HC's lille reise inn i musikkens store univers...

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Status
    Stengt for ytterligere svar.

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Erkjennelse.. Hmm, kanskje til tider tungt og innfløkt..? Som lesere av tråden har fått med seg har jeg fått installert nye fulltone drivere i høyttalerne jeg bruker nå. Plundrete jobb og tiden får vise om det smaker mer enn det koster eller vice versa. Som med alle nye elementer må det jo tilspilling til, dvs såkalt burn in. For å få oppheng og alt til å løsne og gjengi den dynamikken de skal. Hva gjøre en så ? Brenne dyre rør er uaktuelt. Så en kobler opp noe som lager lyd, ikke noe annet er tanken. En billig gammel cd spiller a'ka Pioneer PD S 707 og en eldre hjemmekinoreciver type Yamaha DSP-A 3090. Riktig nok en kraftig plugg med sine 25 kg, men heller ikke noe mer å snakke om tenker jeg. Kobles opp med 2,5 kv ifra Biltema og noen kjipe RCA kabler.. Joa, det blir lyd tenker jeg og går ifra hele "shiten"...

    hctråd34.jpg


    Det er når jeg kommer tilbake etter noen timer hjernen føles litt slik som ovenfor. Dette låter jo greit. faktisk mer enn greit, på grensa til festlig. Er en blitt så rør-dopa at en ikke har hørt kontante anslag helt i bånn slik transer gjerne kan... Hmmm.. Og når skulle en kjip hjemmekinoreciver faktisk gi en lyst til å høre mer og kose seg når en er pangyrisk SET-tilhenger.. ???

    hctråd35.jpg


    Jada, jeg vet, dumme spørsmål..Men en blir litt i stuss. Er det vi ønsker å høre, det vi vil tro så sterkt at vi tror det uansett ? Bare det å se på, riktignok solid, men heller ikke mer internkabling i høyttaleren kan få en til å bli kabelavvent. For hva er vitsen? Kablene i de ulike komponentene er av ymse slag, har sett sytråder gå ifra strøm uttak på såkalte strømsterke sluttrinn. Det hele fascinerer meg litt.

    hctråd33.jpg



    Så er en da bare lettlurt, drevet frem av medforumister, hifi blekker, guruer og andre kvakksalvere ? Faktisk tror jeg det ikke er slik. Jeg antar at en venner seg til ting rimelig kjapt, og er en glad i musikk kan en utstå de mest mediokre løsninger. Dette tror jeg er lurt å ha i pannen når en er ute å besøker folk. Det skal ikke lyttes til pling og plong og hvordan dette er gjengitt, men om en kan føle musikken, om budskapet kommuniserer.

    Så jeg velger å være så ignorant at jeg antar de nye driverne er særs gode. Og derav vil jeg bli enda mer happy når det opprinnelige oppsettet settes i drift. Og da føles ikke hjernen RIKTIG så alene lenger.. :cool:... Og skulle det bli for ille, får en bare innføre undernevnte praksis... God helg.

    hctråd32.jpg
     
    Sist redigert:

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Hei HCS

    Jeg er så dum at jeg synes dine dumme spørsmål er interessante. :)

    Her er mine "fastlåste" standpunkter på dine dummeste spørsmål. (Som egentlig er det "seende vs blind lytting" tråden handlet om) Gir standpunktene en dæsj rom for egen tolkning. :cool:

    Er det vi ønsker å høre, det vi vil tro så sterkt at vi tror det uannsett? : Min mening: JA. Vi hører det vi hører, men tolker det dit vi ønsker/vet/synes at det skal høres ut. Det er ingen vei utenom.

    Er du blitt lurt alle disse årene til å tro at div tweaks gir små forandringer? NEI.


    God helg!! :)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Å se hobbyen ifra et meta perspektiv til tider er nok litt sunt. Kan fort gå litt på trynet om en bare ser seg blind på specs. Enn si pris, det er nesten enda verre. At dyrere automatisk blir bedre . Og at en derav forsvarer noe dyrt fordi en tror det er bra basert på at produktet er overlegent fordi det kun koster mer er kanskje ikke så smart.. 8). Når det handles inn dyre ting en aldri har hørt fordi det er dyrt så blir det i beste fall naivt.

    Denne " tolkningen" er uansett litt skremmende. Det vil jo i prinsippet si at en kan komme til å like hva som helst, bare fordi en tolker det dithen at det er gode ting.. :confused:...Samtidig fasscinerende fordi hva er viljestyrt, hva ligger i underbevisstheten og hvilke ytre impulser teller inn ? Det er ikke så lett å svare på nei.. :rolleyes:

    Og du har nok rett...FORANDRINGER. Som kanskje sakte, men sikkert, har gitt en et ideal for det en tror er rett gjengivelse av den musikken en liker. Blir neppe utlært med det første i dette gamet nei.. Kanskje er det så enkelt som at " I am a fool....." :rolleyes:



     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.387
    Antall liker
    63.455
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Tror selv det er mye sant i første hypotesen til AtleT, og spesielt gjennom tilvenning sementeres egen forventningsbias. Hvis en skal forfølge dette vil det sannsynligvis da låte enda bedre hvis det svir skikkelig i lommeboken. Da gjelder det å holde audiofile borte fra lytterommet, og kose seg i egen fortreffelighet ;)
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    He he, spinner litt videre jeg...

    Hearing is believing

    Belief is knowledge

    Knowledge is power

    Power is power to do good or bad
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    He he, spinner litt videre jeg...

    Hearing is believing

    Belief is knowledge

    Knowledge is power

    Power is power to do good or bad

    Og noen ganger...Ignorence is bliss...:cool:.. Tenkte litt på det som snakkes om "NØYTRAL". Nøytral ifht hva da ? De færreste av oss var tilstede under konserten når opptaket ble gjort i studio. Og studio opptak er så mange med dubbinger, klang, ekko. Husker når jeg var med å mikset litt på begynnelsen av 80 tallet. Vi hadde en temmelig skrudd ekko maskin med bånd inni. Kunne få noen temmelig rare klanger og lyder, men nøytralt kunne det neppe kalles...

    hctråd33.jpg


    Nøytralt ifht slik opptaket ble gjort gir mer mening. For uansett er det en reproduksjon en sitter å hører på. Alikevel er det slik at jeg har valgt å etterstrebe at anlegget får en gitar til å høres ut som det, det samme med trompet og piano. Og kanskje aller viktigst, stemmen. Og da blir det ikke bestandig nøytralt, fordi teknikeren som lagde opptaket kan ha hatt andre forståelser enn meg. Derav får en gjerne farget elektronikk.. Og sannheten er vel at all elektronikk farger ? Eller er det noen som hevder at det er ting som er helt gjennomsiktige ? Mer eller mindre kanskje... Har hørt Bryston feks, som sies å være tro imot opptaket, og det låter bra. Men og litt kjedelig, i mine ører. Så jeg er altså så vrien at jeg bevisst søker å få opptaket til å lyde slik jeg vil.. Ja, det er mange veier til Rom..:)

    Tilspilling av elementer er en kjedelig affære. Riktignok skjer det noe, men det går sakte og å lytte til små endringer over tid , er for meg, kjedeligere enn å se maling tørke en fin sommerdag..

    hctråd36.jpg



    Så hva gjør en da ? Jo , en tar seg en tur på Norsk Vegmuseum og ser på biler... Som gutter flest ligger det et autofilt gen der inne. Og når det er gromme saker å se på så er jeg lett å lede.

    2014-06-22 15.08.14.jpg


    Dette er kunst på høyt plan. Lamborghini. Blir glad bare ved å se på dette.

    2014-06-22 15.05.36.jpg


    Dette er bilen til ol blue eyes, Mr Frank Sinatra. Joa, Lambo skal være rød. Kanskje sort, og til nød hvit. Men ja, denne var kul. Mannen kunne mer enn å synge.

    2014-06-22 15.06.11.jpg



    I det hele tatt en fin dag...Og "Thats life..."... :)


     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Så hva skal en ta seg til idag ? Tja, komme seg ut, ikke sitte på HFS å glo. Virker som det er stillstand på det meste her inne og da er det godt å komme seg ut og nyte den sommeren som er. Men før jeg skal ut skal jeg gi høyttalerne litt TLC. Det kan de trenge. For dere som er så gamle at dere ikke vet hva TLC er så betyr det Tender Loving Care. Så jeg har undersøkt på nettet hva som finnes av ulike møbelpolish. Det finnes mye som egner seg til ubehandlet trevirke, men ikke så mye til ting som er lakkert. Den store skrekken er å påføre noe som gjør at lakken under siger og det hele blir skjoldete og stygt. Etter noen tlf og lesing på nettet ble dette produktet valgt:


    hctråd44.JPG


    Lukter greit nok, men lurt med vinduene oppe. Og enda lurere å finne et lite område å gjøre det først på og se hvordan det blir. Og det blir faktisk fint. Er fornøyd. Påfører det hele med stållull, så er vel ikke skvetten..

    hctråd45.jpg



    Ja, veldig fin en såklart...Og ingen riper i lakk eller noe. bare mer glød og patina. I det hele tatt et lettvinnt tweak for de som har høyttalere som trengs å freshes litt opp. Nå snart ut i solen en tur. Sommer er fint.

    Så litt sommer musikk fra den gang en var såkalt ung.. :p


     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Hehehe..ØGV skal bli... Hvor fant jeg de kabinettene du snakket om ?
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Den der er en klassiker Blues :). Stod en annen klassiker der også. Den var riktignok rød.. :cool:. Har hørt den er grusom å kjøre, du ser knapt nok noen annen vei enn fremover, og vedlikehold er et mareritt.. Men ja takk, om en skulle ha fått en slik en..


    2014-06-22 15.03.41.jpg
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    En eldre herremann som har drevet mye med hifi har tilbydt meg å kjøpe Shakti stoens billig. Føler på meg at disse ikke gjør en puck fra eller til, men kunne vært artig å prøve ut. Husker EIK her inne hadde en liten røys med slike som var i rommet hans. Funker det ? Vibrasjonsdemping har jeg stor tro på, ihvertfall under tingene. Hvordan det funker på oversiden aner jeg ikke. Kanskje det bare er snake oil ? Noen som har testet slike ?


    ( http://www.shakti-innovations.com/audiovideo.htm )
    hctråd1.jpg



    Enkelte ganger føles denne hobbyen som tegningen under, den røde delen... Velger en det selv , ja ? JA! Er det gøy når en lærer nye ting ? JA! Ihvertfall når det ikke koster skjorta...

    hctråd29.jpg



    Men en får passe seg for hvilke svar en søker, enkelte ganger er det nesten ubehagelig å tørre nye ting..Og finne ut at en kunne like gjerne latt det være... :cool:


    hctråd30.jpg


    Enkle sannheter er ofte det, sannheter...Gjelder å ikke rote seg helt bort heller da... Roter en seg bort får en fort følelsen lik den på bildet under...

    hfs1.jpg
     
    Sist redigert:
    M

    musicus

    Gjest
    Erkjennelse.. Hmm, kanskje til tider tungt og innfløkt..? Som lesere av tråden har fått med seg har jeg fått installert nye fulltone drivere i høyttalerne jeg bruker nå. Plundrete jobb og tiden får vise om det smaker mer enn det koster eller vice versa. Som med alle nye elementer må det jo tilspilling til, dvs såkalt burn in. For å få oppheng og alt til å løsne og gjengi den dynamikken de skal. Hva gjøre en så ? Brenne dyre rør er uaktuelt. Så en kobler opp noe som lager lyd, ikke noe annet er tanken. En billig gammel cd spiller a'ka Pioneer PD S 707 og en eldre hjemmekinoreciver type Yamaha DSP-A 3090. Riktig nok en kraftig plugg med sine 25 kg, men heller ikke noe mer å snakke om tenker jeg. Kobles opp med 2,5 kv ifra Biltema og noen kjipe RCA kabler.. Joa, det blir lyd tenker jeg og går ifra hele "shiten"...

    Vis vedlegget 266664

    Det er når jeg kommer tilbake etter noen timer hjernen føles litt slik som ovenfor. Dette låter jo greit. faktisk mer enn greit, på grensa til festlig. Er en blitt så rør-dopa at en ikke har hørt kontante anslag helt i bånn slik transer gjerne kan... Hmmm.. Og når skulle en kjip hjemmekinoreciver faktisk gi en lyst til å høre mer og kose seg når en er pangyrisk SET-tilhenger.. ???

    Vis vedlegget 266665

    Jada, jeg vet, dumme spørsmål..Men en blir litt i stuss. Er det vi ønsker å høre, det vi vil tro så sterkt at vi tror det uansett ? Bare det å se på, riktignok solid, men heller ikke mer internkabling i høyttaleren kan få en til å bli kabelavvent. For hva er vitsen? Kablene i de ulike komponentene er av ymse slag, har sett sytråder gå ifra strøm uttak på såkalte strømsterke sluttrinn. Det hele fascinerer meg litt.

    Vis vedlegget 266666


    Så er en da bare lettlurt, drevet frem av medforumister, hifi blekker, guruer og andre kvakksalvere ? Faktisk tror jeg det ikke er slik. Jeg antar at en venner seg til ting rimelig kjapt, og er en glad i musikk kan en utstå de mest mediokre løsninger. Dette tror jeg er lurt å ha i pannen når en er ute å besøker folk. Det skal ikke lyttes til pling og plong og hvordan dette er gjengitt, men om en kan føle musikken, om budskapet kommuniserer.

    Så jeg velger å være så ignorant at jeg antar de nye driverne er særs gode. Og derav vil jeg bli enda mer happy når det opprinnelige oppsettet settes i drift. Og da føles ikke hjernen RIKTIG så alene lenger.. :cool:... Og skulle det bli for ille, får en bare innføre undernevnte praksis... God helg.

    Vis vedlegget 266667

    Det der tror jeg er en riktig, og god observasjon, at man legger sine egne preferanser ett steg bak når man er ute og lytter hos folk, tror det var RoDa som sa det en gang at det er mer interessant å forsöke sette seg inn i hva eieren av oppsettet har tenkt seg og prioriterer, fremfor å misjonere for egne preferanser i tide og utide, eller noe sånt, meningen hans har jeg iaf lagt meg på minnet...

    Man lärer mer på litt hifi ydmykhet, selv om en som undertegnede er meget bevisst på hva jeg selv ville investert og satset på, jatakk til mangfoldet! :cool: ..

    mvh
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Ja, musicus, det er jeg helt enig i . Mangfold må en ha. Noe jeg finner veldig intr er at når en setter sine egne prioriteringer til side og søker å forstå den en er hos blir også ens egen bevissthet om hva en søker økt. Og en kan lære litt om hvordan en kommer dit, ved å se på hva andre gjør. Husker bla første gangen jeg var til Impulse. En Conrad Johnsen Premier 10 pre, JJ 332 integrert brukt som effekt og hans H2. Det låt så naturlig og ekte..Ikke så mye trøkk og bass, men stemmene var i rommet...Der og da tenkte jeg at dette vil jeg søke å få til. Imponator-haifai får andre holde på med, får jeg mellomtonene rett så det høres ekte ut er jeg lykkelig.


    At Impulse sin JJ 332 var et smykke hjalp jo heller ikke på interessen. Synd den senere fikk noen hick-ups.. Den var snarlik den på bildet under...

    hctråd2.jpg
     
    M

    musicus

    Gjest
    Ja, musicus, det er jeg helt enig i . Mangfold må en ha. Noe jeg finner veldig intr er at når en setter sine egne prioriteringer til side og søker å forstå den en er hos blir også ens egen bevissthet om hva en søker økt. Og en kan lære litt om hvordan en kommer dit, ved å se på hva andre gjør. Husker bla første gangen jeg var til Impulse. En Conrad Johnsen Premier 10 pre, JJ 332 integrert brukt som effekt og hans H2. Det låt så naturlig og ekte..Ikke så mye trøkk og bass, men stemmene var i rommet...Der og da tenkte jeg at dette vil jeg søke å få til. Imponator-haifai får andre holde på med, får jeg mellomtonene rett så det høres ekte ut er jeg lykkelig.


    At Impulse sin JJ 332 var et smykke hjalp jo heller ikke på interessen. Synd den senere fikk noen hick-ups.. Den var snarlik den på bildet under...

    Vis vedlegget 267383

    Der ser du, jeg hadde en lignende erfaring fra noen år siden, var på besök hos en kompis her i Gbg, som for det meste hadde DIY saker, tenkte at det kunne jeg lide meg gjennom noen timer, fyren var hyggelig og samtalene gikk lett...men, det var litt av en erfaring jeg tok med meg hjem, hifimessig, nesten feil, men musikalsk, helt rett!!

    Det var tid for en kursforandring skjönte jeg!...
    Selv har jeg i dag i tankene ett "drömme" rör oppsett som man kanskje begynner realisere en dag, i tillegg til dagens Audionet & WB ;) ...

    mvh
     

    POB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.09.2003
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    2.914
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    31
    En eldre herremann som har drevet mye med hifi har tilbydt meg å kjøpe Shakti stoens billig. Føler på meg at disse ikke gjør en puck fra eller til, men kunne vært artig å prøve ut. Husker EIK her inne hadde en liten røys med slike som var i rommet hans. Funker det ? Vibrasjonsdemping har jeg stor tro på, ihvertfall under tingene. Hvordan det funker på oversiden aner jeg ikke. Kanskje det bare er snake oil ? Noen som har testet slike ?


    ( audio/video )
    Vis vedlegget 267378
    Det finnes små pyramider som kan plasseres under senga, slik at du får sove bedre også.
    Hvis denne kreasjonen med det svært så flotte hinduistiske gudenavnet inneholder magneter, er det jo bare å kjøpe en billig magnet og sette ved siden av forsterkeren og prøve det?
    Dette er hva Zappa ville kalt "mumbo jumbo" og betinger nok en sterk tro på guden Shakti.
    Noe som forøvrig fikk meg til å tenke på at vi har en spesiell steintype her i Vestfossen. Litt sliping og pussing, og døpe den til eskimolegenden Skt. Alfonzo.
    Forretningsidé? Nope.

    Ligg unna.
    Skal heller sende deg et sett sølvkabler.
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Musicus: Rør ja, du vet , det er noe eget med det... Litt mer jobb , men mye bedre gevinst når det sitter...På en måte som vinyl, kontra cd... Streaming er ikke en gang nevnt.. :cool:

    POB: kunne vært artig å testet ut en kabel ifra deg. Jokris er veldig fornøyd med de. Kan sende deg adresse på pm? Og stygt redd du har helt rett, litt sånn mumbo jumbo de greiene der... Men , som Atle nevner lenger opp her, det en vil tro, det tror en gjerne... Skumle ting... Kombinert med at hørselen blir dårligere med åra så kan en nesten bli litt deppa... :(


    Men ikke deppe for lenge... Herremannen under sørget for et mitt livs største konsert opplevelser. I en trang liten dal uten for San Fransisco i 1987. Det var magisk :)


     

    POB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.09.2003
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    2.914
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    31
    Send meg en pm, jeg har et par sett liggende i forskjellig lengde så skriv hvilken lengde du trenger også.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    For å få litt fart på innbrenning av fulltone elementene anskaffet jeg meg en slik. Lyden er til å få tårer av, det er sveip verre enn en halvdød katt som remjer.. Vil det hjelpe ? kanskje, men tror det hjelper på å myke opp elementene litt. At ting blir avmagnitisert har jeg mindre tro på.. Men det er lov å håpe.. :)..Og de gutta her lager jo kabler, så litt kan de vel ?

    hctråd4.jpeg




    [h=3]Burning in cables:[/h]The concept of running cables in may feel alien, since the term 'running in' is usually used to explain the improvements experienced with mechanical devices after a period of use. However, though not mechanical, cables do improve with use. In our experience it takes about 72 hours of use for a cable to deliver what it is truly capable of. However it is possible to hear an immediate improvement by listening carefully to the first track on a CD then returning to it after having played a few others; there is a subtle improvement; a smoothing off of the deliveries and improvement in pace etc. There's no obvious reason for this, but it's possible that cable characteristics change as the dielectric tends towards a 'steady residual polarisation state' (vis. dielectric absorption). The dielectric can be polarized by an electric current. Charges do not flow through the dielectric like they do down the conductor, but they do cause a molecular shift in the dielectric. These molecules not only become polarized, they also reorintate so their symmetry axis aligns to the direction of the signal carrying wave. It's likely the signal then gradually finds it's route of least resistance down the cable as the molecules lean like the reeds in a stream in concert with the current.
    After a cable is burned in, do not reverse the direction, as it will then need to be 'burned in' again to the new direction over some 70 hours.
    For those not in posession of one, Atlas supply a CD specifically for running in cables. It also acts as a system demagnetising 'work out' and will help to keep systems in tip top order.
    Always let new cables run themselves in for a period before undertaking any critical evaluation.
     

    TrompetN

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    04.03.2004
    Innlegg
    8.700
    Antall liker
    7.011
    Musicus: Rør ja, du vet , det er noe eget med det... Litt mer jobb , men mye bedre gevinst når det sitter...På en måte som vinyl, kontra cd... Streaming er ikke en gang nevnt.. :cool:

    POB: kunne vært artig å testet ut en kabel ifra deg. Jokris er veldig fornøyd med de. Kan sende deg adresse på pm? Og stygt redd du har helt rett, litt sånn mumbo jumbo de greiene der... Men , som Atle nevner lenger opp her, det en vil tro, det tror en gjerne... Skumle ting... Kombinert med at hørselen blir dårligere med åra så kan en nesten bli litt deppa... :(

    Men ikke deppe for lenge... Herremannen under sørget for et mitt livs største konsert opplevelser. I en trang liten dal uten for San Fransisco i 1987. Det var magisk :)
    Tror ikke det er noe å være deppa for. Gjelder jo hele fjøla det her, ikke bare lyd. Er man glad og fornøyd som person er man nok ganske god til å ta avgjørelser som er bra for en sjøl tror jeg. Perfekt blir man jo aldri. :)
     

    pellesmil

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.04.2005
    Innlegg
    1.699
    Antall liker
    350
    Sted
    Skedsmokorset
    Torget vurderinger
    4
    Har også en slik innbrennings cd,
    min er fra Hagerman. syns den funker gull,
    det er et minutt eller så med støy, jeg har kopiert det sporet over så jeg fyller en hel cd og så setter jeg cden på repeat.
    Funker gull.

    En kompis har en FryKleaner - Rack Mount Burn-In Generator – Hagerman Audio Labs
    Den er helt porno, 100Hz to 200kHz noise bandwidth

    Får jaggu rista løs det meste med denne.

    P.
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Har også en slik innbrennings cd,
    min er fra Hagerman. syns den funker gull,
    det er et minutt eller så med støy, jeg har kopiert det sporet over så jeg fyller en hel cd og så setter jeg cden på repeat.
    Funker gull.

    En kompis har en FryKleaner - Rack Mount Burn-In Generator – Hagerman Audio Labs
    Den er helt porno, 100Hz to 200kHz noise bandwidth

    Får jaggu rista løs det meste med denne.

    P.
    Den Fry cleaner saken der var rå...Men den er vel ment til proff bruk ? Når er du klar til å gå på bøffel jakt Pelle ? :)





    POB her inne har generøst lovt meg noen kabler, det blir spennende. Ikke fordi jeg tror vil oppleve den helt store forskjellen... Men det er like mye for å pusle litt... Vurderer å låne meg en koker, har brukt det før, og innbiller meg at det blir en forskjell. Til det bedre skal jeg være forsiktig å si noe om... :cool:


    koker.jpg


    The audiodharma CABLE COOKER Pro Version 2.5 Review By Wayne Donnelly Å låne, teste , gjør neppe noen skade i allefall :)



    På tirsdagen skal jeg til Gismo, det blir stas. Kan hende jeg får med Håvard, H6-klone mester'n her inne , også.. Gleder meg til å høre litt på små søte høyttalere med magisk mellomtone. Og det er disse besøkene som gjør hobbyen fin på mer enn det rent tekniske plan.

    life.jpg


    Yepp, det bildet over sier det meste... Komme seg ut å få møtt folk. Forøvrig er det en dac på vei til meg... Gleder meg til den kommer. Finnes det flere av den i kongeriket skal jeg spise en korg med jordbær..Uten å klage... ( Kan ikke fordra jordbær... :) )
     

    emotikon

    Æresmedlem
    Ble medlem
    24.10.2004
    Innlegg
    12.507
    Antall liker
    2.953
    Sted
    Trondheim
    Torget vurderinger
    1
    Den der er en klassiker Blues :). Stod en annen klassiker der også. Den var riktignok rød.. :cool:. Har hørt den er grusom å kjøre, du ser knapt nok noen annen vei enn fremover, og vedlikehold er et mareritt.. Men ja takk, om en skulle ha fått en slik en..


    Vis vedlegget 267372
    Har kjørt. Et lite helvete å ratte....
     

    pellesmil

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.04.2005
    Innlegg
    1.699
    Antall liker
    350
    Sted
    Skedsmokorset
    Torget vurderinger
    4
    Har også en slik innbrennings cd,
    min er fra Hagerman. syns den funker gull,
    det er et minutt eller så med støy, jeg har kopiert det sporet over så jeg fyller en hel cd og så setter jeg cden på repeat.
    Funker gull.

    En kompis har en FryKleaner - Rack Mount Burn-In Generator – Hagerman Audio Labs
    Den er helt porno, 100Hz to 200kHz noise bandwidth

    Får jaggu rista løs det meste med denne.

    P.
    Den Fry cleaner saken der var rå...Men den er vel ment til proff bruk ? Når er du klar til å gå på bøffel jakt Pelle ? :)





    POB her inne har generøst lovt meg noen kabler, det blir spennende. Ikke fordi jeg tror vil oppleve den helt store forskjellen... Men det er like mye for å pusle litt... Vurderer å låne meg en koker, har brukt det før, og innbiller meg at det blir en forskjell. Til det bedre skal jeg være forsiktig å si noe om... :cool:


    Vis vedlegget 267996

    The audiodharma CABLE COOKER Pro Version 2.5 Review By Wayne Donnelly Å låne, teste , gjør neppe noen skade i allefall :)



    På tirsdagen skal jeg til Gismo, det blir stas. Kan hende jeg får med Håvard, H6-klone mester'n her inne , også.. Gleder meg til å høre litt på små søte høyttalere med magisk mellomtone. Og det er disse besøkene som gjør hobbyen fin på mer enn det rent tekniske plan.

    Vis vedlegget 267997

    Yepp, det bildet over sier det meste... Komme seg ut å få møtt folk. Forøvrig er det en dac på vei til meg... Gleder meg til den kommer. Finnes det flere av den i kongeriket skal jeg spise en korg med jordbær..Uten å klage... ( Kan ikke fordra jordbær... :) )

    Lykke til med besøket, det skader ikke å treffe virkelige mennesker når teoriene blir litt for heftige:p
    Ulempen er nye impulser som rokker troen, mulig andre har sett lyset fra helt andre vinkler...

    Ny DAC???

    Bilder please,

    ang Bøffel så er det ikke jakt før til høsten...
    Har funnet frem ammoen og skutt inn rifla da..
     

    POB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    26.09.2003
    Innlegg
    2.988
    Antall liker
    2.914
    Sted
    Kulturhovedstaden
    Torget vurderinger
    31
    Da er kablene postet.

    Lengdene er ikke sikkert passer og høyttalerkabel er forskjell på høyre og venstre, så de vil du nok ha like og i passende lengde hvis du synes dette låter bra. Dette er noen rester jeg hadde liggende.
    RCA-kabelen er koblet med skruer, og det er billige rcakontakter. Det er lav masse i de og låter slettes ikke værst. Tenkte jeg skulle teste ut noen sett med Eichman plugger, men har ikke kommet så langt.

    Priser har jeg ikke regnet på, men på ferdig ht-kabel vil det nok være rundt 400 kr pr meter, uten terminering.
    Signalkabler vil ligge på rundt 50 kr pr mtr. uten terminering. Med Eichman feks kan du sikkert legge til 400kr til.
    Dette er bare ca.priser jeg har regnet i huet for meg sjøl, og det ligger ikke noe arbeidstid i prisene, bare hva det koster å kjøpe inn. Hvis jeg skal lage for folk, må jeg nok legge til 400 kr pr sett i arbeidspenger.

    Men det er grisebillig! Hvor kan du kjøpe en så bra signal kabel med sabla gode plugger til 500 kr for et sett??
    Alt sølvet er fra Rassmussen på Hamar, bomull fra Svalander i Sverige.

    Signalkablene er ikke skjermet, så de vil antagelig lage støy hvis du prøver fra platespiller til riaa, men det vil du merke.
    Å lage med skjerm er litt plunder, så det har jeg bare laget en stk av, og den er i bruk hjemme. Plukket skjermen fra en gammel coaxkabel jeg hadde liggende. Skal se om jeg finner bedre tilpasset skjerm ettehvert.

    Har så smått begynt å teste Mogami studiokabel. Denne er skjermet og helt rent kobber. Låter ikke værst dette. 1 mtr i løsvekt fra USA koster bare ca 20kr. Kost/nytte på en Mogamikabel er hinsides alt annet.

    Og en ting til, rcapluggene som sitter på de du får, er sånne med stramming. Du må løsne litt på hetta rundt pluggen for å få de koblet til og stramme til etter kobling. Du har sikkert vært borti slike tidligere.
     

    pellesmil

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.04.2005
    Innlegg
    1.699
    Antall liker
    350
    Sted
    Skedsmokorset
    Torget vurderinger
    4
    Sølv er gull.
    dette blir du sikkert knallfornøyd med .

    Sølv fra Rassmussen er knasende billig ,
    hører fruen knotter på banken, pengene flyr.

    Ny bunadsoverdel, mumler noe om kniplingssølv,
    sølvet er vist dyrere enn overdelen og lua tilsammen,

    Godt jeg driver i Hi-Fi bransjen, nesten gratis sammenlignet med Norske folkedrakter
     
    • Liker
    Reaksjoner: HCS

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Da er kablene postet.

    Lengdene er ikke sikkert passer og høyttalerkabel er forskjell på høyre og venstre, så de vil du nok ha like og i passende lengde hvis du synes dette låter bra. Dette er noen rester jeg hadde liggende.
    RCA-kabelen er koblet med skruer, og det er billige rcakontakter. Det er lav masse i de og låter slettes ikke værst. Tenkte jeg skulle teste ut noen sett med Eichman plugger, men har ikke kommet så langt.

    Priser har jeg ikke regnet på, men på ferdig ht-kabel vil det nok være rundt 400 kr pr meter, uten terminering.
    Signalkabler vil ligge på rundt 50 kr pr mtr. uten terminering. Med Eichman feks kan du sikkert legge til 400kr til.
    Dette er bare ca.priser jeg har regnet i huet for meg sjøl, og det ligger ikke noe arbeidstid i prisene, bare hva det koster å kjøpe inn. Hvis jeg skal lage for folk, må jeg nok legge til 400 kr pr sett i arbeidspenger.

    Men det er grisebillig! Hvor kan du kjøpe en så bra signal kabel med sabla gode plugger til 500 kr for et sett??
    Alt sølvet er fra Rassmussen på Hamar, bomull fra Svalander i Sverige.

    Signalkablene er ikke skjermet, så de vil antagelig lage støy hvis du prøver fra platespiller til riaa, men det vil du merke.
    Å lage med skjerm er litt plunder, så det har jeg bare laget en stk av, og den er i bruk hjemme. Plukket skjermen fra en gammel coaxkabel jeg hadde liggende. Skal se om jeg finner bedre tilpasset skjerm ettehvert.

    Har så smått begynt å teste Mogami studiokabel. Denne er skjermet og helt rent kobber. Låter ikke værst dette. 1 mtr i løsvekt fra USA koster bare ca 20kr. Kost/nytte på en Mogamikabel er hinsides alt annet.

    Og en ting til, rcapluggene som sitter på de du får, er sånne med stramming. Du må løsne litt på hetta rundt pluggen for å få de koblet til og stramme til etter kobling. Du har sikkert vært borti slike tidligere.


    Ja, blir spennende å teste ut dette. Som du sier er det billig. Og ytelsen er sikkert og god. Jeg har et åpent sinn og gleder meg til dette.
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Ja, bunadssølv blir fort mye penger. Hadde en koselig visitt hos Gismo og Sundkoien igår. Ble litt inspirert så tenkte å flytte høyttalerne litt mer ut på gulvet. Billig og greit tweak. Og siden jeg ikke er noen stor tilhenger av flinkis-musikk for egen del får en snurre en video som står i stil :cool:

    PS. Gismo, det du spilte igår var vakkert..bare så du vet det... :)


     

    pellesmil

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.04.2005
    Innlegg
    1.699
    Antall liker
    350
    Sted
    Skedsmokorset
    Torget vurderinger
    4
    Har enkt litt mere på slik digital sak.

    Er det kun snakk om RCA ?

    Er XLR inn på preamp out of the question ?



    P
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Har enkt litt mere på slik digital sak.

    Er det kun snakk om RCA ?

    Er XLR inn på preamp out of the question ?



    P
    Tja, for tiden er det rca som gjelder... Men kan evt sette på slike fine plugger inntil en får en balansert pre . ;) .. Noen konkrete planer du har i hodet pelle ?
     

    pellesmil

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    14.04.2005
    Innlegg
    1.699
    Antall liker
    350
    Sted
    Skedsmokorset
    Torget vurderinger
    4
    I/V delen (altså analog delen) er ofte balansert,
    Da sitter vi igjen med en ledning for mye.

    Trafoer er jo et alternativ, må forske mere
    Lundhal 1684 får endel skryt

    P.
     

    Doremi

    Medlem
    Ble medlem
    10.03.2011
    Innlegg
    39
    Antall liker
    11
    Hei HCS,

    nå har jeg brukt den siste uka, til å reise/lese meg gjennom tråden din.
    Noe som har vært både lærerikt, morsomt og ikke minst trist.
    Jeg blir gjerne med videre, det tror jeg også mange andre her gjør, når du fortsetter dine reise i musikkens store univers...
    Takk.

    Vh.
    Roy
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.677
    Antall liker
    32.761
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Ja, bunadssølv blir fort mye penger. Hadde en koselig visitt hos Gismo og Sundkoien igår. Ble litt inspirert så tenkte å flytte høyttalerne litt mer ut på gulvet. Billig og greit tweak. Og siden jeg ikke er noen stor tilhenger av flinkis-musikk for egen del får en snurre en video som står i stil :cool:

    PS. Gismo, det du spilte igår var vakkert..bare så du vet det... :)


    Takker for besøket HCS, det var særs koselig må jeg si, en kunnskapsrik og bereist musikk/hifi mann:)
    Hyggelige karer (og hunder) er alltid flott å få i hus!! Gleder meg til en visit til deg og ditt anlegg litt lnger utpå her;)
    Håper itte vi Skogsmatrosene hadde for mye flinkis lyd og musikk HCS:cool:
    Ser du satte pris på en del av det i alle fall og må si at det ble også liggende igjen litt "ny og spennende" musikk oppe hulen.

    gismo

    Edit: må også finne tid og stunder til å lese meg opp på tråden din, tittet litt i ny og ned, men her er mye å lese....:)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Hei HCS,

    nå har jeg brukt den siste uka, til å reise/lese meg gjennom tråden din.
    Noe som har vært både lærerikt, morsomt og ikke minst trist.
    Jeg blir gjerne med videre, det tror jeg også mange andre her gjør, når du fortsetter dine reise i musikkens store univers...
    Takk.

    Vh.
    Roy
    Takk for fine og varmende ord Roy. Et av dagens små høydepunkt, uten tvil :).



    Igår kjøpte jeg meg noen engelske høyttalere tiltenkt å være tv-høyttalere. Det hender jo en hører en konsert eller to på dvd/blueray. Bare jeg får igang Rega Elex som jeg kjøpte på auksjon her inne. Den er ikke frisk med gain som er totalt forskjellig i begge kanaler. Og det å få en slik åpnet var ikke bare lett, Rega er lure slik... :cool:. Men høyttalerne ja, det var et sett Royd Minstrel. Billige var de og, folk vet vel ikke hvor gode de kan være. Gleder meg iallefall til å få de i hus.

    ( Minstrel Review, What Hi-Fi?, December 1993 | Royd Audio Loudspeakers )

    royd.jpg





    Da jeg var hos Gismo snakket vi litt om lyttemønster. Han har alt digitalisert og liggende på FLAC. Må innrømme at jeg misunner han to ting, det ene er hvor lett det er å finne frem i artister, det andre er generell orden. Når det er sagt tror jeg at den måten å lytte på for den oppvoksende generasjon hifi/musikk nerder ikke bare er det rette. Å hoppe ifra artist til artist uten å høre sanger i sammenheng kan fort bli et mønster. For en vinyl-bruker er dette utenkelig da en gjerne hører store deler av albumet før en bytter. Cd er litt sånn midt i mellom. Hva ønsker vi og hvordan blir fremtiden ? :)



    Cybervison la ut noen cd'er for salg, og da var jeg heldig... Som tideligre kor-sanger er kor noe jeg liker..Og fikk da grabbet til meg en cd med undernevte kor.. Gleder meg...Blir SVÆRT på fulltonene dette :)



     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Takk for at jeg fikk komme gismo. Koste meg , skikkelig stas. Flinkis musikk er og fint, til tider :). Det spørs hva en er ute etter, skal en enkelt bare ha noe som er i rommet..Eller søker en å høre noe som utfordrer. Noe en kanskje ikke umiddelbart liker. Har opplevd at den musikken jeg har likt best over tid, har grodd på meg. Det jeg syntes var fint med en gang, ble gjerne litt kjedelig etterhvert. Men vi er forskjellige, og det er jo det mest fasinerende..

    Til ære for deg Gismo skal jeg poste en syngedame fra Toten :)


     

    Karmana

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.06.2008
    Innlegg
    24.387
    Antall liker
    63.455
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    42
    Gratulerer med nye høyttalere HCS! Jeg er, og forblir nok en novise på bredde innen hifi, og har ikke engang hørt om merket :)

    Interessant dette med lyttemønster. Du har ikke skrevet det, men det virker som det er en utbredt oppfatning at hvis en styrer musikken med en IPad, ja da sitter en utålmodig og hopper fra sang til sang. Sånn er det definitivt ikke for meg, og dette er mer en generasjonsgreie! En plate skal (som oftest) høres fra start til slutt, men IPaden gir meg fleksibilitet sammenlignet med hvordan det var da jeg hadde en relativt stor cd/plate-samling.

    Helt annerledes er det nok for generasjonen som vokser opp i dag. De er nok i mindre grad enn vår generasjon opptatt av helheten av en plate (eller innspillingskvalitet og dynamikk for den saks skyld), men fokuserer på enkeltspor. De fleste enes vel om at streamingtjenester gjør at CDen lever på lånt tid, og selv om vinyl vokser vil den etter mitt syn kun forbli en parantes i den store sammenhengen når det kommer til salgstall. Dette gjør at artister som skal leve av musikken tvinges mot å kun lage enkeltsanger som blir nedlastet da færre og færre bryr seg om de andre sangene eller helheten og sammenheng mellom låtene på platen. En konsekvens av denne utviklingen er vel at artister i dag i større grad enn tidligere er avhengig av mer utstrakt turnevirksomhet for å holde hjulene i gang. Over tid kan vel dette gjøre at utgivelsene ser annerledes ut enn i dag, og mangfoldet i større grad dekkes av artister som ikke har musikken som levevei. Denne utviklingen har såvidt startet og det skal bli spennende å se hvordan utviklingen blir fremover. Endringer blir jo gjerne ikke så ille som vi litt sementerte herrer i den eldre ungdom frykter, og reaksjon genererer jo ofte en motreaksjon.... :)
     

    _RoDa_

    Ikke så veldig hifi-freak lengre
    Ble medlem
    06.02.2010
    Innlegg
    12.900
    Antall liker
    13.982
    Sted
    Østfold
    Torget vurderinger
    8
    Da jeg var hos Gismo snakket vi litt om lyttemønster. Han har alt digitalisert og liggende på FLAC. Må innrømme at jeg misunner han to ting, det ene er hvor lett det er å finne frem i artister, det andre er generell orden. Når det er sagt tror jeg at den måten å lytte på for den oppvoksende generasjon hifi/musikk nerder ikke bare er det rette. Å hoppe ifra artist til artist uten å høre sanger i sammenheng kan fort bli et mønster. For en vinyl-bruker er dette utenkelig da en gjerne hører store deler av albumet før en bytter. Cd er litt sånn midt i mellom. Hva ønsker vi og hvordan blir fremtiden ? :)
    Interessant tema det der, som alltid.
    Jeg tror skippehelvett mellom låter gir seg etterhvert, og at det blir mest brukt i demosammenheng. Har en spilleliste selv med "Diverse Demolåter" som benyttes ab und zu. Det rare er at etter WiMP HiFi så hører jeg mer på album, oppdager mer musikk og hører nok mer på musikk enn før. First Aid Kit - Stay Gold og The Delines - Colfax er herlige oppdagelser i WiMP HiFi-universet i det siste. Disse platene er av kvalitet som spilles helt gjennom, men jeg hører mer på låter som jeg ikke synes noe videre om på vinyl enn jeg gjør på FLAC. Ikke bare fordi jeg skipper, men fordi vinyl låter bedre. 8) Dagens musikk for ungdommen virker til å være kun singler, og kanskje var det sånn da vi var yngre også? Jeg mistenker at grunnen til at jeg hørte på hele album ikke bare var at de låt så fantastisk bra, men at jeg ikke hadde råd til å kjøpe mange CDer kontinuerlig. Tror det var Finn Bjelke som ba Meatloaf reise til der nede? Et eller annet med Meatloaf sin uttalelse om at folk ikke hører på hele album lenger og det er synd og skam, men Finn mente det var tullball siden før albumene kom så var singler det som fantes. ;D (Sikkert vridd, men tror det var noe sånt jeg trodde jeg husket noe om)

    Foreløpig sier jeg ja takk begge deler, men teller konstant på knappene om vinylen skulle føket ut døra til fordel for enten bedre digitalløsning eller headfi. Kommer sikkert til å telle en stund til, ikke minst siden noen album bare hører hjemme på vinyl.
    En fysisk platesamling er noe eget, ingen tvil om det! ;)

    snakkes
    R
     
    • Liker
    Reaksjoner: BHO

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    Tror du har et meget godt poeng der Roda, i det å kunne oppdage ny musikk. Meatloaf hadde jeg vel også skippet litt på tror jeg.. :cool:. Det er noe med dette å velge om en skal se på en samling som samler støv, eller ha en samling en ikke ser og kose seg med det. Jeg trives , foreløpig, med det jeg kan se. Men jeg må innrømme at det å finne frem kan være vanskelig.. Fasiten for hvordan lyttemønstre vil utvikle seg har vi ikke nå, og kanskje vil vi heller aldri få den. da det endres hele tiden. Når kommer high end høyttalere som er trådløse med innebygget dac og forsterkere ? Dynaudio driver vel litt med dette. Skal bli spennende å se hvor utviklingen tar oss. Its a joyful ride... ;)
     
    Status
    Stengt for ytterligere svar.
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn