Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  118
  Tagget i
  0 Innlegg

  Spade eller banan?

  Er det noen forskjell på spade eller banan/plugg når det gjelder tilkobling av kabel mellom høytaler og forsterker? Hva gir best kontakt eller er det hipp som happ?

 2. #2
  nb
  Guest

  Spade eller banan?

  hva som gir best kontakt avhenger nok primært av hvordan terminalene dine er utformet og hvordan spadene/bananpluggene er utformet, du kan jo risikere å kun få kontakt på et bittelite område om terminalene er smale og spadene brede f.eks.

 3. #3
  OldBoy
  Guest

  Spade eller banan?

  Av rent praktiske årsaker foretrekker jeg bananplugger, særlig for litt stivere kabler. Bananplugger som kan strammes er absolutt å foretrekke. De løsner nesten aldri, og jeg forestiller meg at de må gi bedre kontakt. Det finnes også vinklede bananplugger, som krever mindre plass bak forsterkeren.

  Hvis kablene er stive, kan spader kan ha en tendens til å glippe når man justerer kabelstrekket eller flytter forsterkeren.

  Jeg har aldri merket noen forskjell i lyden. Så egentlig blir det muligens hipp som happ?


 4. #4
  Overivrig entusiast EiK's Avatar
  Ble medlem
  May 2007
  Sted
  Haslum
  Innlegg
  990
  Tagget i
  0 Innlegg

  Spade eller banan?

  Det er som det ble skrevet tidligere litt avhengig av hva slags terminaler man har på komponentene. Etter det jeg har fått forklart av en kabelprodusent, så vil størrelsen på kontaktflaten på terminalene påvirke signaloverføringen. F.eks.så har mine ht-terminaler større kontakflate ved bruke av banan enn spader; ergo vil banan være bedre i dette tilfellet.
  Tradisjonelt sett så har jo banan har man ment at banan er dårligere enn spade, men altså ikke alltid.
  1. VTL TL 7.5 Series2, VTL S-400, JR Trans Rotor Rondino Nero FMD, Kuzma 4point11, DS Audio W2 PU og EQ, dCS Paganini drivverk/DAC/klokke, Forsman VSS5 Classic
  Kabler: Midas Reference Flavia XLR, Midas Reference Silje SW, Strøm: PS Audio Power Plant P20
  2. Kii Three, Hegel Røst/Graaf Venticinque, Musical Fidelity E600, Aurender N100H, VTL TP-6.5, Tandberg Thorens TD165 custom, Rega RB300, Hana SL

  http://www.oslo-audio-society.com/ www.oslovinylklubb.net


Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed