Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast LESSisdox@'s Avatar
  Ble medlem
  Oct 2006
  Sted
  Åkrehamn,karmøy
  Innlegg
  636
  Tagget i
  0 Innlegg

  STAX Øre Elektrostater

  Hei Har noen Stax øre elektrostater(se bilde)stax sr-30 srd-4 har koblet disse opp med mange forskjelige oppsett SST /Rør eff +pre og int/Rør + dac osv.med gode kabler +++

  Synest disse ,må vel si gamle tingene spiller helt forrykende til alder tatt i betraktning ,åpne som fy men mangler nedover IMO ,men nydelig mellomtone og diskant og romfølelse.
  Andre her inne som mener noe om sånne /eventuelt større typer av gamle sorten kontra Helt Stax oppsett M forsterker.
  Spiller også på andre Øre Tlf saker, men føler denne elektrostat konstruksjonen er noe eget ,forandrer seg med det som den kobles opp mot.
  Feks koblet den opp på Doxa Signature /m Django Passiv /dac /cd .utrolig flott lyd her er alt .
  Mvh Roy K

  DOXA-012, 07MK2/NLE. 70Sig 2Stk,70B 1Stk,70B Mk2 2stk,Ht Doxa- Signature8-1,Dali Riaa,Kenwood-KD500-SME309,TEAC VRDS10SE-DPAdac,Pioneer Tuner F93, Isoda,Flatline,Statment.Head-fi,Nr1 AKG500+Ming da MC66-AE valveEARPHONEamp+HOLFI Xandra Batteri-CD,Nr2STAX SR30pro-SRD4+IntTubeamp Mingda mc-84-A2x12W +TubeBuffer+MicromegaStage3,Django+ Kenwood L-1000M,GTA 40 SE-oppgradert,jm-lab-927-SE+++

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  7,934
  Tagget i
  0 Innlegg
  SR-30 er electret, ikke elektrostat. Så vidt jeg har forstått betyr electret at det står permanent spenning over membranene slik at de ikke trenger ladespenning fra en trafo, og at det dermed blir enklere å koble dem til forsterkeren. De kobles via en omformerboks direkte til høyttalerutgangene på effektforsterkeren. Det forbauser meg at de fremdeles lyder bra, da spenningen over membranene (som er nødvendig for at de skal fungere) svekkes med årene, og de der må da være 20-30 år gamle?

 3. #3
  Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2010
  Sted
  Bergensregionen
  Innlegg
  7,551
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tråden "Elektrostatiske hodetelefoner"

  Se gjerne tråden "Elektrostatiske hodetelefoner".
  Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
  Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
  Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

 4. #4
  Medlem olav's Avatar
  Ble medlem
  May 2003
  Innlegg
  35
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har en STAX SRM 006t hodetelefonforsterker med rør med tilhørende hodeteleforner SR 404. Kjøpte noen gamle veldig pent brukte STAX SR-5 Gold (membran kledd med gull) fra Tyskland. Disse hodetelefonene er bedre en SR 404 og ble laget før STAX gikk konkurs. Har også to par STAX SR-3 som spiller veldig bra.
  Så det trenger ikke å være nytt for å være bra. Hvordan kan spenningen svekkes? Kanskje det er noen elektrolyttkondensatorer som burde skiftes?

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  7,934
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det er electret-systemet som lider av dette problemet, ikke elektrostatene. Elektrostatene tilføres kjørespenning av transformatorboksen de kobles til, så der eksisterer ikke det problemet.
  Jeg har selv et par STAX ∑ fra tidlig 80-tall som er koblet til en SRM-006t og det spiller fint. Veldig tilbakelent i diskanten, men ellers lyder de riktig bra.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed