Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  2,271
  Tagget i
  0 Innlegg

  Record utgang?

  Hei

  Ser mange forsterkere har record utgang og noen preout, hva er egentlig forskjell på disse utgangene? Ser at for eksempel rega sin hodetelefonforsterker, er ment for å kobles til record utgangen på deres forsterkere, trodde denne utgangen bare var for opptak?
  Sennheiser HD 600
  Teddy Pardo HPN
  Teddy Pardo TeddyDAC-VC
  PurePower+ 2000

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,822
  Tagget i
  0 Innlegg

  Record utgang?

  Record-out utgangen sender ut en ubehandlet kopi av inngangssignalet. D.v.s. upåvirket av volumkontroll, tonekontroller, balanse og alt annet man kan tenke seg å utsette et hifisignal for. Opprinnelig var dette noe man koblet båndopptageren til - så kunne man ta opp i ro og mak mens man samtidig kunne lytte til musikken sin på et passe høyt volum. Men selvfølgelig kjekt å koble f.eks. en hodetelefonforsterker til. Null volum på volumknappen - m.a.o. ingen lyd i høyttalerne - og samtidig fullt volum på signalet inn på hodetelefonforsterkeren - m.a.o. er man da sikret det best mulige signal-støy-forholdet.

  Pre-out sender et behandlet signal ut. D.v.s. signalet reguleres i takt med f.eks. volumreguleringen på forsterkeren. Dette er jo helt ideelt hvis man ønsker å koble på et eksternt effekttrinn - som enten kan spille alene eller i samspill med et innebygd effekttrinn i en integrert forsterker. Eller hvis man ønsker å koble på en aktiv sub eller to - da reguleres volumet på suben i takt med hvordan man skrur på volumrattet.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  2,271
  Tagget i
  0 Innlegg

  Record utgang?

  Aha, takk for bra svar!
  Sennheiser HD 600
  Teddy Pardo HPN
  Teddy Pardo TeddyDAC-VC
  PurePower+ 2000

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed