Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-interessert stixi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2003
  Innlegg
  54
  Tagget i
  0 Innlegg

  Surroundreceiver og effektforsterker

  Hei.
  Hvordan blir lyden av å blande merker på receiver og effektforsterker? Som et eksempel har jeg Rotel effektforsterker og Rotel surroundforsterker. Surroundforsterkeren begynner å bli gammel og må med tiden byttes ut. Hvordan blir lyden hvis jeg f.eks. bytter til en Pioneer eller Yamaha? Har det mye å si at lydsignaturen kanskje ikke er helt lik på de forskjellige forsterkerne?

 2. #2
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Mo i Rana
  Innlegg
  84
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bruker Parasound A31 og Onkyo PA-MC 5501 som effekttrinn på Yamaha 5100 pre/pro. På surround lyd skal du slite med å høre forskjell på effekttrinnene. Det kommer lyd fra alle kanter

 3. #3
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Aug 2013
  Innlegg
  655
  Tagget i
  1 Innlegg
  De fleste produsenterer klarer ikke engang holde seg kompatible med utgang på pre og inngang på amp på kryss av produktlinjene sine engang. Så dette er et lite mareritt allerede.

  Naturligvis; om pre sender ut 6.5V; og effektforsterker godtar maks 4V på inngangen så er løpet kjørt allerede med mindre man spiller relativt lavt. Akkurat dette er det vel kun en håndfull produsenterer som ikke roter til. Motsatt; om pre sender ut 2V og effekt forsterker forventer opp til 8V; så sier det seg selv at man kun får glede av effektforsterker i "cruise-mode" selv om man spiller full spiker.

  Så anbefaler å sjekke spesifikasjoner på utgang (pre) og inngang effekt (ofte er ikke dette lett tilgjengelig engang - siden de fleste produsenter mener dette er "uviktig" og hemmelig info).

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  197
  Tagget i
  0 Innlegg

  Surroundreceiver og effektforsterker

  Marantz prosessor og parasound a31 effekt til front 3, parasound hca1000a til bakhøyttalere. Fungerer helt knall. Hadde en rotel prosessor for endel år siden og det fungerte fint det og, dog sammen med en parasound hca 2205 til front/senter og den samme 2 kanalern til bak som nå.
  Forskjellige merker er ikke noe mer problem enn samme merker hvis man ikke er veldig uheldig med utgangs/inngangs signalstyrkeforhold og da kan det være et problem uansett.


  Sent from my iPad using Tapatalk
  Audio Physic Scorpio 25 - Parasound A31 - Marantz av8805 - Wireworld - Isotek ohc40

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed