Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,202
  Tagget i
  0 Innlegg

  Paragon alignment tool 3.0

  Mhm... for de som vil vite hva HDD/SSD alignement er kan google saken videre.

  Paragon alignment tool 3.0! http://www.paragon-software.com/home...ion-alignment/ .. Koster ca 150 kronasjer å kjøpe.
  Hvis man har gjordt dette ved formatteing, trenger man ikke dette programmet, men om man har partisjoner fulle av data, tar dette programmet å gjør jobben uten att man må reinstallere! Eller kopiere vekk data, og reformatere og greier..

  Hva gjør den? Joda, den gjør att alle data ligger synkront så hdd eller ssd leser uten å måtte ta omveier,enten ved å spinne ekstra runder på plata, eller å lese for mange blokker for å få tilgang til data fra en ssd, det samme gjelder for skriving. For data skrives blokkvis, i segmenter, selv om man bare skal skrive/lese en litten fattig bit, eller byte!

  Funker denne? Jupp,den gjør! Jeg har Aligna alle spinning disker jeg har, og de er merkbart raskere!
  Min aldrende XP installasjon responderer merbart fortere over hele linja. Når man f.eks skal se innholder i en bildemappe, raser bildeoppdateringa på iconene bortover så fort att det nesten er latterlig!
  Dette funker!!! Anbefales!! fett litte program!

  Dette med å aligne HDD's er litt sånn proff, eller server greier, men det gjør susen på hjemmemaskina og gitt!

  På en SSD er å foreta en såkalt "Alignement" helt vitalt for levetiden til de, og hastigheten, som synker til 50 eller 25% om dette gjøres feil, eller ikke i det hele tatt! De kan dø på få uker eller mnd rett og slett, om man er uheldig!


  mvh

  ..

 2. #2
  Hifi Freak tweakMan's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  6,202
  Tagget i
  0 Innlegg

  Paragon alignment tool 3.0

  Min eldste pc, en traver med 2.5TB lagring, tok ca tja 7-8 timer tror jeg det var å "modde" til alt ble grønt.. Noe sånt.


  Si man har en pc som funker som server i ett hjemmenettverk, f.eks.
  Da vil det å aligne alle hdd's utgjøre en merkbar forbedring på last toleransen på forespørsler fra ymse personer som er på nettverket.
  Kataloger vises med innhold mye raskere, og streaming blir mildt sagt mer stabil... uten hakking og slike ting.

  Min erfaring av dette lille programmet er att det er verd penga, og vel så det! Kall det gjerne en no-brainer.. :P

  mvh
  ..

 3. #3
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg

  Paragon alignment tool 3.0

  Partition alignment av den typen vi snakker om i dag er så vidt meg bekjent kun et problem på XP, Server 2003 og eldre OS med moderne disker som benytter seg av 4k sektorer internt samtidig som de utad emulerer 512byte sektorer for bakoverkompabilitetens skyld.

  Dette gjelder flere av diskene i dag, men ble vel først et problem med de store nye diskene til Western Digital. Seagate benytter samme 512byte emulering på 4k sektorer men de har en teknikk kalt SmartAlign innebygget som automatisk sørger for alignment.

  Årsaken til problemene er at en partisjon i XP og eldre starter etter 63k av disken. Dette gikk greit så lenge diskene hadde 512 byte sektorer internt, men blir totalt på trynet med disker som utad fremstår som 512 byte men benytter 4k sektorer internt. Følgende regnestykke forklarer problematikken:

  63k / 512 byte = 126
  63k / 4 k = 15,75

  Her ser man at 4k ikke passer med 63k som et heltall fordi partisjonen begynner 1k "for tidlig". Det vil si at hver gang det skrives til en sektor på en 4k disk så må 1k plasseres i én sektor og 3k i den andre sektoren, noe som igjen vil si to operasjoner i stedet for én og ytelsen går rett i dass.

  På Vista og nyere har man imidlertid gjort det som standard at man starter partisjonene etter nøyaktig 1 M, eller 1024k. Dette er et tall som går fint opp i både 512 byte og 4k og hver 4k blokk som skrives passer dermed perfekt innenfor en 4k sektor på disken med bare én operasjon.

  1M / 512 byte = 2048
  1M / 4k = 256

  Det kan godt hende at Partition Alignment tool gjør andre ting som er bra også, men verktøyet er først og fremst nyttig for de som kjører XP med moderne store disker (bortsett fra Seagate). Problemet blir heldigvis mindre og mindre nå som flere og flere kommer seg over på nyere platformer, men de tar jo gjerne med seg disker som opprinnelig ble partisjonert i XP og da følger problemene med. Man må med andre ord repartisjonere disken i Vista+ for å unngå problemene etter at man har oppgradert fra XP, gitt at man har en disk med 512 byte sektor emulering på 4k sektorer.
  Bryston BDA-2 | Bryston BP-17³ | Bryston 4B SST² | PMC Twenty5.24

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed