Lyngdorfs Venner!

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.676
    Antall liker
    4.127
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Egentlig opplever jeg 800 som en tanke lysere tunet om du forstår.
    Når jeg prater om mellomtonen er jeg helt nede i grenseland på øvre bass, det er slik jeg opplever det. Det er riktig at dette ikke var like fremtredende med 802 men sannsynligvis er det at jeg har 4 stk 10 tommere istedenfor 4 stk 8 tommere, kan ha noe med saken å gjøre.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Min erfaring er at større membraner med tyngre masse spiller mørkere enn lettere.

    Hvis alt er i orden i dette frekvensområdet uten bruk av RP skulle det ikke ha noe med høyttalerne å gjøre. Det er vel noe uheldig som skjer i RP prosessen. Er det slik at en kan bruke RP og likevel lage egne voicingkurver som klarer fikse problemet? Jeg mener at HEL skrev en link noen sider tilbake i denne tråden om hvordan dette kan gjøres. Det er vel dette alternativet eller spille uten RP. En får ikke alltid i pose og sekk.

    Eirik.
     

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.676
    Antall liker
    4.127
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    ;)!
    Nei det får man nok ikke!
    Men jeg mener min pre. ikke har mulighet til å lage egne voicingkurver, men som jeg skrev litt lengre opp så er en mulighet å få analysert responsen i rommet og sende den til lyngdorf. Regner med det er en kvikkfix for dem å lage meg en kurve som passer perfekt. Men først må jeg gjøre noen forsøk til med det jeg har tror jeg.
    Og ja! det låter for all del godt uten og, sett bort fra at bassen kunne sittet litt bedre/vært strammet opp bittelitt..........
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Du har pm alpham

    Voicing er knotete. Det beste er kanskje å låne seg en miniDSP nanodigi, koble på mellom kilde og Lyngdorf, leke med "ekstern voicing" til alt sitter, skrive av verdiene og programmere voicing som lastes inn. Dette gjør også Lynforf for deg hvis du sender verdiene.

    Verdiene består av:

    Filtertype; notch som er peak eller dipp, høypass eller lavpass, low shelf eller high shelf
    q verdi
    gain

    dette te lærer du på 5 min via miniDSP
     

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.676
    Antall liker
    4.127
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Hmm!
    Ja det er nok ingen enkel øvelse. Det er derfor jeg gikk for et system som lyngdorf, der alt går automatisk for seg.
    Ulempen er jo selvfølgelig at man ikke kan gå inn å gjøre små endringer i ettertid og man er prisgitt systemets vurderinger. Uten om de faste voicingene da!
    Jeg har svært begrenst med erfaring ang.eq og korreksjoner så lærekurven blir bratt i såfall hvis jeg bestemmer meg for å leke med en miniDSP. Hvem er det som fører de her til lands forresten?
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    EXCEL MAKRO TIL Å LAGE EGNE VOICING CURVES TIl DPA-1 / RP-1 / TDAI2200RP:

    Tool to create new voicings for Lyngdorf DPA-1 - Home Theater Forum and Systems - HomeTheaterShack.com

    SOFTWARE TIL DPA-1 FRA LYNGDORF:

    https://beta.m.box.com/shared_item/https://slaudio.app.box.com/lyngdorfaudio/browse/2327490401


    Først installerer man Voicing Tool fra Lyngdorf og gjør seg kjent med den.

    I DPA-1 er det plass til noen få VC (Voicing Curves). Når man installerer Voicing Tools på PCn havner det en hel drøss alternative VC i en mappe. Med datakabelen overfører man valgfrie VC til DPA-1 fra mappen på PCN. Med Excel makroen som det er linket til over kan man lage egne voicings som legges i mappen sammen med Lyngdorf sine.

    Det kan være at alternative originale VC fra Lyngdorf gjør jobben. Man kan også bestille VC fra Lyngdorfs kundesupport men da må man være helt spesifikk på frekvens/Q-verdi/gain nivå.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Dæven det blir dyrt det her!
    Nå må jeg kjøpe meg pc å:rolleyes:........
    Det blir vel ikke dyrt når du helst trenger en gammel pc med XP.

    Jeg er i en ganske lik situasjon som deg. Jeg må lære meg hvordan man lager frekvenskurver m.m.

    At jeg ikke har kommet på det før, men jeg søkte nettopp på nettet om "how to use a parametric eq?". Det finnes jo masse informasjon om hvordan vi kan gjøre nytte av DSP. Jeg har bare lest litt, men forklaring på hvordan Q-verdiene kan settes, low-shelf og high-shelf osv. Og ganske greie forklaringer om funksjonene. Der har jeg mye nyttig lesestoff i tiden fremover. Når du har RP er det ikke sikkert at du trenger å gjøre så mye ut av tingene som jeg.

    Tenk hvis Lyngdorf hadde laget en film på hjemmesiden som forklarer steg for seg hvordan DSP'en virker? Nå har jo alle nye produkter RP, så det er nok ikke mye de bryr seg om aktiv bruk av DSP lenger. Men jeg er litt lei av at Lyngdorf hele tiden skriver at de har verdens beste romkorreksjon og at du får "perfect sound" i alle rom. Jeg hadde foretrukket litt mer beskjedenhet. Du opplever jo at RP fjerner noen problemer og introduserer andre. Spesielt Linn og kanskje også Meridian har teknologi som overgår Lyngdorf på romkorreksjon? Men de systemene er da og betydelig dyrere.

    Hadde jeg hatt mitt musikkanlegg i Norge skulle jeg gladelig betalt godt for at en person som kjenner Lyngdorf-dsp'en skikkelig kunne foretatt målinger av anlegget og gjort nødvendige justeringer. Men kanskje lærer jeg det selv snart? Det er nok det beste. Jeg er et godt eksempel på at når jeg ikke forstår noe godt og ikke får til det jeg prøver på, så utsetter jeg det og gjør heller noe jeg fikser greit i stedenfor. Men tro det eller ei, jeg hjalp til hos Klubben i Stavanger med å lage targetkurver da Tact RCS 2.0 ble introdusert i Stavanger. Jeg lærte etterhvert godt å bruke RCS 2.2 når jeg fikk en utvidet manual som viste steg for steg hvordan det skulle gjøres. Men det var bare å lage target points på de ønskete frekvensene og nivået på dem. Ikke på langt nær så avansert som Lyngdorf sin DSP.

    Men jeg skal ikke klage for mye på Lyngdorf på for lite omfattende brukerveiledning. De har i alle fall sørget for at vi har et verktøy til å gjøre noe med ujevn frekvensgang. Det har ikke de fleste andre merkene. Og faktisk så jeg en gang at Lyngdorf arrangerte workshops i bruk av Lyngdorf i flere byer i Tyskland. Det var dumt at jeg ikke fikk med meg det før det var ferdig. Hvordan gjøre og tolke målingene og bruk av DSP'en var temaet for de kursene. Jeg bor ikke mer enn ca 2 timers kjøring fra Stuttgart og München, så det kunne ha passet for meg.

    Kanskje det er mulig å spørre Lyngdorf om kursmaterialet er tilgjengelig?

    Eirik.
     

    Terje Berg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.07.2008
    Innlegg
    1.328
    Antall liker
    1.082
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    5
    Bitt av basillen! Melder meg inn med 2x TDAI2200 uten RP... Gromme saker.
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Skaff deg to pcer slik at du kan jobbe med hver av dspene samtidig.
    Det forenkler det hele.
    Gamle laptoper med seriellutgang får du gratis rundt omkring.
    Softwaren er veldig kurant.
    Så kan du bruke en lettbeint og oppløst liten klasse A eller rørforsterker på diskanten :)
     

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.676
    Antall liker
    4.127
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Hei igjen!
    da har jeg brukt noen timer av dagen på rp,en og kommet frem til noen konklusjoner ang. måten den jobber på her.
    Da jeg har kjørt rp tidligere har jeg alltid satt målevolumet opp mot max anbefalte i den tro at det muligens gir det beste resultatet.
    I tidligere oppsett har jeg som nevnt ikke hatt noe særlig artifakter med heving av nivå i øvre bass/nedre mellomtone ved bruk av rp.
    Dette ble dog tydelig ved bruk med mine B&W 800 dia.
    Jeg tror at jeg rett og slett har kjørt rp.med for høyt målevolum ved de siste øktene. RP gir meg beskjed om at max anbefalte vol. ved måling er 64db.
    Noe jeg riktignok brukte ved måleøktene..........Til i dag!

    Tidligere har jeg ikke brydd meg så mye om å dempe reflekterende flater i rommet, noe mer en gulvet hvertfall:) i den tro at rp fixer problemene som lovet.

    Jeg starter med å dempe venstre side hvor jeg har vindu med tykke gardiner, som jeg vanligvis bruker ved lengre lytteøkter. Høyre side er åpen inn mot kjøkken med flere meter til nærmeste flate, så der tar jeg ingen hensyn.
    Kjører så 3 målinger kun i lytteposisjon opp til jeg får 100% ved 50db mot max 63 anbefalte db. jeg får beskjed av rp at det har 28% roomknowledge etter første sveip.

    Lyden er nå fortsatt ganske identisk med utgangspunktet, men dog noe mer behagelig i nedre bass/øvre mellomtone ved det normale lyttenivået som er 40db.
    Det jeg uansett nå registrerer er at jeg kan skru opp 6-8 db før artifaktene blir like pågående som de var ved 40db. Hmmmmm! Jeg prøver videre! Jeg fortsetter med å finne refleksjonspunkter jeg bør dempe, å tar nå for meg kinoreclineren fra ekornes som er av hud. jeg finner frem et tykt teppe jeg hiver over både sete og ryggdel. Mikrofonen er jo tross alt over og i sweetspot her, og jeg antar det er en god del refleksjoner der siden flatene er harde: jeg har også fjernet glassbordet foran recliner, det gjorde jeg ved første måling.

    Målingen foretas identisk som den første, med et unntak! jeg har nå dempet nivået 10db til 40db i målenivå.
    Lyden er nå dramatisk forandret i problemområdet øvre bass/nedre mellomtone. Til det bedre heldigvis.......Lydbildet er smoothere, og det er mer nerve samt 3d bildet ikke oppleves "anstrengt" om man kan si det sånn.( vanskelig å forklare ) Jeg kan også nå spille avsindig høyere ( 60-65 db ) før jeg opplever artifaktene som problematiske igjen. Nå er heller ikke distansen fra bypass til focus like stor, men det merkes godt hva rp gjør med lyden. Bassen er svært definert i focus stilling og mye bedre en i bypass, det har den forsåvidt alltid vært midbass begynner å falle på plass men jeg kunne ønske at øvre mellomtone dempes en tanke i forhold til resten av lydbildet. Hvis jeg bruker bypass som referanse så forteller den at tanken er riktig. Diskant briljerer nå men kunne vært en tanke luftigere hvis jeg sammenligner med bypass. Men jeg tror det ligger i rp sin natur at noe av luftigheten forvinner. Vel! Det blir vel å gi å ta vil jeg tro, men det må prøves videre.

    Jeg prøver nå en måling til før jeg må lage middag å hente sneipen i barnehagen.
    Jeg finner frem noen tykke puter å legger de strategisk til i sitteposisjon samt på nabosetet i en toseter. Jeg har to recliner stoler til i sittegruppen rundt, men der gjør jeg ingenting ennå. Jeg demper nå nivået til 35db ved kjøring av rp, og gjør øvelsen identisk som ved de to foregående. Det jeg registrer er at rp nå bruker 3 ganger lengre tid på å foreta målingene, og det må nok være pga. nivået som brukes ved kjøring av rp.

    jeg setter meg ned å lytter.
    Lyden er nå enda mer tiltalende. Problemet jeg hadde i starten er nær helt vekk, og jeg kan spille høyt. Svært høyt! jeg spiller faktisk så høyt jeg aldri har gjort før.
    Lyden er mye svalere og tiltalende og for første gang på lenge kan jeg si at rp gjør en god jobb på noen av de parameterne som som ofte stikker seg ut som problematisk. Bassen er svært definert, og vokal sitter som midt i blinken på en skyteskive men dog litt langt frem (er det en vanesak kanskje). Vanvittig 3d bilde av lyden og heldigvis har noe av den sterile sounden trukket seg vekk og nerven er på vei tilbake.

    Her må det prøves videre, men jeg tror jeg kommer til å måtte be dere andre brukere av rp om råd om hvordan dere benytter dere av den når dere måler, og hvordan dere forbereder rom o.l. for økten starer. Det er dog gledelig å se at ved å legge tilrette gjør mye for bruken av rp, men jeg tror jeg kan fastslå med en gang at disse boksene ikke utfører mirakler på noe vis, men kan være med å hjelpe til i problemområder, spesielt bassen. Men i samme øvelsen kan de rote lydbildet til med mye tull om man ikke tar visse forhåndsregler. Jeg skal ved en senere anledning prøve med nye målinger, men er glad det har blitt så mye bedre en det var;)
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Kort innpå.

    Jeg erfarer at hvis ikke rommet er dempet og korrigert brukbart så gjør RP vondt verre. Fasen blir litt sjøsyk, det virker som om RP til en viss grad korrigerer reflektert lyd. Dette er marginalt men etter å ha jobbet en god del er det IMO hørbart. Mulig jeg tar feil.

    Når man i første runde setter opp aktiv deling så MÅ ikke bassene ha for høyt nivå. Da legger merkelig nok RP på for mye EQ og det blir ikke bra. Her må man prøve seg frem men 2 dB forskjell på bassnivå gir merkbart rotete buldrebass.

    Ergo, alt må være på stell før man kjører RP. Er det det kan det bli riktig så bra.
     

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.676
    Antall liker
    4.127
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Spot on HEL!
    Det jeg nå har erfart understreker jo det du her nevner. Men så tenker jeg! Hva skjer hvis man tildels " stripper" rommet for møbler og kjører rp i en fom for nakent men dempet rom, for så å sette møblene tilbake? Jeg er faktisk overrasket over de siste resultatene jeg fikk. Lyden er mye bedre, men jeg tror der er mer å hente.

    Etter hva jeg har forstått er rp konstruert for å slå sammen direktelyd og refleksjoner for å unngå forsinkelsene refleksjonene gir? Til motsetning av mitt rom så opplevde jeg ikke noe spesielle avvik når vi kjørt en demo med 800 dia i hfk. sine lokaler i marcus.tr gt. i Oslo. kun til det bedre. Det rommet er svært dempet og vanskelig å få god lyd i, spesielt i bassområdet. Men da briljerte rp,en der i det oppsettet.

    Har forsåvidt erfart akkurat det samme som deg ang. sub i oppsett med for høyt nivå på mine tidligere oppsett.
    Jeg har ikke aktiv deling i dag, men skal ikke se bort fra det blir aktuelt en eller annen gang i framtiden.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Bitt av basillen! Melder meg inn med 2x TDAI2200 uten RP... Gromme saker.
    Hei. Har du kjøpt Øystein sine 2200? Velkommen til Lyngdorf gjengen. Vi er ikke så mange så det er fint at en garvet hifimann som deg også prøver ut Lyngdorf. Det er sikkert 20 år siden jeg hørte på anlegget til din far med bl.a Snell A høyttalere.

    Siden du bor i Sandnes hadde det vært fint om jeg kunne kommet innom en gang og sett om du finner ut av bruken av DSP?

    Jeg har min 2200 i Stavanger og det går an å låne min hvis 3 eller 4 veis deling skal utprøves. Jeg har og min Crown K2 her hvis en kraftig bassforsterker trengs i tillegg.

    Hilsen Eirik.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Kort innpå.

    Jeg erfarer at hvis ikke rommet er dempet og korrigert brukbart så gjør RP vondt verre. Fasen blir litt sjøsyk, det virker som om RP til en viss grad korrigerer reflektert lyd. Dette er marginalt men etter å ha jobbet en god del er det IMO hørbart. Mulig jeg tar feil.

    Når man i første runde setter opp aktiv deling så MÅ ikke bassene ha for høyt nivå. Da legger merkelig nok RP på for mye EQ og det blir ikke bra. Her må man prøve seg frem men 2 dB forskjell på bassnivå gir merkbart rotete buldrebass.

    Ergo, alt må være på stell før man kjører RP. Er det det kan det bli riktig så bra.
    Det er lett å bli engasjert mens man skriver, og innlegget blir mye lengre enn planlagt. Men alltid kjekt med gode erfaringer.

    Det er veldig interessant at dere skriver om romakustikken og RP. Det viser at vi må gjøre nødvendige tiltak for å legge til rette for gunstige akustiske forhold. Det er jo ikke lett hvis anlegget står i stuen og man må ta hensyn til annen innredning og kona. RP kan nok gjøre mye godt i et vanskelig rom, men resultatet blir bedre jo mindre korreksjoner som må gjøres.

    Hva skal vi tenke når nesten alle bildene av kjente og dyre høyttalere blir tatt i moderne boliger med store glassflater og gjerne fliser på gulvet og omtrent nakne vegger? Det beste anlegget vil jo spille kjempedårlig i et slikt rom. Hva nå med den nye moten at bokhyllene skal bort og gjerne gardinene og? For en kald og utrivelig klang det vil bli i de stuene.

    Jeg skal i alle fall gjøre billige og effektive tiltak i rommet som mitt anlegg nå skal stå i. Der skal bokhyller settes opp og andre møbler som demper klang og sprer lydbølgene. Så håper jeg det skal være nok å bare gjøre små korreksjoner i frekvensgangen sammen med delayinnstillingene.

    Eirik.
     

    Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    1.525
    Antall liker
    94
    Noen som vet om man kan bruke Mac ved korresjon på TDAI-2170 og de større modellene som kommer? Helt uaktuelt å gå tilbake til vanlig pc[h=1][/h]
     

    alphamale

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.11.2007
    Innlegg
    5.676
    Antall liker
    4.127
    Sted
    Kjeppjaga nordlending i asyl ved ring 3
    Sånn jeg har forstått, er det et pc som gjelder. Kom akkurat på at jeg måtte låne kjærringa sin jobbpc en gang jeg skulle laste inn noen nye voicinger i min gamle tdai2200. Selv er jeg eplegutt(kjekk)8)
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Noen som vet om man kan bruke Mac ved korresjon på TDAI-2170 og de større modellene som kommer? Helt uaktuelt å gå tilbake til vanlig pc

    Man kan ikke korrigere TDAI2170 slik som 2200 uten RP.

    Voicings derimot tror jeg man kan legge inn. Hva med å boote macen i Windows modus? du trenger da en seriell overgangskabel men det bør vel gå.
     

    Terje Berg

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.07.2008
    Innlegg
    1.328
    Antall liker
    1.082
    Sted
    Sandnes
    Torget vurderinger
    5
    Bitt av basillen! Melder meg inn med 2x TDAI2200 uten RP... Gromme saker.
    Hei. Har du kjøpt Øystein sine 2200? Velkommen til Lyngdorf gjengen. Vi er ikke så mange så det er fint at en garvet hifimann som deg også prøver ut Lyngdorf. Det er sikkert 20 år siden jeg hørte på anlegget til din far med bl.a Snell A høyttalere.

    Siden du bor i Sandnes hadde det vært fint om jeg kunne kommet innom en gang og sett om du finner ut av bruken av DSP?

    Jeg har min 2200 i Stavanger og det går an å låne min hvis 3 eller 4 veis deling skal utprøves. Jeg har og min Crown K2 her hvis en kraftig bassforsterker trengs i tillegg.

    Hilsen Eirik.
    Hei

    Takk for det. Jeg og Øystein koblet det opp igår. Softwaren virker ganske så oversiktlig å grei.
    Du kjenner min far ja? :) Et par år siden Snell A stod i hus. Nå har han endelig forstått det å kjører JBL K2 9900 på EC NEMO.
     

    Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    1.525
    Antall liker
    94
    Noen som vet om man kan bruke Mac ved korresjon på TDAI-2170 og de større modellene som kommer? Helt uaktuelt å gå tilbake til vanlig pc

    Man kan ikke korrigere TDAI2170 slik som 2200 uten RP.

    Voicings derimot tror jeg man kan legge inn. Hva med å boote macen i Windows modus? du trenger da en seriell overgangskabel men det bør vel gå.
    Mulig det fungerer.... har ikke god greie på dette. Er lite glad i alt som har med data å gjøre, gikk derfor over til Mac for noen år siden da det er enklere og mindre tull. Får vel noe bistand fra klubben ved kjøp.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Bitt av basillen! Melder meg inn med 2x TDAI2200 uten RP... Gromme saker.
    Hei. Har du kjøpt Øystein sine 2200? Velkommen til Lyngdorf gjengen. Vi er ikke så mange så det er fint at en garvet hifimann som deg også prøver ut Lyngdorf. Det er sikkert 20 år siden jeg hørte på anlegget til din far med bl.a Snell A høyttalere.

    Siden du bor i Sandnes hadde det vært fint om jeg kunne kommet innom en gang og sett om du finner ut av bruken av DSP?

    Jeg har min 2200 i Stavanger og det går an å låne min hvis 3 eller 4 veis deling skal utprøves. Jeg har og min Crown K2 her hvis en kraftig bassforsterker trengs i tillegg.

    Hilsen Eirik.
    Hei

    Takk for det. Jeg og Øystein koblet det opp igår. Softwaren virker ganske så oversiktlig å grei.
    Du kjenner min far ja? :) Et par år siden Snell A stod i hus. Nå har han endelig forstått det å kjører JBL K2 9900 på EC NEMO.
    Da gjettet jeg riktig.

    Du kan være glad for at jeg ikke har fått inn en del tusen av folk som skylder meg penger. Da er sjansen stor for at jeg hadde vært eier av forsterkerne. Det hadde vært fint om det hadde vært mulighet for litt starthjelp i bruken av DSP'en? Det høres ut som at du har greie på hvordan det gjøres. Jeg var bare på besøk en gang hos din far. Jeg kjente mye bedre en av hans hifikompiser(Gunnar), og han henviste ofte til Magne i lydsammenheng. Men husker en meget flott gjengivelse av et orgelopptak. Det var vel styrken til Snell A. Spille dypt og med et stort og varmt lydbilde, og ikke musikk med for mye dynamikk. K2 og Nemo er nok en atskillig mer dynamisk opplevelse. Men tror ikke at de høyttalerne er like gode på orgelopptakene hans. K2 går vel ikke noe særlig dypere enn 40 hz vel?

    Til dere som har RP: Er det mulig å gjøre en frekvensmåling av høyttalerne etter at voicingkurve er valgt og RP har gjort de nødvendige justeringene? Jeg vil jo regne med det. Kan en koble på PC og se hvilken frekvensgang de forskjellige voicingkurvene har? Jeg vet at da 2200 var ny, var det flere av anmelderne som skulle ønske andre frekvenskurvealternativer enn de som er lagret i apparatet. Det er vel det som HEL har hjulpet til med nå, der mulighetene for å lage egne kurver nå finnes. Det lyder komplisert for meg som har lite datakunnskap. Ellers behøver man kanskje et eksternt måleprogram som viser frekvensgangen etter korreksjonene? Det er jo det som er viktig, vil jeg tro. I alle fall hvis man ikke er fornøyd med kurven.

    I min tid med Tact RCS 2.2 kunne jeg lage såkalte targetkurver. Det er vel det samme som voicingkurver? Jeg foretok ikke målinger etterpå. Det var kanskje mulig, men jeg visste i alle fall ikke hvordan det skulle gjøres. Den gamle måten å korrigere på var ikke ideell. Var det et dykk på 10 db ved 40 hz, ble 40hz automatisk forsterket 10db. Det tok knekken på headroomet på forsterkeren. Det ble ofte en fin og jevn frekvensgang, men dynamikken ble kraftig redusert.

    Det er jo interessant hvis de gamle 2200 kan gjøre korreksjoner som de nyere modellene med RP ikke fikser. Det er i alle fall betenkelig at flere her har negative erfaringer med RP selv i "halvgode" lytterom.

    Eirik.
     
    Sist redigert:

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Tester nå TDAI2170 som ren dac. Har låst analogutgangen til max volum.

    Pass XP10 gjør jobben som preamp og First Watt B4 deler bassene aktivt LR 4 orden ved 300 Hz som sedvanlig. Mellomtone og diskant er delt 300/3000 passivt.

    Umiddelbart finner jeg ut at en del av sløret er preamp og effektforsterker relatert.
    Jeg er 98% sikker på at Pass preamp og poweramp kombinasjonen er bedre enn TDAI2170 hva dynamikk/oppløsning/rom angår.

    Når jeg slår på RP hører jeg de samme frekvensrelaterte korrigeringene som for det meste gjør mye bra.

    Etterhvert skal den analoge XLR inngangen prøves med balansert vinyl.

    Til slutt skal jeg også kjøre digital ut fra TDAI2170 og inn i min dac. Da blir TDAI2170 sin oppgave innskrenket til ren digital romkorreksjon i det digitale domenet og en balansert AD.
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Nå koster Pass Pre og to stk klasse Amper fort vekk 170.000 nytt så man må ikke være rakettforsker for å skjønne det :rolleyes:
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Nå kan jeg endelig melde at jeg har avtalt kjøp av enda en 2200. Den er i sølv som min, men har AD kort som ikke min har. Så nå er det slutt med mine kommentarer om at planen er å bruke to stk 2200. Det skal bli veldig spennende å teste ut. Nå må jeg i hvert fall lære meg å bruke DSP'en.

    Det finnes sikkert bedre produkter enn Lyngdorf. Jeg har tro på transistor kl.A. Og Pass Labs er i den øverste divisjonen. Jeg synes at jeg har en veldig bra match med utstyret og høyttalerne jeg bruker og Lyngdorf. Men har enda til gode å høre rørforsterkere som jeg ville byttet ut min 2200 med. Jeg har en kompis som har Jadis i Bergen. Kanskje ikke de beste rørene, men de monoblokkene(80 Watt) ville jeg aldri eid. Forforsterkeren skal være av høy klasse, men det har alltid vært noe galt med den. Han bruker og Electrocompaniet som jeg synes spiller mye bedre. Han jeg kjøpte Wilson kopiene av bruker Audio Note utstyr. Heller ikke billig. Men oppløsning og klarhet i lyden ble betydelig bedre hos meg. Jeg tror ikke at man kan få bedre lyd for pengene enn en brukt 2200. Nå er det jo flere 2170 som og selges rimelig. For meg med begrenset budsjett så er 2200 midt i blinken. Gleder meg til å dele aktivt mellom mellomtoner og diskant. Nå kan jeg endelig få testet ut mine gamle linesource søyler med digital deling mellom 6 mellomtoner og 6 bånddiskanter. Jeg har stor tro på disse og nå.

    Da blir jeg en av de få som vil bruke Lyngdorf i et 3- veis aktivt oppsett. Jeg skal gi tilbakemeldinger etterhvert.

    Hilsen Eirik.
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Etter å ha testet div Lyngdorf gjentatte ganger så mener jeg at TDAI2200 uten RP er best til DIY oppsett.
    200 watt til bass er knallbra og en liten og rimelig klasse A til diskant er mer enn bra nok. Pass klasse A blir overkill.
    Med 2 stk TDAI2200 pluss en Musical Innovation MI10 variant på ca 25 Watt vil Fi et fantastisk resultat til en rimelig penge.
    MI er like bra som First Watt. Samme smoothe klang men litt mer krefter og høyere gain. FW er litt tystere men MI er jommen meg bra det og. Pass Labs er åpnere, har større perspektiv, er litt mer oppløst, suser mer og har en brutal kraft. Til horn blir det feil, til større dynamiske mellomtoner; doble 6,5" eller 8" og behov for å spille høyt så fungerer det som en kule.
     

    Mindnight

    Medlem
    Ble medlem
    04.05.2012
    Innlegg
    28
    Antall liker
    3
    Jeg trenger en ny kabel for oppkobling mellom min Millenium og PC. Sokkel bakpå apparatet er tilsynelatende RJ11, i likhet med f.eks. TDAI'ene.
    Den gamle kabelen har RJ11 i forsterkerenden og RS232 i motsatt ende. Deretter et RS232-USB adapter mot PC'n.
    Jeg finner ingen slik RJ11 til RS232-kabel i nettbutikkene, kun RJ45 til RS232. Jeg prøvde et par RJ11 til RJ45-kabler jeg hadde liggende, med RJ45 til RS232-overgang og videre RS232-USB, men får ikke dette til å fungere.

    Noen som har et tips, enten til en nettshop med RJ11-RS232, eller annen løsning som fungerer?
    Jeg har ikke RS232 inngang på PC, kun USB2/3.
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Fikk gratis av HiFi klubben. De bestilte opp fra Danmark. Spør pent, jeg har særdeles god erfaring med både HiFi klubben og Lyngdorf i Danmark. Fantastisk service og de rydder opp dersom det oppstår noe helt uten knussel :)
     

    Mindnight

    Medlem
    Ble medlem
    04.05.2012
    Innlegg
    28
    Antall liker
    3
    Fikk gratis av HiFi klubben. De bestilte opp fra Danmark. Spør pent, jeg har særdeles god erfaring med både HiFi klubben og Lyngdorf i Danmark. Fantastisk service og de rydder opp dersom det oppstår noe helt uten knussel :)
    Godt poeng. Hifi Klubben har jeg alltid opplevd som litt hjelpeløse mhp. Lyngdorf og TacT (har hatt div. modeller), men Flemming hos Lyngdorf i Danmark har alltid ordnet opp tidligere når det har vært noe. Jeg prøver der.
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Joa, greit nok med manglende kompetanse, men den generelle serviceinnstillingen og behandling av reklamasjoner er forbilledlig :)

    Flemming svarer også veldig kjapt på det det måtte være.
     

    stone

    Medlem
    Ble medlem
    09.03.2007
    Innlegg
    10
    Antall liker
    4
    Torget vurderinger
    6
    Gått til innkjøp av tdai-2170. Knallfornøyd så langt, men har et problem med hdmi modulen, får ikke lyd ut fra mac mini via hdmi, bare bilde. Noen som vet hva dette kan skyldes og har en god løsning?
     
    Sist redigert:

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Er kommentert i en del innlegg tidligere :)

    i følge vår venn Flemming er den tilgjengelig rundt april.

    For første gang ligger det et bilde på nettet som kanskje er ekte??

    prisen ligger trolig på kr 15000,-
     

    Vedlegg

    Lieng

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    1.525
    Antall liker
    94
    Er kommentert i en del innlegg tidligere :)

    i følge vår venn Flemming er den tilgjengelig rundt april.

    For første gang ligger det et bilde på nettet som kanskje er ekte??

    prisen ligger trolig på kr 15000,-


    Leste litt kjapt der, trodde først det var en større utgave av den integrerte.
     

    EirikV

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    03.10.2006
    Innlegg
    341
    Antall liker
    158
    Torget vurderinger
    1
    Gått til innkjøp av tdai-2170. Knallfornøyd så langt, men har et problem med hdmi modulen, får ikke lyd ut fra mac mini via hdmi, bare bilde. Noen som vet hva dette kan skyldes og har en god løsning?
    Det er vel best å høre med Hifiklubben eller skrive mail til Lyngdorf. Jeg kan dessverre ikke hjelpe deg.

    Angående 2200 så har jeg motsatte erfaringer med 2200. Jeg har aller best erfaring med lyden i mellomtone og diskant. Riktignok har jeg kun testet 2200 på min brors gode selvbygghøyttalere. Men da ble lyden mer anstrengt når den skulle spille hele frekvensområdet. Som jeg har nevnt i denne tråden tidligere, så prøvde dansk High Fidelity i en test fra 2006 tre forskjellige høyttalere på 2200. En dårlig match, en god og en meget bra match. Konklusjonen deres var at 2200 var en veldig bra forsterker når matchingen stemte og at en måtte være obs på matchingen. Jeg har i over 20 år spilt med aktiv forsterkning til bassene og har ikke hatt høyttalere til å prøve ut min 2200 til å drive fullrange høyttalere. Men på mine toppseksjoner har jeg vært meget fornøyd. Og skal snart hente min andre 2200.

    Når den nye forsterkeren kommer på markedet kan man bruke forsterkeren til bassen sammen med 2170. Lyngdorf anbefaler sikkert hjørne/veggplasserte basser drevet av den nye forsterkeren og 2170 til frontene delt høyt. Lyngdorf sitt største problem er at nesten ingen bruker høyttalersystemer slik de anbefaler. Det gjør anlegget betydelig dyrere, men potensiale til veldig bra lyd. Lyngdorf må komme på markedet med en større basshøyttaler enn BW-1. Den kan jo beholdes. Men en ny basshøyttaler enten med to 10-tommere eller en 12-tommer eller 2 stk 12-tommere. Gjerne 3 forskjellige størrelser, og ikke for dyre. Nå er jo BW-1 nede i 6.000 kr stykket.(kanskje vil de kvitte seg med lageret sitt?) Med to 10-tommere burde den kunne selges for 10.000 pr stk. Da kunne Lyngdorf ta opp kampen mot mange dyre høyttalere til en rimeligere pris. En annen utgave av DP-1 med AMT diskant tror jeg hadde blitt topp. Eller en stativhøyttaler beregnet for bruk over 200 hz. Da blir de kanskje en for stor konkurrent til SteinwayLyngdorf Model S?

    Jeg har et ønske om at det skal gå bra med Lyngdorf, men er litt betenkt. Spesielt når flere selger videre sin nye 2170. Det er vel et tegn på misfornøyde eiere. De kunne gjerne kommet med en dobbelt og tredobbelt så kraftig fulldigital utgave i tillegg til 2170. Jeg tror at når noen først kjøper en forsterker til 25.000, så har mange eiere høyttalere som krever mer enn effekten til 2170. Det blir spennende å følge utviklingen fremover.
     
    Sist redigert:

    Rizzo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.11.2006
    Innlegg
    248
    Antall liker
    49
    Torget vurderinger
    11
    Noen her som har føling med hvor håpløs standard analog inngangen på TDAI-2170 er? Jeg tenkte at jeg ikke trengte oppgradere denne da jeg til innkjøp av min, nå angrer jeg litt i og med at jeg plutselig har fått plass til platespiller igjen. Platespiller er bare for kos, så hadde håpa å ikke bruke all verden av penger for å få den til å låte koselig..
     

    eddie1

    Banned
    Ble medlem
    02.10.2006
    Innlegg
    3.361
    Antall liker
    726
    Torget vurderinger
    8
    Hei melder meg inn med en Tda2200 som driver et par Dynaudio Confidence C1.
    Har bare testet i 30min og det virker veldig lovende men det er voldsom til bass ! Kan dette evt temmes ved innstillinger ?
    Har ikke romkorrektion!
     

    Hornlyd

    Musikkglad
    Ble medlem
    01.04.2005
    Innlegg
    19.855
    Antall liker
    10.690
    Torget vurderinger
    10
    Du må ha en pc med serieport og en spesialkabel.
    Spør om hifiklubben kan bestille en kabel til deg, jeg fikk gratis.
    Så må du ha DSP softwaren, det ligger ikke på nettet lenger men jeg kan sende den til deg.
     

    eddie1

    Banned
    Ble medlem
    02.10.2006
    Innlegg
    3.361
    Antall liker
    726
    Torget vurderinger
    8
    Hei kabler fulgte med :) Det hadde jo hvert flott, selger skulle se de men ikke mottat ennå :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn