Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,065
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  34

  3.5 DC trigger

  Finnes det en slags standard for hvordan en skal styre en power amp via pre amp (bare som eksempler) for PÅ / AV?
  Noen kaller dette 3.5 DC trigger. Antar at 3.5 henviser til en 3.5 mm jack og at det er en DC spenning som trigger PÅ / AV funksjonen.
  Hans - DIY'er

 2. #2
  OldBoy
  Guest

  3.5 DC trigger

  Jeg oppfatter det slik at det er en slags bransjestandard med ca. 12V manøverspenning ut fra preampen via en 3,5mm mono jack. Selv om jeg har opplevd at Primare har bare 5V ut fra sin stereo preamp. De samme Primare-ingeniørene har derimot 12V ut fra sine surroundbokser.

  Jeg gjorde det veldig enkelt: Kjøpte en 3,5mm mono-jack og loddet på en passende lengde med helt vanlig lampeledning. Det største problemet var faktisk å få tak i en slik en i MONO (de fleste som selges er stereo-plugger). Jeg brukte ikke mye penger på dette, regner med at kabelhysteriet ikke gjelder denne slags strømmer eller signaler.

  Polaritet var ikke noe aktuelt problem. Ikke overraskende, for jeg antar at det sitter en 12V manøverspole ett eller annet sted og bryter strømmen, og en slik spole virker like godt uansett strømretning. Det viktigste er at ut-spenningen fra forforsterkeren holder seg sånn noenlunde i et intervall som effektforsterkeren tåler. Bør sjekkes med et multimeter.

  Rent praktisk kan man vel forøvrig bare kjøpe seg et 12V/220V-rele, og bryte 220V-strømmen til effekttrinnet og oppnå det samme, dersom det skulle vise seg at effekttrinnet ikke er mottagelig for 12V.

 3. #3
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,065
  Tagget i
  4 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  34

  3.5 DC trigger

  Fint Det er omtrent slik jeg antar at dette blir løst. Ved hjelp av en buffer kan en lage en ganske fleksibel følsomhet. Kanskje en forsinkelse og kanskje............... vel, mange muligheter. Stereo og mono 3.5 mm jack er vel kompatible den ene veien? Du kan putte en mono inn i en stereo og beholde signalet, men ikke omvendt. Da blir den ene kanalen jordet?
  Hans - DIY'er

 4. #4
  OldBoy
  Guest

  3.5 DC trigger

  Sitat Sitat fra Audiomix
  Stereo og mono 3.5 mm jack er vel kompatible den ene veien? Du kan putte en mono inn i en stereo og beholde signalet, men ikke omvendt. Da blir den ene kanalen jordet?
  Jeg tror det er riktig, det du sier, men tok ikke sjansen. Med en stereo-plugg må vel høyre og venstre-kanalenes loddepunkter kortsluttes slik at man tar ut +12V der via én leder, og det som var den felles returledningen i tilfelle stereo tar -12V tilbake igjen. Beklager hvis dette ble uklart, men det er lettere å se det på en tegning enn å forklare det.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed