Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Vennesla
  Innlegg
  435
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Hvilke høyttalerkabler til Martin Logan Summit?

  Har pr. dags dato ett sett Chord Signature singelwire m/ Chord Signature jumpers som jeg bruker på mine Summit. Har fra flere hold fått opplyst at jeg MÅ kjøre biwire for å få ut potensialet av disse høyttalerene. Noen forslag (aller helst egne erfaringer) til gode biwire høyttalerkabler som matcher Summitene? Er f.eks. Heimdall biwirekablene for "tynne" (for lite tverrsnitt) for denne type høyttaler? (Fikk nemlig opplyst dette fra en kjent hifisjappe.)

  På forhånd takk for gode tips:-)

  OhYeah
  Krell FBI, Michell Gyro/Wilson Benecht act 2/Denon DL-103R/ASR Mini Basis, Burmester CD001, Revox C270, Sonus Faber Stradivari, Velodyne DD12+, Isotek EVO3 Sigmas med Isotek Syncro SE, Valhalla, PSC, Wireworld ++kabler, Macbook pro

 2. #2
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg

  Hvilke høyttalerkabler til Martin Logan Summit?

  Clas Ohlson.
  Representerer lydogakustikk.no

 3. #3
  Æresmedlem Asbjørn's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  19,940
  Tagget i
  16 Innlegg

  Hvilke høyttalerkabler til Martin Logan Summit?

  Stort tverrsnitt på høyttalerkabler er alltid en god idé.

  Elektrostater er annerledes enn andre høyttalere (kapasitiv last i stedet for induktiv), så jeg ville styrt unna kabler med høy kapasitans, som f eks Goertz flatkabler og Kimber flettede kabler.

  Nordost har gjerne lav kapasitans og forholdsvis høy induktans. Sånn sett kan det være en brukbar match. Nordost oppgir 24 x AWG 24 blir 4,9 mm2, men jeg mistenker at det er summert for begge retninger. I så fall er dette omtrent 2,5 mm2, noe som ser nokså spinkelt ut etter min smak. Jeg synes også prisen på 10000 for et to-meters-sett er ganske ille, men det er dine penger.

  Du oppnår omtrent de samme elektriske egenskapene med en tradisjonell zip cord høyttalerkabel, og der er det ikke vanskelig å finne noe med tilstrekkelig stort tverrsnitt. Personlig ville jeg kanskje begynt med å prøve noe sånt som RKUB/D fra Elfa, hvor 2x10 mm2 koster kr 79,40 pr meter, og terminert det med KS Terminals ringkabelsko i massivt kobber til 40 kr for 100 stk. Se www.elfa.se, artikkelnummer 55-307-61 og 48-301-39. Da ville du fått et 2x2 m biwire-sett med 10 mm2 ledere for rundt 900 kr med moms og frakt.

  Kabelen finnes også i andre dimensjoner, f eks 6, 16, 25 og 35 mm2. For den aller groveste blir det vanskelig å finne kabelsko. Den tynneste, 6 mm2 holder nok i en biwire-konfigurasjon, men ringkabelskoene har ikke større hull enn 6,4 mm. Det kan bli for smått for enkelte høyttalerterminaler.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed