I IKT-verdenen har man et begrep kallet Unified Communication (UC), samordnet kommunikasjon. Det går i korte trekk ut på at diverse kommunikasjonsplattformer (primært innen telefoni) smelter sammen og tilbyr ett kontaktpunkt for hver person. Det man ønsker med innføring av UC er å gjøre det enkelt å få kontakt med den person man ønsker. Man vil vekk fra å måtte vurdere om personen skal kontaktes på mobil, IP-telefoni eller fasttelefon, det som er viktig er å få kontakt, ikke hvordan det skjer.
Med f.eks. Sonos er det vel mulig å definere et tilsvarende begrep, Unified Playing? Samme om musikken jeg spiller ligger på NAS, telefon, Wimp eller Spotify, bare den er tilgjengelig når jeg trenger det og at jeg ikke må trenge å tenke over hvor det ligger.
Det er (desverre) ikke helt slik enda. Du har ett sted du spiller musikken fra, spillelisten er Unified, om man vil, men søk etter musikk foregår fortsatt i ulike deler av Sonos app'en. Ikke at jeg sliter med å finne rundt i app'en idag, men den dag det blir mulig å søke på tvers av plattformer ser jeg frem til. Prioritering av filer på NAS fremfor på nettet kunne f.eks. være en feature å samtidig implementere.

God helg!