Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 22
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak JohnnyH's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Sted
  Rogaland / Sandnes
  Innlegg
  2,997
  Tagget i
  0 Innlegg

  Vintage head fi og utviklingen frem til i dag.

  Kikket innom hva hører du mye på via dit head fi anlegg, og så innlegget fra MatsGyver: http://www.hifisentralen.no/forumet/...ml#post1645898

  Her tar han opp utviklingen innen head fi, og jeg har ofte tenkt litt som han gjorde her.

  Buyer no 1 koser seg visstnok også med litt vintage utstyr.

  Jeg må innrømme at jeg bruker mine tilårskomne Yamaha HP1 nesten like mye som Audeze LCD2.

  Det er liksom noe med måten Yamahaene presenterer musikken på, blir liksom som en gammel god venn, hvor en koser seg mer med musikken og driter litt i hifi, veldig befriende av og til.

  Audezene har settfølgelig et bedre lydbilde og dypere bass, men der er veldig mange likheter når de blir drevet av samme utstyr.

  Naim headline ble kjøpt fordi en gammel Kenwood resiver begynte å skurre i volumkontrollen og hadde betydelig sus, så på amp siden har ting for min del blitt mye bedre.

  Er det andre som kosser seg med litt vintage head fi, isåfall hva slags utstyr dreier det seg om.

 2. #2
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Hodetelefonene jeg brukte var av typen Aiwa HP-500 som er en mutasjon av gamle Fostex T50, en orthodynamisk hodetelefon altså.

  Den har en impedance på 16 ohm og er overraskende lettdreven til å være ortho. Drives greit selv ut av en Ipod, men får litt mere trykk dersom man har en liten forsterker til å drive dem. Fiio E7 fungerer utmerket, og volumet er høyt nok på skala 32 av 60. Ergo mer enn nok kraft til å drive denne hodetelefonen.

  Originalt har denne hodetelefonen en veldig nøytral lydsignatur. Midsene er fantastisk (som på de fleste ortho) og den har en meget god bass-extension. Mids/treble området 3000hz og treble området mellom 7000-9000 har noen "peaks" som fører til fatigue ved lytting over lengere perioder, men etter noen små modifikasjoner (nye øreputer og annereldes dempematerial innvendig) er disse problemene så godt som løst.

  Alt i alt en meget god hodetelefon som kan sammelignes med toppklassen av dagens hodetelefoner. Foretrekker Aiwaene foran Sennheiser HD650, men Audeze er fremdeles hakket bedre enn disse gamle traverne. Bare synd Audeze veier tre hundre kilo og har en comfortfølelse som kan sammenlignes med å balansere en bok på hodet.

 3. #3
  Hifi-entusiast Buyer no 1's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2012
  Sted
  Danmark, København
  Innlegg
  162
  Tagget i
  0 Innlegg
  Her er lidt mere vintage, som jeg prøver sammen med ET 1000:  Med hensyn til udviklingen siges ET 1000 jo at være forgængeren til DT880, som kom frem i ... ja, 1980. DT880 synes jeg stadig den dag i dag er en fremragende hodetelefon, og ET 1000 er efter mine foreløbige erfaringer, på nogle punkter endnu bedre. (Men på andre punkter knap så god).

  Sammenligner jeg ET 1000/DT880 med fx T1 eller HD800, må jeg dog erkende at jeg alt i alt foretrækker de nye "topmodeller".
  Plug, play & listen.

 4. #4
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Dette er nå mine nye favoritt hodetelefoner til seriøs lytting. Var så heldig at jeg kom over et ekstra eksemplar som jeg kjøpte i tilfelle den første ryker.

  Det nærmeste man kan komme Stax SR-009 på budsjett?


 5. #5
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  34 år gammel og lukter som om de aldri er tatt ut av den originale eska. Som ny og ikke en skramme, brukermanualen var også med. Vintage headfi FTW.
 6. #6
  lasse5214
  Guest
  Dette liker vi

 7. #7
  Nyttbrukernavn555
  Guest


  Kjøpte NAD RP18 (tilsvarende på bildet) fra ebay Tyskland som er på vei i posten nå. Må si jeg er veldig spent hvordan disse låter sammenlignet med LCD-2 og Aiwaene. De har en åpen konstruksjon som minner litt om LCD-2, men har samme diaphragm som Aiwa, nærmere bestemt Fostex T50 driver og magnetplassering, men den har et annet material som gir en litt annen lydsignatur.

  Planen med dem videre er muligens å kjøpe LCD-3 puter til LCD-2ene mine (evt. si fra hvis det er noen som har LCD-2 eller 3 puter til overs, jeg er interessert), og montere de gamle putene over på disse. Og selvfølgelig leke litt med dempingen foran og bak magnetene for å få de til å høres akkurat slik jeg ønsker. Lushy med blomster og fuglesang.

  Purrin målte NAD RP18, og frekvensresponsen var veldig akseptabel.  Men har noe ringing på 5khz:  Litt mer info om opphavet til NAD RP 18, men det samme gjelder i stor grad Aiwa også:

  So for those who don't know, the NAD RP18 is an OEM of Fostex's original large driver ortho made in 1975, the T50v1. Yes, this headphone was made in 1975!!! It has a large driver of similar size to the LCD-2, is open back. There are 2 versions that were made for NAD, one with a mylar diaphragm and one with a kapton diaphragm. This is the kapton version, which in stock form puts out more bass than the mylar version, but which is controlled through damping. Both versions can be very neutral from bass to midrange with the right damping.

  I've been wanting to see measurements of these for a long time (as have many ortho-heads), and I hope this is a testament to how far we haven't come with ortho technology. This is what Fostex was able to do nearly 40 years ago when they tried to make the best ortho they could, targeted at the audiophile market. Goes to show what should be possible with today's advancements in materials and manufacturing. Think about where electrodynamics were in 1975, and how much improvement we've seen over the last 40 years. Compare an HD800 to the 70's electrodynamics. Fostex never updated this design, it was (AFAIK) their first attempt, and their only attempt at an audiophile ortho. Ever since then they have focused on cheaper models, which were all products for a target price and target market with limited, specific design goals. Today's T50rp is not an "all out" design either, it's made specifically for the prosumer market and isn't intended to sound good. Let's compare to Sennheiser's products- if this was Fostex's "HD800" type product (statment, all out design) in 1975, today's T50rp would be like Sennheiser's HD280 or something. The other neo orthos are good, but they could be much better. I would love to see what Fostex could do today if they tried to make something that sounded good. I honestly think they could rival the best electrostats and electrodynamics (the "super" LCD-3's probably give us a taste of what is possible). Though I'm sure I couldn't afford it with today's pricing and the way Fostex prices their TH series.  Diaphragm og spormønster er identisk som på Aiwaene. Men materialet som mønsteret er trykt på er annerledes. På Aiwaene er diaphragm transparent og lagd av Mylar (en form for polyester), mens disse er gul og er lagd av Kapton. Disse skal være litt mindre kontrollert, men ha mer bass.

 8. #8
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Fått testet ut NAD RP 18 i dag, og førsteinntrykket er at den levde ikke opp til forventningene. Original Aiwa og original RP18 er to rake motsetninger og jeg er overrasket over hvor forskjellig den samme driveren kan tunes med skifte av diaphragm materiale og casing. Aiwa er skarp som en knivsegg i forhold mens RP18 har noe mer trykk i midbass-range. De har omtrent samme bass-extension, men RP18 er trolig noe hevet i område 80-500Hz. LCD-2 har mer trykk/punch i dypbassen, men for mye til mine preferanser slik at RP18 er noe jeg kan leve bedre med.

  Med tanke på at de har veldig forskjellig tonalitet er jeg litt usikker på hvordan man skal gå fram med denne for å heve høye-mids og treble. Jeg tror det er lettere å tone ned det som er skarpt, enn å bringe det fram, så det kan bli en utfordring. Skal kløyve RP18 i dagene som kommer og forsøke med litt andre øreputer og dempematerial innvendig og se hvordan det påvirker tonaliteten. Men det er også den morsomste jobben. Det positive er at begge driverne fungerer som de skal!

  Navn:   NADRP18.jpg
Visninger: 686
Størrelse: 600.0 KbNavn:   NADRP18II.jpg
Visninger: 658
Størrelse: 602.2 KbNavn:   NADRP18III.jpg
Visninger: 690
Størrelse: 427.7 Kb
  Siste redigert av Nyttbrukernavn555; 30.10.2013 kl. 16:31.

 9. #9
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  NAD RP18 med LCD-2 øreputer gir en dypbass som nesten er på nivå med LCD-2. Førstnevnte er ikke like skarp/sibilant i diskanten som sistnevnte, og den virker enda mer shelved enn rev.1. Man skulle nesten ikke tro det var mulig.

  Uansett interessant å bemerke hvordan øreputens konstruksjon påvirker hodetelefonens evne til å produsere dypbass. Og denne forskjellen er så markant at jeg er rimelig sikker på at det ikke bare er i hodet denne gangen.

 10. #10

 11. #11
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Drøye priser på de eksemplarene når man tar i betraktning at der ikke er noen garanti, reklamasjon eller reservedeler tilgjengelig om en liten vital del går sønder, eller (skrekk og gru) driveren streiker. Men så er der noe særegent med vintage når det i tillegg låter forbasket bra. Og jeg hadde eksempelvis ikke en gang vurdert å la mitt fineste eksemplar Aiwa gå for under $1000. Men det finnes ennå håp. Ikke lenge siden en svenske fant Sansui SS-100 på loppemarked til € 8,-. Ikke hver dag man finner en $600 hodetelefon til den prisen, men det kan med litt umenneskelig flaks ennå skje.

 12. #12
  Hifi Freak JohnnyH's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Sted
  Rogaland / Sandnes
  Innlegg
  2,997
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra MatsGyver Se Innlegg
  Drøye priser på de eksemplarene når man tar i betraktning at der ikke er noen garanti, reklamasjon eller reservedeler tilgjengelig om en liten vital del går sønder, eller (skrekk og gru) driveren streiker. Men så er der noe særegent med vintage når det i tillegg låter forbasket bra. Og jeg hadde eksempelvis ikke en gang vurdert å la mitt fineste eksemplar Aiwa gå for under $1000. Men det finnes ennå håp. Ikke lenge siden en svenske fant Sansui SS-100 på loppemarked til € 8,-. Ikke hver dag man finner en $600 hodetelefon til den prisen, men det kan med litt umenneskelig flaks ennå skje.
  Var faktisk et friskt utvalg av vintage på "bukten", men er jo seff en risiko ifb deler og pålitelighet.

  Tipper et loppemarked eller dødsbo kan inneholde juveler inne vintage sjangeren, mange vet heller ikke nødvendigvis hva verdien er, det gir gode muligheter for kupp.

 13. #13
  Nyttbrukernavn555
  Guest
  Det aller meste vintage headfi låter like skrøpelig som det ser ut til, men så finnes der en og annen modell som ennå står fjellstøtt imot tidens tann. Det som er dumt er at innen de kommer på "bukten" er det for sent, slik at prisene har løpt løpsk og det blir kun for samlere eller spesielt interesserte. For noen år siden kunne man med riktig innstilt kompass få mye lyd for pengene ved å handle vintage, men i dag er prisene presset så høyt opp på de interessante modellene at det er langt ifra tilfellet.

 14. #14
  Overivrig entusiast Guit's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  1,122
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tror ikke kvaliteten på elektrostater har blitt noe særlig bedre en vintage. Det som er av min interesse nå er STAX SRX mk 3 pro. Den er veldig sjelden. Jeg slår til tvert, hvis noe dukker opp. mvh Guit

  Navn:   SR-XPro_2.jpg
Visninger: 467
Størrelse: 39.3 Kb

  EC EMC1 up, Project Rmp 9.1x/ speedbox SE, Ortofon Jubilee, Bel canto Dac 3, stello U3. ASR mini Basis Mk.2, Dp A1s EBW, Dp A1, Dp C1b, Dp EC502 mkII, Polycrystall Rack m.m. Black Magic, silk, silspeak, Audioquest kabler. Clio måleutstyr, JBL- Raven - PHL DIY Høyttaler . Head-fi: Koss ESP/950 E/90, WEE Woo Audio. HRT Headstreamer. Stax SRX MK3/SRM-1 MKII professiomal

 15. #15
  Hifi Freak JohnnyH's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Sted
  Rogaland / Sandnes
  Innlegg
  2,997
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Guit Se Innlegg
  Tror ikke kvaliteten på elektrostater har blitt noe særlig bedre en vintage. Det som er av min interesse nå er STAX SRX mk 3 pro. Den er veldig sjelden. Jeg slår til tvert, hvis noe dukker opp. mvh Guit

  Navn:   SR-XPro_2.jpg
Visninger: 467
Størrelse: 39.3 Kb
  Mener de lå noen staxer på "bukta" i en av linkene mine.

  Men prisen på fine modeller er høy dessverre.

 16. #16
  Overivrig entusiast Guit's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  1,122
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra JohnnyH Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Guit Se Innlegg
  Tror ikke kvaliteten på elektrostater har blitt noe særlig bedre en vintage. Det som er av min interesse nå er STAX SRX mk 3 pro. Den er veldig sjelden. Jeg slår til tvert, hvis noe dukker opp. mvh Guit

  Navn:   SR-XPro_2.jpg
Visninger: 467
Størrelse: 39.3 Kb
  Mener de lå noen staxer på "bukta" i en av linkene mine.

  Men prisen på fine modeller er høy dessverre.
  Det blir nok det ja. Men ellers så synes jeg at SRX'n har vært utrolig alle disse årene jeg har hatt disse. Still going strong mvh Guit

  EC EMC1 up, Project Rmp 9.1x/ speedbox SE, Ortofon Jubilee, Bel canto Dac 3, stello U3. ASR mini Basis Mk.2, Dp A1s EBW, Dp A1, Dp C1b, Dp EC502 mkII, Polycrystall Rack m.m. Black Magic, silk, silspeak, Audioquest kabler. Clio måleutstyr, JBL- Raven - PHL DIY Høyttaler . Head-fi: Koss ESP/950 E/90, WEE Woo Audio. HRT Headstreamer. Stax SRX MK3/SRM-1 MKII professiomal

 17. #17
  Hifi Freak Vintage Silver Pioneer's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Laksevåg - Bergen
  Innlegg
  4,128
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Har et par med Koss HV/1a hodetelefoner, men de har sett sine beste dager. Husker at lyden i disse var fantastisk bra. Skulle gjerne hatt et par av disse i bra stand. Navn:   image.jpg
Visninger: 411
Størrelse: 30.8 Kb
  Pio SA-9800 Amp, Pio SA-9800 Amp m/treverk, Pio SA-720 Amp, Pio SA-608 Amp ,2 stk.Pio TX-9800 Tuner,Pio TX-410L Tuner, Pio SG-9800 Equalizer, Pio SG-540 Equalizer,Pio CT-F950 Casett, Pio CT-320 Casett, Pio PD-30 CD, Pio DT-400 Timer, Pio HPM-1100 Høyttalere, Pio CS-656 Høyttalere, Pio PL-550 Platespiller, van Den Hul d102 Hybrid signalkabler, Monster Gold Plated speaker connectors, Soundcare Superspikes + Litt Tandberg - 2 stk Sølvsuper 11, Spolebånd 3300X, Høyttalere Hi-Fi 20.

 18. #18
  Hifi Freak Vintage Silver Pioneer's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Laksevåg - Bergen
  Innlegg
  4,128
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Har nettopp kjøpt et par med Koss HV/1A hodetelefoner fra Italia på Ebay. Telefonene er fra 1980. De har aldri vært brukt, kommer i originaleske og er "nye". Eneste som må til er å skifte skumgummi på "earpadene". Disse leveres fremdeles fra Koss, og er bestillt. Prisen ble kr 680,- for telefonene og kr 98,- for skumgummi. Syns lyden i disse vintagetelefonene er fantastisk. Her er bilde fra de aktuelle telefonene fra Ebay. Kommer med flere bilder når de er i hus :-)
  Navn:   image.jpg
Visninger: 437
Størrelse: 41.1 Kb
  Siste redigert av Vintage Silver Pioneer; 14.03.2015 kl. 13:16.
  Pio SA-9800 Amp, Pio SA-9800 Amp m/treverk, Pio SA-720 Amp, Pio SA-608 Amp ,2 stk.Pio TX-9800 Tuner,Pio TX-410L Tuner, Pio SG-9800 Equalizer, Pio SG-540 Equalizer,Pio CT-F950 Casett, Pio CT-320 Casett, Pio PD-30 CD, Pio DT-400 Timer, Pio HPM-1100 Høyttalere, Pio CS-656 Høyttalere, Pio PL-550 Platespiller, van Den Hul d102 Hybrid signalkabler, Monster Gold Plated speaker connectors, Soundcare Superspikes + Litt Tandberg - 2 stk Sølvsuper 11, Spolebånd 3300X, Høyttalere Hi-Fi 20.

 19. #19
  Overivrig entusiast Guit's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2009
  Sted
  Sunndalsøra
  Innlegg
  1,122
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Vintage Silver Pioneer Se Innlegg
  Har nettopp kjøpt et par med Koss HV/1A hodetelefoner fra Italia på Ebay. Telefonene er fra 1980. De har aldri vært brukt, kommer i originaleske og er "nye". Eneste som må til er å skifte skumgummi på "airpadene". Disse leveres fremdeles fra Koss, og er bestillt. Prisen ble kr 680,- for telefonene og kr 98,- for skumgummi. Syns lyden i disse vintagetelefonene er fantastisk. Her er bilde fra de aktuelle telefonene fra Ebay. Kommer med flere bilder når de er i hus :-)
  Navn:   image.jpg
Visninger: 437
Størrelse: 41.1 Kb
  Hadde denne Koss hodetelfonen tidligere. Solgte den til et søskenbarn. Denne har ikke blitt solgt i dag. Denne åpne modellen var den jeg likte best av de dynamiske Koss telefonene, som stort sett var av lukket type. Men bakdelen er at skumputene morkner etter noen år. Men det tar sin tid mvh. Guit

  EC EMC1 up, Project Rmp 9.1x/ speedbox SE, Ortofon Jubilee, Bel canto Dac 3, stello U3. ASR mini Basis Mk.2, Dp A1s EBW, Dp A1, Dp C1b, Dp EC502 mkII, Polycrystall Rack m.m. Black Magic, silk, silspeak, Audioquest kabler. Clio måleutstyr, JBL- Raven - PHL DIY Høyttaler . Head-fi: Koss ESP/950 E/90, WEE Woo Audio. HRT Headstreamer. Stax SRX MK3/SRM-1 MKII professiomal

 20. #20
  Hifi Freak Vintage Silver Pioneer's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2012
  Sted
  Laksevåg - Bergen
  Innlegg
  4,128
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Har et par av disse fremdeles, men de har sett sine beste dager. Skumputene er smuldret opp. Syns åpne telefoner er bedre enn store lukkete. Har et nytt par med AKG K701 Reference Headphones og ett par med AKG K260. De leverer lyd, men med litt volum blir det skurrende bass. Det er lenge siden jeg har hørt HV/1A'ene, men syns å huske at lyden var formidabel. Ser frem til å prøve disse på nytt.
  Pio SA-9800 Amp, Pio SA-9800 Amp m/treverk, Pio SA-720 Amp, Pio SA-608 Amp ,2 stk.Pio TX-9800 Tuner,Pio TX-410L Tuner, Pio SG-9800 Equalizer, Pio SG-540 Equalizer,Pio CT-F950 Casett, Pio CT-320 Casett, Pio PD-30 CD, Pio DT-400 Timer, Pio HPM-1100 Høyttalere, Pio CS-656 Høyttalere, Pio PL-550 Platespiller, van Den Hul d102 Hybrid signalkabler, Monster Gold Plated speaker connectors, Soundcare Superspikes + Litt Tandberg - 2 stk Sølvsuper 11, Spolebånd 3300X, Høyttalere Hi-Fi 20.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed