Arrogante "hifisnobber" og fordommer

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Status
    Stengt for ytterligere svar.

    lars_erik

    Rubinmedlem
    Ble medlem
    19.10.2006
    Innlegg
    35.020
    Antall liker
    19.861
    Sted
    Hades
    Torget vurderinger
    0
    BT skrev:
    OAlex skrev:
    lars_erik skrev:
    Syns nok vreden her er for kategorisk. Selv om det ikke alltid stemmer, er det nok likevel som oftest en sammenheng mellom pris og kvalitet innenfor hifi. Som på de fleste andre områder. Mange remastra utgaver er preget av loudnesswar, men nok engang har The Beatles vist vei. Etter nyutgivelsen i 09 har platebransjen forstått at god lyd selger.
    Det er forventningen om god lyd som selger.
    Definitivt!
    Selvsagt. Men lyden er jevnt over bedre nå enn den var før sept. 09.
     

    lovemusikk

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2009
    Innlegg
    9.577
    Antall liker
    2.935
    Torget vurderinger
    8
    HCS skrev:
    lovemusikk skrev:
    Den forhatte og lovpriste MAen bør jo hifi butikkene i norge elske.
    Takke vere den har dei fått mange mange nye hi-end kunder.

    ;D
    Kan du på en kortfattet måte forklare hva som er high end med MA ? Ja, det er mye lyd for en billig penge ...Men ser en bort ifra det, hva gjør MA til et HIGH END produkt siden du konsekvent kaller MA high end ?
    Nei, det er jo ikke hi-end, men hi-end er vel kvalitet, svindyrt,god lyd.

    MAen har lyden fra hi-end (ekte, men kommer nok an på smårøra), så får det bare måle hva det vil, men det er ikke nøye for min del så lenge det spiller flott.
    Men seff er ikke en rørforsterker like kontant i bassen, men min er bedre, da den er oppgradert med moderne og flere kondensatorer på utgangen.
     

    BT

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    21.076
    Antall liker
    6.400
    lars_erik skrev:
    BT skrev:
    OAlex skrev:
    lars_erik skrev:
    Syns nok vreden her er for kategorisk. Selv om det ikke alltid stemmer, er det nok likevel som oftest en sammenheng mellom pris og kvalitet innenfor hifi. Som på de fleste andre områder. Mange remastra utgaver er preget av loudnesswar, men nok engang har The Beatles vist vei. Etter nyutgivelsen i 09 har platebransjen forstått at god lyd selger.
    Det er forventningen om god lyd som selger.
    Definitivt!
    Selvsagt. Men lyden er jevnt over bedre nå enn den var før sept. 09.
    Å?
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Audiofi skrev:
    vredensgnag skrev:
    Er vel ikke så vanskelig å skille mellom snob og anti-snob?

    Okki Nokki vs. Clearaudio platevasker
    Oppo BD vs. Lexicon BD
    Pioneer DVD vs. Goldmund DVD
    Elkjøp DVD vs. "Unevnelig merke" DVD-spiller som spiller CDer
    Originalversjon av musikk vs. "remastra", pressa, komprimerte, ødelagte luksusversjoner i pen innpakning
    Jinjua kabel vs. Pent pynta ditto

    osv.
    Evt.
    Ordentlige konstruerte høytalere som gir god lyd vs Bang & Olufsen og annen "design hifi"
    Ordentlige konstruerte forsterkere vs klasse D forsterkere som passer designmessige i stua
    Det opplever jeg som en snobbete uttalelse. B&O er ikke nødvendigvis snobberi, for de beste høyttalerne deres klarer fint å forsvare seg selv mtp lydkvaliteten. At designet er flott skulle bare mangle i den prisklassen, og utgjør ikke en så stor del av verdien at det går ut over lyden ut fra objektive kriterier. Å hevde noe annet er enten basert på at man aldri har hørt dem, eller at man opphever sin egen smak til å være den objektive sannhet.

    Jeg har også liten tro på at noen velger klasse D fordi det gjør det enkelt å konstruere fine designprodukter. Det gjør de fordi de tekniske egenskapene til klasse D passer filosofien deres. Snobberi har ingenting med klasse D år gjøre, hvis du ikke mener at det er snobberi å avvise klasse D på sviktende grunnlag. Og da må det sies at jeg er rørmann på min hals, og i utgangspunktet neppe kommer til å velge prinsippet i overskuelig fremtid. Med et mulig unntak av aktive høyttalere i kombinasjon med rør-preamp.

    (Liker ikke helt å møte et nytt medlem med et slikt innlegg. Du er sikkert en likenes og usnobbete person)

    BT skrev:
    baluba skrev:
    Selvfølgelig er det ganske mange av oss gamle ringormer som er nødt til å forholde oss til "godt nok", og en god del av oss trives i den statusen også. Folk som selv har vært med på å lage musikk som dagjobb trives ofte med "godt nok", og tar sjelden (eller aldri) opp forbrukslån for å kjøpe komponenter.
    Må vi ikke alle klare oss med godt nok?
    Det finnes alltid noe bedre...
    Eh, nei. Det finnes utstyr som er så godt at det ikke kan påstås har noe over seg ut fra objektive kriterier utover teoretiske data. Da er vi så høyt oppe i prisklassene at ingen som jeg kjenner til har tatt seg råd til det. Men jeg kjenner personer som har så godt anlegg at de selv i forhold til egne drømmer og mål faktisk har passert "godt nok" i deres egne ører. Men siden det som du skriver som oftest kan bli bedre så fortsetter de, for det er jo gøy å få noe bedre hele tiden hvis du har pengene til det. De er ikke mange, men de finnes i min krets.

    Når du har drømt om noe i mange år, og så befinner deg i en posisjon at du har passert det punktet med god margin, da har du passert godt nok. La meg ta utgangspunkt i et medlem av sentralen som har vært min gode venn i snart 30 år. Navn holder jeg for meg selv, men noen klarer sikkert å identifisere ham. Sammen har vi delt drømmer siden vi ble kjent i tenårene. Begges store drøm gjennom tenårene, opp gjennom studieårene og ut i vårt yrkesliv var ESL 63 den store drømmen. Forsterkere vi drømte om var litt mer vagt, men i alle fall for meg har rør alltid vært en ultimat drøm. I dag har han en mer moderne modell fra Quad, og før det hadde han den opprinnelig drømmen. Generelt er han nå så fornøyd at jeg ikke tror han har så store ambisjoner lenger. Hans siste investering var en mindre rørforsterker enn hans gigantisk monoblokker for sommerbruk. Kraftverkene han normalt bruker genererer for mye varme i lytterommet på loftet til at det er mulig å oppholde seg der på denne tiden av året, like under sorte takstein. Han har nå hatt samme forsterkersett og kilde i ganske lang tid, og han har fokusert mer på å perfeksjonere anlegget i dagligstuen.

    Jeg tar det som et tegn på at han ikke føler behov for å ta den særlig lenger i lytterommet. Han er passert det punktet hvor ambisjonene er store i forhold til oppgradering, og jeg er helt sikker på at stueanlegget også ville ha tilfredsstilt ham perfekt. Han er i mål på den måten, og det er lenge siden jeg hørte han snakke om noe annet enn nye rør til lytterommet. Hadde han ikke hatt så god økonomi og plass ville han garantert vært fornøyd for lenge siden, ja faktisk med ESL 63. Han er trofast mot drømmene sine, og har skaffet seg sin drømmebil fra tenårene også. Han kunne nok spandert på seg noe mer moderne, men drømmen var viktigere for å tilfredsstille behovet.

    For min del er jeg langt fra det som var og er mine drømmer, og føler nok at jeg må nøye meg med "godt nok". Skulle veldig gjerne hatt i alle fall tyve tusen mer å spandere på utstyr som er nødvendig for at jeg skal nå mitt ultimate "godt nok"-nivå. Pt ligger jeg under det målet, og har fortsatt moderate drømmer å oppfylle. Men med den tålmodigheten jeg har med investeringer så er jeg overbevist om at jeg vil oppnå stadiet "godt nok" uten modifikasjoner. I dag er jeg så langt fra de realistiske tenåringsdrømmene at jeg ikke kan si at jeg er helt fornøyd med nivået jeg er på, og aspirerer til en radikalt bedre lyd enn jeg har nå.

    Med et mål om å være gjeldsfri før jeg er 50 har jeg ikke en sjanse til å oppnå noe nirvana før jeg passerer et halvt århundre, men utsiktene til å komme dit har jeg. Det er nok både et og to nivåer under det som svært mange her inne spiller på i dag, men kommer til å være en endestasjon for meg i lang tid fremover.

    Hvis man ikke har et slik breaking point så har man ikke definerte drømmer som skal oppfylles. Man har heller ikke noen egentlig idé om hva som er godt nok for en. Det å aldri finne et slik punkt, nesten uansett budsjett, er å være alvorlig rammet av hifi-nevrosa. Det er en ærlig sak å ha det slik, og det er vel strengt tatt ingen lidelse. Men noen har alltid ambisjoner om at det skal låte bedre i lytterommet enn i dag, og det er sikkert en helt ok tilstand for de med interesse for å holde seg konstant oppdatert på markedet. Men de fleste ordinære musikkelskere har et punkt der de kan lene seg tilbake å sverge på å aldri skifte ut noe før det er defekt. En del Tandberg-entusiaster på syttitallet klarte å oppnå så realistiske tilstander av hifi-nirvana. Jeg syntes de var litt rare da jeg var en ung hifi-entusiast. I dag skjønner jeg det veldig godt. Mitt breaking point er nok endel høyere enn det, men jeg vet også at det er såpass lavt at prisen på den berømte bruktbilen ikke blir en premium-modell med fem stjerner i sikkerhetstester.

    Så joda, det finnes "godt nok" som faktisk oppleves som et komfortabelt endestopp for enkelte. Musikere har enklere for å oppnå det nivået. Jeg føler meg et sted midt imellom disse musikerne og en dedikert hifi-freak. Jeg vil sannsynligvis aldri ende opp på et nivå der jeg ikke har lyst på noe bedre, men det skal ikke så mye til for at den følelsen blir marginal. Ambisjonene er å være der i løpet av ti år, uten å love meg selv noe som helst. Et halvt år i Afrika uten å bruke kalorier på noe annet enn å trene pils- og GT-muskelen er mer verdt enn et gratis anlegg fra Goldmund for meg. Det forutsetter at det ikke er lov å selge anlegget for å investere i enda lenger tid i latskap. Latskapen er mitt viktigste satsingsområde, den absolutte luksus. Tiden jeg kan bruke foran høyttalerne er den mest verdifulle investeringen for meg, og derfor føler jeg at det finnes klart definerte grenser for hva som er godt nok. Slik tror jeg mange andre også har det, mens andre igjen har såpass innsikt og interesse at det har en egen verdi å teste seg fram til en stadig bedre kombinasjon. Det er ingenting galt med noen av tilnærmingsmåtene jeg har nevnt her, sålenge man har tid til å lytte og investere i ny mjukvare.

    (Jeg tror pinadø at agurktiden gir meg abstinenser. Det blir ikke nok skriving på jobben, så da går det ut over sakesløse sentralister som av høflighetsgrunner sliter seg gjennom mine hifi-noveller)
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Er det værre at jeg mener Bang & Olufsen ikke er vedt pengene og tenderer til snobberi enn at f.eks. andre mener Lexicon og Goldmund er det samme?

    Jeg har eid en del Bang & Olufsen selv og hørt nok på klasse D til å vite at det ikke er high end.

    Forøvrig tror jeg du misset poenget mitt. Jeg mener at snobberi kanskje hører mest til de som velger utstyr basert på utseende i stedet for lyd. At folk legger mye penger i hifi for lyden skyld derimot vil jeg ikke kalle snobberi så lenge de er lyden som er i førersetet. Jeg har ingen tro på at folk som kjøper utstyr fra B&O først og fremst gjør det for lydens skyld.

    ...og om jeg er ny eller ikke er vel mine meninger og erfaringer like beretiget som andres?
     

    Sluket

    Sivilaudiofil og Master Baiter
    Ble medlem
    11.08.2006
    Innlegg
    55.748
    Antall liker
    103.780
    Torget vurderinger
    23
    I gamle dager kalte man Bang & Olufsen for "tannlegehifi" :eek: :eek: :eek: inneforstått at dette var saker for folk med mer penger enn vett, og mer opptatt av design en den egentlige funksjonen. Kanskje delvis sant..
     

    LMC

    Æresmedlem
    Ble medlem
    03.08.2006
    Innlegg
    24.968
    Antall liker
    13.358
    Sted
    Drøbak
    Torget vurderinger
    45
    i de flate fjælene var det før "ICE-AGE" ikke plass til noe annet enn peanut-strømforsyninger, og det gjorde ikke akkurat saken bedre
    mvh
    Leif

    PS forresten veldig arrogant å hevde at tannleger er noen hønsehuer med mere penger enn brains ;D
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.906
    Antall liker
    2.096
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    pengesluk skrev:
    I gamle dager kalte man Bang & Olufsen for "tannlegehifi" :eek: :eek: :eek: inneforstått at dette var saker for folk med mer penger enn vett, og mer opptatt av design en den egentlige funksjonen. Kanskje delvis sant..
    Husker den tiden, ja - hehe. Svigerfaren min var lege - ikke tannlege, altså - og hadde et B&O-anlegg. Han hadde vett, men ikke musikkvett, for å si det sånn.

    M.h.t. mine Beolab 5, er "problemet" at de er for billige. Til tross for over 50.000 kroner mindre i nypris enn det anlegget de erstatter, spiller de klart bedre. Jeg sliter med å plassere meg her - snobb eller anti-snobb? Jeg er ikke tannlege heller - kan ikke skylde på det - og vett skorter det ikke på.
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Audiofi skrev:
    Er det værre at jeg mener Bang & Olufsen ikke er vedt pengene og tenderer til snobberi enn at f.eks. andre mener Luxman og Goldmund er det samme?

    Jeg har eid en del Bang & Olufsen selv og hørt nok på klasse D til å vite at det ikke er high end.

    ...og om jeg er ny eller ikke er vel mine meninger og erfaringer like beretiget som andres?
    Nei, det betyr det ikke. Det er bare ikke ok å møte et nytt medlem med kritikk.

    Jeg vil absolutt påstå at de rare toppmodellene deres låter helt glimrende, også til prisen. Ikke helt min smak, men veldig godt fra et mer objektivt standpunkt. Mulig at de rimeligere sakene som også er dyre ikke er helt der, og ikke synes jeg de merkelige søylene deres er noe fine heller. Men det er snobberi å avvise dem som snobberi, for som sagt så låter Beolab 5 og de der helt glimrende i sin prisklasse, gitt de passer smaken din.

    Klasse D liker jeg overhodet ikke selv, jeg er jo det stikk motsatte innen smak. Men her på sentralen i alle fall så har det ingenting med snobberi å velge klasse D. Det ville du ha visst hvis du hadde vært aktiv lenger. De som bruker klasse D har godt begrunnede årsaker til det, selv om jeg er uenig i konklusjonen deres.

    Man skal være litt forsiktig med å stemple andres smak som snobberi, for det slår fort tilbake. I dette tilfellet mener jeg at det slo tilbake på deg, for de som har slike saker her på sentralen er bevisste, kunnskapsrike og usnobbete personer. For at noe skal være snobberi så må det jo velges av snobbete grunner, eventuelt mot bedre viten. Ingen av de to årsakene stemmer.

    Men disse rare jukebox-ene til B&O kjøpes nok bare av folk som snobber. I likhet med storparten av det rimeligere utstyret til Elcomp, som også kjøpes av ukyndige som har lært at det er verdens beste av sin omtrent like ukyndig onkel. Det gjaldt spesielt for endel år siden, da Hifi Klubbens "medlemmer" fikk mer penger mellom hendene. Med medlemmer mener jeg de ubevisste ungdommene som var tullete nok til å innbille seg at de var medlemmer av en klubb, og som trodde selgerne var dyktige mentorer. Men er Elcomp et snobbemerke? Det var også mye snobberi når unge valgte Nad for 20 år siden, og kanskje i dag også. Er Nad et snobbemerke?

    @ Sluket: På åttitallet og et langt stykke ut på nittitallet var nok B&O et rent snobbemerke. Det var da også en periode da konsernet ikke hadde så store tekniske ambisjoner som de har i dag, og hadde på seksti og syttitallet. Men tidene forandrer seg, og alt skal ikke skjæres over en kam.

    Strengt tatt er Xindak det eneste merket som er fritt for snobbekunder. Vi er de eneste som er totalt fri for snobberi, og har en udiskutabelt sunn og innsiktsfull holdning til hifi. Du finner ikke make til usnobbet og kvalifiserte kunder enn vi som har Xindak. Helt ærlig og kors på halsen, ti kniver i gorgonzolaen og chorizo på grillen. 8)

    Bolse er vel tannlege hvis jeg ikke husker feil.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.906
    Antall liker
    2.096
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    baluba skrev:
    Strengt tatt er Xindak det eneste merket som er fritt for snobbekunder. Vi er de eneste som er totalt fri for snobberi, og har en udiskutabelt sunn og innsiktsfull holdning til hifi. Du finner ikke make til usnobbet og kvalifiserte kunder enn vi som har Xindak. Helt ærlig og kors på halsen, ti kniver i gorgonzolaen og chorizo på grillen. 8)
    Hm... Da kan de vel snobbe litt med at de er totalt usnobbete, da?
     

    baluba

    Æresmedlem
    Ble medlem
    18.02.2009
    Innlegg
    24.590
    Antall liker
    15.155
    Sted
    Kopervik og Bergen
    Torget vurderinger
    1
    Ulf-B skrev:
    baluba skrev:
    Strengt tatt er Xindak det eneste merket som er fritt for snobbekunder. Vi er de eneste som er totalt fri for snobberi, og har en udiskutabelt sunn og innsiktsfull holdning til hifi. Du finner ikke make til usnobbet og kvalifiserte kunder enn vi som har Xindak. Helt ærlig og kors på halsen, ti kniver i gorgonzolaen og chorizo på grillen. 8)
    Hm... Da kan de vel snobbe litt med at de er totalt usnobbete, da?
    Nope! Det er helt uaktuelt at så oppegående mennesker kan ha en slik innstilling. Her dreier det seg om reell kunnskap og en udiskutabelt god smak som er enerådende.
     
    R

    Roysen

    Gjest
    baluba skrev:
    Audiofi skrev:
    Er det værre at jeg mener Bang & Olufsen ikke er vedt pengene og tenderer til snobberi enn at f.eks. andre mener Luxman og Goldmund er det samme?

    Jeg har eid en del Bang & Olufsen selv og hørt nok på klasse D til å vite at det ikke er high end.

    ...og om jeg er ny eller ikke er vel mine meninger og erfaringer like beretiget som andres?
    Nei, det betyr det ikke. Det er bare ikke ok å møte et nytt medlem med kritikk.
    Det har ikke vært meningen å kritisere noen eller noe. Jeg forsøker å delta i debatten omkring hva som oppfattes som snobberi. Jeg har da presentert min mening som jeg ikke helt kan forstå kan være mer riktig eller gal enn noen annens mening.

    baluba skrev:
    Jeg vil absolutt påstå at de rare toppmodellene deres låter helt glimrende, også til prisen. Ikke helt min smak, men veldig godt fra et mer objektivt standpunkt. Mulig at de rimeligere sakene som også er dyre ikke er helt der, og ikke synes jeg de merkelige søylene deres er noe fine heller. Men det er snobberi å avvise dem som snobberi, for som sagt så låter Beolab 5 og de der helt glimrende i sin prisklasse, gitt de passer smaken din.
    Greit nok. Da er vi enig om å være uenig. Jeg syntes ikke det er high end. Det avhenger selvsagt av hva man sammenligner med.

    baluba skrev:
    Klasse D liker jeg overhodet ikke selv, jeg er jo det stikk motsatte innen smak. Men her på sentralen i alle fall så har det ingenting med snobberi å velge klasse D. Det ville du ha visst hvis du hadde vært aktiv lenger. De som bruker klasse D har godt begrunnede årsaker til det, selv om jeg er uenig i konklusjonen deres.
    Nå skrev jeg vel at det jeg kalte snobberi var de som valgte klasse D fremfor det jeg oppfatter som "ordentlige konstruerte forsterkere" fordi det designmessig passer best i stua. Jeg generaliserer altså ikke over alle klasse D forsterkere eller alle eiere av klasse D, men de som spesifikt prioriterer design fremfor lyd.

    baluba skrev:
    Man skal være litt forsiktig med å stemple andres smak som snobberi, for det slår fort tilbake. I dette tilfellet mener jeg at det slo tilbake på deg, for de som har slike saker her på sentralen er bevisste, kunnskapsrike og usnobbete personer. For at noe skal være snobberi så må det jo velges av snobbete grunner, eventuelt mot bedre viten. Ingen av de to årsakene stemmer.
    Som sagt så går ikke dette på lydsmak, men på lyd vs design og at dersom man prioriterer sistnevnte vil jeg kalle det snobberi.

    baluba skrev:
    Men disse rare jukebox-ene til B&O kjøpes nok bare av folk som snobber. I likhet med storparten av det rimeligere utstyret til Elcomp, som også kjøpes av ukyndige som har lært at det er verdens beste av sin omtrent like ukyndig onkel. Det gjaldt spesielt for endel år siden, da Hifi Klubbens "medlemmer" fikk mer penger mellom hendene. Med medlemmer mener jeg de ubevisste ungdommene som var tullete nok til å innbille seg at de var medlemmer av en klubb, og som trodde selgerne var dyktige mentorer. Men er Elcomp et snobbemerke? Det var også mye snobberi når unge valgte Nad for 20 år siden, og kanskje i dag også. Er Nad et snobbemerke?
    Det du skriver nå er jo at de som kjøpte Elcomp tidligere gjorde det som en følge av merkestatus og uvitenhet og ikke som en følge av lyd. Det vil jeg kalle snobberi. Vil da fort legge til at jeg selv har eid både Elcomp og B&O og kjenner litt til bakgrunnen for disse kjøpene også blant andre som har kjøpt samme merke i hvert fall for noen år siden.

    IMHO
    I beste mening
    etc.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.906
    Antall liker
    2.096
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    baluba skrev:
    Ulf-B skrev:
    baluba skrev:
    Strengt tatt er Xindak det eneste merket som er fritt for snobbekunder. Vi er de eneste som er totalt fri for snobberi, og har en udiskutabelt sunn og innsiktsfull holdning til hifi. Du finner ikke make til usnobbet og kvalifiserte kunder enn vi som har Xindak. Helt ærlig og kors på halsen, ti kniver i gorgonzolaen og chorizo på grillen. 8)
    Hm... Da kan de vel snobbe litt med at de er totalt usnobbete, da?
    Nope! Det er helt uaktuelt at så oppegående mennesker kan ha en slik innstilling. Her dreier det seg om reell kunnskap og en udiskutabelt god smak som er enerådende.
    Jeg har hatt Xindak-kabler en gang i tiden. Teller det?
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    Ulf-B skrev:
    DoMentor skrev:
    Anonym skrev:
    Jeg har også hørt Huldra, har sin sjarm men det har ikke noe å gjøre i et godt moderne hifi oppsett.

    På samme måte som en >15 år gammel cd spiller ikke er på høyden med en god moderne spiller.

    Det er ikke noe galt i å være fornøyd med eget oppsett men det er ikke gunstig å gå rundt med skylapper å tro at det ikke kan bli bedre.
    Tror ikke jeg har hørt Huldra. Jeg har ALDRI påstått at det ikke finnes både like gode og enda bedre spillere enn min, og jeg er absolutt klar over at det finnes bedre CDP men da koster det som regel deretter også ;) LES introinnlegget mitt HELT til du FAKTISK forstår hva jeg PRØVER å formidle ! ! ;)

    Mvh :)
    Det virker som om du prøver å formidle at en gammel CDspiller du kjøpte for 35 kroner - og som du brukte 1.200 kroner på for å få ship-shape - er på høyde med det beste som 2011 kan frembringe av digitallyd. Sorry - men i så fall har du prestert en klar skivebom.
    F.eks. så utfordret jeg alle som har dyre og for den saks skyld avanaserte CD rigger til test mot min gamle Denon DCD 2560 til duell, men det var faktisk INGEN som svarte. Hvis man virkelig mener / er overbevist om at f.eks DCS, Wadia, EMM labs, Goldmund etc er så bra som man skal ha det til og ikke minst forsvarer prisen burde det vel ikke være noe problem å takke ja til en sånn oppfordring, men hva vet vel jeg ? ?

    De skal jo iallefall teoretisk sett GRUSE gamle spilleren min, men jeg er slett ikke sikker at de hadde vært bedre på alle parametre nei Så da er det vel neppe noen fare for at noen vil / tør å teste sine spillere mot min "nye" DCD 3560 heller som forøvrig er dramatisk mye bedre enn den andre, mye pga at den er forbedret / oppgradert av Geir Fredriksen / Adyton, han brukte den til utvikling av Adytons høyttalere.

    Hva som er "best" er jo i aller høyeste grad subjektivt så motivet mitt med en "duell" er egentlig mer for å detektere forskjeller enn å kåre en "vinner"

    I den grad det er relevant / signifikant sa en kompis av meg at gamle spilleren min spilte bedre i hans oppsett enn en Cary CDP til 28000 og den eneste modden som er gjort med den er at jeg har satt inn nettbrønn i den. Så da kan man jo lure på hvor mye mer man må gi / som det evt. er vits i å betale for en CDP som er bedre enn min DCD 3560 Hjertelig takk for oppmerksomheten.

    Mvh :)

    PS husk at dette er basert på MIN høyst subjektive opplevelse og oppfatning ;)
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    jan#jan skrev:
    DoMentor skrev:
    Trosretning 1 : "gamlingene" med lang fartstid og erfaring med hifi som mener at et produkt, eller et helt hifisystem absolutt MÅ koste minst et par årslønner FØR det er bra nok liksom, mao hvis et produkt er "for" billig er det tilsynelatende hverken interressant, eller bra nok for den saks skyld, og som nekter å teste / bruke "billig" utstyr, dessverre :(

    Trosretning 2 : yngre / mer uerfarne som mener at "gamlingene" er idioter som tilsynelatende har / bruker ubegrenset mye penger på dyrt utstyr, og nekter å teste dyrere ting pga at deres "billig" hifi er det beste uansett.
    En ting er cd spillere som er gamle ........ ;)
    Men det er vel heller stigmatiseringen som er problemet ... og du DoMentor burde vel vite bedre..... ?
    Vel, dette er MIN generelle OG høyst subjektive betraktning / oppfatning som er litt satt litt på spissen, mao kjempeflott at det er mange gode unntak sånn sett ;)

    Mvh :)
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    Ulf-B skrev:
    DoMentor skrev:
    Ulf-B skrev:
    DoMentor skrev:
    Anonym skrev:
    Jeg har også hørt Huldra, har sin sjarm men det har ikke noe å gjøre i et godt moderne hifi oppsett.

    På samme måte som en >15 år gammel cd spiller ikke er på høyden med en god moderne spiller.

    Det er ikke noe galt i å være fornøyd med eget oppsett men det er ikke gunstig å gå rundt med skylapper å tro at det ikke kan bli bedre.
    Tror ikke jeg har hørt Huldra. Jeg har ALDRI påstått at det ikke finnes både like gode og enda bedre spillere enn min, og jeg er absolutt klar over at det finnes bedre CDP men da koster det som regel deretter også ;) LES introinnlegget mitt HELT til du FAKTISK forstår hva jeg PRØVER å formidle ! ! ;)

    Mvh :)
    Det virker som om du prøver å formidle at en gammel CDspiller du kjøpte for 35 kroner - og som du brukte 1.200 kroner på for å få ship-shape - er på høyde med det beste som 2011 kan frembringe av digitallyd. Sorry - men i så fall har du prestert en klar skivebom.
    Hmm, jeg er nesten, men kun nesten imponert over både dysleksien din, og en tilsynelatende stahet / vrangvilje mot å forstår hva jeg prøver formidle her ;)

    Mvh :)
    Hehe - jeg tenker som så: her har vi å gjøre med en ekspert på både dysleksi og stahet.... Og vrangvilje.... Det kan jo forklare en del.
    Ekspert, neppe... men jeg leser og skriver vel rimelig brukbart :) Mht "vrangvilje" er det igjen basert på min subjektive tolkning / oppfatning ;)

    Mvh :)
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    HCS skrev:
    Inndeling i to leire når en selv innrømmer at en selv ikke står i noen blir jo og litt rart... Og inndelingen har lite med alder å gjøre...Forsåvidt ei heller med økonomisk vilje...

    Vedr Denon, er den bra nok for deg så er den det... Men å sannsynliggjøre den som en referanse av idag basert på dine subjektive meninger DomMentor er en smule arrogant... ;D
    Jeg befinner meg vel et sted imellom de 2 leirene, mao jeg vet at "billig" utstyr absolutt kan være mer enn bra nok, samtidig som jeg har testet en del dyrt utstyr som virkelig har bergtatt meg :)

    Selvsagt er MIN opplevelse av min CDP subjektivt, det skulle vel bare mangle ? ? mao er det MIN nåværende referanse, logisk nok ikke sant ? ? ;D

    Mvh :)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    DoMentor skrev:
    Ulf-B skrev:
    DoMentor skrev:
    Anonym skrev:
    Jeg har også hørt Huldra, har sin sjarm men det har ikke noe å gjøre i et godt moderne hifi oppsett.

    På samme måte som en >15 år gammel cd spiller ikke er på høyden med en god moderne spiller.

    Det er ikke noe galt i å være fornøyd med eget oppsett men det er ikke gunstig å gå rundt med skylapper å tro at det ikke kan bli bedre.
    Tror ikke jeg har hørt Huldra. Jeg har ALDRI påstått at det ikke finnes både like gode og enda bedre spillere enn min, og jeg er absolutt klar over at det finnes bedre CDP men da koster det som regel deretter også ;) LES introinnlegget mitt HELT til du FAKTISK forstår hva jeg PRØVER å formidle ! ! ;)

    Mvh :)
    Det virker som om du prøver å formidle at en gammel CDspiller du kjøpte for 35 kroner - og som du brukte 1.200 kroner på for å få ship-shape - er på høyde med det beste som 2011 kan frembringe av digitallyd. Sorry - men i så fall har du prestert en klar skivebom.
    F.eks. så utfordret jeg alle som har dyre og for den saks skyld avanaserte CD rigger til test mot min gamle Denon DCD 2560 til duell, men det var faktisk INGEN som svarte. Hvis man virkelig mener / er overbevist om at f.eks DCS, Wadia, EMM labs, Goldmund etc er så bra som man skal ha det til og ikke minst forsvarer prisen burde det vel ikke være noe problem å takke ja til en sånn oppfordring, men hva vet vel jeg ? ?

    De skal jo iallefall teoretisk sett GRUSE gamle spilleren min, men jeg er slett ikke sikker at de hadde vært bedre på alle parametre nei Så da er det vel neppe noen fare for at noen vil / tør å teste sine spillere mot min "nye" DCD 3560 heller som forøvrig er dramatisk mye bedre enn den andre, mye pga at den er forbedret / oppgradert av Geir Fredriksen / Adyton, han brukte den til utvikling av Adytons høyttalere.

    Hva som er "best" er jo i aller høyeste grad subjektivt så motivet mitt med en "duell" er egentlig mer for å detektere forskjeller enn å kåre en "vinner"

    I den grad det er relevant / signifikant sa en kompis av meg at gamle spilleren min spilte bedre i hans oppsett enn en Cary CDP til 28000 og den eneste modden som er gjort med den er at jeg har satt inn nettbrønn i den. Så da kan man jo lure på hvor mye mer man må gi / som det evt. er vits i å betale for en CDP som er bedre enn min DCD 3560 Hjertelig takk for oppmerksomheten.

    Mvh :)

    PS husk at dette er basert på MIN høyst subjektive opplevelse og oppfatning ;)

    Jeg lurer stadig på hva du mener med dette ? Hva konkret ble spilleren brukt til. Fikk mail ifra Geir igår , får kanskje spørre han... Siden du bruker dette som et slags sannhetsvitne på hvor god spilleren din er... 8)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    DoMentor skrev:
    HCS skrev:
    Inndeling i to leire når en selv innrømmer at en selv ikke står i noen blir jo og litt rart... Og inndelingen har lite med alder å gjøre...Forsåvidt ei heller med økonomisk vilje...

    Vedr Denon, er den bra nok for deg så er den det... Men å sannsynliggjøre den som en referanse av idag basert på dine subjektive meninger DomMentor er en smule arrogant... ;D
    Jeg befinner meg vel et sted imellom de 2 leirene, mao jeg vet at "billig" utstyr absolutt kan være mer enn bra nok, samtidig som jeg har testet en del dyrt utstyr som virkelig har bergtatt meg :)

    Selvsagt er MIN opplevelse av min CDP subjektivt, det skulle vel bare mangle ? ? mao er det MIN nåværende referanse, logisk nok ikke sant ? ? ;D

    Mvh :)
    Hvorfor skulle ikke langt flere være imellom disse "to leire" som du kaller det ? Blir stimatisering begge veier det du nå bedriver og polarisering av en debatt som knapt kan kalles en debatt... 8)


    Og at det er din nåværende referanse er jo bra for deg... Så det du egentlig driver med er å snobbe "oppover" ? ;D
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    HCS skrev:
    DoMentor skrev:
    Ulf-B skrev:
    DoMentor skrev:
    Anonym skrev:
    Jeg har også hørt Huldra, har sin sjarm men det har ikke noe å gjøre i et godt moderne hifi oppsett.

    På samme måte som en >15 år gammel cd spiller ikke er på høyden med en god moderne spiller.

    Det er ikke noe galt i å være fornøyd med eget oppsett men det er ikke gunstig å gå rundt med skylapper å tro at det ikke kan bli bedre.
    Tror ikke jeg har hørt Huldra. Jeg har ALDRI påstått at det ikke finnes både like gode og enda bedre spillere enn min, og jeg er absolutt klar over at det finnes bedre CDP men da koster det som regel deretter også ;) LES introinnlegget mitt HELT til du FAKTISK forstår hva jeg PRØVER å formidle ! ! ;)

    Mvh :)
    Det virker som om du prøver å formidle at en gammel CDspiller du kjøpte for 35 kroner - og som du brukte 1.200 kroner på for å få ship-shape - er på høyde med det beste som 2011 kan frembringe av digitallyd. Sorry - men i så fall har du prestert en klar skivebom.
    F.eks. så utfordret jeg alle som har dyre og for den saks skyld avanaserte CD rigger til test mot min gamle Denon DCD 2560 til duell, men det var faktisk INGEN som svarte. Hvis man virkelig mener / er overbevist om at f.eks DCS, Wadia, EMM labs, Goldmund etc er så bra som man skal ha det til og ikke minst forsvarer prisen burde det vel ikke være noe problem å takke ja til en sånn oppfordring, men hva vet vel jeg ? ?

    De skal jo iallefall teoretisk sett GRUSE gamle spilleren min, men jeg er slett ikke sikker at de hadde vært bedre på alle parametre nei Så da er det vel neppe noen fare for at noen vil / tør å teste sine spillere mot min "nye" DCD 3560 heller som forøvrig er dramatisk mye bedre enn den andre, mye pga at den er forbedret / oppgradert av Geir Fredriksen / Adyton, han brukte den til utvikling av Adytons høyttalere.

    Hva som er "best" er jo i aller høyeste grad subjektivt så motivet mitt med en "duell" er egentlig mer for å detektere forskjeller enn å kåre en "vinner"

    I den grad det er relevant / signifikant sa en kompis av meg at gamle spilleren min spilte bedre i hans oppsett enn en Cary CDP til 28000 og den eneste modden som er gjort med den er at jeg har satt inn nettbrønn i den. Så da kan man jo lure på hvor mye mer man må gi / som det evt. er vits i å betale for en CDP som er bedre enn min DCD 3560 Hjertelig takk for oppmerksomheten.

    Mvh :)

    PS husk at dette er basert på MIN høyst subjektive opplevelse og oppfatning ;)

    Jeg lurer stadig på hva du mener med dette ? Hva konkret ble spilleren brukt til. Fikk mail ifra Geir igår , får kanskje spørre han... Siden du bruker dette som et slags sannhetsvitne på hvor god spilleren din er... 8)
    Vel, det har jeg også sagt før i tråden :) Ok, hilse han og si at jeg er utrolig fornøyd da :)

    Mvh :)
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Jeg har en venn som var medlem her på forumet som eier tre forholdsvis dyre digital-rigger. Hans beste kommer tilbake fra oppgradering om et par uker. Han sitter ved siden av meg i øyeblikket som jeg skriver dette. Roysen har sier at du har avtalt et besøk hos ham i løpet av sommeren DoMentor. Han tar utfordringen dersom du tar med deg spilleren din nedover til Østlandet når du skal besøke ham selv om han har alt å tape på dette og intet å vinne.
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    HCS skrev:
    DoMentor skrev:
    HCS skrev:
    Inndeling i to leire når en selv innrømmer at en selv ikke står i noen blir jo og litt rart... Og inndelingen har lite med alder å gjøre...Forsåvidt ei heller med økonomisk vilje...

    Vedr Denon, er den bra nok for deg så er den det... Men å sannsynliggjøre den som en referanse av idag basert på dine subjektive meninger DomMentor er en smule arrogant... ;D
    Jeg befinner meg vel et sted imellom de 2 leirene, mao jeg vet at "billig" utstyr absolutt kan være mer enn bra nok, samtidig som jeg har testet en del dyrt utstyr som virkelig har bergtatt meg :)

    Selvsagt er MIN opplevelse av min CDP subjektivt, det skulle vel bare mangle ? ? mao er det MIN nåværende referanse, logisk nok ikke sant ? ? ;D

    Mvh :)
    Hvorfor skulle ikke langt flere være imellom disse "to leire" som du kaller det ? Blir stimatisering begge veier det du nå bedriver og polarisering av en debatt som knapt kan kalles en debatt... 8)


    Og at det er din nåværende referanse er jo bra for deg... Så det du egentlig driver med er å snobbe "oppover" ? ;D
    Hmm, bra poeng, takk for at du gjorde meg oppmerksom på det :)

    Nja, til en viss grad kanskje, men jeg bruker like gjerne "billig" utstyr som dyrt så lenge det formidler musikken på en levende, dynamisk og engasjerende måte ;)

    Mvh :)
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    Audiofi skrev:
    Jeg har en venn som var medlem her på forumet som eier tre forholdsvis dyre digital-rigger. Hans beste kommer tilbake fra oppgradering om et par uker. Du har vel også avtalt et besøk hos ham i løpet av sommeren DoMentor. Han tar utfordringen dersom du tar med deg spilleren din nedover til Østlandet når du skal besøke ham selv om han har alt å tape på dette og intet å vinne.
    Vel, litt vanskelig når jeg ikke vet hvem han er da :) men det er uansett forts. IKKE snakk om en konkurranse, men for å avdekke eventuelle forskjeller, som sagt :)

    Mvh :)
     

    HCS

    En vanlig fyr fra bygda..
    Ble medlem
    22.02.2007
    Innlegg
    26.718
    Antall liker
    32.599
    Sted
    Nesten Gjøvik..
    Torget vurderinger
    28
    DoMentor skrev:
    HCS skrev:
    DoMentor skrev:
    HCS skrev:
    Inndeling i to leire når en selv innrømmer at en selv ikke står i noen blir jo og litt rart... Og inndelingen har lite med alder å gjøre...Forsåvidt ei heller med økonomisk vilje...

    Vedr Denon, er den bra nok for deg så er den det... Men å sannsynliggjøre den som en referanse av idag basert på dine subjektive meninger DomMentor er en smule arrogant... ;D
    Jeg befinner meg vel et sted imellom de 2 leirene, mao jeg vet at "billig" utstyr absolutt kan være mer enn bra nok, samtidig som jeg har testet en del dyrt utstyr som virkelig har bergtatt meg :)

    Selvsagt er MIN opplevelse av min CDP subjektivt, det skulle vel bare mangle ? ? mao er det MIN nåværende referanse, logisk nok ikke sant ? ? ;D

    Mvh :)
    Hvorfor skulle ikke langt flere være imellom disse "to leire" som du kaller det ? Blir stimatisering begge veier det du nå bedriver og polarisering av en debatt som knapt kan kalles en debatt... 8)


    Og at det er din nåværende referanse er jo bra for deg... Så det du egentlig driver med er å snobbe "oppover" ? ;D
    Nja, til en viss grad kanskje, men jeg bruker like gjerne "billig" utstyr som dyrt så lenge det formidler musikken på en levende, dynamisk og engasjerende måte ;)

    Mvh :)

    Det er vel det flesteparten gjør her inne vil jeg tro derav ikke noe poeng med ulike "leire" slik jeg ser det.... Det har vært nok splitt-og-skitt tråder her inne en stund nå...Målemafia, kabelonanister, billig kontra dyrt osv osv...Kan en ikke enes om at denne hobbyen er en fin ting å ha og at musikken er en gave en kan dele og gledes over ? :D
     
    R

    Roysen

    Gjest
    DoMentor skrev:
    Audiofi skrev:
    Jeg har en venn som var medlem her på forumet som eier tre forholdsvis dyre digital-rigger. Hans beste kommer tilbake fra oppgradering om et par uker. Du har vel også avtalt et besøk hos ham i løpet av sommeren DoMentor. Han tar utfordringen dersom du tar med deg spilleren din nedover til Østlandet når du skal besøke ham selv om han har alt å tape på dette og intet å vinne.
    Vel, litt vanskelig når jeg ikke vet hvem han er da :) men det er uansett forts. IKKE snakk om en konkurranse, men for å avdekke eventuelle forskjeller, som sagt :)

    Mvh :)
    Har redigert innlegget slik at du ser hvem det er snakk om og det er vel du som har lagt opp til at dette blir en konkurranse når du påstår at billig er bedre enn dyrt og at de som tror annet er snobber? Hadde du lagt det frem som om at det skulle vært interessant å sjekket denne billige spilleren opp mot dyrere alternativer fordi jeg syns den er utrolig bra hadde det blitt en litt annen vinkel på det.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Audiofi skrev:
    Er det værre at jeg mener Bang & Olufsen ikke er vedt pengene og tenderer til snobberi enn at f.eks. andre mener Lexicon og Goldmund er det samme?

    Jeg har eid en del Bang & Olufsen selv og hørt nok på klasse D til å vite at det ikke er high end.

    Forøvrig tror jeg du misset poenget mitt. Jeg mener at snobberi kanskje hører mest til de som velger utstyr basert på utseende i stedet for lyd. At folk legger mye penger i hifi for lyden skyld derimot vil jeg ikke kalle snobberi så lenge de er lyden som er i førersetet. Jeg har ingen tro på at folk som kjøper utstyr fra B&O først og fremst gjør det for lydens skyld.

    ...og om jeg er ny eller ikke er vel mine meninger og erfaringer like beretiget som andres?
    Du misforstod listen min. Alt som var listet opp er solgt i to utgaver, der det er gjort ingen eller meget små endringer på den dyre, som har versjon 1s innmat.
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.906
    Antall liker
    2.096
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    DoMentor skrev:
    Ulf-B skrev:
    DoMentor skrev:
    Anonym skrev:
    Jeg har også hørt Huldra, har sin sjarm men det har ikke noe å gjøre i et godt moderne hifi oppsett.

    På samme måte som en >15 år gammel cd spiller ikke er på høyden med en god moderne spiller.

    Det er ikke noe galt i å være fornøyd med eget oppsett men det er ikke gunstig å gå rundt med skylapper å tro at det ikke kan bli bedre.
    Tror ikke jeg har hørt Huldra. Jeg har ALDRI påstått at det ikke finnes både like gode og enda bedre spillere enn min, og jeg er absolutt klar over at det finnes bedre CDP men da koster det som regel deretter også ;) LES introinnlegget mitt HELT til du FAKTISK forstår hva jeg PRØVER å formidle ! ! ;)

    Mvh :)
    Det virker som om du prøver å formidle at en gammel CDspiller du kjøpte for 35 kroner - og som du brukte 1.200 kroner på for å få ship-shape - er på høyde med det beste som 2011 kan frembringe av digitallyd. Sorry - men i så fall har du prestert en klar skivebom.
    F.eks. så utfordret jeg alle som har dyre og for den saks skyld avanaserte CD rigger til test mot min gamle Denon DCD 2560 til duell, men det var faktisk INGEN som svarte. Hvis man virkelig mener / er overbevist om at f.eks DCS, Wadia, EMM labs, Goldmund etc er så bra som man skal ha det til og ikke minst forsvarer prisen burde det vel ikke være noe problem å takke ja til en sånn oppfordring, men hva vet vel jeg ? ?
    Vel - spør du meg, er dette en helt uinteressant tidtrøyte. For min egen del har jeg jo testet litt av hvert sånn noenlunde FØR jeg kjøpte utstyret mitt. Når utstyret først er på plass, skal det stå i fred og spille musikk. Enkelt og greit. Jeg har null behov for å forsvare mine innkjøp av dyre hifikomponenter - det er totalt bortkastet tid og energi.
     
    R

    Roysen

    Gjest
    vredensgnag skrev:
    Audiofi skrev:
    Er det værre at jeg mener Bang & Olufsen ikke er vedt pengene og tenderer til snobberi enn at f.eks. andre mener Lexicon og Goldmund er det samme?

    Jeg har eid en del Bang & Olufsen selv og hørt nok på klasse D til å vite at det ikke er high end.

    Forøvrig tror jeg du misset poenget mitt. Jeg mener at snobberi kanskje hører mest til de som velger utstyr basert på utseende i stedet for lyd. At folk legger mye penger i hifi for lyden skyld derimot vil jeg ikke kalle snobberi så lenge de er lyden som er i førersetet. Jeg har ingen tro på at folk som kjøper utstyr fra B&O først og fremst gjør det for lydens skyld.

    ...og om jeg er ny eller ikke er vel mine meninger og erfaringer like beretiget som andres?
    Du misforstod listen min. Alt som var listet opp er solgt i to utgaver, der det er gjort ingen eller meget små endringer på den dyre, som har versjon 1s innmat.
    OK, beklager i så fall.
     
    V

    vredensgnag

    Gjest
    Ingenting å beklage. Når det gjelder B&O er jeg av den oppfatning at de har hatt en forvirret kurs etter ca. 1994. En gang kunne de matche know-how med hvem som helst, men i dag fremmer de klart design og status over ytelse.

    Her er en snob-test.

    Lyric selger VPI 16.5 for 6000.

    Clear Audio har en platevasker som selger til over 10.000

    Okki Nokki kjøper man på BD til 3.995

    Okki Nokki er laget i Tyskland, den kjører begge veier, har vannsuger og innabords tank og er laget av de samme delene som Clearaudio bruker.
    VPI 16.5 kjører kun én vei.

    Hvilken kjøper man?
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    Audiofi skrev:
    Jeg har en venn som var medlem her på forumet som eier tre forholdsvis dyre digital-rigger. Hans beste kommer tilbake fra oppgradering om et par uker. Han sitter ved siden av meg i øyeblikket som jeg skriver dette. Roysen har sier at du har avtalt et besøk hos ham i løpet av sommeren DoMentor. Han tar utfordringen dersom du tar med deg spilleren din nedover til Østlandet når du skal besøke ham selv om han har alt å tape på dette og intet å vinne.
    Ok, men det er forts. ikke sna
    Audiofi skrev:
    DoMentor skrev:
    Audiofi skrev:
    Jeg har en venn som var medlem her på forumet som eier tre forholdsvis dyre digital-rigger. Hans beste kommer tilbake fra oppgradering om et par uker. Du har vel også avtalt et besøk hos ham i løpet av sommeren DoMentor. Han tar utfordringen dersom du tar med deg spilleren din nedover til Østlandet når du skal besøke ham selv om han har alt å tape på dette og intet å vinne.
    Vel, litt vanskelig når jeg ikke vet hvem han er da :) men det er uansett forts. IKKE snakk om en konkurranse, men for å avdekke eventuelle forskjeller, som sagt :)

    Mvh :)
    Har redigert innlegget slik at du ser hvem det er snakk om og det er vel du som har lagt opp til at dette blir en konkurranse når du påstår at billig er bedre enn dyrt og at de som tror annet er snobber? Hadde du lagt det frem som om at det skulle vært interessant å sjekket denne billige spilleren opp mot dyrere alternativer fordi jeg syns den er utrolig bra hadde det blitt en litt annen vinkel på det.
    Ok, ser poenget ditt, mao kanskje en litt klønete formulering av meg, og det beklager jeg, men jeg står forts. 110 % for at dyrt ikke nødvendigvis alltid er best, og selvsagt motsatt ;)

    Hadde forøvrig vært kjempegøy å testa min mot hans rigger ja, men har den ikke med meg sørover dessverre, men på sikt så gjerne :) Hilse han masse da, og si at han iallefall får testa kablene mine som jeg har med ;) En forts. koselig dag ønskes dere :)

    Mvh :)
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    vredensgnag skrev:
    Ingenting å beklage. Når det gjelder B&O er jeg av den oppfatning at de har hatt en forvirret kurs etter ca. 1994. En gang kunne de matche know-how med hvem som helst, men i dag fremmer de klart design og status over ytelse.

    Her er en snob-test.

    Lyric selger VPI 16.5 for 6000.

    Clear Audio har en platevasker som selger til over 10.000

    Okki Nokki kjøper man på BD til 3.995

    Okki Nokki er laget i Tyskland, den kjører begge veier, har vannsuger og innabords tank og er laget av de samme delene som Clearaudio bruker.
    VPI 16.5 kjører kun én vei.

    Hvilken kjøper man?
    Ingen, bruker ikke LP nemlig ;D

    Mvh :)
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    HCS skrev:
    DoMentor skrev:
    HCS skrev:
    DoMentor skrev:
    HCS skrev:
    Inndeling i to leire når en selv innrømmer at en selv ikke står i noen blir jo og litt rart... Og inndelingen har lite med alder å gjøre...Forsåvidt ei heller med økonomisk vilje...

    Vedr Denon, er den bra nok for deg så er den det... Men å sannsynliggjøre den som en referanse av idag basert på dine subjektive meninger DomMentor er en smule arrogant... ;D
    Jeg befinner meg vel et sted imellom de 2 leirene, mao jeg vet at "billig" utstyr absolutt kan være mer enn bra nok, samtidig som jeg har testet en del dyrt utstyr som virkelig har bergtatt meg :)

    Selvsagt er MIN opplevelse av min CDP subjektivt, det skulle vel bare mangle ? ? mao er det MIN nåværende referanse, logisk nok ikke sant ? ? ;D

    Mvh :)
    Hvorfor skulle ikke langt flere være imellom disse "to leire" som du kaller det ? Blir stimatisering begge veier det du nå bedriver og polarisering av en debatt som knapt kan kalles en debatt... 8)


    Og at det er din nåværende referanse er jo bra for deg... Så det du egentlig driver med er å snobbe "oppover" ? ;D
    Nja, til en viss grad kanskje, men jeg bruker like gjerne "billig" utstyr som dyrt så lenge det formidler musikken på en levende, dynamisk og engasjerende måte ;)

    Mvh :)

    Det er vel det flesteparten gjør her inne vil jeg tro derav ikke noe poeng med ulike "leire" slik jeg ser det.... Det har vært nok splitt-og-skitt tråder her inne en stund nå...Målemafia, kabelonanister, billig kontra dyrt osv osv...Kan en ikke enes om at denne hobbyen er en fin ting å ha og at musikken er en gave en kan dele og gledes over ? :D
    Jepp, det gjelder heldigvis de fleste tydeligvis, men så er det disse unntakene som "alltid" vet best da ;D

    Mvh :)
     
    R

    Roysen

    Gjest
    Skal hilse tilbake DoMentor. Forovrig sa han at han ville syntes det ville vart interessant hvor god en slik high-end killer kan bli.
     

    Music4all

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    28.04.2009
    Innlegg
    1.329
    Antall liker
    7
    Audiofi skrev:
    Skal hilse tilbake DoMentor. Forovrig sa han at han ville syntes det ville vart interessant hvor god en slik high-end killer kan bli.
    Takker, jeg også :) og jeg setter oppriktig pris på at han iallefall er positiv til en sammenligningstest :)

    Mvh :)
     
    Status
    Stengt for ytterligere svar.
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn