Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast AAaF's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  934
  Tagget i
  4 Innlegg

  Balansert filter design

  Er det nokon som har bra artiklar angåande balanserte filter design? Med utgangspunkt i opampar med balanserte utgangar.

  Eg vurderer å lage ein multikanal DAC med balanserte utgangar, men dette er eit emne som er totalt ignorert på vanlege høgskulestudium(mitt i alle fall). Så eg er interessert i ein "flying start" som dei kaller det på nynorsk.

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  På tur til Brødløst
  Innlegg
  395
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Det er nok en grunn, en liten missmatch mellom hver av de balanserte halve så har du det gåanes med masser negative artefacts. Gjør heller I/V omvandlingen hver for seg før du summerer og eventuelt går tilbake til balansert.
  I know you're gonna do it with an easy touch.
  The bigger the power the bigger the spark.
  Lets redesign that 2.
  Sist men ikke mist KONDENSATORER ER FERSKVARE og skal brukes ikke råtne i ei skuff, dem dør av null aktivitet akkurat som folk blir slappe og syke.

 3. #3
  Overivrig entusiast AAaF's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  934
  Tagget i
  4 Innlegg
  Ser det er nokon som bruker bare ein trafo på utgangen, dette er kanskje ei god/brukbar løysing? Er ikkje flink nok på transformator til å vite om den normalt vil gi nok filtrering mtp samplingfrekvens.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  2,466
  Tagget i
  0 Innlegg
  Husk på at balansert og differensielt er to forskjellige ting. Balansering handler om impedans, differensiell om symmetri og spenning.

  En balansert utgang er slik at man uten problemer kan 'jorde' ene fasen, og fremdeles ha hele signalet mellom den andre fasen og jord. Dette kan man få til med en transformator. Det finnes også elektroniske løsninger på dette, Analog Devices, med flere har kretser til slikt, f.eks. SSM2142. DRV135 fra Texas Instruments er et annet alternativ. Man kan også snekre en selv, ved hjelp av noen opamper, men kretsen er litt kilen, og oscillerer lett er min erfaring.

  Differensiell eller symmetrisk utgang er slik at begge utgangene er referert mot 'jord', men spenningen er symmetrisk rundt jord. Om man 'jorder' ene utgangen på en slik vil man miste halve signalet. Dette er slik utgangen fra en DAC vanligvis vil være, ikke balansert, men differensiell. Da er det ikke viktig om man bruker 'balanserte' opamper, men at kretsene er symmetriske, dvs like.

  Fordelene med balansert signaloverføring mtp audio får man først med ekte balansering, og i liten grad med kun symmetrisk overføring.

  Mye fin info her i forhold til balansering: http://sound.westhost.com/articles/b...interfaces.pdf
  Hippies, prepare to be punished!

 5. #5
  Overivrig entusiast AAaF's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Innlegg
  934
  Tagget i
  4 Innlegg
  Godt poeng Rhesus. Og takk for samandrag + link, veldig matnyttig.

  Eigentlege grunnen til at dette kokte opp, er ein multikanals forsterkar som eg bygger med Hypex UCD400, og vurderte å bruke miniSHARK kit frå miniDSP. Dette treng 4stk stereo DACs, den til CurryMan er "bare" single ended og Hypexen blir med balanserte inngangar. Ser at desse er skikkeleg balansert, slik du beskriv, så då er det ikkje noko stort poeng for meg lengre, anna enn at det hadde vore artig å gjere når eg først har begynt å tenke på det

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed