Ny Arild Andersen og Arve Henriksen på ECM

R

rico

Gjest
Arild Andersen/Tommy Smith/Paolo Vinaccia
Live at Belleville

Arild Andersen: kontrabass, live elektronikk; Tommy Smith: tenor saksofon; Paolo Vinaccia: trommer

ECM 2078 CD 6025 177 4448 (6) Release: 13.10.2008

Liveinnspilling med Arild Andersen spennende nye trio fra en svært godt besøkt session på den nå nedlagte klubben Belleville i Oslo. Trioen på platen er en av hans aller mest spennende til dags dato. Med seg har han den prisbelønte skotske tenorsaksofonisten Tommy Smith og italienskfødte Paolo Vinaccia. Bandet henter elementer fra norsk og skotsk musikk og fra jazz tradisjonen, og har rikelig med åpne rom for improvisasjon. Arild sin suite “Independancy” som åpner albumet feirer den norske uavhengigheten!

Bassist Andersen har vært ECM musiker i nesten førti år, mens tenorsaksofonist Tommy Smith spilte på sin første ECM plate 18 år gammel, som medlem av Gary Burton Quartet i 1986.

Arild Andersen er i høst også aktuell med en omfattende Rikskonsertene turné med ARV/SAGN materialet.

08.10 Arendal Jazzklubb
09.10 Nøtterøy Kulturhus
10.10 Ullensaker Kulturhus
11.10 Skien, Ibsenhuset
13.10 Vadsø Jazzklubb
14.10 Bodø, Ad Lib Jazzklubb
15.10 Elverum, Kulturhuset Elvarheim
16.10 Ål Kulturhus
17.10 Bø Jazzklubb
18.10 Lillehammer Jazzklubb og Dølajazz
19.10 Asker Kulturhus
07.11 Oslo, Nasjonal Jazzscene/Scene West Victoria
08.11 Kulturarena Bærum
09.11 Åndalsnes, Rauma Kulturhus
10.11 Jazzklubben i ørsta/Volda
11.11 Tromsø Jazzklubb
12.11 Sortland Jazzklubb
13.11 Fredrikstad, St. Croix-huset
14.11 Horten Jazzklubb
15.11 Kongsberg, Energimølla

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////

II David Sylvian gjesteartist på Arve Henriksen album

Trompetess Arve Henriksen slipper sitt første soloalbum på ECM 20. Oktober “Cartography”.
Albumet er produsert av Jan Bang og Erik Honoré, gründerne bak Punkt Festivalen i Kristiansand, der mange av opptakene på denne platen stammer fra. Blant de mange gjesteartistene på denne finnes popgeniet og sangeren David Sylvian. Arve Henriksen har bidratt til flere av Sylvians album de siste årene. På “Cartopgraphy” gjenyter Sylvian tjenesten med å lese to av sine egne dikt.


Det blir lanseringskonsert med en rekke gjesteartister 17. Oktober på Nasjonal Jazzscene, Victoria.
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.166
Antall liker
6.853
Torget vurderinger
4
Jeg så en av Arild Andersen sine "vennekvelder" på Belleville i fjor høst og der svingte som pokker. Høy gøyfaktor live, men er usikker på hvordan det funker på plate. Forøvrig synd Belleville er borte. Var en intim liten klub med mye spennende på programmet.

Håper Arve Henriksen når et større publikum nå som han har tatt steget opp til ECM. Selvom ikke alle jazzere trives med mr. ECM sitt kontrollregime så er det uansett første klasse og det beste utstillimgsvinduet i jazzverden.
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
“Cartography” bestillte jeg da jeg snakket med Arve om samarbeidet med David Sylvian for ca to år siden ;D

Arve Henriksen og David Sylvian er to herremenn som passer som hånd i hanske til hverandre.
Gleder meg til å høre dette albumet!

Håper han får mye mer oppmerksomhet fremover enn det han har fått tidligere.
En musikkunstner av de helt store internasjonalt og ikke minst en fin person med beina godt plantet på moder jord.
 
R

rico

Gjest
Arve er en fantastisk fyr jeg har hatt gleden av å ha kjent i noen år og jeg har mange flotte opplevelser med han. Han er uten tvil en av våre mest kreative og søkende musikere som også har satt sterke preg på andre sine plater. Jeg synes soloplatene på Rune Grammofon også er veldig fine og kan anbefales, for ikke å snakke om Supersilent platene.

http://www.runegrammofon.com/artists/arve_henriksen/

Og når vi først er på disse artistene så kan jeg også anbefale denne, Arve Henriksen er veldig sentral på denne plata.

http://www.ecmrecords.com/Catalogue...r=releasedate&rubchooser=901&mainrubchooser=9
 
R

rico

Gjest
Her er litt mer info om Arve Henriksen plata.

Arve Henriksen: trompet, stemme.
m/ Jan Bang: live sampling, beats, dikt, programmering; Audun Kleive; perkusjon; David Sylvian: stemme, samples, programmering; Helge Sunde: stryke arrangementer, programmering; Eivind Aarset: gitarer; Lars Danielsson: kontrabass, Erik Honoré: synthesizer, samples; Arnaud Mercier: manipuleringer; Trio Mediæval: stemme sample; Vérène Andronikof: vokal; Vytas Sondeckis: vokal arrangementer, Anna Maria Frimann: vokal, Ståle Storløkken: keyboards


ECM 2086 CD 6025 178 0116 (5) Release: 20.10.2008

“Cartography” er Arve Henriksens sterkeste album til dags dato og har potensial til å nå ut til et stort publikum. Dette er visuell musikk – som filmmusikk til ulagde filmer – med fokus på melodi og atmosfære. “Cartography” er Arve Henriksens første soloalbum for ECM.

“Cartography” er produsert av Jan Bang og Erik Honoré, gründerne bak Punkt Festivalen i Kristiansand, der flere av opptakene på denne platen stammer fra.
Blant de mange gjesteartistene på denne platen finnes popgeniet og sangeren David Sylvian. Arve Henriksen har bidratt til flere av Sylvians album de siste årene. På “Cartography” gjenyter Sylvian tjenesten med å lese to av sine egne dikt. Stemmene til Trio Mediæval er samplet på sporet “Recording Angel”, og triomedlem Anna Maria Frimann synger på “Famine´s Ghost”.

Arve Henriksen studerte ved Jazzlinja i Trondheim fra 1987-1991 og har arbeidet som frilans musiker siden 1989. Han har i 10 år vært medlem av bandet Supersilent og har spilt med bl.a. Trygve Seim, Christian Wallumrød, Arild Andersen, Marilyn Mazur, Cikada strykekvartett, Motorspycho og Hope Sandoval. Henriksen spiller også en viktig rolle på Odd Nordstogas nye platesuksess “Pilegrim”. Han er en musiker med en unik evne til å heve gruppene han spiller i og å få det beste ut av sine medmusikanter. Henriksen har et særegent trompetsound som ofte låter mer som en fløyte eller en stemme enn som et messinginstrument
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Rå besetning, med høyst varierte kunstneriske utrykk.
Nydelig smeltedigel.

Bare dager igjen folkens.
 

Trane

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.09.2003
Innlegg
8.166
Antall liker
6.853
Torget vurderinger
4
rico skrev:
Arve Henriksen: trompet, stemme.
m/ Jan Bang: live sampling, beats, dikt, programmering; Audun Kleive; perkusjon; David Sylvian: stemme, samples, programmering; Helge Sunde: stryke arrangementer, programmering; Eivind Aarset: gitarer; Lars Danielsson: kontrabass, Erik Honoré: synthesizer, samples; Arnaud Mercier: manipuleringer; Trio Mediæval: stemme sample; Vérène Andronikof: vokal; Vytas Sondeckis: vokal arrangementer, Anna Maria Frimann: vokal, Ståle Storløkken: keyboards
Dette er jo rene A-gjengen i moderne spennende jazz....og med den besetningen tyder det på jazz i grenseland til det meste ;-)

Eneste er Lars Danielsen jeg ikke har voldsomt sant for. Det jeg har hørt av han har vært skuffende "flinkiskjedeligkonformt" ift. skrytet han får. men, jeg lar meg gjerne overraske. Blir spennende å høre Trio Mediæval i alt dette.
 

emotikon

Æresmedlem
Ble medlem
24.10.2004
Innlegg
12.505
Antall liker
2.944
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Jada :)

Etter to gjennomlyttinger begynner favorittlåtene å utkrystallisere seg. Muligens dette vil forandre seg etter noen runder til, eller måneder og år.....dette er enda et album fra AH som krever tid. Slikt liker jeg som oftest.
Kan han ha DS i tankene mer en normalt da flere av disse låtene ble komponert/innspillt?
Synes han heller en del i tonespråket/vendingene mot mye av det DS har gjort. Helt ok for meg, da DS er en av de store for meg, utrykksmessig.
Innspillingsmessig, låter dette topp i mitt oppsett.
Frekvensfløyene blir i alle fall utfordret vil jeg mene..... ;)

Vil bare gratulere Arve med nok et nydelig album og oppfordre musikkelskere til å roe ned pulsen, sett på hele albumet i en stille time, lukk øynene og la seg flyte med.

Albumet avsluttes med en nydelig Dedikata.
 

Vedlegg

Dog

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2004
Innlegg
3.228
Antall liker
422
Sted
Sola
Må bare istemme her...kjøpte den i går og har hatt noen runder etter det. Dette er bunnsolid og samtidig oppleves det som nytt og friskt og ikke minst poetisk. Mye Sylvian-zen ja, men der har egentlig Arve H. vært fra før - det er vel derfor de har funnet hverandre i utgangspunktet...Som deg Emotikon har jeg vært solgt på Sylvian siden Japan, så jeg tåler ganske mye av det ;). Når det er sagt, Arve H er jo en kraft i seg selv. Å se ham live i Supersilent er en av mine bedre opplevelser i nyere tid.

Nydelig skive rett og slett, det er fristende å si noe som at Arve H makter det Eick ikke klarte på sin debut(uten sammenligning forøvrig), å skape et verk med bredde og dybde, som gir mye men også krever - Eick har jo garantert dette i seg, men den skiva ble bare...flink. Dette er noe ganske annet.

Uansett, en av årets beste mistenker jeg!

O.
 
R

rico

Gjest
Gode anmeldelser til Arild Andersen og Arve Henriksen

Arild Andersen/Tommy Smith/Paolo Vinaccia: Live at Belleville

Arild Andersen er en av de ytterst få kontrabassistene med format til å gjøre en trioplate til en noe nær orkestral lytteopplevelse, og på «Live at Belleville» står
han fram i all sin inviterende velde og autoritet sammen med to romantiske råskinn som matcher ham perfekt.
Dagbladet – Terningkast 6

Arild Andersen er i besittelse av en vanvittig flott egenskap: Til tross for at han har holdt på noen tiår, så er han stadig like sulten!
Side2.no – Terningkast 5

Vi snakkar om eit av Andersens beste band.(…) Denne trioen som held deg stangen. Det handlar om låtar, det handlar om
band, det handlar om vilje til å gjere det ekstraordinære frå folk med fartstid.
Dagsavisen

Bassisten Arild Andersen har gjennom 40 år skapt jazz med stor levedyktighet. Denne liveinnspillingen gjør ikke skam på samlingen. Ikke et vondt ord om tidligere
stjernelag, men dette er etter min oppfatning det morsomste.
Vårt Land


Arve Henriksen: Cartography

Arve Henriksens fjerde soloplate er en eventyrlig reise mellom pop og poesi, mellom vidde og verdensrom.
Dagsavisen – Terningkast 5

Et søkende stykke mørk magi fra vår førsteblåser
Bergens Tidende – Terningkast 5

Kanskje Henriksens mest tilgjengelige plate, kanskje ikke, men ganske sikkert hans beste.
Studvest – A

Arve Henriksen har tegnet kartet til et krevende og vakkert landskap du selv må innta.
Vårt Land
 
Topp Bunn