Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Hei

  Jeg har en TacT RCS2.2X forforsterker med Maui mod strømforsyning. Denne har tidligere vært slik at dersom jeg lar forforsterkeren stå avskrudd over 2-3dager så må jeg finjustere et potmeter når jeg skal ha den på igjen ellers så blir den stående med en liten klikkelyd og ikke ville skru seg på. Nå var jeg borte i helgen og når jeg kom tilbake så sto den på samme måte som før. Jeg tenkte at siden det ikke har vært noen forandringer i strømnettet så kunne det være at den ville fungere igjen om jeg bare lot den stå slik at elektronikken ble varm. Så den sto med denne lyden som beskrevet i 1-2timer og når jeg da prøvde å justere den for å få den i gang slik som jeg bruker å gjøre det så gikk klikkingen over til en høyfrekvent pipelyd. Om jeg prøver nå igjen så får jeg også denne lyden i høyttalerne.

  Jeg vet at det er en svært dårlig beskrivelse av problemet, men dersom noen har ideer her til eventuell feilsøking og informasjon som kan gjøre det lettere å gi et svar så er jeg mottagelig for tips. Kan også ta frem fluken om det hjelper å ta noen målinger, men da trenger jeg litt guiding siden jeg ikke har koblingsskjema på denne tilgjengelig.

  http://www.mauimods.com/TacTAudio.htm


 2. #2
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Legger ved litt e-post korrespondanse under her. Bilder av forsyningen kan også ses på http://sid.lokalhost.org/tact/. Jeg tok bort og oversatte svarene i fra han jeg sendte e-poster med siden det ikke er helt stuerent å poste det på et forum uten hans tillatelse.

  Er dette noe jeg kan få reparert rimeligere i Norge eller kan jeg eventuelt gjøre det selv? Det er en gammel forforsterker så derfor ønsker jeg ikke å koste på den allverden. Jeg er kjent (og har tilgang til) med en loddestasjon og det å ta div målinger, men det er ikke dette jeg jobber med til dagen for å si det slik (noe som sikkert kommer godt frem i e-posten under når jeg skal ta målinger ). Noen synsing om hva som bruker å ryke i slike tilfeller? Det virker som en relativt enkel strømforsyning med 6-pinner ut til resten av forforsterkeren (+12v,-12v,0,0,+5V,+5V) så jeg vil tro det er noen som har kunnskap til dette i Norge også?


  E-poster;


  Jeg fikk så et svar om at denne var laget av innovatøren av "meanwell" style mod PSU. Det var han som laget Mauimods navnet for flere år siden og han jeg har vært i korrespondanse med har bare tatt over dette navnet. De nye forsyningene er visstnok noe helt annet og mye bedre, men jeg er ikke overbevist helt enda. Fikk et tilbud om ny forsyning for $620 eller å reparere den gamle for $240 (inklusiv frakt til/fra USA).

  >-----Original Message-----
  >From:
  >Sent:
  >To:
  >Subject: Re: RE: RE: TacT RCS 2.2 X problem
  >
  >
  >Are you sure that it's not only a early version of the power supply? I was informed that it was a Mauimods powersupply when I bought it. When I come home I can check for >a >receipt just to be sure.
  >
  >In case it is not. How much will it cost me to repair it (with shipping cost from Norway) and how much do you charge for a new power supply?


  Jeg fikk igjen svar raskt om at denne strømforsyningen var laget av noen andre en dem og at jeg måtte kjøpe ny eller reparere den jeg har siden den var defekt. Ut i fra målingene jeg oppga var den defekt (antok det ut i fra 12v målingen selv også..).


  >
  >-----Original Message-----
  >From:
  >Sent:
  >To:
  >Subject: Re: RE: TacT RCS 2.2 X problem
  >
  >
  >Hi
  >
  >Thank you for the quick reply.
  >
  >If I am looking at the correct one it says 47+- 10% 600V. Quricap EGA7276-67. I am not sure on how I measure it but at the red wire i get 132V and 138V at the black wire (against earth/chassis) and 232V if i measure over the capacitor. I cannot see any fluids comming from any of the capacitors but it's hard to spot on some of them.
  >
  >I get 16V DC when i measure over pin 1 and 6. And +7.9 and -7.9 if i measure between 0v and 12v+/-. And if I keep the power supply on for 1-2minutes that value goes down to 7V.
  >
  >0,021V AC between pin 2 and 5.
  >
  >All measurements are done with the 6-pin contact not connected to the preamp.
  >
  >I will attach some photos if that can help out on any of your questions. I also put the same photos on this webpage in case the attachments is to big for e-mail. http://sid.lokalhost.org/tact/

  Svaret kom ganske raskt og det var kort fortalt omtrent som under her;

  Han ba meg så om å sjekke "power supply main capacitor" og gi meg noen målinger og data på denne

  Jeg skulle også sjekke -12 og +12v mellom pinne 1 og 6 og at jeg skulle få ca. 23-25V der. Jeg skulle også sjekke AC spenning på pinne 2 og 5

  >>
  >>
  >>-----Original Message-----
  >>From:
  >>Sent:
  >>To:
  >>Subject: TacT RCS 2.2 X problem
  >>
  >>
  >>Hi
  >>
  >>About a year ago I bought a TacT RCS 2.2 X and I was told it had a MauiMod power supply and got instructed about how to adjust it. The adjustment on the potentiometer I have to do everytime I leave the preamplifier without power for 2-3days. Now when I had the power off and came home after a few days away I had the same problem again. This time the clickingsound dissapeared after a while and the sound went into a high frequent continous buzz. It seems like I can adjust the frequenzy of the buzz some but I cannot adjust it like before and I can't get the preamplifier working again (turned on). The high frequent buzz also get's transfered to my amplifiers and my speakers and that I have never heard from the preamp before.
  >>
  >>Is there any FAQ or could this be a known problem? Is there anything I could do to provide you more accurate information about the problem?

 3. #3
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Ingen ?

 4. #4
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Bumper denne opp igjen. Er fortsatt så stille at man kan høre en knappenål falle i hjemmet

 5. #5
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  5,007
  Tagget i
  8 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Jeg har en Tact RCS 2.0s stående på lager som jeg i sin tid moddet strømforsyningen på. Jeg fikk hjelp av en kar fra Maui til å velge nøkkelkomponenter, og han solgte meg også en likeretter som var vanskelig å få tak i. Det er visse likhetstrekk mellom min strømforsyning og den på bildene og jeg ser ikke bort fra at samme mann har vært involvert i begge strømforsyningene. Men jeg kjørte overkill på kondensatorene på utgangene, så min forsyning er overlesset og rotete. Jeg gjorde også en del strømforsyningsgrep på hovdeprintet og på DAC printet, og dette tok lydkvaliteten opp i en helt annen liga. Modden var en stor suksess.

  Hvis det er strømforsyningen som er gått i stykker burde det være en overkommelig jobb å identifisere hvilken komponent som har tatt kvelden. Og så er det jo bare å begynne å source etter erstatning. Det er ingen spes skjøre komponenter på printet, så det er egentlig bare å skride til verket med alle 10 tommeltotter. Utfordringen er nok å isolere feilen. Ofte så kan en visuell inspeksjon avsløre at noe er galt. Brudd i loddinger, noe som er brent opp osv. Når jeg har holdt på med slike ting har jeg stort sett rotet rundt med et billig multimeter og lett etter målinger som ikke helt er som de skal - uten at jeg har visst hva fasiten var. Man kan ofte komme langt bare med å måle resistanser her og der. På kondiser så skal resistansen øke etterhvert som kondisen lader seg opp.


  Ellers så er jo dette en meget vellydende forforsterker (når strømforsyningen er modifisert vel og merke. Uten mod er den "bare" god for prisen). Med litt jobbing kan man også få et bra resultat med romkorreksjonen som er der. På rent lydmessige kriterier vil jeg si det er verdt å bruke noen dollar på å få den i ship shape. Hva den så måte gå for i annenhåndsmarkedet er jo en annen sak.
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 6. #6
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Takker for svar BX. Da skal jeg skride til verket med 10 tommeltotter og måle ut kodensatorene. Jeg kunne ikke se noen komponenter som var defekt ved en visuell sjekk annet en at en spole hadde litt "rotete" lakk, men den ser på en måte ikke ut som om den har hatt varmgang heller. Får prøve å tegne meg et lite skjema av den så blir det sikkert noe enklere å tenke når jeg gjør målinger.

 7. #7
  Bransjeaktør
  Ble medlem
  Aug 2005
  Innlegg
  5,007
  Tagget i
  8 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Det burde jo også være mulig å lage en enkel testrigg for å sjekke utgangsspenningene. En passende motstand mellom pluss og minus, fyre opp strømforsyningen og så måle spenningene ....
  Jeg står bak Juice Hifi og Audiolense

 8. #8
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  hmm ja jeg burde kanskje ha en motstand for å få tatt målinger under "reelle" forhold.. Får se hva jeg finner i roteskuffen

 9. #9
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Jan 2010
  Innlegg
  91
  Tagget i
  0 Innlegg

  TacT RCS 2.2 X Maui Mod

  Etter litt e-poster frem og tilbake med han som driver MauiMods pr. i dag så sendte han meg en lenke til en butikk som solgte nye slike strømforsyninger.

  Jeg endte med å bestille denne til 233kr i stede for å reparere den gamle jeg hadde. Om forsterkeren da viser seg å være i orden så tenker jeg det blir ny Mauimods forsyning, men jeg ønsker å bare få bekreftet at resten fungerer som før I følge han som laget mauimods forsyningene så var det minimal sjangse for at forsterkeren hadde tatt skade av at strømforsyningen røyk så jeg krysser fingrene

  http://no.mouser.com/Search/ProductD...552-PSA-4541-R

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed