Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast Geir_O's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2002
  Innlegg
  716
  Tagget i
  0 Innlegg

  Diverse kabler og Synergi

  Etter å ha handlet Well Tempered Classic spilleren min hos Impulse, ble det til slutt også noen kabler å prøve ut. Før dette bruker jeg Bona rca TN-008 mellom riaa og Linn Unidisc SC og videre til Parasound HCA 2205 sluttsteg. Dette er svært bra kabler til prisen på¨ca 2K hos Resonans. Stort lydbilde, nøytral klangbalanse og godt med luft mellom detaljer. Klar og fin mellomtone/diskant uten flising.

  Først prøvde jeg Duelund (med blå strømpe) mellom WTC og Linn Linto RIAA. Glem det! Brum brumelibrum . Lintoen er ekstrem følsom for trafo/motorstøy etc, og her var det ekstremt. Duelund har ikke skjerm, men to ledere. Så her ligger nok grunnen. Ubrukelig mellom spiller og riaa altså. Så prøvde jeg Argento Serenity (7K) mellom WTC og riaa. Denne plukket også opp noe mer brum enn Synergistic Research kablene (som jeg ikke klarer lese navnet på ) som jeg hadde der. Her var det noe større. Noe bedre oppløst oppover i mellomtone og diskant, men ikke markert store forskjeller. Kabelen er desuten ganske mørk i signaturen, slik at bass/nedre mellomtone fremheves noe. Men vel ikke nok til å rettferdiggjøre en prisforskjell på 5K?

  Så prøvde jeg Duelundkabelen igjen. Denne gangen mellom Unidisc og Parasound. Nå Med SACD samplere fra Sony og Linn. Duelundkabelen hadde på samme måte som Bona et ganske nøytralt klangbilde. Det var igjen noe mer dynamikk og åpenhet hos Duelund men ikke veldig markert.

  Så var det Argento Serenity sin tur. Her kom den mørke lydsignaturen frem igjen. Du føler først at mellomtone/diskant er noe svak, men når du venner deg til den litt kraftigere bassen, så står mellomtone og diskant åpent og krispt frem. Denne er igjen noe større og luftigere enn Duelund kabelen. Men igjen, ikke veldig markert.

  Ferdig med det, så hev jeg Bona kabelen mellom WTC og riaa. Så var det på med Handels Messiah. Julepresang fra 70-tallet . Å herregud så stort og flott. Neville Mariner og St Martin. Ameling, Reynolds, Langridge og Howell. Krispt og klart i orkester og stemmer. Ikke antydning til flising og helt himmelske vokaler både i sopran, tenor, bass og kor. Tyngden fra orkesteret og tidvis orgelet bak er stor. Dynamikk, dynamikk og dynamikk

  Ellers var Synergistic og Bona kablene ganske like. Et lite pluss til Synergitic som var en smule mer kontant i bassen.

  Konklusjon. Uten å vite hva Synergistic eller Duelund kabelen koster. Igjen: Mest for pengene (sansynligvis) hos Bona

  PS. Ser Roy Ervin Solstad i Fidelity nr 13 gir samme "lydsignatur" til Argento Serenity Reference som koster 17K

  Mvh
  Geir
  Well Tempered Classic/Lyra Skala, Linn Linto, Linn Akurate DSM, Oppo BDP-103D, Mark Levinson 335, B&W 805D, Rel B1, Linn + Audioquest ++ kabler, Solid Tech rack og dempeføtter. Holfi puter

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Grenland
  Innlegg
  1,322
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Diverse kabler og Synergi

  Utrolig mor og spennende å lese. Er så enig så enig:-)
  Eggleston Andra 3, M, AmAudio AM-reference og A60X Excellence, Metrum Pavane, Metrum Ambre, North Star, Rega P9, Tchernov Cables, MIT Oracle MAX, Fusionaudio, Vh-Audio, SR Powercell mk3, SR Tranquility baser, Kemp Quantum

  Til salgs/bytte;
  Magnusaudio stereoforsterker MA 500/300, MSB-204 monos, Elac Discovery, Audiohorizon pre og dac.

 3. #3
  Hifi Freak Vidar Øierås's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  3,200
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Diverse kabler og Synergi

  Fram med loddebolten og sette på skjerm på Duelund-kabelen. Du gjør vel litt DIY på disse Geir? Du kan poste resultatet her når du er ferdig (?)
  Vidar
  Lyset går raskere enn lyden. Det er derfor de fleste mennesker virker opplyste inntil du hører de snakke....

 4. #4
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,723
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  2

  Diverse kabler og Synergi

  På med skjerm og til Egersund med de, kan de låte likt som mine egne hjemmelaga Duelund kopier?
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, Oppo, Roon Nucleus, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, Van Den Hul, Lyra, Miyajima, Transfiguration, Dynavector

  Hornalliansen

 5. #5
  Hifi Freak Vidar Øierås's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  3,200
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Diverse kabler og Synergi

  Har du husket å bruke bakelittkontakter med sølvspiss. Wrappet kabelen inn i ekte silke, og dyppet dem i kaldpresset linolje. Hva med den hemmelige væske som Duelund brukte (Tror det bare var vann - har ikke fått dette riktig avkreftet)?

  Lyset går raskere enn lyden. Det er derfor de fleste mennesker virker opplyste inntil du hører de snakke....

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed