Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Feb 2011
  Innlegg
  234
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rengjøring av potentiometer?

  Jeg tenkte å kanskje kjøpe en sånn stor volumknapp til studiomonitorene jeg har, men stusser over at noen tydeligvis har opplevt at produktet lager sprakelyder når lydstyrken justeres måneder seinere.

  http://www.tcelectronic.com/levelpilot.asp <-- koster ca 850,- kr

  For meg som egentlig ikke har peil på sånt, så har jeg fra søk med google fått inntrykket at man skal kunne rengjøre potentiometer. Ulyder pga. støv skal visst være en kjent problemstilling for potentiometer.

  Så jeg lurer da på om det er vanlig at potentiometer rengjøres og eventuelt om produktet over kan rengjøres hvis det begynner å lage ulyder med tida.

  Edit: Jeg kjøpte denne greia og satte på en tynn strimmel av tape som nå dekker for åpningen under skruknotten, sånn at støv ikke engang skal kunne legge seg innimellom de to delene. Veit ikke om dette har noe for seg, men liker å gjøre dette likevel.
  Yamaha HS80M / Abrahamsen A-DAC / TC Electronic Level Pilot

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Bodø
  Innlegg
  1,005
  Tagget i
  0 Innlegg

  Rengjøring av potentiometer?

  elektrospray gjør en helt grei jobb Støv er ett lite no-no for ei slik kobling siden du da får dårligere kontakt. Ser ikke at det skal være noe hokuspokus
  Rørentusiast og kabelnisse Det skal en dyktig musiker til for å lage gode musikkopplevelser... Og en dårlig hi-fi produsent til for å ødelegge den

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed