Fredag 29 oktober kl. 21:00: Gjertruds Sigøynerorkester med Ernõ Kállai

2m

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.02.2002
Innlegg
2.212
Antall liker
1.315
Sted
Skien...
Torget vurderinger
1
Fredag 29 okt kl 2100, spiller Gjertruds Sigøynerorkester med Ernõ Kállai, på Kafe K i Porsgrunn.



http://www.gjertruds.no/

http://www.myspace.com/gjertrudssigynerorkester

Gjertruds Sigøynerorkester har spesialisert seg på østeuropeisk sigøynermusikk fra Russland, Romania og framfor alt Ungarn. Gruppa har tilegnet seg musikken i direkte møte med sigøynermusikere i Budapest.

Ernõ Kallai Kiss jr er en av verdens fremste fiolinsolister innen sigøynermusikkgenren.

Gjertrud Økland (fiolin) er primus motor og prímás (ungarsk for musikalsk leder) i Gjertruds Sigøynerorkester. Hun er fiolinist i Stavanger symfoniorkester, men har en frodig frilanskarriere på si'.

Georg Reiss (klarinett, tárogató) er frilansmusiker med base i Oslo, og er kanskje mest kjent som jazzklarinettist (bl.a. i Magnolia og Ophelia). Han har imidlertid spesialisert seg stadig mer på folkemusikk, bl.a. i gruppa Streif.

Tom Karlsrud (trekkspill) bor i Aurland og arbeider som frilansmusiker, musikkskolerektor og daglig leder i Lærdal musikkproduksjon. Han har bl.a. samarbeidet med en rekke folkemusikkutøvere.

Pål Thorstensen (kontrabass) er frilansmusiker i Tromsø, med solid bakgrunn innen jazz (bl.a. Moose Loose) og folkemusikk (bl.a. Oslo Tangoforening, Balkansemblet), og spiller for tida bl.a. i den nordnorske visegruppa Boknakaran.

Trond Villa (bratsj) er kanskje mest kjent som folkrock og balkanfiolinist fra tida som frilansmusiker (bl.a. Folque, Folk og rackare, Balkansemblet). Han bor i Telemark og arbeider i Telemarkkonsertar, men har fortsatt en allsidig frilansvirksomhet.

Helene Waage (cello, sang) er frilansmusiker og bor i Sauherad i Telemark. Hun er bl.a. med i folkemusikktrioen Glima og Telemark kammerorkester og har bl.a. samarbeidet med mange norske folkemusikkutøvere.

Ernest Bangó (cimbalom) bor i Budapest og har spilt med flere av de fremste sigøynerkapellene i Ungarn, bl.a. med Roby Lakatos. Han har turnert over store deler av verden og også vært solist med flere internasjonale symfoniorkestre.

Se mer her: www.grenlandjazz.no
 

Vedlegg

Topp Bunn