KJOENIK's stereoanlegg

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • M

    musicus

    Gjest
    Whow!!, her er det bare å ta seg hatten man aldri bruker og gratulere så meget, liker det at noen tar`n helt ut (nesten), når det skal oppgraderes, skal det være tut så skal det være tut, ett ex til etterfølgelse (fra en bare liiitt misunnelig musicus) ;) ;D ;D

    mvh
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    mag skrev:
    Med det nye høyttalerkjøpet så tenker jeg dama er veldig glad for at dere flytter til noe
    enda større :)-

    Glemte å spørre om fargen på de jeg, hva er fargen på Mezzo'ene?

    mag
    Det er disse, rosewood og ivory white


    musicus skrev:
    Whow!!, her er det bare å ta seg hatten man aldri bruker og gratulere så meget, liker det at noen tar`n helt ut (nesten), når det skal oppgraderes, skal det være tut så skal det være tut, ett ex til etterfølgelse (fra en bare liiitt misunnelig musicus) ;) ;D ;D

    mvh
    Takk musicus, jeg kommer nok ikke til å ta den lenger ut enn dette (på en stund 8))
     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.969
    Antall liker
    8.277
    Torget vurderinger
    1
    De der ser virkelig flott ut. :D

    Mvh. Bjørn
     

    Skink_123

    Bransjeaktør
    Ble medlem
    08.10.2008
    Innlegg
    4.648
    Antall liker
    1.389
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    4
    kjoenik skrev:
    RoDa skrev:
    kjoenik skrev:
    RoDa skrev:
    Steik-i-være!!
    Gratulerer, blir helt sikkert så inn i helvete bra dette! 8)

    R
    Takk RoDa, du får ta deg en road-trip vestover!
    Jeg kommer en tur på mandag.
    ......men skal dessverre hjem samme kvelden. :(


    R
    Ikke så mye stereo igjen her nå, men noe er det da...







    Når jeg ser før og etter bilder skjønner jeg ikke at jeg fikk lov...Kudos til frua :)





    Definitivt musikkglede i det lille oppsettet også!
    Du må endre stereooppsettlista under innleggene dine, ser ikke noe NAD der ;)

    Også må jeg si at du fikk plass til MYE i den lille kroken. Skikkelig utnyttelse av plassen.

    Grattis med paraplyer på vei! Får håpe det regner når du får de!
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Takker Øystein!
    Det står da NAD i utstyrslisten, dog med liten mikroskopisk skrift ;)
    Ang. regnvær når...ehrm...paraplyene hentes, er det vel relativt gode sjanser for at du får ønsket ditt oppfylt.

    Det er Carlsson OA 50 bjornh. Kjøpte dem av LMC. Han hadde gitt dem litt pleie og nye bass/mellomtone-elementer om jeg ikke husker feil.
    Spilte bra med 10w fra Audio Innovations S300, men våknet mye bedre til liv med NAD 705 integrert forsterker. Skal nok finne plass til dette oppsettet i vårt nye hjem.

    Skal ha fotografering av huset vårt i dag. Fy flate hvor mye jobb det er å strigle huset slik at det blir presentabelt for salg. Og så er det samme leksa, bare enda værre, om en uke (da kan vi nemlig ikke fylle vaskerommet, boden, og alle skap med rotet vår) ::)
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Oi, de er ikke så små de der mezzoene...



    Bildet er lånt fra tråden til Canales
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Sakser fra Canales sin tråd. Hans lytteinntrykk med Living Voice Avatar OBX-R2 og sammenlikning med Duo Mezzo!

    http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,24529.msg607832.html#msg607832

    Er litt usikker på om jeg skal legge ut LV for salg nå, eller vente til jeg har testet Mezzo i det nye rommet..

    well, well, folks.
    på tide med noen ord om hvordan lv'ene presterer i min stue.
    har kjørt to testrunder. den første runden med kjeden promitehus dac/thor audio ta-1000 mk2 preamp/audion golden dream monoblokker, hvorpå promitheusen ble skiftet ut til fordel for en ontech monsterdac med rørutgang i andre runde.
    i andre runde har jeg også tatt meg bryet med å koble frem og tilbake for en sjekk på lv avatar obx-r2 vs. avantgarde mezzo.

    jeg kjenner jo lv'ene godt fra før av. har hørt dem en rekke ganger på messer og i butikkdemoer, samtidig som tre av mine haifai-kompiser i henholdsvis england og nederland har lv stasjonert i stua. disse gutta har hatt lv i 5-6 år, noe som kjapt regnet skulle bli 5-6 ganger lengre enn det jeg noen gang har hatt en hi-fi komponent eller høyttaler i hus.
    det sier minst to ting: 1) gutta er friskere enn yours truly, og 2) lv pleier som regel å bli stående i en musikkelskers hjem når de først har funnet veien dit.

    jeg har satt opp høyttalerne med ca. 3 meters avstand til hverandre, godt ut fra bakvegg og sidevegg, og sterkt vinklet slik lv anbefaler, samtidig som bassporten på obx-r2 ikke peker direkte inn på mezzo-basshornet. dette for å unngå at bassgjengivelsen fra obx-r2 drar med seg kunstige resonanser fra monsterhorna bak. ideelt sett skulle jeg nok flyttet mezzoene helt bort fra systemet, men de veier 130 kg pr. stykk, så fuck that. stua er på 40kvm, så jeg har hatt bra med plass til å justere på plassering.

    i stua mi speller obx-r2 akkurat så nydelig som det jeg vet de er i stand til. 25watt fra 2x300b pr. kanal pumper ut mer enn nok juice, og "jumpfaktoren" er enorm. her er det dynamikk nesten på linje med de beste hornsystemene jeg har hørt, samtidig som obx-r2 byr på en større klangrikdom, særlig på instrumenter som har mye nivå i øvre mellomtone, enn alt jeg har hørt av horn. inkludert mine mezzoer, og også det jeg har hørt av klipsch, acapella, osv.

    merk: jeg sier ikke at ag eller andre gode hornhøyttalere er dårlig på klangfarger. et godt hornsystem er god på alt, også klangfarger. de som påstår noe annet har ikke hørt en skikkelig hornhøyttaler med riktig elektronikk, punktum.
    poenget mitt er at lv obx-r2 er helt outstandingly voicet, og virkelig briljerer på dette området, slik som f.eks. harbeth også gjør.
    det er mulilg jeg blir kastet ut av hornalliansen for denne påstanden, men jeg har alltid ment at er det en ting de beste bokshøyttalerne er bedre enn hornhøyttalere på, så er det nettopp dette med klangrikdom i øvre mellomtone.

    lytteretthet finnes ikke med obx-r2, samtidig som lyden ikke oppleves som utpreget varm og sedat. jeg har ofte hørt lv låte sedat og litt ullent (særlig på messer), og uten unntak har det vært pga. feilmatch med forsterker. et par audion golden dream momoblokker, derimot, får virkelig fart i sakene. instrumenter og stemmer fremstår uhyre distinkt, men det helt geniale med lv er at helheten er større enn bestanddelene. det er den sammenhengende, lettflytende homogeniteten i gjengivelsen du fester oppmerksomheten ved, ikke nødvendigvis rå bass, nydelig diskant, blablabla.

    her er det det spenst og umiddelbarhet som sitter i førersetet, parret med en herlig gyllen og smørglatt gjengivelse av nær sagt all musikk du forer høyttalerne med. glem audiofile innspilllinger, disse høyttalerne sluker ALT, og spytter det ut igjen på en meget fordelaktig måte.
    gammel waterboys? ikke noe problem. tom waits "swordfishstrombones" (en musikalsk perle, men kjent som en av tom's få fadeser hva lydkvalitet angår)? bring it on!

    obx-r2 har det til felles med andre høyttalere jeg virkelig elsker, at de de vekker liv i opptaket, uansett hvor bedritent utgangspunktet må ha vært, fremfor å "avsløre" dårlige opptak.

    en sammenligning med ag mezzo er både usaklig og urettferdig, men jeg tillater meg noen ord allikevel. det er jo min tråd, ffs!

    aller først: mezzo legger obx-r2 langflat når man snakker om en fullfrekvens gjengivelse av kompleks musikk som krever rom og dybde i bunnoktavene. mezzo er fremdeles det mest komplette høyttalersystemet jeg har hatt i hus, og de koster 4 ganger mer enn obx-r2, så det er vel ikke direkte sjokkerende. mezzo har også mer rasp og en generell råere dynamikk enn de små, unnselige kassehøyttalere fra horneksperten living voice, samtidig som de store mezzo-horna kan dra frem nyanser, detaljer og mikrodynamikk som ingen små kassehøyttalere kan gjøre etter. størrelsen på lydbildet er selvfølgelig langt mektigere på mezzo, men dette er et punkt veldig få andre høyttalere kan hamle opp med ag på, imho.

    likevel drar david obx-r2 frem noen triks som får goliat mezzo til å vakle forfjamset. klangrikdom i øvre mellomtone er nevnt. i tillegg har obx-r2 en naturtro, snappy mellombass som ag ikke kan kopiere. selv ikke de korte mezzo-bassene. dessuten har du med obx-r2 et ferdigvoicet system som låter forførisk sammenhengde (gitt at man gir det rom til å boltre seg i), mens man må belage seg på langt hardere arbeid før et hornsystem fra ag kan låte i nærheten av like homogent.

    kjapp oppsummering:
    lv avatar obx-r2 (og sikkert også storebrødrene obx-rw) er blant de mest komplette kassehøyttalerne som finnes der ute, i alle fall av det jeg har lånt ørene til gjennom et par tiår i denne hobbyen. de er ikke nødvendigvis best i alle hi-fi øvelser, og heller ikke verdens beste høyttaler totalt sett, men det finnes knapt et enkelt toveissystem i denne størrelsen som kan hamle opp med lv.

    imidlertid slipper man ikke unna fysikkens lover her heller, en dynamisk høyttaler på denne størrelsen vil ha sine begrensinger når det gjelder ultimativt lydtrykksnivå. man kan spille lavt, middels høyt og til og med jævlig høyt, uten at lv'ene gir etter. men på de verste headbangernivåene, så gir kassa og elementene etter og begynner å "thumpe". sleng på en subwoofer dersom du har et stort rom, og lv'ene kan dra det langt, kanskje til og med lengre enn det noen av oss gidder å utfordre dem. men, mind you, helt crazy høyt på pa eller gedigent horn-nivå kan de aldri komme når det gjelder lydtrykk. og der de gir opp, står gamlefar mezzo og gliser hoverende.

    hos meg vil ikke obx-r2 kunne erstatte mezzo just like that, og det var heller aldri meningen. det går på størrelsen til stua, samt smak og behag. jeg liker live-størrelse på lydbildet, og jeg elsker hornets uanstrengte dynamikk. men et par lv + f.eks. en rel stentor eller stadium vil fremdeles koste under halvparten av mezzo-systemet, og det er et stort tankekors.
    derfor er både monsterhorna og eieren lettere rystet etter å ha fått testet obx-r2 i kontrollerte omgivelser.

    helt til slutt vil jeg gjenta at det ligger et par lv avatar obx-r2 på børsen.
    kjenn besøkelsestiden deres, folkes.
    ta rennafart.
    hopp på.

    skal man ha en helthetlig bedre høyttaler enn obx-r2, så må man belage seg på å punge ut minst det dobbelte.
    og det er langt ifra sikkert at man kommer i mål da heller.
    store ord?
    jeg står for dem.

    Canales, mars 2009

     

    Bjørn.H

    Æresmedlem
    Moderator
    Ble medlem
    03.07.2004
    Innlegg
    23.969
    Antall liker
    8.277
    Torget vurderinger
    1
    kjoenik skrev:
    Takker Øystein!
    Det står da NAD i utstyrslisten, dog med liten mikroskopisk skrift ;)
    Ang. regnvær når...ehrm...paraplyene hentes, er det vel relativt gode sjanser for at du får ønsket ditt oppfylt.

    Det er Carlsson OA 50 bjornh. Kjøpte dem av LMC. Han hadde gitt dem litt pleie og nye bass/mellomtone-elementer om jeg ikke husker feil.
    Spilte bra med 10w fra Audio Innovations S300, men våknet mye bedre til liv med NAD 705 integrert forsterker. Skal nok finne plass til dette oppsettet i vårt nye hjem.

    Skal ha fotografering av huset vårt i dag. Fy flate hvor mye jobb det er å strigle huset slik at det blir presentabelt for salg. Og så er det samme leksa, bare enda værre, om en uke (da kan vi nemlig ikke fylle vaskerommet, boden, og alle skap med rotet vår) ::)
    Aha.

    -lykke til med visning.
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.791
    Antall liker
    21.344
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    hehhe, skummelt hvor fort tiden går.

    det er ingen dum ide å vente med å selge lv til du har fått mezzo i hus og levd med dem en stund.
    høyttaler er jo den komponenten som farger lyden mest, dermed er det helt avgjørende om man liker "voicinga" i en gitt høyttaler eller ikke.
    man kan snakke i det evige om klang og dynamikk og trøkk og dybde og bredde og alle slags mulige parametre, men til syvende og sist er våre ører som bestemmer (ganske umiddelbart) om lyden oppleves som "riktig".
    og dette er selvfølgelig en subjektiv opplevelse - det er jo derfor folk liker vidt forskjellige typer høyttalere.

    jeg hørte veldig mye på ag før jeg bestemte meg for å tråkke inn på ag-stien. og når jeg først hadde hatt uno en stund, så var det enkelt å oppgradere videre til duo og mezzo.

    derfor synes jeg det var ganske tøft gjort av deg å gå rett fra lv til såpass dyre ag-høyttalere, uten inngående kjennskap til ag-huslyden og alle fordeler og utfordringer ved implementering av et slikt hornkonsept.

    uansett, jeg vet at du allerede har en rekke vitige faktorer på plass for å kunne stortrives med mezzo.
    1) mezzo har en langt bedre bassgjengivelse enn de mindre ag'ene, og er således lettere å "få til".
    2) du har elektronikk med en viril, temposterk lydsignatur.
    3) du kommer til å få et lytterom som gir høyttalerne (og deg selv) plass til å puste.
    4) du kjenner mange ag-eiere med kunnskaper om disse høyttalerne, slik at gode råd og vink aldri er langt unna.

    så dette er slett ingen forsøk på å helle mallurt i begeret.
    tvert imot.
    jeg elsker jo ag og mezzo; har hatt dem lengre enn noen andre hi-fi komponenter.
    og det sier jo litt, siden hi-fi mottoet mitt er "veien er målet".
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Eneste AG jeg har hørt er HSobstad sine Trio`er ::)
    Er klar over at det er en sjanse å ta dette her. Men ut fra det jeg har hørt hos Helge, og det faktum at mezzo har en noe mer kroppslig lyd og fyldigere klang, burde mezzo svare til forventningene. Hadde egentlig tenkt å ta meg god tid og lytte på mange forskjellige hornkonstruksjoner, og gjerne andre ting også, før den "endelige" høytaleroppgradering skulle finne sted. Hadde tom løse planer om tur til messa i Munchen.
    Men, den som intet våger intet vinner. Verden vil videre, jeg også! Det kan gå år før neste bruktparet av mezzo kommer på bruktbørsen i Norge (bortsett fra dine da, og de har jo allerede vært der ;D). Kunne ikke nøle når sjansen var der.
    Er alikevel veldig usikker på tidspunkt for salg av LV. Har fått en henvendelse. Vi får se. Hadde vært tøft å kopiere bildet ovenfor :)
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.791
    Antall liker
    21.344
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    jepp, det er bare å klemme til når sjansen byr seg. :D

    jeg fikk det plutselig for meg ifjor at jeg skulle selge mezzo og lage hjemmelagde mezzo for å spare inn noen kroner, men er glad jeg slo fra meg tanken.
    fit 'n finish betyr jo tross alt en del, så lenge man har anlegget i stua.
     

    gismo

    Æresmedlem
    Ble medlem
    13.10.2007
    Innlegg
    24.751
    Antall liker
    33.109
    Sted
    Væssia i Grue.
    Torget vurderinger
    20
    kjoenik skrev:
    Oi, de er ikke så små de der mezzoene...



    Bildet er lånt fra tråden til Canales
    Det var jo voldsomt hvor store de var kontra LV`ene da, hadde en illusjon om at de ikke var riktig så ruvende.
    Der tok jeg feil ;)

    gismo
     

    Ulf-B

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    19.05.2008
    Innlegg
    7.906
    Antall liker
    2.096
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    20
    kjoenik skrev:
    Skal ha fotografering av huset vårt i dag. Fy flate hvor mye jobb det er å strigle huset slik at det blir presentabelt for salg. Og så er det samme leksa, bare enda værre, om en uke (da kan vi nemlig ikke fylle vaskerommet, boden, og alle skap med rotet vår) ::)
    Lykke til med visning og salg! Jeg har nettopp vært gjennom det - heldigvis gikk det kjapt og problemfritt for vårt vedkommende - men det er ganske nervepirrende mens det står på. Det er nesten like ille å sitte på den andre siden av budrundene som å legge inn bud - det var en litt overraskende erfaring.

    I f.m. visningen strippet vi også ned hifi til et absolutt minimum - etter råd fra megleren.
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.791
    Antall liker
    21.344
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    gismo skrev:
    kjoenik skrev:
    Oi, de er ikke så små de der mezzoene...



    Bildet er lånt fra tråden til Canales
    Det var jo voldsomt hvor store de var kontra LV`ene da, hadde en illusjon om at de ikke var riktig så ruvende.
    Der tok jeg feil ;)

    gismo

    bildet lyver.
    lv'ene står nærmere kamera og virker større.
    egentlig kunne man fått plass til lv inni basskassa til mezzo.
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Ulf-B skrev:
    kjoenik skrev:
    Skal ha fotografering av huset vårt i dag. Fy flate hvor mye jobb det er å strigle huset slik at det blir presentabelt for salg. Og så er det samme leksa, bare enda værre, om en uke (da kan vi nemlig ikke fylle vaskerommet, boden, og alle skap med rotet vår) ::)
    Lykke til med visning og salg! Jeg har nettopp vært gjennom det - heldigvis gikk det kjapt og problemfritt for vårt vedkommende - men det er ganske nervepirrende mens det står på. Det er nesten like ille å sitte på den andre siden av budrundene som å legge inn bud - det var en litt overraskende erfaring.

    I f.m. visningen strippet vi også ned hifi til et absolutt minimum - etter råd fra megleren.
    Ja, da megleren var hjemme hos oss første gangen prøvde han på en litt klønete måte å antyde at det kanskje ville være en god ide å pakke bort anlegget...hehe.
    Hussalg er og blir et lotteri. Jeg føler meg rimelig trygg på at vi får prisantydning, og da er vi i bunn og grunn fornøyd. Men er man heldig kan gevinsten bli stor. Det er helt klart veldig spennende ja! Vi har ihvertfall gjort det vi kan gjøre og huset er helt striglet. Kun en vask og litt smårydding så er det klart for visning på mandag.
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Canales skrev:
    gismo skrev:
    kjoenik skrev:
    Oi, de er ikke så små de der mezzoene...

    Bildet er lånt fra tråden til Canales
    Det var jo voldsomt hvor store de var kontra LV`ene da, hadde en illusjon om at de ikke var riktig så ruvende.
    Der tok jeg feil ;)

    gismo

    bildet lyver.
    lv'ene står nærmere kamera og virker større.
    egentlig kunne man fått plass til lv inni basskassa til mezzo.
    Og jeg som faktisk tenkte tanken på å ha mezzo i nåværende stue (tenkte den veldig lavt inni meg).
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.791
    Antall liker
    21.344
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    kjoenik skrev:
    Canales skrev:
    gismo skrev:
    kjoenik skrev:
    Oi, de er ikke så små de der mezzoene...

    Bildet er lånt fra tråden til Canales
    Det var jo voldsomt hvor store de var kontra LV`ene da, hadde en illusjon om at de ikke var riktig så ruvende.
    Der tok jeg feil ;)

    gismo

    bildet lyver.
    lv'ene står nærmere kamera og virker større.
    egentlig kunne man fått plass til lv inni basskassa til mezzo.
    Og jeg som faktisk tenkte tanken på å ha mezzo i nåværende stue (tenkte den veldig lavt inni meg).

    er stua 40kvm eller mer, så kan det jo funke.
    jeg synes mezzo er vakre saker, og kona mi har heller ikke så mye imot at de står i stua (40kvm).
    mye finere enn to kjøleskapsaktige bokshøyttalere, i alle fall.
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Canales skrev:
    kjoenik skrev:
    Canales skrev:
    gismo skrev:
    kjoenik skrev:
    Oi, de er ikke så små de der mezzoene...

    Bildet er lånt fra tråden til Canales
    Det var jo voldsomt hvor store de var kontra LV`ene da, hadde en illusjon om at de ikke var riktig så ruvende.
    Der tok jeg feil ;)

    gismo

    bildet lyver.
    lv'ene står nærmere kamera og virker større.
    egentlig kunne man fått plass til lv inni basskassa til mezzo.
    Og jeg som faktisk tenkte tanken på å ha mezzo i nåværende stue (tenkte den veldig lavt inni meg).

    er stua 40kvm eller mer, så kan det jo funke.
    jeg synes mezzo er vakre saker, og kona mi har heller ikke så mye imot at de står i stua (40kvm).
    mye finere enn to kjøleskapsaktige bokshøyttalere, i alle fall.
    Det hadde nok funket lydmessig, og jeg ville jo fått enda bedre plass når fruen flyttet ut og tok med seg ungene ::)
    Du har greiere frue enn meg (selv om jeg synes min er ganske så grei, tross alt ;D)
     

    KnB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    1.517
    Antall liker
    108
    Torget vurderinger
    2
    Hadde mezzo i 23M2, fungerte veldig bra det, også visuelt i mine øyne (men bare i mine ;D )
     

    KnB

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    1.517
    Antall liker
    108
    Torget vurderinger
    2
    Veldig flotte høyttalere, rett og slett. Du har noe å se frem til!
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    KnB skrev:
    Hadde mezzo i 23M2, fungerte veldig bra det, også visuelt i mine øyne (men bare i mine ;D )
    ;D

    KnB skrev:
    Veldig flotte høyttalere, rett og slett. Du har noe å se frem til!
    Det tror jeg på KnB. Jeg er helt overbevist om at det blir knall. Du gjorde et godt valg, imo, da du valgte tresort på sub og finish på horn!
     

    HSobstad

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    25.02.2007
    Innlegg
    735
    Antall liker
    140
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    5
    kjoenik skrev:
    Og jeg som faktisk tenkte tanken på å ha mezzo i nåværende stue (tenkte den veldig lavt inni meg).
    Det er kroppens måte å tilpasse seg på/evt slippe unna ubehag. Litt det samme som når man leser til eksamen (kjedelig) og man får en plutselig lyst til å rydde/vaske opp/ommøblere. Du vet vel dette som lege... ;)
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    HSobstad skrev:
    kjoenik skrev:
    Og jeg som faktisk tenkte tanken på å ha mezzo i nåværende stue (tenkte den veldig lavt inni meg).
    Det er kroppens måte å tilpasse seg på/evt slippe unna ubehag. Litt det samme som når man leser til eksamen (kjedelig) og man får en plutselig lyst til å rydde/vaske opp/ommøblere. Du vet vel dette som lege... ;)
    Kan ikke huske å ha lest dette. Jeg får slå opp i glemmeboka.
    Høres forøvrig ut som en plausibel forklaring bortsett fra at jeg meeget sjelden kjeder meg så mye at jeg får lyst til å rydde, vaske opp, eller ommøblere. Ikke engang som student ;)
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Var en tur hos Karlinn i går kveld. SOA hadde også tatt turen, og med seks svulmende overarmer (tilsvarende omtrent én verminsky-overarm) svippet vi basshornene til Dua Mezzo opp trappene til stua hos Karlinn for hvor de skal stå på mellomlagring til jeg flytter i mai. På fredag hadde jeg og Karlinn, med noe besvær, løftet 2stk 158kg kasser ca 50 trappetrinn ned til huset :p

    Vi koblet opp Duo Mezzo med vintage forsterkeri. Vi valgte de eldste og helt orginale Quicksilver-monoblokkene hans. De er 30 år gamle og har ikke byttet ut en eneste komponent i alle disse årene. Kilden var en mellomhjulsdrevet Lenco L75 med kuzma-arm og AT-33ev.

    Etterhvert som blokkene ble gode og varme ble lyden helt super. Stort lydbilde, dynamisk, detaljert, homogent, og mellom sangene kunne man høre endel brum og sus fra 30-års hifihistorie ;D
    Karlinn har en helt super vinylsamling, og det ble spilt mye bra musikk på vinyl til godt over midnatt.
    Absolutt meget lovende og jeg kan helt klart senke skuldrene i visshet om at jeg har fått det jeg håpet på.
    Nå havner Living Voice på bruktbørsen!
     

    rama

    biskopen av holmlia
    Ble medlem
    09.06.2003
    Innlegg
    15.791
    Antall liker
    21.344
    Sted
    oslo
    Torget vurderinger
    17
    herlig, herlig!


    da er du "made man" i ag-mafiaen, kjoenik. ;D
     

    karlinn

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.10.2005
    Innlegg
    777
    Antall liker
    110
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    7
    det er absolutt fantastiske høyttalere
    tror jeg må rette meg lidt med alderen på QS, men de er ca. 27år gamle, mangler kun 3 år i 30 :)
     

    lassemann

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.05.2007
    Innlegg
    2.948
    Antall liker
    4.619
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    1
    Ble det tatt noen bilder av seansen?

    Jeg befinner meg selv litt i villrede om dagen og tenker muligens noen nye høyttalere til mine QS Mid Mono, skal i følge Mike Sanders ikke være så ulike i signaturen til hans 8417 som Karlinn besitter.. funnet ut at jeg muligens må bygget et annlegg nr 2 rundt nettopp mine QS Mid Mono ;)

    mvh
    lassemann
     

    karlinn

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.10.2005
    Innlegg
    777
    Antall liker
    110
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    7
    lassemann skrev:
    Ble det tatt noen bilder av seansen?

    Jeg befinner meg selv litt i villrede om dagen og tenker muligens noen nye høyttalere til mine QS Mid Mono, skal i følge Mike Sanders ikke være så ulike i signaturen til hans 8417 som Karlinn besitter.. funnet ut at jeg muligens må bygget et annlegg nr 2 rundt nettopp mine QS Mid Mono ;)

    mvh
    lassemann
    Lasse
    quad 63 eller proac 1sc :)
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Canales skrev:
    herlig, herlig!


    da er du "made man" i ag-mafiaen, kjoenik. ;D
    Definitivt en convert ja!

    Karlinn skrev:
    det er absolutt fantastiske høyttalere
    tror jeg må rette meg lidt med alderen på QS, men de er ca. 27år gamle, mangler kun 3 år i 30 :)
    Gamle var de ihvertfall ;D

    lassemann skrev:
    Ble det tatt noen bilder av seansen?

    Jeg befinner meg selv litt i villrede om dagen og tenker muligens noen nye høyttalere til mine QS Mid Mono, skal i følge Mike Sanders ikke være så ulike i signaturen til hans 8417 som Karlinn besitter.. funnet ut at jeg muligens må bygget et annlegg nr 2 rundt nettopp mine QS Mid Mono ;)

    mvh
    lassemann
    Tok noen mobilbilder. Skal se om jeg kan klare å få dem fra mobilen og ut på nettet når jeg kommer hjem fra jobb.
    Karlinn har jo et til par med QS-monoblokker. De er små, græslig tunge, og jeg synes de er lekre på en vintage-aktig måte. Når man ser slike vintage-forsterkere får man lyst til å begynne å samle og restaurere. Heldigvis slår selvinnsikten fort inn. De to siste platespillerene jeg skulle renovere gikk fra skitten til ren, men også fra fungerende til ikke-fungerende. Jeg har bedre lag med mennesker og jeg vet ikke om at noen har sluttet å fungere etter at jeg har "renovert" dem ;D
     

    lassemann

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.05.2007
    Innlegg
    2.948
    Antall liker
    4.619
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    1
    Karlinn skrev:
    lassemann skrev:
    Ble det tatt noen bilder av seansen?

    Jeg befinner meg selv litt i villrede om dagen og tenker muligens noen nye høyttalere til mine QS Mid Mono, skal i følge Mike Sanders ikke være så ulike i signaturen til hans 8417 som Karlinn besitter.. funnet ut at jeg muligens må bygget et annlegg nr 2 rundt nettopp mine QS Mid Mono ;)

    mvh
    lassemann

    Lasse
    quad 63 eller proac 1sc :)
    Hmm. 1SC, den har jeg ikke tenkt på gitt.. Hadde den for mange år siden drevet av AW100, fin match husker jeg.. takker for innspill :)
    mvh
    lassemann
     

    lassemann

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    27.05.2007
    Innlegg
    2.948
    Antall liker
    4.619
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    1
    He, he.. Kjenner til den dragningen ja.. Blir mye man gjerne "vil ha" etterhvert.. I tillegg til mine egne låner jeg gjerne øret til QS Mini Mite (25 watt). Ser slik ut satt opp mot Mid Mono :)

    mvh
    lassemann
     

    Vedlegg

    tkr

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.03.2007
    Innlegg
    20.653
    Antall liker
    28.118
    Sted
    Nede i fjæresteinene
    Torget vurderinger
    2
    Har hatt sånne 8417 Quicksilvere. Fantastisk gode forsterkere. Hos meg klarte de å drive Soundlab A3, men særlig høyt ble det ikke.

    mvh
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    De er skikkelig tøffe disse småtassene!
     

    kjoenik

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.09.2005
    Innlegg
    4.284
    Antall liker
    2.292
    Torget vurderinger
    4
    Nice!
    Må lese litt om denne på nettet.

    Edit. Se der ja, vennetråd her på sentralen...
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn