Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Todani's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  488
  Tagget i
  1 Innlegg

  Leif Perssons aktive høyttalerstativer

  Navn:   Leif Persson.jpg
Visninger: 340
Størrelse: 60.9 KbNavn:   LP1432.png
Visninger: 348
Størrelse: 133.2 KbNavn:   Bandpass_enclosure.png
Visninger: 336
Størrelse: 1.4 KbNavn:   ScanSpeak.jpg
Visninger: 337
Størrelse: 42.1 Kb

  Broren til den velkjente høyttalerprodusenten Reidar Persson i Sverige, Leif Persson (Respons), har lansert noen ordentlig flotte "aktive" høyttalerstativer. Altså en basskasse til å plassere stativhøyttalerne sine på. Det fine med disse stativene er at de gjør nytte for seg - de øker frekvensområdet og dynamikkomfanget til anlegget. Med åtte tommers basselementer fra Scan-Speak oppnår man et frekvensomfang fra 25 Hz (- 3 dB) til 40-80 Hz. Det mest fantastiske av alt er at disse stativene/basskassene kan tilpasses de fleste stativhøyttalere.
  Ved å bruke "båndpass-prinsipp" (bygge høyttalerelementet inne i kabinettene) oppnår Leif Persson en bedre avrulling oppover. Med et slikt system trenger man ikke flere komponenter enn en spole (første ordens filter). Sammen med egenavrullingen til båndpassystemet (se frekvenskurve) blir dette et tredje ordens filter. Kunden må bestille ønsket spoleverdi selv for å tilpasse systemet til ens egne høyttalere. Leif Persson har en liste over kompontverdi for mange av markedets kjente stativhøyttalere. Prisen for to høyttalerstativer vil variere fra 20 til 25 tusen avhengig av finish og spolestørrelse på filteret.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 2. #2
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Aug 2007
  Innlegg
  144
  Tagget i
  0 Innlegg
  Man skal være opmærksom på at når man ikke bruger vanlige stativer, kan kassen virke som en forøgelse af højttalernes baffelstørrelse og dermed give uønsket frekvensvariation...

 3. #3
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Sep 2016
  Innlegg
  2,490
  Tagget i
  0 Innlegg
  1. Jeg har et annet nick når jeg diskuterer Hi-Fi
  2. Jeg er plassert politisk i området "sosialliberal"
  3. Jeg er veldig skeptisk til religion generelt
  4. Jeg er glad i piker vin og sang

 4. #4
  Hifi-entusiast Todani's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  488
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det er også verdt å bemerke at den vedlagte frekvensmålingen er utført i fritt rom. Man kan se at høyttalerne begynner å rulle av ved om lag 40 Hz under slike forhold. I et vanlig boligrom vil forsterkningen fra rommet gi et betydelig løft i den lave enden, typisk opp til 9 dB.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed