Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Jul 2009
    Sted
    Vest-Agder/Søgne
    Innlegg
    368
    Tagget i
    0 Innlegg

    Merkelig dure-lyd problem i aktiv subwoffer

    Oppdaget dette før helga da jeg fjernet DAC-en for å teste den mot en annen hos en venn, jeg trodde først DAC-en ikke var relevant, men nå skal dere høre.

    Jeg har følgende relevant utstyr i denne kjeden:

    DAC: C.E.C DA53
    Forsterker: Nad L70
    Subwoffer: XTZW12

    Subwofferen er koblet mit firsterkeren via forsterkerens subwoffer pre out. DAC-en er koblet til forsterkeren via RCA.

    Når jeg fjernet DAC-en begynte det å dure i subwofferen, jeg regnet først med at jeg bare hadde kommet borti sub-kabelen på en eller annen måte, eller at det var RCA kabelen som ikke var koblet til noe.

    Jeg prøvde på forsterkeren å skifte til andre innganger, coax inn f.eks, problemet vedvarte, selv ved bruk av interne avspillere som intern CD-spiller vedvarte problemet.

    Jeg vat ut at når jeg igjenn koblet en av RCA kablene (Høyre, venstre) til DAC-en, så forsvant durelyden, dette uansett om jeg koblet til:
    - Rød
    - Hvit
    - Begge
    Og dette selv om jeg ikke engang hadde koblet noe annet til dacen, den trengte ikke engang strøm for å få fred på duringen.

    Noen som ser noen logikk i dette og kan forklare problemet?
    - Evelen

  2. #2
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Jul 2009
    Sted
    Vest-Agder/Søgne
    Innlegg
    368
    Tagget i
    0 Innlegg
    bump
    - Evelen

  3. #3
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Jul 2009
    Sted
    Vest-Agder/Søgne
    Innlegg
    368
    Tagget i
    0 Innlegg
    bump
    - Evelen

  4. #4
    Æresmedlem Asbjørn's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2006
    Innlegg
    21,759
    Tagget i
    42 Innlegg
    Det er en jordsløyfe. Lyden du hører er 50 Hz fra strømnettet og/eller overtoner av den frekvensen. Jordstøyen oppstår som regel ved kapasitiv kobling mellom nettstrøm og chassis i en eller annen komponent, f eks strømforsyningen i forsterkeren. Jordsløyfen går via skjerm/signalretur i RCA-kabler og mikses inn i signalet. Mottakeren vil jo oppfatte forskjellen mellom "hot" og "ground" som signalverdien, så det kommer ut på ett om det er støy på "hot" eller om det er jordreferansen som bråker. Den jordstrømmen velger enkleste vei til nettjord, og det kan virke som om DAC'en har bedre jording enn sub'en slik at jordstøyen går dit i stedet hvis den er koblet til. Vi som bruker balanserte signalkabler slipper sånt.

    Hvordan er dette anlegget koblet til nettjord - hvilke apparater er jordet, er noe koblet rett i stikkontakten og noe annet via "padder", er komponentene plugget inn i forskjellige stikkontakter/kurser, er det noen andre bokser i anlegget med eller uten jord?

    Se her: http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity)
    Siste redigert av Asbjørn; 28.09.2012 kl. 08:21.

  5. #5
    Lars.N
    Guest
    Synder til støy / brum på subwoofere her i gården var plasma tv'n enda den ikke var aktiv .

    Nappet bare ut rca pluggene fra tv å inn på amp . Resultat det holder helt kjeft endelig

    Mvh

    Lars

  6. #6
    Æresmedlem Asbjørn's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2006
    Innlegg
    21,759
    Tagget i
    42 Innlegg
    Kabel-TV-anlegg er beryktet for å lage jordstøy, så hvis den TV'n er koblet videre til en fellesantenne eller et kabel-TV-anlegg, så vet du hvor hunden ligger begravet. Løses med en liten skilletrafo (balun) mellom TV og antenne-uttaket, f eks en slik:

    Navn:      ARG5411_1.jpg
Visninger: 458
Størrelse: 33.4 Kb

    ARGON Galvanisk Skille | Hi-Fi Klubben

  7. #7
    Lars.N
    Guest
    Sitat Sitat fra Asbjørn Se Innlegg
    Kabel-TV-anlegg er beryktet for å lage jordstøy, så hvis den TV'n er koblet videre til en fellesantenne eller et kabel-TV-anlegg, så vet du hvor hunden ligger begravet. Løses med en liten skilletrafo (balun) mellom TV og antenne-uttaket, f eks en slik:

    Navn:      ARG5411_1.jpg
Visninger: 458
Størrelse: 33.4 Kb

    ARGON Galvanisk Skille | Hi-Fi Klubben
    Ikke kobblet opp mot kabelanlegg men egen Viasat parabol , men det blir kanskje samme ulla .

    Mvh

  8. #8
    Hifi-entusiast
    Ble medlem
    Jul 2009
    Sted
    Vest-Agder/Søgne
    Innlegg
    368
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg har koblet alle enhetene i en paddeog inn i en ujordet stikkontakt, så at problemet ligger der er nok til stede.
    Skal ta å prøve å koble til jordet kontakt og se om det hjelper.

    angående balanserte utganger så hadde vel dette bare blitt værre i mitt tilfelle da det fungerer fint så lenge RCA er koblet til DAC (mao ikke noe reelt problem i nåværende oppsett).
    - Evelen

  9. #9
    Hifi Freak niels's Avatar
    Ble medlem
    Oct 2002
    Sted
    Moraira, Spania.
    Innlegg
    2,753
    Tagget i
    0 Innlegg
    Du svarer ikke på om du har tv eller dekoder koblet til anlegget?
    Det er subwooferen der har problemet så prøv den i en jordet kontakt om du kan, men ellers, når du vanligvis spiller med dac`en i systemet og der ikke er noen støy da har du vel egentlig ikke noe problem.
    Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
    Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
    Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed