Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Erlendb's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  1,385
  Tagget i
  4 Innlegg

  Mini - tester. En liten ønskeliste. Harde pakker du ikke visste du hadde lyst på.

  En artikkel som ikke kom med i Stereo+ da de slapp bladet ganske sent i desember. Håper dere liker den.


  Harde pakker under treet til under seks tusen kroner!
  Av Erlend Brandsdal


  Det er snart jul. Hva er vel bedre enn en hard pakke under treet. Her er noen gave tips innen personlig audio til edruelige priser. Jeg vil spesielt trekke fram noen som har vært tilgjengelige i årevis uten å ha fått den oppmerksomheten de fortjener.


  Syv supre produkter under seks tusenkroner som du kanskje ikke visste du hadde lyst på.
  Woo Audio HPS-THeadphone stand
  Jeg har aldri vært fan av omegastativene som kun har plass til en hodetelefon. Jeg liker å ha mange hodetelefoner ute av gangen slik at jeg kan skifte raskt om jeg vil. Her får du plass til to hodetelefoner på et stativ. Woo Audio HPS-T er perfekt om du har mange hodetelefoner. De er ikke galt priset og er ganske pene også! Du kan kjøpe dem for en hodetelefon også(69$). Den doble får man for 79 dollar hos wooaudio.com.


  Shure SE-215
  Shure SE-215 er de beste proppene jeg har prøvd til under tusenlappen. De er faktisk så gode at de danker ut propper langt over i pris. Oppløsningen er bra, og de slår hardt hvis du lytter til elektronisk musikk eller rock. De har en litt fremhevet bass, uten at den blir buldrete eller tar helt av. Men er man på jakt etter helt nøytral lyd må man se andre steder. De har en single microdriver som etter min mening er svært vellykket. Med impedanse på 17 ohm og følsomhet på 107 dB/mw, spiller de svært høyt rett fra telefonen. En annen fordel er at de demper lyd så godt at man bør se seg godt om i trafikken. Man siger rett og slett inn i sin egen lille musikkverden! Kabelen er utskiftbar, og det går an å kjøpe kabel som er kompatibel med iphone. Det følger med mange propper i forskjellige størrelser og en praktisk veske til å oppbevare dem i. De er skikkelig solide og tåler fint å ligge i jakkelommen. En trofast følgesvenn som koster det samme som en finskjorte. Du får dem blant annet hos netOnnet til 869.- kroner.


  FiiO E17K Alpen
  Dette er en liten dac/bærbar hodetelefonforsterker med mange muligheter. Lyden er veldig bra, ogden har nok kraft til å drive ganske tunge hodetelefoner på en glitrende måte. Jeg har kjørt Sennheiser HD700 sammen med FiiO. Det spiller fantastisk! Den innebygde equalizeren gjør at man eksempelvis kan skru bassen litt opp når man skal rocke skikkelig! Den har en lyssterk skjerm som gjør at man har full kontroll på de forskjellige funksjonene.
  Batteriet har 15 timers spilletid. Det er nok til de fleste flyturer. Kobler du den til en pc vil den garantert gi en mye bedre lydopplevelse enn det kjipe innebygde lydkortet kan prestere. Den takler 24bit/192k via coax/S/PDIF og 24/96med USB. Den kan også akseptere DSD.
  Det som først og fremst imponerer meg med FiiO sine produkter er kvalitet og ytelse som langt på vei overgår prisen. Den er bygget som en liten tanks og er liten nok ti lå bli en fast følgesvenn på tur. Du får den hos Soundgarden til 2295,-


  Beyerdynamic T70P
  Jeg kjøpte et demopar litt på slump. Gjett om jeg fikk meg en overraskelse! De spiller veldig åpent til åvære lukkede hodetelefoner. Man har nok rom og luft her. Lydbildet føles stort, noe mange andre lukkede hodetelefoner sliter med. Komforten er det ingenting å si på. Man kan lytte lenge uten å slite med trøtthet. De spiller veldig bra og høyt rett fra mobilen! Men jeg ville nok valgt en liten bærbar forsterker som virkelig kan vekke dem til live. Det er ingen bassmonstre vi snakker om. I mine ører er det en dønn nøytral gjengivelse av musikken. De graver passe dypt så man finner låtenes essens - sjel om du vil. De går kjellerdypt når sangen krever det, og har en sjarm og noe organisk med seg som gjør det gøy å høre på musikk. Følelsen av kontroller stor. De er også veldig kjappe, og intensiteten gjør til og med elektronisk musikk underholdende å høre på.


  På minussiden er det nok noen som vil finne dem litt ivrige i toppen. Det er en karakteristikk mange Beyerdynamic hodetelefoner må leve med. Selv synes jeg de har en herlig balansert fremføring som virkelig gir konkurrentene noe å tygge på. De kommer med en kort kabel som gjør at man slipper floker og tull når man er i farten. Men den 1,2 meter lange kabelen krever forlenger når man sitter i godstolen hjemme og lytter tilmusikk. Det lekker litt lyd inn og ut, og de er ikke førstevalget mitt på flyet. Det er en del hardplast, og de kunne kanskje vært litt penere. Men jeg har rundbrukt dem på det groveste i årevis. De har tatt all julingen uten en skrape.
  Impedansen på 32 ohm og følsomheten på 104dB gjør at de kan drives av stort sett alt man kobler den til. Dette nærmer seg High End til halv pris! Du får dem for 3190,-kroner hos Duet Audio.


  Shure SE-535
  I likhet med SE-215, har disse vært på markedet en god stund. Jeg kan rett og slett ikke skryte nok av dem. Hver side har to mid/bass drivere og en diskant, så det er ganske komplekse propper vi snakker om. Det er vanskelig å få så mangedrivere i et lite kammer og få dem til å spille sømløst sammen.Det har Shure bevist at de kan for lenge siden. De har en flott oppløsning med masse detaljer. Alt høres ekte ut. Mange in ears jeg har prøvd har enten vært plaget av en overivrig bass som totalt grøter til alt det andre, eller en diskant som sender nåler inn mot den stakkars trommehinna. Og det har alltid vært ett problem med å få dem til å sitte skikkelig. Men måten shure gjør det med å putte armaturet inn, for å så vikle kabelen bak øret er helt genial. Det sitter som støpt om man finner man rette proppen. Man kan også få en avstøpning av øret og en custom propp.


  Tilbake til lyden! Jeg vil beskrive demsom veldig nøytrale i alt de gjør. Bassen går langt ned i kjelleren, men er meget behersket. Den finner ikke på noe sprel luten at sangen ber om det. Diskanten er ikke mørk, men oppløst ogbehagelig, sammen med en mellomtone som er nær perfekt. Stemmer blir rett og slett nydelig framført. Mellompartiet i Pink Floyds litt kaotiske – Hey you - fremføres ekte og nydelig. Det er rett og slett High End lyd til mid fi pris. Med -37dB isolasjon holder de utestort sett alt av ulyd. Jeg synes de er hendige å legge i innerlommen når jeg skal ut og fly. I lufta hører du ingenting annet enn den deilige musikken. Aberet er vel kanskje at du ikke hører kabinpersonalet heller. I eska kommer det en haug med propper og alt du måtte trenge. Du får dem hos NetOnNet til kr. 3389,-. Det må sies å være ett knallkjøp.


  Sennheiser HD700
  Det er skrevet side opp og ned om storebroren HD800. De er fantastiske hodetelefoner. Men hva med lillebroren? Jo, den står med rak rygg i midten av HD-serien.
  De vant eisa award med Best Product i 2012/1013. Men så ble det liksom litt stille. De kom for å fylle gapet mellom Sennheiser HD650 og HD800, som ikke ligner i det hele tatt. Det er gjort noen rare målinger av HD700 som viser at de har noen underlige peaks og dips i det øvre frekvensområdet. Det medfører at noen sanger kan høres mørkere ut, mens andre kan ha masse energi. Det er en litt rar hodetelefon som er vanskelig å bli helt klok på. Når jeg lytter hører jeg gang på gang at dette er noe spesielt. De er de mest komfortable hodetelefonene jeg noensinne har prøvd. Med sine 270gram og med perfekt fordeling over skallen, kjenner man nesten ikke at man har dem på seg. Her er det mye plast, men det er kvalitetsplast som ikke knirker eller sprekker. Hodebåndet og koppene er dekket av mikrofiber. Man kan se at mye av konstruksjonen er hentet fra HD800, og de bruker den samme finmaskede metallduken som HD800. HD700 bruker ikke den samme store ringradiator-driveren som storebroren, men har 40mm drivere med kraftige neodymium magneter. Jeg synes HD700 har mye mer til felles med HD800 enn for eks HD650. De er veldig åpne, luftige og man fårmer plass til et større lydbilde. De har en flott oppløsning og er ikke like pirkete som storebroren. Bassen er stram og fin. Som storebroren er det langt fra noen bassmonstre vi snakker om. De er ekstremt klare i lyden og tegner ett flott lydbilde som inviterer deg til mange timer med lytting. Det at disse hodetelefonene har gått ned i pris den siste tiden, gjør dem til ett av de beste kjøpene man kan gjøre nå. De har høy følsomhet, og med 150 ohm klarer de seg fint med for eksempel FiiO E17K alpen. Du får dem til 4495,- på Soundgarden.


  Schiit Lyr2
  Dette er en rørhybrid-forsterker. Jeg skrev i stereo+ nr6: ¨Med disse kreftene under panseret kan dette fort bli din eneste hodetelefonforsterker¨. Schiit spiller med en autoritet og en kraft man knapt finner i denne prisklassen. Det er også en fin plass å begynne om man skal tukle litt med forskjellige rør som en del av hobbyen. Den har en livlig spillestil som gjør det gøy å høre på musikk. Den har masse kraft og autoritet! 330Mw i 600 ohm er ganske friskt til å være en så liten forsterker.
  Skal du kjøpe deg ditt første ¨Head-Fi¨anlegg er dette et glimrende sted å starte. Og jeg vil påstå at man må mye lenger opp i pris for å finne en bedre hodetelefonforsterker. Den vil takle alt du gir den av hodetelefoner. Unn deg litt lys og varme på en kald vinterkveld!. Du får den hos Duet audio for 5690,- .
  Siste redigert av Erlendb; 04.02.2017 kl. 17:16. Årsak: Ble litt feil med setningene når jeg pastet det inn
  Overentusiastisk Hodetelefonist! Har også en del tradisjonell hifi.

 2. #2
  Hifi Freak Erlendb's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2014
  Sted
  Sandnes
  Innlegg
  1,385
  Tagget i
  4 Innlegg
  Det ble en haug med feil da jeg pastet den rett inn og alt så bra ut. Mesteparten skal være rettet nå.
  Overentusiastisk Hodetelefonist! Har også en del tradisjonell hifi.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed