo kommer

  17. #17
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Oct 2012
    Innlegg
    116
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra HAY2 Se Innlegg
    Hei hjaeger

    Begynn i den mest "banale" ende, nemlig signalkablene, er det god nok kontakt på RCA kontaktene, hvis dårlig forbindels eller brudd inni utstyr på ytterkappa, så får du brum.Du nevnte coax, sjekk den også, senter pin i rca og coax er signalførende og brudd her danner ikke brum.
    Sjekk ogsp RCA hunnene i utstyret ditt.

    Gjør dette først før du går videre.
    Hei. Det du nevner har jeg gjort. Brum også når kun strømkabel og høyttalere koblet til.
    Musical Fidelity M6si
    ProAc D30r
    Bluesound Node 2 som RAAT endpoint
    1210 Mk5, AT PTG II, ASR Mini Basis MKIII

  18. #18
    Hifi Freak skorob's Avatar
    Ble medlem
    May 2012
    Sted
    Brumunddal
    Innlegg
    3,132
    Tagget i
    1 Innlegg
    Torget
    2
    Har du prøvd å "blende" jord da ? Dvs tape over jordbiten på kontakta eller noe lignende. Må bruke godt med tape, eller "rett" tape for at den ikke skal få jordkontakt .
    Galskapen: Auralic Aries G2 - Accuphase DC-37- Accuphase C-3850 - Accuphase M-6200 - Spendor D9- Klipsch RF7mk3 - Wireworld Electra7 strømkabling - Cardas signalkabler og Chord høyttalerkabler.
    Stue: Squeezebox Touch - Primare Pre32 & 2xA34.2 - Klipsch RF7mk3 - Luxman JPS100 kabling.

  19. #19
    Hifi Freak Imagine's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2014
    Sted
    osøyro
    Innlegg
    3,656
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg fikk mindre trafo brum på av inngangen med annen strøm kabel jeg har kjøpt , når jeg hadde på den som var med ble det verre pokker nå er jeg oppgitt , rart jeg skal få trafo brum kun på av inngangen og ikke noe støy på di andre inngangene

    Imagine
    Tv : Lg Oled 55 Bv6
    Blu-Ray : Ps4 Pro
    Streamer : Sonos Connect
    Høyttaler : Jbl Exstreme forløpig

    Fult hjemmekino oppsett med hovedfokus på stereo kommer

  20. #20
    Overivrig entusiast joha's Avatar
    Ble medlem
    Aug 2003
    Innlegg
    604
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Imagine Se Innlegg
    Jeg fikk mindre trafo brum på av inngangen med annen strøm kabel jeg har kjøpt , når jeg hadde på den som var med ble det verre pokker nå er jeg oppgitt , rart jeg skal få trafo brum kun på av inngangen og ikke noe støy på di andre inngangene

    Imagine
    Har du snakka med sjappa der du kjøpte den? Jeg ville leverert den inn til sjekk. Prøv den først hos en kompis, hvis samme problem der, rett tilbake til butikk!

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed