Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2015
  Innlegg
  172
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  2

  Smiler Hobbyhjørnet til FSF

  Da var det duket for at jeg bidro med litt hi-fi for en gangs skyld og ikke bare diskusjoner om psykologi og oppfatning av lyd.

  Interessen for hi-fi begynte for snaue 10 år siden da jeg brukte dimmepengene mine på mitt første anlegg: en Densen DM-10, Klipsh RF52 høyttalere og en Lyngdorf CD-1 cd-spiller. Siden den tid har det vært mye utbytting og eksperimentering. Den eneste komponenten som har fått bestå alle disse år er Lyngdorfen. Den presterer godt, og jeg hører såpass lite på CD at jeg ikke har følt for å bytte den ut, enda.

  På høyttalersiden byttet jeg ut Klipsch for Piega og har ikke sett meg tilbake siden (først Premium 1.2, så opp til Premium 3.2). Nett, liten høyttaler som produserer overraskende mye rom og detaljer.

  På forsterkersiden har det vært en del testing. Jeg beveget meg gjennom Densen sin katalog, fra B310 Anniversary, til B175, før jeg så ble lysten på å teste ut andre merker. Jeg var en tur innom Adyton (Cordis 1.7s) som låt noe hinsides, men som dessverre ikke passet mitt sporadiske bruk (den brukte fort en dag på å bli varm og jeg følte meg ikke komfortabel med å ha et lite kraftverk stående på natt og dag). Til slutt endte jeg opp med en MI-18 som jeg må si virkelig imponerer med tanke på størrelse og pris!

  På forforsterker og kilde-siden har jeg vært gjennom Densen B200, Bel Canto dac 1.7, og som kilde har Gustard X20 Pro vært innom en periode.

  En liten stund tilbake solgte jeg unna det som var, med unntak av høyttalerne, og endte opp med det som er dagens oppsett:

  Forforsterker: Jeff Rowland Capri
  Effektforsterker: Musical Innovation MI-18 (en tidlig versjon med kabinett som er halvparten så dypt som standardmål, passer perfekt til Capri i en trang stereobenk).
  Kilde: Auralic Aries Mini med ekstern PSU, samt gode gamle Lyngdorf CD-1.
  Kabler: Ymse jeg har plukket opp på brukten over årene. Transparent, Signal Projects Alpha, og Nordost Heimdall2 strømkabler, Renaissance Audio rca-kabler, et sett hjemmelagde signalkabler i rent sølv (bestående av fire ledere pr kabel, tvunnet rundt PTFE for å sikre luft, trippel isolert), samt et sett hjemmelagde høyttalerkabler (rent flatsølv, tvunnet med PTFE-rør, isolert med teflontape og bomull).

  Her er noen bilder:
  Navn:   20181103_211233.jpg
Visninger: 220
Størrelse: 78.0 Kb
  Her er hele oppsettet slik det står i dag. Jeg har ikke et dedikert lytterom, så ting trenger å være kompakt og ikke. Kompakte komponenter og høyttalere er stikkordene her.

  Navn:   20181103_210951.jpg
Visninger: 218
Størrelse: 74.1 Kb
  Lyngdorf, Jeff Rowland, og Musical Innovation, i synkende rekkefølge.

  Navn:   20181103_211022.jpg
Visninger: 215
Størrelse: 98.1 Kb
  Piega Premium 3.2. Nette høyttalere som spiller behagelig og stort for størrelsen.

  Foreløpig bruker jeg den innebygde dacen i Aries Mini. Ikke den beste løsningen, så ser etter å oppgradere oppsettet med en ekstern dac på sikt.

  God helg!

 2. #2
  Moderator X-Cell's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  6,802
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Flott oppsett og grattis med egen tråd
  "Blood makes you related. Loyalty makes you family"

  Musical Innovation - Sonus Faber - Jamo - Bluesound - Reloop - DhLabs - Audioquest - Sony
  Tandberg Troll - Klipsch - Chromecast - Bluejeans

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2015
  Innlegg
  172
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  2
  Takker for det

 4. #4
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Oct 2015
  Innlegg
  172
  Tagget i
  3 Innlegg
  Torget
  2
  Etter å ha sikla, spart og fundert en stund landet jeg endelig på en ny dac: Antelope Zodiac + med Voltikus psu. Viste seg dessverre å være en skade på den så foreløpig inne til rep, men ser i det minste knall ut:
  Navn:   received_190681828524943.jpg
Visninger: 62
Størrelse: 39.1 Kb

  God helg!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed