Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2008
  Innlegg
  724
  Tagget i
  0 Innlegg

  Type høytalerkabler til Åpen Baffell høytalere.

  Hva slags type høytalerkabler gir best lydkvalitet på Åpen Baffelhøytalere med 9 stk.femtommere fulltoner og bånddiskant med frekvensområde 100 - 40000 Hz for hver høytaler. Er det solidcore 99,99 prosent rent sølv som kanskje gir mest luft,åpenhet,dynamikk,detaljer og varme her . Takker for svar. Erling.

 2. #2
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  20,107
  Tagget i
  22 Innlegg
  Vanskelig å gi noe råd bare ut fra den informasjonen. For det første kommer det litt an på hvilken forsterker du bruker, og hvordan følsomheten og impedansen på de høyttalerne er. Bånddiskanter har gjerne lav impedans ved høye frekvenser, og hvis alle de fulltonene er koblet i parallell kan det bli lav impedans hele veien, men det blir gjetting. Det hadde vært nyttig å vite noe om de tingene, helst som kurver for både frekvensgang og impedans gjennom hele frekvensbåndet. Dessuten er det litt konflikt mellom de forskjellige punktene på "ønskelisten" din. "Varme" har en tendens til å gå på bekostning av "detaljer" og "luft" (og motsatt) hvis du skal prøve å tune dette med høyttalerkabler. Kabler er ganske butte verktøy, sånn at en kabel som fremhever "detaljer" (f eks Nordost) som regel gjør det på bekostning av "varme" (og motsatt). Derfor hadde det også vært nyttig å vite litt mer om hvordan du prioriterer mellom de forskjellige ønskene, hvis du først blir nødt til å velge.

  Så lenge jeg ikke vet noe annet enn det du sier her, ville jeg foreslått alminnelig flertrådet kobberkabel med ganske stort tverrsnitt. Dessuten har jeg en mistanke om at de bånddiskantene kan være mer krevende for forsterkeriet øverst i diskanten enn hva man kanskje skulle tro, sånn at jeg ville holdt meg langt unna kapasitive kabler på disse høyttalerne. Det peker i retning av "figure-8" kabel, eksempelvis Naim NACA som ser sånn ut i tverrsnitt: O-----O.

  Personlig mener jeg jo at massiv vs flertrådet, sølv vs kobber, renhetsgrad og krystallstruktur har veldig lite å si i forhold til de grunnleggende elektriske egenskapene.

  Hvis du sier litt mer om forsterkeri og høyttalere kan det være mulig å si noe mer spesifikt.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed