Nylig innhold av Billa

 1. Billa

  Hva hører du på NÅ (musikk) - Del 4

 2. Billa

  Hva hører du på NÅ (musikk) - Del 4

  På fjellet med nestlastet Spotify.
 3. Billa

  Respons og Reidar Perssons Venner

  Romavhengig men jeg endte med en likesidet trekant og høyttalerne langt fra bakvegg og relativt nære sidevegg. Vinklet de sånn at jeg ser akkurat innsiden av høyttaleren.
 4. Oblivion Høytalerkabel

  Selger et sett med 3 m lange Oblivion høytalerkabler. Forsølvet kobber i teflon. Kjempetester i Fidelity og mange venner på forumet. Nypris ca 20000. NOK Selges 3500 NOK. Organisk og naturlig lyd som ikke oppleves å være frempå. Fortsatt nøytral og detaljert. Kan sendes. Mottaker betaler frakt.
 5. Billa

  NLE 17 utdatert?

  Synes jeg kom godt ut av det med min NLE 22 etter å ha sjekket prisen på den der Wytech: Price: $6800 :D
 6. Billa

  NLE 17 utdatert?

  Det spørs litt hvordan man kombinerer ting. Vinyl har en del harmonisk vellydende egenlyd i seg selv så det kan gå bra med korrekte forsterkere.
 7. Billa

  Ønsker anbefaling Dårlig klang og skarp lydbilde, hva er feil?

  Hvis rommet / rommene har mange / mye harde flater som reflekterer lyd i øvre frekvensområde så kan det lett bli slik. Har bodd på studenthybel (for lenge siden) og gjenkjenner beskrivelsen. I så fall, begynne å dempe førsterefleksjonsflatene.
 8. Billa

  Hva lytter du til i dag (del 6)?

  Fortsetter med mere fra samme tidsrom. Vinyl er bra på de gamle helter: Bowie som svært ung. Litt ujevn men har høydepunkter. Billy var jo nylig på tv med han Brian Johnson. Bra program. Joel har flotte sanger fra 70 tallet med historier fra livet.
 9. Billa

  En lydmanns bekjennelser - i stua til atlerovik

  Jeg har en slik rumperister fra Flux og bruker den jevnlig. Dypper nåla ned, opp og gjentar med oppholdstid på under 1 sekund. Dypper ikke med full vekt men har lyden på for å høre at spissen treffer og deretter løfter jeg. Bruker også renseveske selv om Ortofon sier jeg ikke skal. Har alltid...
 10. Billa

  Hva lytter du til i dag (del 6)?

  Dagens fangst, alle 180 g vinyl. De to første har glimrende lyd imho :)
 11. Billa

  Starter ny analog/vinyltråd. Alt kan diskuteres.

  Helt Hjem levering på døra fra PK har fungert godt her. Får en SMS og neste morgen ligger fersk vinyl på døra uskadd :love:
 12. Billa

  Fintuning av platespiller før eller etter innspilling av PU?

  Tror tappene er gjort slik for kunne stille azimuth med skruene. Angående kablingen så funker de nok som antiskate og det skal lite antiskate på denne spilleren, men rører man den så endres muligens optimal innstilling. Slik bøyde vi kabelen optimalt: Den nederst rilla på både 33 1/3 og 45...
 13. Billa

  Fintuning av platespiller før eller etter innspilling av PU?

  Da har jeg fått tilbake min babe med nye justeringer. PU har vært av og vi fant ikke noe rusk mellom pu og headshell. Vi klarer heller ikke å se hverken med øyne eller vha usb mikroskop at nåla er skeiv og skakk med armen hevet. En annen sak er hva som skjer når nåla treffer vinyl med 2,3 g...
 14. Billa

  Forsterkere Forsterkere. Hva gjelder?

  Dette er tidvis en fin og opplysende tråd med mange gode innlegg. :) Fortsett slik please:love:
 15. Billa

  Fintuning av platespiller før eller etter innspilling av PU?

  Ja arma er nervøs og Ortofon har noen rare bein. Det kan være altså at det ligger rusk mellom headshell og pu. Platespilleren går tilbake til Raj i kveld for inspeksjon av montering. Den måler 27 dB slik den står nå så det betyr kanskje dobbeltwist. Takk for alle svar her inne :)
Topp Bunn