Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak BritFi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,474
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1

  "Signal to noise ratio" tall i forforsterker vs effektforsterker?

  Hei!

  Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg litt her.

  Ser i disse dager etter en power amp til min Naim UnitiQute som nå skal være kilde/DAC/preamp i nytt oppsett.
  UnitiQute har SNR på 80, noe jeg synes virker veldig lavt. Uten at lydkvaliten i mine ører lider over dette.

  Jeg tenker at jeg vil ha en power med mye høyere/bedre tall enn dette, da jeg forstår at bedre signal/støyforhold gir mere "sort" bakgrunn, stillhet, ikke så mye sus på tomgang ved bruk av lettdrevne høyttalere m.m. Riktig?

  Så er spørsmålet videre, hvor mye av dette relativt dårlige(?) SNR på 80 skyldes normalt sett forforsterker vs effektforsterkeren i integrerte løsninger som UQ?
  Tanken er at hvis jeg bruker UQ som pre, programmerer ut/av den interne effektforsterkeren og kopler til en Power med si SNR 105, så blir det dette som "gjelder"? Eller kan forforsterkeren være den som genererer støy i utgangspunktet?

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  På tur til Brødløst
  Innlegg
  395
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Aldri bedre enn det dårligste.
  I know you're gonna do it with an easy touch.
  The bigger the power the bigger the spark.
  Lets redesign that 2.
  Sist men ikke mist KONDENSATORER ER FERSKVARE og skal brukes ikke råtne i ei skuff, dem dør av null aktivitet akkurat som folk blir slappe og syke.

 3. #3
  Hifi Freak Balle Clorin's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  3,658
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  s/n tallene mere misvisene enn opplysende for forforsterkere. dB er et forholdstall...og uten en referanse blir det bare tull. -80db støy for en forforsterker er noe ganske forskjellig om preampen din gir ut 2 volt enn 10 volt, ved samme innsignal. Det er nok riktig å si at det værste tallet er avgjørende, men se på dette:

  80dB=>80/20=4 , log 4=10000. => dvs støyen er 1/10000 del av utsignalet. Er utsignalet i preamp A 2 volt, er støyen 2/10000=0,2mV. Er utsignalet i preamp B 10volt er støyen 10/10000= 1mV. Støyen vil forsterkes x ganger i sluttforsterkeren uansett. La oss si at sluttforsterkern har 28 ganger forsterkning, da vil 1 volt fra
  praemp A gi 5,6 mV støy på 8ohm ved 100watt, mens preamp B gir 28 mV støy på høyttaleren. (min egen hjemmelagde forsterker har 0.7mV støy på høyttaler terminalene, så dette er mye støy og vil være veldig hørbart)

  For å få samme støynivå på høyttaler må altså preamp B med (høyest forsterking) ha et S/N nivå som er 5 ganger bedre enn A for å være likeverdig, det tilsvarer et S/N nivå på 94 dB.(94=80+20x(log(5).

  Summa summarum kan ikke S/N forholdet sammenlignes mellom forsterkere uten at utgangsnivået er angitt. Produsenter lager gjerne preamper med masse gain som gir høyt utgangsnivå, og dermed et S/N nivå som er ser fint ut men er villedende.

  Kjenner ikke systemet ditt, en hørte engang Naim hos Lyric og synes de suser som en gammel 70 tallsforsterker. Det et visst et bevisst valg.

  Amp Gain

  http://www.bottlehead.com/smf/index.php/topic,39.msg101.html#msg101

  .
  Siste redigert av Balle Clorin; 17.11.2013 kl. 21:02.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed