Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  345
  Tagget i
  0 Innlegg

  Signalstøy fra PC - Xonar STX dac [Løst]

  Har frem til nå brukt Xonar STX lydkort som bade forsterker og DAC til hodetelefonene mine (ikke noe støyproblem, svart som natta). Etter at jeg kjøpte meg nye klokker og ny ekstern forsterker bruker jeg XONAR STX som DAC inntil jeg får en ny.

  Plages med en veldig lav (blir høyere med mer volum) støy i stille partier av musikken. Det høres ut som en slags høyfrekvent morse, ikke typen 15k Hz men i området 2k-5k Hz.

  Finnes det noen løsning på dette inntil jeg får meg en ekstern dac? Jeg er ganske sikker på dette kommer fra PC siden den blir borte hvis jeg kobler fra input på hodetelefonforsterkeren.

  Oppsettet er følgende: PC->Xonar STX -> analog RCA -> Aralic Taurus -> Hodetelefoner (LCD-2/HD800)
  Siste redigert av Ender; 25.08.2013 kl. 20:21.

 2. #2
  Tittentei
  Guest
  Det kan være signalkablene dine som fungerer som "antenne" og plukker opp støy. Du bør også prøve å koble Taurus til et annet stikk i huset enn der PCen er (spesielt hvis du bruker padde), kanskje du har en ground loop.

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Dec 2012
  Innlegg
  345
  Tagget i
  0 Innlegg
  Oooh salige lykke, takk skal du ha Tittentei! Jeg gjorde tre ting:

  1. Strømkabelen til Taurs satt i samme "padde" som PC, satte den i en egen stikkontakt litt lengre borte på veggen.
  2. Hadde litt overlengde på RCA kabelen mellom STX og Taurs som lå på hylla 5cm over pcn. Dro denne ut av pcskapet og ut på gulvet.
  3. Har et powerline adapter (internett over strømnettet), denne sto i samme stikkontakt som "padda" til PCn, satte den i en egen stikkontakt.

  Siden jeg tok alle tre på en gang kan kan jeg ikke sette fingern på hvem som var syndern. Hvis noen er veldig nysgjerrig kan jeg reversere steg for steg men nå er det stille som en grav i hodetelefonene. Deilig! Er det en ting jeg ikke klarer så er det sus og støy i høyttalere/hodetelefoner som ikke skal være der, blir gal av den slags!

 4. #4
  Tittentei
  Guest
  Bare hyggelig å være til hjelp. Godt å høre at du fikk bukt med problemet, og er helt enig i at det er ulevelig med støy. Har hatt liknende problem selv, og da hjalp det å skifte stikk på amp & pc.

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed