Nylig innhold av januscp

  1. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Jeg vil våge å påstå at det må være en kveld hvis verdi ikke kan måles i penger, men gjør livet verd å leve. Eneste ankepunktet som er å se på bordet der er cola og øl... men det blir for bagateller å regne i det store bildet. Men jeg ville selv holdt en knapp på en overveiende tørr chardonnay...
  2. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Det er ingenting i veien med Tysk vin basert på Pinot Noir, da ville jeg blitt overrasket, det samme gjelder for Østerriksk(?) vin også. Den er ihvertfall undervurdert. Alsace er et annet område med fantastiske viner, men jeg vil ikke innlede en diskusjon på om Alsace er tysk eller fransk...
  3. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Spätburgunder har nok dessverre ingenting med Burgunder å gjøre. Burgund er et distrikt omtrent midt i og litt øst i Frankrike. Dijon ligger i Burgund, og var gammel regionshovedstad i Burgund, eller Bourgogne som de selv sier der nede. Nå er det Orelèans rett syd for Paris, så området er ganske...
  4. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Det er ikke akkurat rakettkirurgi å få til sprø svor...
  5. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Svor or not to svor, it's a matter of taste. Juleribbe kan godt serveres med og uten, men tradisjon tilsier med for veldig mange. Jeg kan godt klare meg uten, men det er godt som en snack ved siden av. Det jeg selv synes setter en fin spiss på det hele er å legge noen svisker og epler skåret i...
  6. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    T.O. Jeg har kjøpt både Nordfjord og Gilde sine ribber. Den første virker til å ha mer kjøtt. Den forhandles på REMA1000. Men det er viktig å se på kjøttstykket også. Fersk ribbe er ingen garanti for at den er noe bedre enn dypfryst. REMA ribba er alltid dypfryst. Morsomste opplevelsen var da...
  7. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Jeg kan dele noen erfaringer jeg har gjort meg med ribbesteking. Som velbefaren ribboman og matelsker generelt, med omtrent 50 års ribbesteke-erfaring, vil jeg sterkt fraråde tynnribbe. Jeg vil anbefale den som har kotelettrand, såkalt midtribbe. Ikke kjøp familieribbe som er i prinsippet en...
  8. januscp

    MBL

    Ellers ville jeg kanskje mene at forsterkere generelt bør få litt mer luft enn bildene her tilsier. Blir de for varme går de i protect mode. Det er ikke bra det heller. All elektronikk bør ha godt med luft rundt seg. God kjøling gir lengre levetid.
  9. januscp

    MBL

    HT, ja, men jeg trodde du siktet til forsterkeren på bildene. Den kan vel stå hvorsomhelst? Nå trodde jeg at jeg måtte reorganisere plasseringen av min drev/dac kombo:eek::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
  10. januscp

    Mat, drikke og røyk Hva lagde du til middag i dag?

    Ribbe minutt for minutt, ikke veldig spennende på TV, men live performance skaper vel behov for personlig engasjement og involvering?
  11. januscp

    MBL

    Hva mener du med at de er kilne på plassering? kan du gi et eller flere eksempler på kilen plassering, og konsekvens?
  12. januscp

    Magnepans venner

    Er det noen grunn til at det ikke skulle gjøre det tenker du? Det er jo komponentene i siste ledd du forbedrer.
  13. januscp

    Magnepans venner

    Den "nye" service manageren hos magnepan har med seg litt nytt tankegods, men det finnes også andre og eksterne selskap som tilbyr oppgraderingskit DIY til flere av maggiene. som .7, LRS+ 1.7 og 3.7 Magnepan Upgrades | GR-Research
  14. januscp

    Magnepans venner

    Med rask sub, mener jeg et element som er beregnet for noe annet enn hjemmekino. Opphenget er stivt og sensitiviteten ultrahøy 100db+ Det gir smekk i stedet for woooomphh. For å få en slik sub må man stort sett bygge selv. Superkraftig magnet (Alnico) ultrastivt oppheng og ht-kone. ofte brukt i...
  15. januscp

    Magnepans venner

    Det ser jo ut som du har Mye Stands også... Ved nærmere lesning ser jeg du faktisk har skrevet dette selv Jeg deler ikke helt din oppfatning når det gjelder stagene, for det er der avstivningen ligger. Men du nevner også endel om rommets beskaffenhet. Det er mulig det er der forskjellen ligger...
Topp Bunn