Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  1,004
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ekstern HDD skaper problemer med asynkron USB DAC

  Hei, jeg har en Dell laptop med tilkoblet USB HDD (musikkbiblioteket). Software er Foobar m ASIO. dCS Debussy USB DAC. Porblemet er at Dell ikke alltid klarer å levere musikkstrømmen til dCS som forlangt og dermed knirker lyden i varierende grad. Årsaken til dette er at dCS styrer Dell-maskinen, men at den ikke styrer Dell-maskinens kontroll over ekstern USB-HDD. Dette burde kunne løses med å bruke Dell-maskinen som buffer, men hvordan gjør jeg det?
  Stereoanlegg: Oppo BDP-93, Logitech Transporter, dCS Paganini, McIntosh 501, B&W 801D, Dillenhöfer NZ1600 & NZ4000, Kimber Select, DAAD

 2. #2
  Hifi Freak LydMekk's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2003
  Innlegg
  2,307
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ekstern HDD skaper problemer med asynkron USB DAC

  Hastigheten på en ekstern usb hd vil uansett være bøygen.
  Shit Happenz...

 3. #3
  nb
  Guest

  Ekstern HDD skaper problemer med asynkron USB DAC

  Sitat Sitat fra LydMekk
  Hastigheten på en ekstern usb hd vil uansett være bøygen.
  wtf? Hastigheten på en ekstern HDD er i utgangspunktet mye, mye høyere enn hva som kreves for å spille av musikk i sanntid. 2-kanals CD er ca 1.4 megabit i sekundet, USB 2.0 er, i teorien, 480 megabit i sekundet.

  Til trådstarter: I Foobar kan du sette bufferstørrelse selv, opptil 10 sekunder eller hva det nå er. Kan uansett ikke stilles lavere enn 0.1 sekunder, så om PCen din ikke får nok data fra ekstern HDD tyder det på at noe er alvorlig galt med oppsettet ditt. Har du sjekket at du har koblet på en høyhastighets USB-port? Om du har en veldig gammel laptop er det mulig du må installere drivere for å få 2.0 - hastighet, men det er ikke veldig sannsynlig.

 4. #4
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,673
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ekstern HDD skaper problemer med asynkron USB DAC

  Altså, USB er en delt bus. Å ha en ekstern disk på samme delte bus som en real time tjeneste som high end audio er jo mindre gunstig for å si det mildt. Problemet er neppe hverken disken eller lydkortet alene, men kombinasjonen. Det at man har mye mer båndbredde en man trenger for å f.eks avspille en WAV-fil er ikke tema her. For det første regner jeg med at foobar leser med diskens fulle hastighet når programmet først leser inn i bufferet med jevne mellomrom. USB2.0 har i beste fall 60 MB/s å gå på. Dette klarer selve disken i dagens eksterne USB-løsninger i mange tilfeller å levere (en del disker klarer over 100MB/s på sekvensiell lesing om USB-flaskehalsen fjernes), dermed satureres bussen når dette skjer, selv om det bare er av og til i korte øyeblikk og ørsmå datamengder foobar leser fra disk. Problemet er at selv noen millisekunders saturering av bussen vil kunne ødelegge for lyd siden det er en real time tjeneste. Legg også til at et lydkort genererer store mengder data kontinuerlig (selv når det ikke spiller) så har du oppskriften på en ikke optimal løsning. Det å koble et lydkort på samme bus som en lagringsenhet gir også svært negativt utslag på lagringsenhetens ytelse. Enten det er disse i kombinasjon på USB eller en diskkontroller i kombinasjon med et lydkort på den eldre PCI-bussen i datamaskinen som jo også er en delt databus.

  Faktisk er USB i seg selv problematisk for audio med en gang man kobler til flere enheter. Men det virker som regel bra så lenge det ikke er enheter som genererer særlig trafikk.

  Om man på død og liv ønsker å benytte USB-audio i stedet for mere egnede løsninger som firewire og interne lydkort så bør man sørge for å ha så få som mulig andre USB-enheter tilknyttet PCen. Det kan forøvrig gå bra om du har flere USB-buser i maskina di. I såfall kan du muligens få ordnet problemene dine ved å finne en USB-port for disken din tilknyttet en annen bus.

  Aller helst burde du få lagringen din over på nettverk (gitt at du ikke har USB-nettverkskort...) eller en intern disk. USB-lagring er ikke egnet for formålet om man ønsker en garantert problemfri løsning i kombinasjon med en USB-lydkort løsning på samme maskin. Selv dette er ikke alltid nok om man har en uheldig USB-implementasjon på hovedkortet siden også andre enheter kan generere trafikk på maksimalt ugunstige tidspunkt. Det aller beste er å unngå USB i lydkjeden helt. Rett og slett på grunn av robusthet og mangel på påvirkning av øvrig aktivitet i PCen.

  En siste nødløsning om du ønsker å beholde dagens løsning fullstendig er å anskaffe et USB-tilleggskort til maskinen din og sette lydkortet på dette. Da får lydkortet en helt egen bus å boltre seg på. Aller helst bør det være et PCI-express kort siden kortet da har helt dedikert båndbredde i total overflod, men også PCI vil være en mye bedre løsning med sin low latency 133MB/s delte båndbredde gitt at du ikke har en PC med harddiskene eller nettverkskortet knyttet til PCI-bussen (gamle hovedkort, type 5+ år, samt ikke fullt så gamle laptoper)
  Bryston BDA-2 | Bryston BP-17³ | Bryston 4B SST² | PMC Twenty5.24

 5. #5
  Hifi Freak Just4Fun's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Sauda
  Innlegg
  1,469
  Tagget i
  0 Innlegg

  Ekstern HDD skaper problemer med asynkron USB DAC

  Kanskje J-River i "Memory play" modus kan være en løsning, da blir sporene lastet opp i minne før avspilling
  Lyd:
  Tidal HiFi => Devialet Phantom Gold
  Bilde:
  1: Cubox i4 pro ( LibreElec XBMC)=>Yamaha YSP 5100=>Sony 65 UHD
  2: ATV4K/Nintendo Switch/PS4=>Pioneer VSX-910=>Samsung UE-55=>KEF KHT 3005 SE-W

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed