Audio-gd 10.2 dac/hodetelefonforsterker

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Har kjøpt en audio gd 10.2 dac/hodetelefonforsterker fra mala audio (Hjem - Mala Audio) og denne tråden er bare for noen generelle inntrykk av den.

SELVE HANDELEN
gikk smertefritt. La inn bestilling, fikk faktura på mail, betalte den via nettbank og 3 dager etterpå så var den på plass. Sendte også Sveinung (som driver mala audio) noen mailer, og han svarte raskt, utfyllende og var hyggelig. Så langt kan jeg si at jeg gjerne handler der igjen.

NÅR JEG ÅPNET ESKEN så gav innpakkningen en betryggende følelse at posten skal måtte jobbe litt hvis de skal ødelegge noe. Mao. greit emballert. Det som følger med er selve dac/forsterkeren, strømledning, USB ledning, optisk ledning, fjernkontroll og en masse små jumpere jeg ikke vet hva jeg skal med. Det som manglet var en brukermanual, men du finner en på siden til audio-gd fant jeg ut etter en stund.

FJERNKONTROLLEN er av noe solid metall. Aluminium? Mulig.
gdfjernkontroll.jpg


Merkelig nok var ingen av de 4 skruene som holder bakdekselet til fjernkontrollen på plass skrudd ordentlig til. Jeg hørte også noe rasling når jeg ristet på den, så åpnet den (mest av alt fordi jeg trodde jeg måtte sette i noen batterier)
gdfjernkontroll2.jpg


Det som laget raslelydden var ene skruen som holdt innmaten fast inne i fjernkontrollen hadde falt ut. De 3 andre skruene var heller ikke strammet til. Strammet til alle, noe som viste seg å være dumt for da går det ikke å trykke inn knappene på fjernkontrollen. Merkelig.. Så løste opp litt på alle, og universet var igjen i balanse. Eller knappene virket i vert fall.. Legg merke til klumpen til høyre inne i fjernkontrollen. Regner med det er batteriet. Har ikke snøring på hvilken type det er, eller hvordan jeg skal bytte det.

Litt missfarging på ene hjørnet bak er eneste synlige "feil" utvendig.
gdfjernkontroll3.jpg


Ellers en pen fjernkontroll (lider bare litt av dårlig kvalitetskontroll før de sendes ut)
gdfjernkontroll4.jpg


SELVE DAC/HODETELEFONFORSTERKEREN var større enn jeg trodde den ville være. Hadde ikke lagt merke til målene på den, og hadde fått for meg at den var ca like stor som hegel hd20. Den er litt bredere, og en del lengre. Pent utseende, ingenting å utsette på det.
gdhoved.jpg


Bak så har du USB, OPTISK, COAX innganger, og RCA, XLR og gud-veit-hva-det-er utganger (leit det opp på nett sjæl... jeg trenger dem ikke :))
gdhoved2.jpg


ETTER NOEN TIMERS BRUK så er inntrykket så langt at det er ett par lite gjennomtenkte ting på gang her. Du har en knapp for å bytte mellom å bruke enheten som en DAC eller hodetelefonforsterker. Har du den på som DAC så har du ingen lyd ut av hodetelefonutgangen. Switcher du over til å bruke den som hodetelefonforsterker så får du ingen lyd ut av utgangene bak (RCA/XLR/GUD VEIT). Ingen krise hvis du tenker over hvor få ganger du trenger lyd i både hodetelefonen og stereoanlegget ditt - men litt irriterende uansett.

Det som der i mot er KJEMPE IRRITERENDE med den patenten der er at det kun er 1 volum kontroll. Og når du bruker den som en DAC så skrur du naturligvis opp volumet på fult. Så.. Hva tror du skjer hvis du kobler til en hodetelefon og bytter over til å bruke den som hodetelefonforsterker? Nettopp, MAX VOLUM rett i hodetelefonen din. Så du må huske å skru ned lyden før du bytter over til hodetelefonforsterkermodus. Idiotisk av dimensjoner for oss som ikke alltid følger med.

9 FORSKJELLIGE FILTER er det også. Har noe med forskjellig oversampling eller noe å gjøre.. Les på audio gd sin side om det..

EN "GAIN" KNAPP er det også. Rimelig selvforklarende. Det som overrasket meg er at den virker når du har enheten i DAC modus også, så har du stilt lyden på stereoanlegget ditt høyt med gain på LOW og kommer bort i knappen så den stiller seg til HIGH så får du en overraskelse (lyden blir høyere for de som ikke følger med her...)

EN "SELECTOR" KNAPP har du også. Igjen, selvforklarende: velger fra hvilken inngang du vil ha lyd.

DISPLAYET STÅR BARE OG BLINKER OG INGENTING VIRKER når du ikke har koblet til noe på noen av inngangene. Ville vært kjekt å funnet ut det fra en brukermanual, i stedet for å tro hele saken var ødelagt - sånn som jeg gjorde. Jaja, nå kan du lære av min smerte.

DET ER EN LÅS på hodetelefon utgangene, så ledningen ikke skal sprette ut hvis du drar i den. Om det er en bra eller dårlig ting kommer an på hvordan du ser på det: kjekt at du ikke kan rive ut ledningen så du mister lyden. Noe mindre heldig at du kan dra med deg hele enheten så den detter i gulvet hvis du er så utrolig klønete av deg. Og du skal være SKIKKELIG klønete, for den veier litt. Mao lite sannsynlig at det vil skje, men...

LYDEN kan jeg ikke si all verden om. Har som sagt bare hatt denne noen timer, så har ikke fått sammenlignet den skikkelig mot hverken auralic taurus'en (som hodetelefonforsterker) eller hegel hd20 (som dac). Jeg har bitte litte granne følelsen at med HD20 så får du ett litt større lydbilde og at audio gd'n er enda litt mer "analog" i lyden enn hd20 er, men - igjen - jeg har ikke sammenlignet de mot hverandre noe spesielt så ta det med en klype salt. Føler jeg noe stort behov for å sammenligne de mot hverandre, eller at jeg mangler noe nå som jeg hører på audio gd'n kontra hegel hd20 via stereoanlegget? Nei, absolutt ikke. Men mulig det dukker opp noen forskjeller når jeg kjører litt A/B sammenligning. Men det er så drepende kjedelig og tidkrevende at det får bli en annen gang, hvis jeg i det hele tatt gidder:p

SOM HODETELEFONFORSTERKER så virker den helt knall. Behagelig varm lyd. Mindre soundstage og mikrodetaljer enn hva taurus serverer, men hadde vel ikke akkurat ventet at den DAC&FORSTERKER til 5000kr skulle konkurrere med en FORSTERKER til 13.000kr heller :) Den driver HE-500 uten problem, og vil av erfaring da også drive LCD-3. Skulle noen tvinge meg til å skrive en sammenligning mellom lyden av taurus og audio gd'n nå så vil jeg først si at jeg har ikke testet de skikkelig mot hverandre, så dette er absolutt ikke noe å ta som fakta & vedtatt, men det smyger seg en tanke bak i hodet at TAURUS er som å høre på noe nytt high-end utstyr - mens audio gd'n er litt mer som en knall god vintage reciever.

JEG VALGTE Å TESTE AKKURAT DENNE MODELLEN fra audio gd fordi den bruker to stykk wolfson WM8741 dac chip, og etter å ha lest om den så fant jeg ut at lyden skulle være varm og god. Noe den er. Hadde egentlig tenkt til å teste audio gd 17.32 som er mer eller mindre akkurat det samme som 10.2, bare med oppgradert usb inngang og ingen hodetelefonforsterker (har jo taurus for svarte;)) men 10.2 var på tilbud og angrer ikke ett sekund.

10.2 som jeg har er den utgåtte modellen. Den nye heter 10.32, og eneste forskjellen tror jeg er 32bit USB. Informasjon her:
�ͧӭ�响
(Jøss så rar den linken ble da... Jaja... Fungerer, bare trykk på den...)

For noen som er ute etter en kombinert dac og hodetelefonforsterker med varm lyd så får denne varm anbefaling av meg så langt (husk: bare eid noen timer), selv om du må være litt våken når du veksler mellom dac og hodetelefonforsterker så du ikke gir hodetelefonene dine ett lyd-sjokk. Skal komme tilbake til tråden når jeg har brukt den mer..

For ordens skyld - siden vi ikke er bortskjemt med omtaler av noe som helst her: Jeg har betalt full pris og har ingen fordeler av å skrive om denne, og har ingen tilknyttning til malaaudio.no :)
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Rettelse: Det at displayet står å blinker er hvordan den skal være. Ref audio-gd sin side:

After powering on the NFB-10.32, it will display “NFB-10” three times and show the last settings before power off (display is flashing). You then have to push either the “volume down” or the “volume up” button, otherwise there will be no sound. If you push and hold the "volume down" button for one second, NFB-10.32 will forget the volume level previously set and reset the volume to zero, other settings being unchanged. Otherwise, if you push and hold the "volume up" button for one second, NFB-10.32 will resume the volume level previously set, other settings also being unchanged.

Og utgangen jeg ikke visste hva var for noe er en ACSS utgang...

ACSS (Audio-gd Current Signal System) technology is Audio-gd's signature technology for transmitting audio signals in the current domain. This concept, first seen in 1966, has been adapted by us for many years. Since 2005, we have been evolving this technology to include it into all audio signal transmissions in our systems from digital source to power amplifier. Since 2006, ACSS technology became Audio-gd's signature technology and gains a lot of popularity.

Lærer så lenge jeg gidder å lese...
 

ardilla

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2009
Innlegg
4.493
Antall liker
1.009
Sted
OSLO
Torget vurderinger
3
Strålende omtale sålangt - gleder oss til lytteinntrykk!
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
KORT OM audio gd 10.2 VS hegel HD20 som dac til stereoanlegget: Hegel HD20 har ett litt bredere/dypere lydbilde med litt mer luft. Audio gd'n serverer ting litt mer rett i ansiktet på deg. Musikken er litt mer myk på HD20. På opptak hvor "S" lyder kan være prøvende for utstyr så er de penere/mer rafinert på HD20. Audio gd har litt lettere for å lage en anelse mer "sch" lyd. Audio GD har en generelt litt mørkere lyd.

Av tingene nevnt så langt er ingen av de store forskjeller, så sånn sett får du MYE for penga med audio gd'n - spesielt med tanke på at den også har en god hodetelefonforsterker - mens hd20 bare er en dac. Men det som er mer merkbart enn tingene nevnt ovenfor, er hvordan audio gd serverer mer & dypere bass enn HD20. Det overrasket meg litt for når jeg testet audiolab m-dac/zodiac gold/hd20 mot hverandre så serverte hd20 mest bass. Nå er det altså audio gd sin tur til å ta kronen som party-sjef, mens HD20 er bitte litte granne mer "hifi".

For de som eventuelt tester en audio gd så fant jeg lyden mest behagelig med GAIN satt på LOW.

HVIS JEG MÅTTE SELGE EN AV DE NÅ så hadde jeg slitt veldig med hvilken av de det skulle vært. HD20 har generelt en litt penere lyd enn audio gd, men jeg liker også den litt varmere/mørkere lyden til audio gd. Samt audio gd har en god hodetelefonforsterker... En av disse havner på torget her, men enn så lenge så vet jeg ikke hvilken det blir.

Neste (når jeg kommer så langt) er å sammenligne audio gd'n med auralic taurus som hodetelefonforsterker.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
AUDIO GD 10.2 VS AURALIC TAURUS som hodetelefonforsterker (med hifiman he-500, siden den er den mest tungdrevene hodetelefonen jeg har..).

Med audio gd 10.2 som kilde, og taurus koblet til den med balanserte kabler så er forskjellene små. Jeg nevnte tidligere at jeg mente audio gd hadde mindre soundstage enn hva taurus har, men der var jeg lurt av at jeg er vant med hegel hd20 som kilde til taurus. Med audio gd som kilde til taurus så merket jeg ikke noe forskjell i soundstage når jeg byttet mellom 10.2 og taurus.

Kort og godt så er forskjellen at taurus har mer krefter, serverer litt mer mikrodetaljer og er en anelse lysere i tonen. Det betyr ikke at den er lys og ubehagelig på noen måte, bare en bitte litte granne lysere enn når hodetelefonene drives av audio gd'n (som er mørk/varm). Og det er små forskjeller det er snakk om. Loven om "diminishing returns" er i full gang. Får du en bedre forsterker når du kjøper taurus til 13.000kr, enn audio gd'n til 5990? Klart. Er taurus 7000kr bedre enn audio gd'n? Absolutt ikke. Men det betyr ikke at taurus er en vilt overpriset sak - det betyr at audio gd'n er veldig bra til prisen. Taurus var ett klart steg opp fra musical fidelity m1 hpa, og musical fidelity m1 hpa var ett klart steg opp fra schiit asgard. Skal jeg rangere de fra best til dårligst så blir det taurus - audio gd 10.2 - m1 hpa - asgard.

TAURUS + HD20 VS AUDIO GD. Utstyr til 22.990kr vs 5990kr (eller 4990 som audio gd'n var/er på tilbud til). Audio gd'n har ett smalt men dypt lydbilde, mens HD20 serverer også bredden. Små detaljer, som hvordan Ellie Goulding puster når hun synger "my song", er lettere å høre med hd20 & taurus. De er der med audio gd'n også, men litt mer gjemt i bakgrunnen. Musikken er generelt en anelse mykere å høre på med hd20/taurus enn med audio gd. Og vi snakker en anelse, ikke store forskjellen. Selv om hd20/taurus serverer ett større lydbilde så høres det ut som om musikerene sitter nærmere hverandre enn med audio gd'n - uten at det betyr at det er vanskeligere å skille instrumentene fra hverandre med hd20.

Så for litt over prisen av 3stk audio gd 10.2 så får du bedre utstyr med kombinasjonen auralic taurus og hd20. Som med hifiman he-500 VS audeze lcd-3 så mener jeg prisforskjellen ikke kan forsvares med hvor mye bedre det er. Men det er bedre, så da er det jo bare å se på sparekontoen hva som står der - og hvor mye jaget etter den beste lyden er verdt for deg.

JEG LIKER AUDIO GD 10.2 fordi den gir deg virkelig mye for pengene. En god varm dac og en hodetelefonforsterker som driver he-500 (som ikke er enkle å drive bra). Den kaster ikke alle mikrodetaljer i fleisen på deg, men er behagelig å høre på. At den har litt mer bass en hd20 er heller ikke feil for min del.

JEG LIKER IKKE AUDIO GD 10.2 fordi den har ett smalere lydbilde enn HD20. Med hodetelefoner så bryr det meg ikke så mye, men via stereoanlegget så har jeg satt veldig pris på hvordan høytallerene forsvinner lett i stua med hd20. Med audio gd er jeg mer klar over at jeg hører på musikk via høyttallere. Men husk at dette er i forhold til hegel hd20, som er en dyr dac - og som jeg fant ut når jeg testet den tidligere mot andre dyre dac'er: en av styrkene er det store lydbilde den tegner.

KONKLUSJONEN min er at audio gd 10.2 er ett kupp til prisen, hvor eneste virkelige klage jeg har er ett noe smalt lydbilde.

Legg merke til at audio gd bruker en rekke forskjellige dac chip i sine produkter, og det er spesifisert på audio gd sine sider hvilken type lyd du kan forvente deg. Sånn sett er det ikke bare å kjøpe ett dyrere audio gd produkt å forvente at du vil få varm lyd men kanskje bedre soundstage. De har en rekke "neutral sounding and revealing" produkter.

Audio gd har også også en dac/forsterker hvor du kan bytte på både DAC chip og gud veit hva: �ͧӭ�响

Og en "advarsel" som alltid med lyd: dette er min mening, vurdert etter mine ører og min smak.
 
S

sorgenfri

Gjest
Mange takk for en virkelig god tråd! Setter stor pris på hvordan du sammenligner utstyr.
 

ElDuce86

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
22.12.2011
Innlegg
218
Antall liker
10
Torget vurderinger
1
Er de stor forskjell på "vanlig" utgang og balanserte utgangen til hodetelefonene?

Som de står på Mala Audio sin hjemmeside:
Utgangseffekt hodetelefonforsterker:
Balansert:
9950MW / 25 ohm
5950MW / 50 ohm
3300MW / 100 ohm
1150MW / 300 ohm
590MW / 600 ohm


Vanlig tilkobling:
3300MW / 25 ohm
1650MW / 50 ohm
850MW / 100 ohm
300MW / 300 ohm
150MW / 600 ohm

Er de slik at ved bruk av balanserte utgangen vil det være merkverdig mer effekt?

Og jeg lurer på Beyerdynamic T70 hodetelefonene, og den benytter jo org en vanlig jack-plugg... Ville det evt vært av noen verdi for meg og bytte kabel til en som kan tilkobles den balanserte utgangen?
 

Anonym

Æresmedlem
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
11.403
Antall liker
1.137
Torget vurderinger
4
Du har mer enn nok effekt ved vanlig tilkobling.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Det er samme på auralic taurus, og ved å bytte frem og tilbake mellom "vanlig" og balansert kabel på audeze lcd-3 så hørte jeg ingen forskjell i lyden. Nå har jeg ingen balanserte kabler til noe jeg har hjemme her nå, men regner med det er samme opplegget med audio gd'n.. Kanskje du kan merke noe forskjell med de mest ekstreme som hifiman he-6, men for alt annet så er det nok som Anonym sier: mer enn nok effekt ved vanlig tilkobling.
 

tottla

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.10.2006
Innlegg
80
Antall liker
2
etter å ha lest det flotte innlegget ditt mariusaa, frister det virkelig å handle!! Tenker å bruke Dac/ampen til kontoret..... Tenker å kjøpe noen gode hodetelefoner også. Vurderer å kjøpe AKG Q701, men er noe skeptisk til det åpne designet, dvs. alle rundt meg hører hva jeg hører på. Kan muligens bli en irritasjons faktor på jobb,,,,,
 

GladAmatør

Medlem
Ble medlem
01.02.2011
Innlegg
43
Antall liker
9
Torget vurderinger
4
etter å ha lest det flotte innlegget ditt mariusaa, frister det virkelig å handle!! Tenker å bruke Dac/ampen til kontoret..... Tenker å kjøpe noen gode hodetelefoner også. Vurderer å kjøpe AKG Q701, men er noe skeptisk til det åpne designet, dvs. alle rundt meg hører hva jeg hører på. Kan muligens bli en irritasjons faktor på jobb,,,,,
Du har et poeng der - kona sier hun hører musikken fra mine K701 fra stua og inn på hjemmekontoret når døra er åpen....
 

pstraums

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2007
Innlegg
1.413
Antall liker
118
Sted
Flateby
Torget vurderinger
1
Men når det er sagt så burde de fleste ha en viss toleranse for at det er litt lyd. Det er tross alt veldig lite lyd som lekker. Det er mye annet som bråker like mye/mer enn headsett imho. Men jobber du på et bibliotek så er det kanskje greit med noen som er litt mer "lukka" :) (husk, man skal ikke spille så veldig høyt med hodetelefoner uansett.. Det skal ikke så innmari mye til før ørene dine får problemer)
 

tottla

Hi-Fi interessert
Ble medlem
07.10.2006
Innlegg
80
Antall liker
2
Da har jeg fått Audio-GD 10.32 på kontoret. Første innrykket er fantastisk!!
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Audio-gd vs. HeadAmp

Siden vi mangler en generell Audio-gd-tråd, og kun har denne i hodetelefonkategorien, velger jeg i (denne omgang) å poste dette innlegget her.

post #2167 of 2316 12/5/13 at 10:38pm
I have not. But I've heard a number of Dynalo builds, Dynhahi's, and a GS-1. Have you heard a Master 5/6/8/9? They are all known to be excruciatingly neutral, 'dead nuts neutral', wire w/ gain sound. That is also the sound that GSX owners have been clamoring about now forever as well. Dubstep Girl recently compared both-and found them nearly identical. If you read between the lines at her experience (w/ Mytek pairing)-you would also likely conclude that the AGD is actually more neutral if anything-but either way they are almost identical. Kevin Gilmore is also extremely impressed w/ the Master 8 design based on it's topology, implementation, and claims he couldn't even source those same parts for $1500-let alone build it and sell it for that. ;)

In regards to the Master 10 being possibly just around the corner-yes, more than likely. But keep in mind there is very little difference at all between the 5/6/8/9 as they stand-just slight power increases, and in one instance the simple implementation of a hi/lo power switch on the back.

I owned the M8 and it is absolutely, unequivocally the most neutral, transparent piece of gear I've ever owned or heard. To my ears it was a good step up over the Dynalo/GS-1 I had previously owned-by a fair bit. Your own comments on the GSX mkI w/ upgraded modules tells me you've experienced the same.

So-heck yes I'd absolutely consider the Master series on equal footing with the GSX mkII-and it seems I'm not alone with this. Sure the aesthetics of the Headamp are untouchable-but I'd wager a lot of people here wouldn't find that worth an extra $13-1500 or a year wait time. ;) I also agree that an RMA to CHINA would be a REAL pain in the butt. OTOH-you could buy a second one with the money saved (bada bing!). AGD actually does have a decent warranty program though-details on their site if you're so inclined.


Don't get me wrong-I'd personally pay the difference for the aesthetics alone, even though I actually like the looks of the huge AGD stuff. But the GSX would be an amp I keep for LIFE (like my Leviathan)-and to that end paying a premium for aesthetics for the next 40 years isn't that big of a deal to me. But dang it the wait time is lol.

My .02.

-Daniel
Innlegget følges opp og kommenteres i påfølgende innlegg fra flere brukere.
 
Sist redigert:
Topp Bunn