Nylig innhold av Pesquera

  1. Pesquera

    Rewiring av tonearm SME V

    Kan opplyse at Kevin Scott (Living Voice) ikke er særlig begeistert for SME’s egne innerkabler og derfor får fabrikkinstallert Kondo i armene som han forhandler. Ankepunktet er at originalkablene lyder grått og kjedelig. Har selv en V-12 m/ Kondo, men kan av åpenbare årsaker ikke si noe om...
  2. Pesquera

    Micro Seiki's venner

    Muy bueno. Jeg har selvsagt gitt den en overfladisk service men bier med å gå grundigere til verks rett og slett fordi jeg mangler kompetanse til gjøre noe fornuftig med servostyrte DD motorer. En mulighet er selvsagt det obligatoriske kondensatorskiftet i styringselektronikken, men det er også...
  3. Pesquera

    Micro Seiki's venner

    Etter ”noen” år på loftet tok jeg den ned for å la den gå videre til neste generasjon. Jeg fyrer den opp og den snurrer som forventet,men den røde lysdioden blinker en gang pr. omdreining noe som indikerer hastighetsavvik. Når jeg legger øret inntil tallerkenen, så høres kommer det en heslig...
  4. Pesquera

    Høyttalere Yamaha NS-1000X. Tung å bære, tung å drive?

    Han fabler :) Opplever dem ikke som tungdrevne og de er vel spesifisert til en følsomhet på 90 dB/1W. Min står i et lite værelse og drives av en klasse A forsterker på 2x45, men de trekker ikke mange watt. Det samme gjelder for NS-1000M. Hører ikke forskjell på mellomtone og diskant, men bassene...
  5. Pesquera

    Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

    Masse godt i julen, her er to av dem: Altesino Brunello '06. Har drukket denne flere ganger uten særlig begeistring, men nå begynner den å gi noe; rett og slett en herlig vin med flott balanse og aromatisk dybde. Har antageligvis enda mer å gi over i de nærmeste årene og varer sikkert i 10 år...
  6. Pesquera

    Klassisk; hva hører du på nå?

    Italiensk (danse-?) musikk fra det 16. århundre fremført i fri dressur av et ensemble med Rolf Lislevand i spissen. En påtagelig spilleglede, klassisk ECM lyd og Bjørn Kjellemyr på colascione som tidvis høres ut som en bass m/ chorus. Rett og slett trivelig musikk.
  7. Pesquera

    Sport, sykkel og trening Den lille fotballtråden

    Da var julekampene over og en usedvanlig vakker nyttårstabell er klar: Satser på at stillingen holder seg ut 11. mai, men ser ikke bort fra at de to fra Liverpool bytter plass. Synes PL har vært aldeles eventyrlig frem til nå, må være noen år siden sist det var så tett i toppen.
  8. Pesquera

    Jazz; hva hører du på nå?

    Berne er bra! Han har vært på flere selskaper etter CBS på 80-tallet, ”Snakeoil” kom i fjor og er hans første på ECM. I år har han gitt ”Shadow Man” på ECM med samme laget og den er minst like god som den første.
  9. Pesquera

    Jazz; hva hører du på nå?

    Tim Berne ”Snakeoil”, kvartett bestående av alt, klarinett, piano og trommer. Uten bass blir det masse rom mellom instrumentene; spennende taktarter og vekslende tempi. Ikke akkurat swing, kan tidvis gi assosiasjoner til kammermusikk.
  10. Pesquera

    Jazz; hva hører du på nå?

    Mer enn en ordinær utgivelse fra standards trioen dette året. Etter fem – seks minutter går ”Somewhere” (Bernstein) over i Jarrett’s egen ”Everywhere” som er noe av det mest overskridende de har gjort i dette årtusen. Stykket har nærmest en barokk kvalitet med et tema som repeteres og vendes i...
  11. Pesquera

    Jazz; hva hører du på nå?

    Det er den. Strengt tatt ikke så veldig radikal musikk, men gjennomførelsen er brilliant. Anbefales uten forbehold! (Kan vel ikke være to som tar feil:rolleyes: )
  12. Pesquera

    Jazz; hva hører du på nå?

    Av og til så dukker det opp glemte album på Walkman’en og vel hjemme er det bare å fyre opp grammofonen. Ultralyd Inertiadrome er en slags jazzrock med sterke innslag av dronemetall, enkle tema som repeteres og bearbeides. Tøft, tungt og lettere psykedelisk.
  13. Pesquera

    Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

    Spennende å høre. Det er en viss grad av usikkerhet forbundet med så gamle flasker og desto artigere når de innfrir. Har drukket en ’34 Ramos Pinto en gang, men den var mer interessant enn givende. Har drukket opp alt av ’70 og har en flaske ’63 igjen, så får vi se hvor lenge den får ligge i fred…
  14. Pesquera

    Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

    Fascinerende og imponerende! Ble litt nysgjerrig på den Taylor'en, kan du si noe om flaskenivå, hvem som har tappet den (for det er vel en engelsk tapning?) og ikke minst hvorledes den har holdt seg?
  15. Pesquera

    Mat, drikke og røyk Hvilken Vin har vi i glasset?

    California Cabernet kan være en prøvelse for sansene, men denne har en struktur som matcher den rike og ikke minst rene frukten. Litt tidlig å gå løs på den, antageligvis enda mer harmonisk om et par år. Smaker slik en moderne Bourdeaux av god årgang bør, men til halve prisen.
Topp Bunn