Politikk, religion og samfunn Hvorfor må maten være så billig i Norge?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.742
    Antall liker
    3.255
    Jeg er stadig ikke overrasket over hvilke triks og lureri som foregår angående maten vi spiser her til lands. GODT NORSK.....

    FERSK kjøttdeig sa du? Nå viser det seg at det er helt vanlig å ha 20% frosset kjøtt i kverna. Det er jo som det står i artikkelen at det er mange som putter disse plasteskene i fryseren når de kommer hjem. Fryst to ganger - nei, er vel barnelærdom. I min barndoms slakterbutikk kverna de kjøttdeigen sjøl. Som de framleis gjør ute i skumle Europa.

    Prøv å kjøp FERSK steinbit i fiskedisken på supern. Det er 90% sannsynlighet for at det er opptint vare, fisken fryses hel ute på feltet, og ligger på fryselager på land hvor lenge? Nobody knows. Jeg oppdaget fenomenet for mange år siden, da jeg kjente at bukfettet hadde en tydelig transmak. Hver gang! Jeg spurte i butikken, neida de fikk den inn samme dag jeg kjøpte den. Mistanken fikk jeg. Jeg gjorde noen undersøkelser, og den viste seg å stemme.

    Men de i butikken visste ikke om det. Jeg var ikke overrasket, det er ingen kunnskap overhodet. Jeg klandrer ikke fjortisene som stod der. Billig arbesskraft tatt inn rett fra gata uten opplæring, for øvrig - hvem skal lære de opp? Jeg spurte om når blåskjellene var høsta, nei det visste de ikke. Jeg måtte vise dem hvor på blåskjellnettet det stod.

    Hvorfor er det slik, det er bare å se oss i speilet.

    Harsk fisk ! 10 meters frysedisk full av Grandiosa og 9 liter Cola på tilbud. Det er oss - det.

    Kjøttdeig, Pris | Selger «fersk» kjøttdeig laget av fryst kjøtt
     

    weld77

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.09.2014
    Innlegg
    22.738
    Antall liker
    15.565
    Uten å forsvare praksisen i butikkene så har jeg fryst kjøtt to ganger ved et lass av anledninger uten å ha fått noen problemer av den grunn. Muligens ikke lov innen de som er regulert av mattilsynet på en eller annnen måte men hjemme har jeg ingen problemer med å gjøre det.
     

    Trane

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.09.2003
    Innlegg
    8.401
    Antall liker
    7.764
    Torget vurderinger
    4
    Jeg tror jeg i dag har gjort mitt siste forsøk på "fersk" norsk laks fra super'n.
    Med fortsatt 10 dager igjen før best før dato var fisken så slapp, vassen og falt fra hverandre at jeg måtte sjekke datoen to ganger. Det var da jeg så slaktedato 23 juni. Best før 14 juli. Hvordan er det mulig ? Eller det er det jo ikke for det var rett og slett umulig å kjenne noen som helst tekstur i fiskekjøttet. Munnfølelsen var mer som noe ferdig fordøyd masse. Og smaken var fraværende. Det var faktisk helt motbydelig smakløst. Det må da være umulig at noe som har vært levende kan bli så smakløst ? Som jeg skrev til Lerøy, (ja, jeg var så irritert at jeg tok bryet med så skrive til dem), det eneste positive var at fisken ikke var råtten. Men, det burde den jo egentlig vært og der ligger kanskje egentlig problemet? Noe gjør de for å strekke best før til 3 uker etter slaktedato og jeg tror ikke jeg egentlig vil vite hva det er.
    Kvaliteten holder knapt til dyrefor.
    Prisen er som om det var førsteklasses ferskvare.

    To porsjoner laks med tilbehør gikk i søpla. Enda godt man har forstand til alltid å ha egg, bacon og øl i kjøleskapet....
     

    Elmer

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    23.08.2009
    Innlegg
    2.742
    Antall liker
    3.255
    Jeg tror jeg i dag har gjort mitt siste forsøk på "fersk" norsk laks fra super'n.
    Med fortsatt 10 dager igjen før best før dato var fisken så slapp, vassen og falt fra hverandre at jeg måtte sjekke datoen to ganger. Det var da jeg så slaktedato 23 juni. Best før 14 juli. Hvordan er det mulig ? Eller det er det jo ikke for det var rett og slett umulig å kjenne noen som helst tekstur i fiskekjøttet. Munnfølelsen var mer som noe ferdig fordøyd masse. Og smaken var fraværende. Det var faktisk helt motbydelig smakløst. Det må da være umulig at noe som har vært levende kan bli så smakløst ? Som jeg skrev til Lerøy, (ja, jeg var så irritert at jeg tok bryet med så skrive til dem), det eneste positive var at fisken ikke var råtten. Men, det burde den jo egentlig vært og der ligger kanskje egentlig problemet? Noe gjør de for å strekke best før til 3 uker etter slaktedato og jeg tror ikke jeg egentlig vil vite hva det er.
    Kvaliteten holder knapt til dyrefor.
    Prisen er som om det var førsteklasses ferskvare.

    To porsjoner laks med tilbehør gikk i søpla. Enda godt man har forstand til alltid å ha egg, bacon og øl i kjøleskapet....
    Kjøpte et stykke norsk laks på et marked i Italia for å teste, ypperlig kvalitet. Langtfra det du beskriver, som også jeg også har opplevd flere ganger her hjemme, fisken nærmest faller fra hverandre. Det er ikke fiskemarked på mandager, fisken skal være fersk. De har også tradisjonen med å reise opp fisk i "stående stilling" med en bøy, for å vise at den er fersk (stiv).

    Skulle kjøpe makrell på fisketorget i Bergen på 80-tallet, før det blei gatekjøkken og flyktningeleir, som det er nå. Jeg vet godt hvordan fersk makrell skal være, fiska en del nedpå Sørlandet, som jeg kommer fra. Selgeren tok opp en makrell, fingermerkene satt igjen i fisken, så blaut var den. Nei, takk. Men selgeren argumenterte for at dette var ypperlige greier.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn