Den store hodetelefontråden

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Gratulerer med T1 :)

    Og ja de bruker lang tid på å spille seg inn. Rom-følelsen kommer med tiden.

    "stock ampen" min er nå ferdig. Lyder bra, men er litt hard i kantene enda. Kommer seg nok når det har fått spilt litt.
     

    Vedlegg

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    VilhelmW skrev:
    [...]
    Men flere har advart mot å (be-)dømme T 1 før de er innspilte, noe som visstnok tar 300 - 500 timer..minimum. Så dette er spede inntrykk fra heilt ferske hodetelefoner, la nå det være sagt. Jeg vil anta at de blir bedre og bedre etter som timene går - sånn var det i alle fall med K-701'erne, som var snerpete, snevre og heller kjølige rett ut fra eska. Det skjedde vesentlige endringer med K-701, og det var nok etter 500 timer at de virkelig blomstra.
    [...]
    Jeg har som tidligere beskrevet sammenlignet godt innspilte Sennheiser HD 800 med beyerdynamic T 1 da de var innspilt 0, ca. 300 og ca. 700 timer. Det var klar forskjell mellom de to ved 0 timer i T 1s disfavør, ved 300 timer var de likeverdige, og jeg merket ingen forskjell mellom 300 og 700 timer med min (beskrevne) sammenligningsmetode. Jeg har ikke observasjoner mellom 0 og 300 timer, og har dermed ingen formening om hvor lite/mye innspilling T 1 krever før det ikke er mere å hente, men 300 timer er etter min erfaring i hvert fall tilstrekkelig. Det kan dog godt hende at f.eks. 200 timer er tilstrekkelig, men det vet jeg ikke.
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    gwikse skrev:
    Gratulerer med T1 :)

    Og ja de bruker lang tid på å spille seg inn. Rom-følelsen kommer med tiden.

    "stock ampen" min er nå ferdig. Lyder bra, men er litt hard i kantene enda. Kommer seg nok når det har fått spilt litt.
    Takker & bukker...og gratulerer sjøl med snasen "stock amp"! Jeg har god erfaring med "stock-fish", "stock-amps" er jeg heller dårlig på. Men jeg lar meg imponere over fingerferdigheta til enkelte...blir reint misunnelig! Jeg er / var god på modellbygging, men jeg er ikke god på elektroniske bygg, desverre! Jeg fatter kort sagt ikke hvordan man får loddetinnet ( eller hva det nå heter..) fra loddebolten og dit det heldst skal være - de få gangene jeg har forsøkt, har det havnet heilt andre steder, f.eks. på egne fingrer med brannskader som følge. Og brent barn skyr ilden, det er jo en kjent historie.. :D

    La meg få høre om dine erfaringer med amp'en din. Her hos meg synes jeg LehmannAudio BCL gjør jobben på en utmerket måte. Nå skal jeg prøve om NO Frey ic fra B-150+'en til Lehmann'en kan ha noen innvirkning.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Argon HA1



    Spesifikasjoner
    Hi-Fi klubben har dessverre publisert relativt sparsomme spesifikasjoner. Sveitserne er dessverre (og mot normalt(?)) ikke noe bedre.

    http://www.hifiklubben.no/produkter/stereo/forsterkere/argon_ha1_forforsterker_sort.htm

    Separat forsterker til dynamiske hodetelefoner
    Klasse A-konstruksjon
    Justérbar følsomhet (low/high gain)
    Tilkobling: 1/4”-stereojack
    Oppbygget helt i aluminium
    Frekvensgang: 6 Hz - 300 kHz ved 100 ohm belastning
    Hodetelefon impedans: 8-600 ohm
    Mål: 11 x 5 x 8 cm (BxHxD)
    Vekt: ca. 500 gram
    Farge: Sort
    Testomtaler
    Lyd & Bilde har testet Argon HA1, men vevtjeneren deres er dessverre ikke helt frisk hverken for bruk med Microsoft Internet Explorer 8 eller Mozilla Firefox v. 3.6.13.

    Svenske HiFi & Musik har testet Argon HA1 i nr. 11 2008, og omtalt den på nytt i nr. 3 2011 i forbindelse med omtalen av Argon HA2.



    VilhelmW skrev:
    Vedr. Vidar P's "raljering" over den - i følge han - kjipe Argon HA1, så sitter jeg her med siste nr. av svenske HiFi & Musik. De tester siste tilskudd fra Argon, den delvis rørbaserte HA2, Musical fidelity M1 HPA og Harmony Design 909. Jeg tillater meg å sitere:

    "Etter å ha rost føregångaren, det minimala men fullvuksna kraftpaketet Argon HA1...." Og som de pleier å si i det store utland; "the defence rests".
    [...]
    Jeg leste side 36 i HiFi & Musik nr. 3 i går kveld. Det viste seg dessverre at VilhelmW ikke var helt redelig, evt. vel rask, i sin fremstilling av omtalen av Argon HA1. Jeg gjengir derfor alle relevante utdrag fra omtalen av Argon HA2 (etter beste skjønn):

    Efter att ha rosat föregångaren, det minimala men fullvuxna kraftpaketet Argon HA1 (se H&M nr 11/08) var förstås förväntningarna stora på efterföljaren Argon HA2. Men det är en helt annan sorts förstärkare, som trots priset är betydligt mer sofistikerad med både rörförstärkning och innbyggd D/A-omvandlare (USB-DAC 16 bitar/32, 44.1, 48 kHz) ) så att den kan kopplas direkt till en dator. Precis som den mindre varianten trivs också HA2 bättre med högohmiga hörlurar som 300-ohms Sennheiser HD 650 och HD 800 men också Beyer DT990 i 600-ohmsutförande (en ny bubblare!).

    Men til skillnad från den mindre förstärkaren låter HA2 matigare i klangen med mer tyngd och kraft i anslaget men också mer detaljerad, mjuk lyster i de övre registren. Om det beror på den ryska 6n2-trioden eller den betydligt kraftigare nätdelen vete däremot sjutton. Fast det är klart, den bygger på Mos-Fet i utgången och inte bipolära transistorer.
    [...]
    Slik jeg forstår dette, er Argon HA1 dermed neppe spesielt godt egnet til AKG K 701 med sin relativt lave impedanse (62 ohm) og (rimelig) høye strømkrav. Ei heller til f.eks. Denon AH-D[257]000 (25 ohm).

    CDWMcInSpots skrev:
    Jeg har nettopp lansert følgende idé og oppfordring i en annen tråd, men kryssposter her for å fange opp andre interesserte. Vennligst gå til originaltråden og svar der hvis du kan bidra med noe.

    På forhånd takk.

    CDWMcInSpots skrev:
    Argon HA1: God eller dårlig i sin prisklasse?
    VilhelmW mener at Argon HA1 er en god hodetelefonforsterker til prisen, og at man med fordel kan utstyre den med en Creek OBH2 strømforsyning.

    Vidar P mener på den annen side at Argon HA1 er "skrekkelige kjip" og har tidligere sammenlignet AKG K 701 + Argon HA1 med en Porsche [...] Carrera + regummierte dekk.

    Argon HA1 koster i skrivende stund 1198,- hos Hi-Fi klubben (http://www.hifiklubben.no/produkter/stereo/forsterkere/argon_ha1_forforsterker_sort.htm). Creek OBH2 koster vel 600-800,- (jeg fant ikke prisen ved litt leting).

    Jeg lurer på om noen her på Hifisentralen har sammenlignet Argon HA1 med original og evt. annen strømforsyning mot andre konkurrenter i samme prisleie?

    En slik sammenligning kan vise om VilhelmW eller Vidar P har rett. Det kan være viktig i seg selv for å stoppe en pågående føljetong. Langt viktigere er det at Hi-Fi klubben selger Argon HA1 som dermed (kanskje) er den best distribuerte og lettest tilgjengelige hodetelefonforsterkeren i Norge. Mange har derfor interesse og nytte av å vite hvor god eller dårlig den er i sin prisklasse.
    [...]
    Kjenner noen til andre gode og lett tilgjengelig kandidater som selges i Norge?

    Har noen sammenlignet Argon med en eller flere slike kandidater?
    VilhelmW og Destiny har forsøkt Creek OBH2 strømforsyning med Argon HA1. VilhelmW har tidvis vært ganske blomstrende i sine beskrivelser av denne kombinasjonen med AKG K 701, mens Destiny har vært høyst nøktern (jeg husker ikke hvilken hodetelefon han benyttet (muligens Denon AH-D2000)). Det virker dog som om Creek OBH2 forbedrer Argon HA1 noe.

    Hvis jeg ikke har misforstått for mye, kan dette passe godt sammen med observasjonene til svenske HiFi & Musik. Creek OBH2 vil formodentlig øke strømleveransekapasiteten, hvilket er spesielt nyttig for de lavimpedante hodetelefonene.
     

    Vedlegg

    Destiny

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.03.2007
    Innlegg
    2.276
    Antall liker
    227
    Torget vurderinger
    1
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Ja da har John Blue forsterkern blitt henta og kobla opp Det visuelle inntrykket er veldig bra, et solid kabinett på 2,8kg gir et veldig godt inntrykk av god kvalitet.

    Har også rukket en liten lytt på den, den er da helt rå og trenger sikkert en del timer med innspilling.

    Men her kan vi virkelig snakke om natt og dag kontra Argon forsterkern som jeg hadde, selv med creek obh 2 strømforsyning, musikken kommer til live på en helt annen måte, vokal og instrumenter står frem med klart mer kjøtt og blod, og kraft og dynamikk? en helt annen verden.

    Bassen er klart tørrere, og puster på en helt annen måte, inntrykk av rom atmosfære er klasser bedre, dette skal bli morro og teste mere fremover. Det kommer egne bilder i morra.


    Destiny.. :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Svenske Hifi & Musik nr. 3 2011 har testomtaler av "8 av världens allra lyxigaste hörlurar" på side 26-34 med målinger:
    • Audio-Technica ATH-W5000
    • Audez’e LCD-2
    • beyerdynamic T 1
    • Denon AH-D7000
    • Grado GS1000i
    • Sennheiser HD 800
    • Ultrasone Edition 8 Ruthenium
    • Ultrasone Edition 10

    I testen benyttes følgende hodetelefonforsterkere:
    • Harmony Design Ear 90
    • Musical Fidelity M1 HPA
    • Argon HA2

    På side 36 er det testomtaler av følgende hodetelefonforsterkere:
    • Argon HA2 (med referanse til Argon HA1, se svar #723)
    • Musical Fidelity M1 HPA
    • Harmony Design Ear 909
     

    Vedlegg

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    I Hi-Fi News & Record Review April 2011 har "Group Test: USB headphone amplifierss £500-£1050" på side 37-45:
    • Aqvox USB 2 D/A Mk II: £860
    • Chord Chordette Toucan: £799
    • Firestone Audio Libby: £499
    • Lehmannaudio Black Cube Linear USB: £1050
    • Musical Fidelity M1 HPA: £499
     

    Vedlegg

    tweakMan

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    10.02.2002
    Innlegg
    6.223
    Antall liker
    124
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Loevhagen skrev:
    prnesse skrev:
    Jeg har en Lehmann BCL USB som du kan låne litt hvis du ikke får lånt andre steder.
    Tusen takk, det var et svært vennlig og hyggelig tilbud. Vi er en 3-4 stykker som planlegger en sosial sammenkomst innen 2 uker der ulike headamps inngår i programmet, hvor bl.a. en av oss tar med sin Lehmann BCL.

    Jeg har etter å ha trålet head-fi.org valgt å bestille en Violectric HPA V200. Årsaken til at jeg valgte å kjøpe den uhørt, er selvsagt at det primært ikke er norske forhandlere. Imidlertid så er mitt inntrykk at denne passer HD800 og LCD-2 fra Audeze svært godt.

    Merk: Modellen nedenfor viser en av to USB-valg, som er tilvalg. Jeg har valgt uten USB.

    Informasjon: http://www.violectric.de/Pages/en/products/hpav200.php
    Dette er tror jeg er ett knallbra valg.
    Ikke minst fordi disse violectric ampene har lav gain/(Justerbar), dvs de utnytter store deler/(Essensielt alt!!!) av innkomende signal istedenfor å dempe det for så å forsterke det igjen!
    Det skulle borge for meget god dynamikk og spenst og fryktelig lavt støygulv!

    mvh
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    CDWMc....og dere andre som måtte lure på hva jeg egentlig mener ang. Argon HA1 uten og med Creek OBH2; jeg presiserer at jeg heile tida har ment ""i forhold til prisen"... Det mener jeg fortsatt. I forhold til å benytte jack'et i nesten hvilken som heldst cd-spiller eller forsterker, er Argon HA1 et betydelig løft. Med OBH2 blir det meste litt bedre. Ikke revolusjonerende, men litt bedre.

    For de som nylig har begynt med såkalt "head-fi", kan HA1 / OBH2 være en grei sak å begynne med - men hvis man eier et sett hodetelefoner i øverste klasse, skal man også være klar over at det bor mye meir i disse hodetelefonene, enn hva denne forsterkerkombo'en klarer å få fram. Og både Destiny og jeg har et sånt sett, hvis noen vil kjøpe.

    LehmannAudio BCL og andre forsterkere i denne kategorien, er MYE bedre enn HA1, men til en heilt anna pris. Det blir liksom noen divisjoner oppover på skalaen. BCL gir nydelig lyd sammen med både K-701 og T 1.

    Nå har jeg vært bortreist på en bitteliten vinterferie siden den 17., og har ikke fått lytta noe nærmere på T 1 siden sist. Hodetelefonene har ikke vært tilkoplet dene helga, så det er ikke logget noen flere timer, heller.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    VilhelmW skrev:
    CDWMc....og dere andre som måtte lure på hva jeg egentlig mener ang. Argon HA1 uten og med Creek OBH2; jeg presiserer at jeg heile tida har ment ""i forhold til prisen"... Det mener jeg fortsatt.
    Det forstod jeg relativt tidlig.

    Jeg syntes dog at presisjonen om at Argon HA1 er bedre for hodetelefoner med høy enn lav impedans var viktig. Dette var hovedmotivet mitt for svar #723 :
    CDWMcInSpots skrev:
    [...]
    [...]
    Precis som den mindre varianten trivs också HA2 bättre med högohmiga hörlurar som 300-ohms Sennheiser HD 650 och HD 800 men också Beyer DT990 i 600-ohmsutförande (en ny bubblare!).
    [...]
    Slik jeg forstår dette, er Argon HA1 dermed neppe spesielt godt egnet til AKG K 701 med sin relativt lave impedanse (62 ohm) og (rimelig) høye strømkrav. Ei heller til f.eks. Denon AH-D[257]000 (25 ohm).
    [...]
    Dessuten synes jeg vel at du tidvis med fordel kunne være noe mer nøktern og mindre blomstrende i dine beskrivelser. Denne gangen var du riktig bra. :)

    For de som nylig har begynt med såkalt "head-fi", kan HA1 / OBH2 være en grei sak å begynne med - men hvis man eier et sett hodetelefoner i øverste klasse, skal man også være klar over at det bor mye meir i disse hodetelefonene, enn hva denne forsterkerkombo'en klarer å få fram.
    Hvis man kjøper "hodetelefon[] i øverste klasse", bør man kjøpe hodetelefonforsterker deretter, og altså ikke Argon HA1. Noe annet er et dårlig balansert oppsett. Her er vel Vidar Ps metafor om Porsche + regummierte dekk egentlig ganske presis(?)

    Og både Destiny og jeg har et sånt sett, hvis noen vil kjøpe.
    Destiny har vel (fått) solgt sitt(?)

    LehmannAudio BCL og andre forsterkere i denne kategorien, er MYE bedre enn HA1, men til en heilt anna pris. Det blir liksom noen divisjoner oppover på skalaen. BCL gir nydelig lyd sammen med både K-701 og T 1.
    Lehmannaudio Black Cube Linear og andre hodetelefonforsterkere på samme nivå er mer på samme nivå som "hodetelefoner i øverste klasse" (se over) - og AKG K 701 med rett musikk gjør seg ikke (helt) bort i et slikt selskap.

    Nå har jeg vært bortreist på en bitteliten vinterferie siden den 17.
    Jeg gikk og lurte litt på om du var opptatt fordi du var involvert i F16 til Italia/Libya.
     

    Destiny

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    15.03.2007
    Innlegg
    2.276
    Antall liker
    227
    Torget vurderinger
    1
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Jeg har solgt Argon HA 1 og Creek OBH 2 ja, det gikk til den nette sum av 800kr! Noe som jeg anser som et ganske godt kjøp for penga ;)

    Destiny.. :)
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Destiny skrev:
    Jeg har solgt Argon HA 1 og Creek OBH 2 ja, det gikk til den nette sum av 800kr! Noe som jeg anser som et ganske godt kjøp for penga ;)

    Destiny.. :)
    Ja, helt enig...

    CDWMc..., jeg er ikke involvert i F16 eller noe anna av forsvarsmessig art. Jeg synes F16 ( og de fleste fly ) er tøffe å se på, det er fascinerende å se hva de kan gjøre i lufta - men jeg fordrar ikke bråket og stanken! Her i byen, hevder vi hardnakka at det er kroner i hver dB, så vi finner oss i det - også!

    PS: Ok test / omtale av hodetelefonforsterkere med dac ( min har ikke dac ) i siste nr. av Hi-Finews, men er virkelig Musical Fidelity M1 HPA "bedre" enn LehmannAudio BC usb...??? ;D
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    VilhelmW skrev:
    [...]
    CDWMc..., jeg er ikke involvert i F16 eller noe anna av forsvarsmessig art. Jeg synes F16 ( og de fleste fly ) er tøffe å se på, det er fascinerende å se hva de kan gjøre i lufta - men jeg fordrar ikke bråket og stanken! Her i byen, hevder vi hardnakka at det er kroner i hver dB, så vi finner oss i det - også!
    Ørlandet er så vidt jeg vet, beredt til å fri dere fra støyen ...

    PS: Ok test / omtale av hodetelefonforsterkere med dac ( min har ikke dac ) i siste nr. av Hi-Finews, men er virkelig Musical Fidelity M1 HPA "bedre" enn LehmannAudio BC usb...??? ;D
    Det er vel ofte slik at de justerer for pris i slike test(konklusjon)er(?) Kan det spille inn? Smak og behag generelt, og britisk smak + britisk utstyr spesielt, kan også spille inn. Ditto for benyttede hodetelefoner under testen.

    Jeg har foreløbig ikke lest testen, men tipset om den i svar #726 slik at interesserte har sjansen mens Hi-Fi News & Record Review April 2011 er til salgs i Norge.
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Mon tro om ikke Densen pre-amper kan "moddes" til head-amp.... hmmmm
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    VilhelmW skrev:
    gwikse skrev:
    Mon tro om ikke Densen pre-amper kan "moddes" til head-amp.... hmmmm
    Tja, der sier du noe.... ;D
    Jeg mener å ha lest at en del benytter høyttalerutgangene på vanlige (integrerte) forsterkere til AKG K 1000 som etter sigende skal være spesielt krevende å drive.
     

    Bart

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.03.2007
    Innlegg
    550
    Antall liker
    55
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Et tips til de som vil ha Lehmann Audio Black Cube Linear lyd uten at det koster mye, er å gå for klonene Lovely cube eller Matrix M stage.

    Lovely cube fås i byggesett, delvis montert og ferdig bygget. Matrix M stage er mindre DIY og koster litt mer.

    http://www.head-fi.org/forum/thread/501046/first-impressions-lovely-cube-semi-diy-amp-lehmann-black-cube-linear-clone

    http://www.head-fi.org/forum/thread/475618/matrix-m-stage-amp-review-simple-cheap-and-excellent
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Bart skrev:
    Et tips til de som vil ha Lehmann Audio Black Cube Linear lyd uten at det koster mye, er å gå for klonene Lovely cube eller Matrix M stage.

    Lovely cube fås i byggesett, delvis montert og ferdig bygget. Matrix M stage er mindre DIY og koster litt mer.

    http://www.head-fi.org/forum/thread/501046/first-impressions-lovely-cube-semi-diy-amp-lehmann-black-cube-linear-clone

    http://www.head-fi.org/forum/thread/475618/matrix-m-stage-amp-review-simple-cheap-and-excellent
    Lovely cube er en klone. M-stage har en annen power layout (transformator er også på printet sammen med resten).
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.417
    Antall liker
    17.114
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    CDWMcInSpots skrev:
    Svenske Hifi & Musik nr. 3 2011 har testomtaler av "8 av världens allra lyxigaste hörlurar" på side 26-34 med målinger:
    • Audio-Technica ATH-W5000
    • Audez’e LCD-2
    • beyerdynamic T 1
    • Denon AH-D7000
    • Grado GS1000i
    • Sennheiser HD 800
    • Ultrasone Edition 8 Ruthenium
    • Ultrasone Edition 10
    [/list
    Bladet skal leses grundig i ettermiddag
    Har nå lest en del omtaler osv. av Edition 8 - og må erkjenne at det kanskje begynner å "klø" litt ;D i retning at denne er på topp av shortlist over lukkede alternativer. Men - myyye pææng å risikere ved å kjøpe uhørt :-\
     

    Bart

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.03.2007
    Innlegg
    550
    Antall liker
    55
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    gwikse skrev:
    Bart skrev:
    Et tips til de som vil ha Lehmann Audio Black Cube Linear lyd uten at det koster mye, er å gå for klonene Lovely cube eller Matrix M stage.

    Lovely cube fås i byggesett, delvis montert og ferdig bygget. Matrix M stage er mindre DIY og koster litt mer.

    http://www.head-fi.org/forum/thread/501046/first-impressions-lovely-cube-semi-diy-amp-lehmann-black-cube-linear-clone

    http://www.head-fi.org/forum/thread/475618/matrix-m-stage-amp-review-simple-cheap-and-excellent
    Lovely cube er en klone. M-stage har en annen power layout (transformator er også på printet sammen med resten).
    Tja... kanskje kopi er et bedre ord :)

    M stage er "modifisert" men utgangspunktet er Lehmann Audio Black Cube Linear og lydmessig skal de være veldig like.
     

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Bart skrev:
    gwikse skrev:
    Bart skrev:
    Et tips til de som vil ha Lehmann Audio Black Cube Linear lyd uten at det koster mye, er å gå for klonene Lovely cube eller Matrix M stage.

    Lovely cube fås i byggesett, delvis montert og ferdig bygget. Matrix M stage er mindre DIY og koster litt mer.

    http://www.head-fi.org/forum/thread/501046/first-impressions-lovely-cube-semi-diy-amp-lehmann-black-cube-linear-clone

    http://www.head-fi.org/forum/thread/475618/matrix-m-stage-amp-review-simple-cheap-and-excellent
    Lovely cube er en klone. M-stage har en annen power layout (transformator er også på printet sammen med resten).
    Tja... kanskje kopi er et bedre ord :)

    M stage er "modifisert" men utgangspunktet er Lehmann Audio Black Cube Linear og lydmessig skal de være veldig like.
    Sant nok :)

    Tror det skal godt gjøres å skille mellom de lydmessig. Lovely cube er lettere å modifisere og eksperimentere med. Så selv de som har BCL kan finne det morsomt å prøve ut forskjellige ting de ikke har lyst å gjøre på sin merkevare med garanti.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Burson HA-160D & Lehmann BCL & NuForce HDP

    Oppsummering basert på reviews av disse på WWW

    - Lehmann låter nøytralt
    - Burson låter analogt
    - NuForce låter skarpt
    - Lehmann låter frempå
    - Burson låter skarpt
    - NuForce låter tilbaketrukket

    Og sånn kunne man fortsatt å sitert nyanser i såkalte reviews på nettet.


    Først noen tanker om reviews
    Etter å ha fått anledning til å bli kjent med disse tre hodetelefonforsterkerne, så innser jeg at det å lese review av hver enkelt alene gir begrenset mening rent bortsett fra å få en innsikt i funksjonalitet. Konklusjonene over skulle vise det. Så, det å laste ned en to-tre reviews av f. eks. BCL og et tilsvarende antall reviews av f. eks. 160D for å finne et konsensus er vanskelig. Forutinntatthet til komponentene er vanskelig å legge til side. Både for de som leser disse reviews, men også for de som forfatter dem. Alle påvirkes. Det er først når man har mulighet til å foreta direkte sammenligning man får referansepunkter å forholde seg til. Og, det er da lettere (eller rettere sagt mindre vanskelig) å finne ut hva man liker best. Eller "best"? Hva betyr egentlig det? Det finnes ikke noe best. Best er statisk og endimensjonalt. La oss heller si: foretrekker. La meg få fokusere på to forsterkere denne gangen.

    Under denne hyggelige og uvitenskaplige muligheten til å sammenligne Burson HA-160D og Lehmann Black Cube Linear (BCL) så storkoste jeg meg i dagesvis og mange timer hver dag. Variert musikk ble spilt og både AKGs K702 og Sennheisers HD800 ble benyttet.




    Oppsett
    Burson ble benyttet som DAC. Det betyr jo at når jeg lot meg engasjere til musikken fra Burson så var det kortest mulig signalvei fra kilden: MacMini. Benyttet Decibel som avspiller og memory play og exclusive access til DAC. Når jet lot meg rive med av Lehmann som musikkformidler, så ble Burson benyttet som DAC og koblet til Lehmann analogt.


    Førsteinntrykk / Grunnlag for placebo
    Man kan nesten putte 4 stk. Lehmann i en Burson. Så forutinntattheten kan slå ut i fullt mon bare ved synet av disse på bordet foran seg. Burson er privat / flashy og Lehmann mer proffmarked / industriell i designet. Lehnann BCL selges med og uten USB/DAC. Velger man den siste opsjonen så er det en inngang som takler 16-bit/48kHz. Dette betaler man i underkant av 2K kroner for. Burson 160D fås kun med USB/DAC ferdig installert. Man kan spare noen tusen ved å velge 160, men da må man på DAC-jakt. Ingen av disse har balanserte inn/utganger, for de som vektlegger det.

    Lehmann er tysk og Burson australsk. Dette oppsummerer forsåvidt forskjellen i designet: Fra motsatte deler av verden. Prismessig er de relativt like, dersom man skal ha Lehmann med USB/DAC innebygget.

    Lehmanns volumjustering er solid og trinnløs. Man justerer volumet eksakt til own liking. Burson har trinnvis justering, og de som er ekstreme petimetre vil bli stresset av at de ikke kan sette volumet mellom to trinn. Til de: Det går nok over. Etter en stund er det ikke noe man egentlig legger merke til lenger. Lehmann kan lett monteres under en bordplate med originalt ekstrautstyr. Kan være kjekt.


    Lyd
    Som nevnt innledningsvis er det vanskelig å ikke være foutinntatt til en komponent dersom man har gjort hjemmeleksen og lest seg opp på forhånd. Vel, hjemmelekser er ofte av det gode. Men, ikke når det gjelder hifi og man vil danne seg inntrykk selv. "What you look for, is what you find" sies det innen forskning, og det er mye sant i det. Demosanger. Med såpass mange timer og dager blir det tullete å plukke ut såkalte demosanger egentlig. Jeg har hørt mye forskjellig.. For å illustrere bredden i repertoaret så kan disse stå som en illustrasjon:

    - Mozart Violin Concerts (Trondheimsolistene og Marianne Thorsen)
    - Now you´re gone (Basshunter)
    - Misson Bell (Amos Lee)
    - Blue (Bodil Niska)
    - Minimum / Maximum (Kraftwerk)
    - Folk is the new black (Janis Ian)
    - New Beginning (Tracy Champman)
    - Black Clouds & Silver Linings (Dream Theater)
    - Bringing Down the Horse (The Wallflowers)


    Time out / Dagene gårt
    (Det er nå jeg skal beskrive med flotte adjektiver om hva jeg hører på hver demosang og hver forsterker. Det kommer jeg ikke til å gjøre. Og grunnen er i oppsummeringen nedenfor).


    Oppsummering
    Etter å ha snytt deg som leser for 70% av hva en hifiomtale ofte inneholder, så kan jeg ha litt dårlig samvittighet. Bare litt. Underholdningsverdien i de 70% er ofte større enn hva de forteller leseren, så jeg går rett til den kyniske oppsummeringen:

    - Lehmann gir inntrykk av å slå hakket hardere i musikk der det er påkrevd
    - Burson gir inntrykk av å passe vokal / akustisk musikk hakket bedre
    - Lehmann gir av og til inntrykk av å låte mer underholdende enn Burson
    - Burson gir inntrykk av å ha hakket mer utklinging enn Lehmann
    - Hastigheten musikken formidles med via Lehmann er 100,1% og Burson 99.9%.

    Dette er alle inntrykk som er "satt på spissen". De prismessige forskjellene, samt utseendet, lar jeg hver enkelt vurdere selv.

    Takk for lånet av to helt supre hodetelefonforsterkere, som begge ga mine K702 et helt nytt liv. HD800 var jeg glad i før dette også, så ytelsen der overrasket ikke. Den største overraskelsen var på K702.


    Helt til slutt
    Tenk at du sitter der med begge og switcher frem og tilbake. Tenk deg at du sitter der og ikke switcher frem og tilbake, men bruker en forsterker over noen dager. Vet du hva? Du kommer høyst sansynlig ikke til å foretrekke den ene fremfor den den andre dersom du har variert musikksmak. Er du derimot veldig låst og har en forkjærlighet for en bestemt musikkgenre; først da skal du tenke deg riktig godt om før du velger. Og, man skal være oppmerksom på hvilke digital-til-analog-konvertere man velger til dem.

    Og disse inntrykkene føyer seg bare inn i en lang rekke meninger om disse gode forsterkerne, så dere får tolke det ditto.

    Takk for oppmerksomheten.


    PostScript
    Jeg valgte å bestille en av disse via myntkast og gleder meg allerede. Vel, ikke helt myntkast, men nesten. Hva med den tredje forsterkeren; NuForce HDP. Jo, den er svært god og habil. Sammen med rett DAC så kan den slå riktig å godt fra seg. Yulong D100 og HDP er en god match. For de som vil begynne med head-fi og ikke vil betale hva Lehmann og Burson koster, så er HDP en meget god investering.
     

    ralex

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    06.04.2006
    Innlegg
    173
    Antall liker
    6
    Sted
    Fredrikstad
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Takk for en meget god fremstilling av de to forsterkerne :)
    Hvor følsom er Burson på volumjustering med HD800? Altså, hvor mange trinn har man å gå på i normalt lyttevolum?
    Missliker når man liksom har lite lyd kl08 og meget høyt kl10.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Du kan velge enten high gain eller low gain utgangen. ca. kl. 11:00 spilte jeg på, og jeg spiller egentlig ikke så høyt. Foretrekker å høre lenge på head-fi, fremfor korte intense stunder.
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Loevhagen skrev:
    Du kan velge enten high gain eller low gain utgangen. ca. kl. 11:00 spilte jeg på, og jeg spiller egentlig ikke så høyt. Foretrekker å høre lenge på head-fi, fremfor korte intense stunder.
    Var "ca. kl. 11:00" på high eller low gainutgangen?
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    High. Nå vil jo innspillingen også til en viss grad påvirke hva man setter volumet på, sammen med egne preferanser for hvor høyt man liker å spille. Videre vil jo, dersom man benytter en ekstern kilde / DAC, påvirke enda mer. Så; det er ikke noe fasitsvar her.

    Hvorvidt volumhjulet står på 09:00 eller 15:00 spiller ingen trille for meg personlig. Det er volumet i ørene som bestemmer uansett. :)
     

    Bart

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.03.2007
    Innlegg
    550
    Antall liker
    55
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Til hodetelefoner har man selvfølgelig egen musikk :), Ultrasones test CD.

    Meget bra for å teste romfølelse, lydscene, dynamikk, bassrespons, etc. på hodetelefoner.
    Førstesporet er helt utrolig og resten av CDn er bra (inneholder variert musikk og opptak av naturlige lyder).

    Lovlig gratis nedlasting:
    Head-fi.org the-must-try-benchmark-cd-link-and-details-inside

    K501 var ikke uventet den av mine hodetelefoner som gav størst lydrom -og scene, men på spor nr 7 (kirkeorgel++) falt K501 helt gjennom. Man hører lett at det mangler ganske mye i de laveste oktavene.
     

    ralex

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    06.04.2006
    Innlegg
    173
    Antall liker
    6
    Sted
    Fredrikstad
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Loevhagen skrev:
    Hvorvidt volumhjulet står på 09:00 eller 15:00 spiller ingen trille for meg personlig. Det er volumet i ørene som bestemmer uansett. :)
    Takk.
    Jeg spiller heller ikke så høyt, og liker moderate volum så jeg ikke blir sliten i øra.
    Men hvis jeg f.eks bruker Denon AH-D2000 på Harmony Design Ear90, så er liksom hakk en lavt, 2 medium og 3 litt for høyt. Ofte går det greit på hakk 2, men avhengig av musikk så kan det liksom bli at det enten blir litt for høyt, eller litt for lavt, men hvis man har moderate volum opp mot kl11, så har man jo mange hakk og da er det ikke noe problem å finne et som er passe høyt.
    Med HD800 er saken langt bedre og fort en 3 hakk som er lavt, 3 som er medium før det begynner å bli for høyt. Var bare på denne måten jeg mente :)
     

    CDWMcInSpots

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    30.09.2010
    Innlegg
    7.551
    Antall liker
    564
    Sted
    Bergensregionen
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Bart skrev:
    Til hodetelefoner har man selvfølgelig egen musikk :), Ultrasones test CD.

    Meget bra for å teste romfølelse, lydscene, dynamikk, bassrespons, etc. på hodetelefoner.
    Førstesporet er helt utrolig og resten av CDn er bra (inneholder variert musikk og opptak av naturlige lyder).

    Lovlig gratis nedlasting:
    Head-fi.org the-must-try-benchmark-cd-link-and-details-inside

    K501 var ikke uventet den av mine hodetelefoner som gav størst lydrom -og scene, men på spor nr 7 (kirkeorgel++) falt K501 helt gjennom. Man hører lett at det mangler ganske mye i de laveste oktavene.
    Takk.

    Mine observasjoner etter kun nedlasting:

    Tillegg: Ulike forsider:





    Tillegg 2:
    Flere observasjoner:
    • Det var en del skrivefeil i ovennevnte sporliste
    • FLAC-filene har filnavn av typen "Track01.flac"
    • FLAC-filene mangler metadata, som foobar2000 kan finne i freedb, men de er dessverre ufullstendige og gale
     

    Vedlegg

    Bart

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    19.03.2007
    Innlegg
    550
    Antall liker
    55
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    CDWMcInSpots skrev:
    ...
    -Kun 1 av 3 lenker virket: http://www.megaupload.com/?d=EP732YPC[/list]
    -Tillegg: Ulike forsider
    ...
    Jeg brukte megaupload.com.

    Det siste coveret er det som var på CDn som fulgte med mine Pro 900.
    Innholdet på CDn virker å være det samme uansett cover.
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.417
    Antall liker
    17.114
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Her vært i kontakt med Ultrasone i dag vedr. Edition 8.
    Hyggelige, imøtekommende, servicemindede mennesker :)
    De 3 Edition 8 modellene har ingen lydmessige forskjeller. Kun eksteriørt.
    Kan bestilles direkte fra de. Leveringstid ca. 6-8 uker :(
    30 dagers åpen returrett, om man ikke skulle være fornøyd.

    Benum i Sverige er svensk importør, men Benum i Norge er det ikke > mao. ingen norsk importør (bekreftet av Ultrasone).
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.585
    Antall liker
    32.329
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Flott oppsummering av Burson vs Lehmann og hva disse gjorde med K702 og HD800 ;)
    Sånt setter man stor pris på da du har gått grundig opp i oppgaven Loevhagen :)

    gismo
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Nytt beist ankommet heimen. Eget (uhørt) kjøp denne gangen. Må få denne under huden en stund.
     

    Vedlegg

    gwikse

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    10.02.2006
    Innlegg
    1.091
    Antall liker
    253
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Grattis. Det skal være ett meget godt valg ut ifra hva jeg har lest og hørt.

    Men som du har vært inne på, utsagn på nettet har en tendens til å rose eller rise stort sett det meste alt ettersom hvem som tester.

    Håper den lever opp til forventninger og blir en god musikkformidler for deg.

    :)
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Takk. :) Det håper jeg også.

    Var ikke forberedt på det jeg hører i starten. ALT er pip åpent. Massiv lyd. Vanvittig. Dette lover bra...
     

    VilhelmW

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    20.03.2009
    Innlegg
    3.960
    Antall liker
    216
    Sted
    Alltid lofotværing
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    Grattis med ny amp, Loevhagen!! Det blir spennende å lese videre om dine inntrykk.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?

    @ mteinum: Getting there...

    @ VilhelmW: Takk. Kommer tilbake om en stund når euforien i starten har lagt seg.
     

    Loevhagen

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    11.08.2005
    Innlegg
    5.372
    Antall liker
    1.045
    Sted
    L -> her <- H
    Torget vurderinger
    3
    Egen tråd for Hodetelefonoppsett?



    Lake People tilbyr profesjonelle produkter, og har skilt ut "hifi"-avdelingen som Violectric.

    Hodetelefonforsterkeren G100 er en studiosak, som har fått god omtale. Prisen er relativt beskjeden (ca. 400 EUR).

    Violectric tilbyr flere hodetelefonforsterkere til ulik pris. Man kan få dem uten USB DAC, eller velge med USB DAC (enten 16/48 eller 24/96). De fleste er vanlige ubalanserte hodetelefonforsterkere. I sortimentet finnes også p.t. en balansert hodetelefonforsterker (V181):



    Det jobbes med en balansert utgave av V200. Den forventes og bli sluppet på markedet til høsten og får da navnet V282. For å utnytte disse kreves det selvsagt re-kablede hodetelefoner med balanserte kabler / plugg.

    Etter som jeg forstår er det ingen norsk importør til disse enten vi nå snakker om de ubalanserte eller balanserte hodetelefonforsterkerne (hint, hint til noen).

    PS: Violectric har også en funksjonell stanalone DAC: V800.

    Mer info: Violectric by Lake People
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn