Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Helt fersk
  Ble medlem
  Jan 2014
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tilkobling av subwoffer..

  Hallo alle sammen =)

  Bare så det er sagt så har jeg lite peiling når det gjelder kobling av lyd osv...
  Jeg skulle hatt noen tips/råd angående tilkobling av min subwoffer..

  1. Sånn jeg ser det er det 3 måter å koble dette på? og lurer på hvilken måte som er best.. og hvilke kabler trenger jeg?

  2. Er en phonokabel, rca og koaksial kabel det samme?

  3.Blir kvaliteten dårlig/annerledes om man kobler til suben med vanlige høytalerkabler?

  Legger ved bilde av sub og tegning på forsterker..

  Håper på noen svar, på forhånd takk =)
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 2. #2
  Hifi Freak Grace's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  3,162
  Tagget i
  0 Innlegg
  .

  Hei, og velkommen!

  En phono-kabel er en amerikansk anakronisme;- slike er siden førtitallet terminert med en RCA plugg;- denne måten å overføre et signal er som du vet fortsatt høyst aktuell;- mange,- undertegnede inkludert,- mener en slik single ended løsning burde kastes på historiens skraphaug. En slik RCA terminert kabel kan meget vel være av koaksial type;- en koaksialkabel kan faktisk gi et godt resultat på analogt linjenivå.


  Personlig er jeg av den oppfatning at subwoofere burde leveres på blå resept;- mange audiofile lider av bassangst,- jeg tilhører ikke disse,- tverimot;- for meg er det viktigste ved en subwoofer å formidle den ambiente informasjon som finnes på mange gode opptak. Det er delte meninger om hvorledes man tilkobler en subwoofer,- selv har jeg holdt meg til,- og argumentert for linjenivå,- men er åpen for å benytte høytalernivå, - high level, om du vil;- akkurat nå for tiden er min subwoofer tilkoblet effekforsterker,- altså high level;- alltid interessant å prøve sine standpunkter;- benytter relativt kostbare høytalerkabler,- men er usikker på om dette er nødvendig. For noen år siden brukte jeg endel tid på å teste ulike kabler på linjenivå;- kom ikke til noen entydig konklusjon,- men mente vel at valg av kabler her var mer viktig enn mange hevder. I ditt tilfelle ville jeg i første omgang forsøke med high level, og høytalerkabler av anstendig kvalitet;- det er ingen grunn til å tro at dette vil gi noe dårligere resultat enn tilkobling på linjenivå;- dog vil naturligvis high level tilkobling representere en omvei,- og du vi eventuelt dra med deg en lydsignatur fra ditt effekttrinn.

  Ta deg god tid,- prøv deg frem,- og lykke til!  Grace  .

 3. #3
  Bransjeaktør Retep's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Sted
  Mogreina
  Innlegg
  17,688
  Tagget i
  2 Innlegg
  Album
  1
  Du har sub inn rca tilkobling. Den er vel ment for sub out på en reciver, der du setter delefrekvansen på subben.
  Du har X-over tilkobling. Den er ment for sub out fra reciver, der du setter delefrekvansen på reviver. Den bypasser delefilteret på sub.
  Hi liver ( høyttaler tilkoblinger ) som er ment å kobles til en effektforsterker del av en forsterker.

  Det positive med den siste tilkoblingen er jo at du har mulighet til å dele bort de dypeste frekvensene i hovedhøyttaleren. Slik at du avlaster de. Det negative er at om du bruker reciver og kjører film så får du ikke avspillt LFE sporet på riktig vis. Du får det mixset inn i lyden til front ht/ subb om du stiller inn reciver slik at du sier at du ikke har sub. Gjelder kun ved tilkobling av sub med HT kabel.

  Jeg ville ha prøvd med HT kabel fra forsterker til subb, Og så fra subb til HT med HT kabel. Kan ofte vere lettere å integrere sub med den tilkoblingen. Spes om du har en ordinær 2 kanals forsterker, uten Sub out.
  Jobber hos Mala Audio.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed