Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast løvblad's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  104
  Tagget i
  0 Innlegg

  2.1 lyd fra CanalDigital dekoder

  Hei!

  Jeg synes det passer best med 2.1 lyd fra TVen og når jeg ser film. Eller vanlig stereo med mulighet for subwoofer fra forsterkeren. I dekoderen fra CanalDigital så er det mulig å velge mellom Dolby Digital Plus og Stereo. Den har optisk utgang.

  Er lyden bra med Stereo valget, med en vanlig forsterker med digital inngang? Eller blir lydsignalet trykt sammen til noe som ikke er så bra

  Nå her jeg en surroundreceiver, og har innstillingen på Dolby Digital Plus, og bruker bare to høyttalere i front. Kan tenke meg en aktiv subwoofer. Men jeg tenker på å kjøpe en ny stereoforsterker med optisk digitalinngang. En ny moderne med mindre energiforbruk enn vanlig forsterker. Slik ny med klasse D forsterker som det heter, da de har mye mindre wattforbruk enn de vanlige klasse AB forsterkerne. Nad og Teac har disse nye iallefall. Da jeg liker at volumet ikke er så høyt, men lydkvaliteten kan gjerne være bra, og bedre enn det som kommer fra TVen. Eller er det bedre å ha en surround-receiver og bare bruke de to front-kanalene og subwoofer utgangen?

 2. #2
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,428
  Tagget i
  6 Innlegg
  Skal du ha 2.1 fra film så trenger du en surroundreceiver eller surround prosessor. En stereoforsterker, selv med digital inngang, kan ikke prosessere surround formatet som kreves for at du skal få bass-sporet som ligger på filmen (heter LFE kanalen).

  Den beste lyden vil du får ved å bruke en surround prosessor og effektforsterker. En god surround prosessor koster ganske mye.
  Best pris på Yamaha CX-A5100 - Sammenlign priser hos Prisjakt

  https://emotiva.com/products/pres-and-pros/xmc-1
  Representerer lydogakustikk.no

 3. #3
  Hifi-entusiast løvblad's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  104
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg sammenlignet lyden med Stereo og Dolby Digital Plus ut fra CanalDigital dekoderen, og lyttetestet med 2 fronthøyttalere, og JVC 5.1 surround-receiveren. Og lyden var bedre med Dolby Digital Plus. JVC receiveren har logoene "Dolby Digital" og "DTS", ikke helt ny men vanlig og bra surroundreceiver.

  Tror egentlig at JVC receiveren tilpasser lyden til to frontkanaler når Dolby Digital Plus sendes fra CanalDigital dekoderen. På displayet kommer det opp bare to grønne firkanter med R og L inni seg når bare fronthøyttalere er tilkoblet, samt så vises dolby-digital logoen som aktivert på surround-receiveren.

  Så har ikke tenkt å bytte til noe ny klasse-D stereoforsterker. Da lyden ble mer døll og kjedelig med Stereo innstillinga.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed