Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Medlem mariusslette's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2011
    Innlegg
    9
    Tagget i
    0 Innlegg

    Sprengte elementer, sånn plutselig

    Hei folkens!

    Jeg har et par System Audio Aura 60 som nå har blitt 2 år gamle, og her i sommer så sprengte 4 av 5 elementer uten grunn. Jeg har spilt på samme Cary CAI-1 forsterker lenge og det eneste jeg har gjort er å flytte de forsiktig fra en leilighet til en annen (da oppdaget jeg sprengningen). Men, så fikk jeg de inn på Soundgarden og etter noen uker (ferie hos de) fikk jeg høyttalerne tilbake og det første jeg merker et at ett element fortsatt er sprengt (nederste bass). Noen som har lignende erfaringer? Kan det være delefilteret i høyttaleren som er ødelagt og vil fortsette å sprenge elementer? Vil nødig kvitte meg med høyttalerne, og det blir dyrt å bytte elementer i det lange løp...
    denon avr-2810, nad 214, cambridge audio dacmagic, htpc/xbmc/wimp,  system audio aura 60.

  2. #2
    Servicemann RJEL's Avatar
    Ble medlem
    Apr 2004
    Innlegg
    1,974
    Tagget i
    4 Innlegg
    Nei, ett defekt delefilter kan IKKE sprenge høytalerelementer.....
    Det finnes 10 typer mennesker. De som forstår binært tallsystem og de som ikke gjør det!
    http://www.rj-elektronikk.no

  3. #3
    Moderator bambadoo's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Lørenskog
    Innlegg
    18,341
    Tagget i
    6 Innlegg
    Den caryen er klasse D.. En relativt "tidlig" iterasjon av konseptet.

    Hadde selv klasse D for mange år siden. Det ble dyrt da elementer hadde en tendens til å "ryke". Dvs. svidd/kortsluttet svingspole.
    Jeg ville sjekket den forsterkeren din. Hvilke kabler som du har koblet til etc. At den ikke oscillerer og slikt.

  4. #4
    Overivrig entusiast BerntJ's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2002
    Innlegg
    1,174
    Tagget i
    0 Innlegg
    Ehh.. Klasse D skal oscillere... Forsterkeren burde sjekkes. VH. Bernt

  5. #5
    Hifi-entusiast TANDBERGEREN's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2013
    Sted
    Fosser
    Innlegg
    301
    Tagget i
    0 Innlegg
    Er nok en defekt i den forsterkeren som er problemet ja.
    Du sier fem seks elementer. Alle basser? I så fall så sender forsterkeren ut DC på høyttalerutgangene. Veldig lite gunstig.

  6. #6
    Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
    Ble medlem
    Nov 2009
    Sted
    telemark
    Innlegg
    1,040
    Tagget i
    1 Innlegg
    Rart at den har så lav effektivitet med så mange elementer ,,, spiller du høyt marius ?

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed