Elektrostatiske hodetelefoner

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Stax er vel et firma de fleste som har interesse for Headfi har hørt om, de produserer utelukkende elektrostatiske hodehøytalere som Stax kaller sine hodetelefoner, jeg skal ikke gå inn i forklaringen på elektrostatiske elementer kontra andre typer, mest for det har jeg ikke så mye greie på og for det andre så finner man mye og langt bedre forklaringer enn hva jeg måtte klare å «hoste»sammen, men det jeg skal prøve er å si litt om min opplevelse av disse, og med disse mener jeg Stax sin hodehøytaler SR-507 og rør driveren SRM-006ts.

    Jeg har hatt ett på og av forhold til Stax sine Hodehøytalere, første gangen jeg skaffet meg slike var fra Audioscan i Trondheim for maaange år siden, og må si jeg har vært «betatt» av lyden siden den gang, har selv opp igjennom tiden eid en del alt opp til tidligere topp modell SR-007 både mk I og mk II, har nå gått til anskaffelse av ovenfor nevnte kombinasjon SR-507 og SRM-006ts.
    Det er skrevet en del tester om disse produktene så det finnes en del å lese for de som er interessert, mye er også sagt om Stax både positivt og negativt, jeg skal ikke gå i mikro detalj om alt men skrive ned litt hva jeg mener, det å dele inn lyden i «bolker» når du lytter til Stax blir litt feil, med det mener jeg å fortelle om toppen, mellomtone og bass for alt flyter frem på en helt annen måte, jeg personlig blir mere lyttende til musikken jeg hører på, mere avslappet på en måte, men tilbake til SR-507, utseende har vel ikke forandret seg nevneverdig på de mange år Lambda serien har vært produsert, selv synes jeg de er helt greie, så til det som virkelig betyr noe nemlig lyden, oij det er et nærvær her som jeg ikke har opplevd makan til på andre hodetelefoner, det er bortimot som artisten holder et en manns show kun for deg, man snakker også om detaljer som kommer klarere frem når man lytter til hodetelefoner og Stax tar dette ennå lengre for her kommer så mye detaljer frem at sansene dine blir bortimot«bombadert» men på en positiv måte, uten at du blir sliten, sjangsen for at du vil komme til å høre ting du aldri før har hørt på dine favoritt innspillinger er meget tilstede, alt er så virkelig og engasjerende, selvsagt er de nådeløse på dårlige innspillinger men det er ikke Stax sin skyld, dybde, bredde og alt det imellom,luft og andre begreper mange bruker kan brukes dobbelt opp her, også kommer vi til det mange mener er det store minuset med Stax, nemlig bass gjengivelsen, så hva er bass tenker du, ja de har ikke det bass anslaget som dynamiske eller orthodynamiske hodetelefoner har, og selv digger jeg bass, men de har en dybde og kontroll i bass omerådet som jeg ikke har hørt makan til, her også kommer detalj begrepet inn, du hører ikke lenger bare bass men også bortimot hvilken bass, men ja de har ikke den samme «slam»som de andre, jeg må prate for meg selv og si noe jeg ikke trudde jeg ville si,men jeg savner ikke det heller, for når du lytter så er alt så sømløst, det er kun lyd og din favoritt musikk som strømmer ut, nesten vanedannende og rett og slett behagelig..!

    Til slutt vil jeg si at jeg bruker cd spiller som eneste lydkilde, mulig jeg er litt gammeldags men det får nå være, det jeg kan huske sist jeg hadde Stax så hadde jeg en cd spiller som var av det mere «nøytrale» slaget, den gang synes jeg lyden ble litt tam, som lyden er nå er den mere «livlig» og engasjerende da den cd spiller jeg nå besitter er litt mere «livlig» i den «nedre» delen, så utstyrs matching er selvsagt også en viktig brikke, og selvsagt utvikling hos Stax også.
    Men har du ikke hørt Stax ennå så gjør det hvis du har muligheten, ja de må ha en dedikert driver, og ja de er ikke bass monstre, men gi de en seriøs lytting det fortjener de og ikke minst du selv, personlig er jeg glad for at jeg nå endelig er tilbake i Stax «land», ønsker også å Takke Tor på Lyric for en fantastisk service, det ikke mange som ham, og ja en ting til, snart kommer de nye Stax Lambda SR-L700 gjett hvem som har bestillt de..! Ohh happy days..!

    Vil ønske alle en kjempefin dag, høst og snart vinter er gode inne Headfi dager..! ;)
     
    Sist redigert:

    Absolutt

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.06.2013
    Innlegg
    1.028
    Antall liker
    330
    Sted
    Kristiansand
    Torget vurderinger
    7
    Grattis! Når får du dem?
    SR-L700 kunne jeg tenke å prøve selv!
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.150
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Stax er vel et firma de fleste som har interesse for Headfi har hørt om.... osv
    Godt skrevet. Kan vel tillegge til de som vurderer å lytte til Stax:
    Dessverre har ikke Tor (Lyric) noe eget demo-rom for Stax. De står på disken, midt i lokalet (om han ikke har gjort om i det siste, hvilket jeg betviler). Det finnes neppe noe annet som isolerer (for omgivelsesstøy) like dårlig som Stax. Man føler nesten at man hører bedre med et Stax-sett på hodet, enn uten:cool:.

    Mao - det er dessverre dårlige lytteforhold hos Tor. Alt annet som skjer i butikken forstyrrer lyttingen påtakelig. Det er egentlig et "must" å lytte til Stax i et helt stille rom for å kunne danne seg et inntrykk over hvor gode de egentlig er.

    Det andre er at man bør/må lytte over lengre tid enn hva tilfellet er med dynamiske htlf (egen erfaring) for å kunne gjøre seg opp noen fornuftig mening. Noe av årsaken ligger nok i det totale fraværet av imponator-effekter, men (som også du nevner) en fasinerende sømløs, forvregningsfri gjengivelse. Det tar noen minutter før man begynner å dras inn i dette lydbildet, glemmer bass, mellomtone og diskant og etterhvert bare nyter den helhetlige gjengivelsen.

    Dog, Stax er ikke for alle. De er nok primært potensielle for et mer "voksent" publikum enn de som gledelig lar seg invitere til headbangers ball:)
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Jeg nevnte ikke så mye om rør driveren SRM-006ts, vet det er diskutert om Stax sine drivere kontra andre som produserer drivere som kan brukes oppimot Stax sine hodehøytalere, da jeg kun har brukt Stax sine drivere kan jeg ikke si om de er bedre eller dårligere enn de andre sine drivere, finish og byggekvalitet virker som meget god, bak er det også mulighet for å koble til balansert og rca kabler, annet jeg også la merke til med denne er at den er dønn stille, dvs alle rør driverne jeg har hatt før har hat litt svak "humming" via Hodehøytalerne, men dette kan være andre ting som spiller inn, og ikke har det vært sjenerende heller, men denne er helt stille, det finnes andre her på forumet som jeg vet har mere viten om hvordan Stax står seg oppimot andre når det gjelder lyd messige forskjeller og eventuellt bytte av rør, når det gjelder SR-507 er det meget kjennt utseende for de som har vært borti Lambda serien til Stax fra før, men det jeg virkelig liker er at hodebøylen har fått en annen justerings mekanisme enn tidligere, så din innstillte posisjon beholdes selv om du tar de av, sikkert mere som kunne ha vært nevnt men summa summarum så er jeg veldig godt fornøyd med lyden SR-507 gir og hvis man tenker på hva kun denne hodehøytaleren koster trur jeg ikke man vil finne en annen hodetelefon til samme pris som er i nærheten engang, men alt kommer til personlig smak, som ptb skrev Stax er ikke for alle, men tar du sjangsen vil du nesten garantert få en meget positiv overraskelse, men du må ha en dedikert drivere til denne sier du, ja det må du, men for å være helt ærlig det må de fleste andre hodetelefoner også ha for å yte sitt beste..! ;)
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Må si at jeg er VELDIG fornøyd med SR-507, lytter om en enda mere til musikk enn før, dette er virkelig vanedannende, og snart kommer desember..! :cool:
    Vil få ønske alle her inne en riktig så god helg..! ;)
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.150
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    ^ God helg ja. Den blir nok grei.

    Motormessen må besøkes i morgen - og så vil noe (dvs et par timer) av helgen gå med til å fyre opp Stax settet og få stiften ned i rillene på disse, som ble hentet på The Garden i dag :):

    1.jpg
     

    JEJ

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    17.09.2006
    Innlegg
    511
    Antall liker
    42
    Noen som har prisene på de nye?
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Da har jeg fått lyttet på de nye Stax SR-L700 hodehøytalerne som Stax kaller de, har også fått til å sammenligne de litt imot SR-507 som jeg har brukt i noen mndr og som er en utrolig god lydgjenngiver.

    Litt om mitt headfi oppsett, jeg har en Naim CD5 XS cd spiller og en Naim Flatcap strømforsyning til denne, jeg har brukt en Chord Signature Tuned ARAY signal kabel koblet opp via rca til Stax SRM-006ts, og div Wireworld strøm kabler.

    Har som nevnt tidligere eid en del Stax sett opp igjennom tidene, helt fra mitt første sett kjøpt i slutten av 1980 årene, det bestod av SRM-T1 rør driver og SR-Lambda Signature, har også eid SR-007 MK I og MK II, har også eid en masse andre hodetelefoner fra andre leverandører, jeg hører på musikk kun via Headfi, musikken jeg lytter til er veldig varierende, har ingen helt spesiell musikk smak, men liker selvsagt som flere god lyd.

    Utseende på SR-L700 er lett å kjenne igjen fra tidligere modeller i Lambda serien, den har også heldigvis «arvet» de samme innstillings mulighetene man finner på SR-507 og SR-009, det virker som om «klokkene» er mer vinklet enn det man finner på SR-507, fullstendige spesifikasjoner finner man på Stax sin hjemmeside.

    Så hvordan lyder så SR-L700, de som kjenner til Stax og har lyttet på Stax fra før vil kjenne seg igjen, den henter ut mikro detaljer man fra før ikke har fått med seg, den gjengir stemmer på en slik måte at du bortimot føler at artisten står rett fremfor deg med et utrolig nærvær, den tegner et stort lydbilde og jeg finner at SR-L700 har et noe bredere og dypere lydbilde enn SR-507, SR-507 kunne kanskje føles litt snever, synes også at toppen er en del mere roligere enn med SR-507, på en måte så tenker man ikke så mye over dette med topp, mellomtone og bass, det hele er så sømløst at du kun bryr deg om musikken som spilles, lyden SR-L700 gjengir er veldig vanedannende, selv etter at jeg har brukt SR-507 i en god stund så finner SR-L700 ennå skjulte «skatter» i musikkbildet, det er helt utrolig.

    Føler både med SR-L700 og SR-507 at man lytter mere til musikken, både på selveste melodien og ikke minst lytte tiden er blitt mye lengre for min egen del, når man før lette etter enkelte sanger som man for eksempel ønsket å få testet på den og den hodetelefonen man eide så blir man nå mere avslappet med dette og virkelig nyter enhver melodi man setter på, så hvordan er SR-L700 i de lavere oktaver for det er her mange synes Stax er litt «tamme» missforstå meg rett Stax spiller bass de også, sjelden jeg har opplevd andre hodetelefoner som spiller mye dypere og med sånn kontroll som Stax har, men de har aldri hatt "imponator bass", men i mitt oppsett så har SR-L700 hakket mer bass gjengivelse enn SR-507, jeg ble positivt overasket over dette, det virker som om SR-L700 slipper seg litt mer løs i bass omerådet dog uten at den mister kontroll, for kontroll har SR-L700 så det holder, om dette skyldes Naim sin cd spiller vites ikke, men i direkte sammenligning med SR-507 er SR-L700 mere «livlig» i de nedre oktaver.

    Så er SR-L700 mye bedre enn SR-507? vell det er ikke som natt og dag, ikke ofte ting er som det, men de forskjellen som er, og disse er vesentlige, gjør SR-L700 til en bedre Hodehøytaler, en naturlig positiv utvikling kan man si, ser at mange sammenligner SR-L700 med toppmodellen SR-009 og mener at SR-009 er bedre, skulle bare mangle sier nå jeg, hadde SR-L700 til under 14000.- slått ut SR-009 til nesten 42000,- så hadde det vært Headfi verdens største ran, men ser på enkelte forumsider i utlandet at man mener SR-L700 er veldig nær SR-009 og det bærer et bevis på hvor god SR-L700 faktisk er, ingenting er enkelt når man skal velge ny hodetelefon, egne lyd preferanser, utstyrs matching osv osv, til slutt er det du som avgjør hva som er best for deg, men er du i løypa for å handle hodetelefoner så bør du få testet Stax sine modeller og da især SR-L700, for det er noe med hvordan Stax reproduserer lyden som bare må oppleves, ikke uten grunn til at mange som kjøper Stax har disse i en årrekke.

    Det er vel å merke seg at for å bruke SR-L700 så må man enten kjøpe Stax sine forsterkere eller et annet merke som lager en som kan brukes med Stax sine modeller, men jeg regner med at sjangsen er stor for at hvis du kjøper deg en annen hodetelefon i denne prisklassen så eier du, eller kjøper du deg en kurrant forsterker til denne også, en annen ting er at SR-L700 som de fleste andre Stax hodehøytalere er veldig åpne, med det mener jeg at de isolerer lik null, nesten så du forsterker lyden som er rundt deg, dette kan selvsagt påvirke hvordan disse lyder i en hektisk Hifi butikk, men har du en plass hvor du kan lytte uten mye forstyrrelser så får du en opplevelse du neppe vil glemme, for meg har reisen nå vart i snart 30 år, og regner med den vil fortsette, og Lambda serien til Stax forsetter å imponere meg, virkelig en helt fantastisk Hodehøytaler..! :)
     

    stingsilda

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.12.2008
    Innlegg
    2.209
    Antall liker
    3.131
    Sted
    Lillehammer
    Torget vurderinger
    3
    Fikk hørt på L700 hos Tor i dag og er enig med deg at de spiller meget bra. Har ikke hørt 507 men har selv SRM-T1 og Lambda Signature, som jeg ser du også har hatt men må nok si at komboen SRM-07 II og L700 er noen hakk opp ja. Har alltid likt Stax lyden, helt fra den dagen jeg fikk høre på Stax Sigma hos Audioscan i Oslo.
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Fikk hørt på L700 hos Tor i dag og er enig med deg at de spiller meget bra. Har ikke hørt 507 men har selv SRM-T1 og Lambda Signature, som jeg ser du også har hatt men må nok si at komboen SRM-07 II og L700 er noen hakk opp ja. Har alltid likt Stax lyden, helt fra den dagen jeg fikk høre på Stax Sigma hos Audioscan i Oslo.
    Ja de spiller noe helt utrolig, jeg kjøpte også mine ifra Audioscan men her oppe i Trondheim den gangen, utviklingen går jo sin gang siden da, men regner med at SRM-T1 og Lambda Signature spiller bra den dag idag også :)

    Ja det er noe med Stax sin lyd, lyden blir på en måte mere "levende" for å bruke et slikt uttrykk, har sjelden lyttet så mye på musikk som jeg har gjort i det siste, både på SR-507 og nå SR-L700, veldig vanedannende..! :)
     

    Guit

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    11.09.2009
    Innlegg
    1.122
    Antall liker
    164
    Sted
    Sunndalsøra
    Fikk hørt på L700 hos Tor i dag og er enig med deg at de spiller meget bra. Har ikke hørt 507 men har selv SRM-T1 og Lambda Signature, som jeg ser du også har hatt men må nok si at komboen SRM-07 II og L700 er noen hakk opp ja. Har alltid likt Stax lyden, helt fra den dagen jeg fikk høre på Stax Sigma hos Audioscan i Oslo.
    Det er en stund siden du var hos Audioscan:) Jeg har ikke hørt nyere stax hodetelefoner. Jeg har disse 40 år gamle SRX'ene som fortsatt låter fantastisk. Nå er det dynamiske hodetelefoner de snakker om. De er blitt bedre enn de var på 70 tallet. Får se om jeg kan få høre og sammenligne ut på sommeren en gang. For meg så vil ikke noe annet merke få samme highend status som STAX. Guit
     

    stingsilda

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    12.12.2008
    Innlegg
    2.209
    Antall liker
    3.131
    Sted
    Lillehammer
    Torget vurderinger
    3
    Ja det er noen år siden. Mulig jeg husker feil mtp modell men er ganske sikker på at det var disse her:
    stax sigma.PNG


    Men ser i history til Stax at de kom i 77. Hmmm
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Stax Sigma kom som du nevnte i 1977 i en normal bias på 230V, kom i 1987 med en pro utgave med en bias på 580V, Sigma ble laget for å få lydbildet mere framfor lytteren og ikke midt i hodet som mange opplever ved hodetelefon lytting, har selv hørt denne kun i butikk og skulle bestille meg denne, men det ble kun med prøvelytting men husker ennå hvor stort lydbilde disse "tegnet" selv om hifi husken mange ganger spiller oss et puss..! ;)
     

    manpowre

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.07.2015
    Innlegg
    191
    Antall liker
    50
    Sted
    Bergen

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Stax har kommet med en ny Lambda modell SR-L300 og denne kommer også som ett sett med driver enheten SRM-252S, SRS-3100..! Spennende..! :)

    http://www.stax.co.jp/Pdf/Export/News-E_2016-04-web-SRS3100.pdf

    Hva er prisen på noe sånt ? Hadde vært utrolig spennende å få test kjørt. Etter jeg fikk min HD25.. omg.. det er nesten endgame. Mangler bare en forsterker med litt mer punch.. den er på vei.. Violetric 281! kommer til helgen. sammen med lcd3..
    Ser at prisen ligger på 40000 yen for SR-L300 fra Stax, kontakt Tor på Lyric Hifi så får du eksakt pris på denne og settet, vet ikke om du har hørt Stax fra før? Liker du en masse bass så kan nok Stax bli litt tamme, men må legge til at deres SR-L700 har en bass gjengivelse som jeg aldri før har hørt fra noen Lambda modell, har selv eid Audeze dog ikke LCD-3 men LCD-2 var meget fornøyd med denne, alle vet vi hvilken lyd vi liker og det er det som gjør denne hobbyen så morro..! ;)
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.150
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    alle vet vi hvilken lyd vi liker og det er det som gjør denne hobbyen så morro..! ;)
    Enig i akkurat det.
    Stax-settet mitt brukes egentlig for lite (i forhold til investeringen i sin tid). Har jo litt annet å velge i også. En og annen gang så streifer tanken meg om å vurdere salg.
    Men - så setter jeg de på hodet, med noe god, kvalitetsmusikk - og: Var det sånn det skulle låte ja, de blir nok værende her en stund til:cool:
     

    ardilla

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.12.2009
    Innlegg
    4.494
    Antall liker
    1.010
    Sted
    OSLO
    Torget vurderinger
    3
    alle vet vi hvilken lyd vi liker og det er det som gjør denne hobbyen så morro..! ;)
    Enig i akkurat det.
    Stax-settet mitt brukes egentlig for lite (i forhold til investeringen i sin tid). Har jo litt annet å velge i også. En og annen gang så streifer tanken meg om å vurdere salg.
    Men - så setter jeg de på hodet, med noe god, kvalitetsmusikk - og: Var det sånn det skulle låte ja, de blir nok værende her en stund til:cool:
    Eneste ulempen med Stax er at man ikke kan bruke dem på vanlige forsterkere - så for dem med uforholdsmessig mye utstyr å rotere rundt, faller de kanskje litt letter ut av loopen enn vanlige hodetelefoner :rolleyes:
     

    manpowre

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    27.07.2015
    Innlegg
    191
    Antall liker
    50
    Sted
    Bergen
    alle vet vi hvilken lyd vi liker og det er det som gjør denne hobbyen så morro..! ;)
    Enig i akkurat det.
    Stax-settet mitt brukes egentlig for lite (i forhold til investeringen i sin tid). Har jo litt annet å velge i også. En og annen gang så streifer tanken meg om å vurdere salg.
    Men - så setter jeg de på hodet, med noe god, kvalitetsmusikk - og: Var det sånn det skulle låte ja, de blir nok værende her en stund til:cool:
    Eneste ulempen med Stax er at man ikke kan bruke dem på vanlige forsterkere - så for dem med uforholdsmessig mye utstyr å rotere rundt, faller de kanskje litt letter ut av loopen enn vanlige hodetelefoner :rolleyes:
    Jeg er ny her på forumet, og spør drit dumt her.. men det er pga kabelen til Stax høretelfonen ikke sant ? Jeg har aldri hørt stax. Ser at de selges for en grei pris på finn.no.. men hadde vært gøy å hørt de opp mot mitt high end oppsett..
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    alle vet vi hvilken lyd vi liker og det er det som gjør denne hobbyen så morro..! ;)
    Enig i akkurat det.
    Stax-settet mitt brukes egentlig for lite (i forhold til investeringen i sin tid). Har jo litt annet å velge i også. En og annen gang så streifer tanken meg om å vurdere salg.
    Men - så setter jeg de på hodet, med noe god, kvalitetsmusikk - og: Var det sånn det skulle låte ja, de blir nok værende her en stund til:cool:
    Eneste ulempen med Stax er at man ikke kan bruke dem på vanlige forsterkere - så for dem med uforholdsmessig mye utstyr å rotere rundt, faller de kanskje litt letter ut av loopen enn vanlige hodetelefoner :rolleyes:
    Jeg er ny her på forumet, og spør drit dumt her.. men det er pga kabelen til Stax høretelfonen ikke sant ? Jeg har aldri hørt stax. Ser at de selges for en grei pris på finn.no.. men hadde vært gøy å hørt de opp mot mitt high end oppsett..
    Finnes ingen dumme spørsmål :) De trenger strøm for å drive elektrostat elementene derfor trenger man en egen driver som leverer dette, anbefaler deg å få lyttet til Stax en eller annen gang, lyden som de kan levere er helt fantastisk, alt kan selvsagt diskuteres og man har en tendens til å like det siste man har, men for meg har jeg eid og solgt og eid igjen Stax mange ganger for det er noe nesten magisk, for å bruke et slikt ord, men lyden de gjengir, det finnes mange gode hodetelefoner der "ute" og i de siste årene har virkelig hodetelefoner kommet i skuddet, for min egen del er jeg virkelig glad for at jeg igjen eier Stax, har aldri hatt så mye lyttetid som jeg nå har, for det er nettopp det du vil oppleve med Stax å lytte, kan ikke få lovprist den nye SR-L700 nok, men det er min mening..!
    :cool:
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.433
    Antall liker
    17.150
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Eneste ulempen med Stax er at man ikke kan bruke dem på vanlige forsterkere - så for dem med uforholdsmessig mye utstyr å rotere rundt, faller de kanskje litt letter ut av loopen enn vanlige hodetelefoner :rolleyes:
    Tja - for min del er det delvis noe i akkurat det. Nå er head-fi rigget mitt koblet slik at det meste kan brukes omhverandre.

    I min portefølje så er det utvilsomt Stax-settet som har den høyeste gjengivelseskvaliteten. Men, det betyr ikke at de er det beste alternativet til alt. Musikksmaken favner bredt over det meste (gml. tungrock, pop/rock, gml og ny jazz, litt klassisk osv) m/unntak av liste pop og soul/funk. Det sier seg selv at det er store variasjoner i både innspillings- og lydkvalitet.

    SR-007 (gjelder egentlig alt av Stax) er nådeløse mot dårlige innspillinger, og når slikt skal avspilles så er det bedre å bruke et annet set-up. I tillegg så er det en del av den eldre tungrock`n og pop/rock`n som gjør seg bedre med eks.vis kombo Violectric V200/Oppo PM-1.

    Det er et privilegie å ha slike valgmuligheter:)
     

    barathsec

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.05.2012
    Innlegg
    1.275
    Antall liker
    585
    Sted
    Der hvor gjøken alene galer i full Stereo
    Torget vurderinger
    9
    Ja de kan være nådeløse imot dårlige innspillinger, men når man har gode innspillinger ja da er de bortimot i en klasse for seg selv, sømløs lydgjenngivelse og med et nærvær som bare må oppleves..! ;)
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn