Digitalkabel

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
Har fått meg Audio Note cd-system med egen avspiller og egen DAC.
Disse skal forbindes sammen digitalt. I denne forbindelse ønsker jeg noen tips om gode digitalkaber som kan forbinde disse.

Har prøvd 3 ulike kabler mellom dem, og hører at alle sammen låter ulikt.
Hører også at ulike drivverk også låter ulikt (men dette er noe jeg ikke ønsker skal bli debattert i denne tråden).

Håper at denne tråden kan være rensket for dem som er skeptiske til at det kan være forskjeller på slike ting. Det er en annen tråd gående her nå for dette, så sleng dere på den og gi all deres meninger om at det er umulig å høre forskjell på slikt på den tråden. Denne tråden er bare for dem som hører forskjell på digitalkabler.

Håper noe her med erfaring fra digitalkabler og som hører forskjell på slikt, vil gi tips til meg om hvilke kabler som i ditt system har falt godt ut. Ekstra interessant er det om noen har erfaringer med slike kabler på Audio Note. Dere ser hva jeg har neders her med små bokstaver. Men uansett hvilket system du har, er jeg interessert i å vite dine erfaringer.

Ønsker også at du kommer med en kommentar om hvordan det låt med den kabelen som du likte best. Vill sette pris på kommentarer som: Gir fet lyd, eller gir tynn lyd, eller, gir mye detaljer i diskanten eller - gav godt perspektiv.

Mvh Consen
 

JanR

Rubinmedlem
Ble medlem
26.01.2006
Innlegg
32.190
Antall liker
1.529
Sted
Sarpsborg
Prøvd endel kabler her og endte opp med http://www.residtronics.com/page/SR/PROD/INTERCNCTCOMP/WRLD-GSV
Fikk tak i en brukt,billig.
WW kabelen,på både AN Dac 1 og Monarchy dac,gjør jobben.
Bortimot "nøytral" med stooort rom.

Har en Supra Trico liggende også,knallbra kabel (her hos meg)
Koster nada,80kr/m sånn ca.uterminert.
Litt feitere lyd,lett å like.Ikke fullt så oppløst kanskje som WW kabelen men jeg liker den veldig godt.

Prøvd litt div coax type clas ohlson men syns absolutt Trico og WW fungerte best her.

/jan
 

SAL

Hi-Fi freak
Ble medlem
05.10.2006
Innlegg
3.468
Antall liker
4.266
Torget vurderinger
10
Har testet div. digikabler og den klart beste var Synergisic Designers Ref. Purist Audio har også meget bra kabler! Nypris på begge kabler er ca. 15. ;)
 

Gammeln

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.09.2007
Innlegg
742
Antall liker
43
Jeg kan ikke komme med et konkret forslag til kabel, men jeg vil komme med et forslag til hvordan du kan finne den beste kabelen til DITT bruk (hva andre opplever med sine drivverk og DACer er fullstendig uinteressant for deg).

Du hører forskjell på drivverk og kabler. Dette forteller at du sannsynligvis har en DAC som er følsom for jitter, og at du har mistilpassing på digitalsnittet.
Du bør da finne en kabel som minimaliserer mistilpassing (og jitter).
Forslag:
1. Unngå korte kabler (lange kabler demper refleksjoner, det er gunstig).
2. Finn den kabelen som gjør at forskjellige drivverk låter likt (da har du sannsynligvis maksimal tilpassing i DAC-enden).

Lykke til.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Gratulerer med ny og glimrende spiller, Consen.

Jeg bruker, som du kan se i signaturen min, også AN drivverk og dac. Som deg prøvde jeg en mengde dgitalkabler, og de to jeg har brukt med overlegent best resultat er Synergistic Research Digital Corridor Reference, og nå i det siste Oblivion Coherence Digital. Den siste kvitterer med et uhyre utstrakt, dynamisk lydbilde med en mengde klangfarger og detaljer, men med fundament og substans. Et solid hestehode foran Synergistic, som nok har noe av den samme karakteren, men ikke på langt nær er like god. Det du også bør merke deg er at dac´en din er uhyre følsom for underlag, slik at plassering er viktig. Regner med at du her en av de nyere modellene som er helt filterløse. Disse er kilne som pokker, men når alt sitter, er det ikke mye som låter bedre, for å si det sånn. Lykke til!
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.508
Antall liker
35.405
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Den DAC'en er rimelig følsom for det meste, så du vil ha minst mulig refleksjoner og annet ugreie i kabelen. Teoretisk sett skulle det være fordeler med å holde seg nærmest mulig til standard impedans (75 ohm på RCA, 110 ohm på XLR), men de pluggene har ikke spesielt veldefinerte impedanser, så du får refleksjoner ( => jitter) uansett. Det er ikke opplagt at enten XLR eller RCA gir lavere jitter enn den andre, men en fordel med å bruke XLR-overføring (hvis du har muligheten til det) er at du får mindre utstrålt RF-støy fra kabelen, som vil virke som en antenne i MHz-området. Den radiostøyen kan igjen påvirke de analoge kretsene i DAC og preamp.

Enkelte Audio Note-produkter har 75-ohms BNC-kontakter ("kabel-TV") for å unngå disse refleksjonene, så hvis du har sånne kontakter ville jeg helt klart prøvd det sammen med en stump 75 ohm coaxkabel. Da skulle du være helt fri for refleksjoner i kabelen.

I motsatt fall er det prøving & feiling som gjelder, enten hos deg eller hos andre med identiske komponenter. Det er ingen spesiell grunn til å tro at en kabel som påvirker lyden på én måte mellom en annen type transport og DAC vil låte på samme måte i ditt oppsett. Det er godt mulig at du også vil høre forskjell på to digitalkabler av samme type, men med ulik lengde. Forskjellige kabellengder vil (som Gammeln nevner) påvirke styrken av refleksjonene, men også frekvensen. Lengre kabel flytter resonansen nedover i frekvens. Det er vanskelig å forutsi om og hvordan dette vil påvirke lyden.

Lykke til!
 
S

Storebror

Gjest
Den gangen jeg brukte drivverk/dac så skilte Kimber Illuminations D-60 seg meget positivt ut.
Mer av "rett gjennom" i lyden og noen usannsynlige forskjeller i bassen, bort med ull og inn med renere lyd som ga inntrykk/opplevelse av dypere bass med mer definisjon.

Samme mannen som laget denne kabelen startet visst senere Stereovox, kanskje de er noe også?

R
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Chris Summovigo, mannen bak Illuminati (som senere ble kjøpt av Kimber) driver nå Stereovox. Digitalkabelen som nevnes lenger oppe i tråden skal etter sigende være 2008-utgaven av Illuminati...
 
S

Storebror

Gjest
impulse skrev:
Digitalkabelen som nevnes lenger oppe i tråden skal etter sigende være 2008-utgaven av Illuminati...
Javisst! Det er vel noe i det de sier..... Det er på øya man først blir blind ;D
 

yasman

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.10.2006
Innlegg
1.703
Antall liker
296
Sted
Grenland
Torget vurderinger
13
impulse skrev:
Chris Summovigo, mannen bak Illuminati (som senere ble kjøpt av Kimber) driver nå Stereovox. Digitalkabelen som nevnes lenger oppe i tråden skal etter sigende være 2008-utgaven av Illuminati...
Har også testet endel kabler; bla Kimber orchid som ble laget av ovennevnte Summovigo.
I mitt balanserte oppsett med Stello dac og drivverk fungerte Acoustic zen m2cen klart best; den er superrask og har en flott dynamikk og god detaljering. Sølv låter best synes nå jeg...
Og den koster ikke skjorta; usd 350 ca. avh av lengde cablecompany eller brukt på audiogon

Paul
 

Mbare

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.02.2003
Innlegg
2.436
Antall liker
11
Jeg prøvde å kjøpe en Stereovox-kabeln fra han fyren som jeg glemte navnet på som forhandler det i Norge. Han sa at de hadde hatt så mye trøbbel med pluggene på kablene fra Stereovox i det siste at de hadde midlertidig stoppet salget. Jeg ble litt befluttet.

Har tenkt på det samme selv, da jeg er på vei over til drivverk-dac jeg og. Tenkte å stikke innom Bjørn på Hi-Fi Huset her i Tromsø i morra og kjøpe en Supra-kabel (mener han fører det). Rimelig billig og en grei plass å begynne. Så får jeg lyd og noe å sammenligne andre kabler mot.
 

consen

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2006
Innlegg
386
Antall liker
61
Sted
STORD
Takk til alle for tips.
Impuls sitt innlegg satte jeg ekstra stor pris på.
Men er meget glad for alle bidragene, som jeg har lest og notert ned på et eget ark. Skal forfølge opplysningene videre.
 

V.H.K.H.

Medlem
Ble medlem
23.05.2007
Innlegg
9
Antall liker
0
Hei consen.
Du har jo fått gode svar her,men kan jo fortelle deg at jeg selv har en A.N. dac,kit 2.1,som er blodtrimma med utgangstrafoer,5687 utgang,modda digitalkort,osv,osv.Som transport bruker jeg Tentlabs drev.På begge disse boksene har jeg montert 75 ohms BNC plugger.Digitalkabelen jeg bruker,er Stereovox.Funker aldeles kanon.Har ikke prøvd andre rådyre greier,men noen andre billige.Alle er tynne i lyden,skrikende nermest,noe Stereovox ikke er.Prøv en sånn,hvis du får sjanse til det.
Mvh.
Viggo.
 

Ola_S

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
15.12.2004
Innlegg
376
Antall liker
0
CT100 eller RG59 skulle jag rekommendera.
 
Topp Bunn