Ønsker anbefaling Hjelp til oppsett (forsterker / høytaler)

superchips

Fersking
Ble medlem
06.03.2018
Innlegg
1
Antall liker
2
Hei,

PROBLEMSTILLING:

Hvordan kan jeg enklest/billigst få bedre lyd? Utvide min NAD C372 med en NAD C272 (koster meg rundt 2500NOK). Eller selge min C372 (3000NOK?), legge noe på toppen (2-3KNOK?) og kjøpe en annen brukt forsterker? I såfall hva. Evt bytte høytalere en gang til.


BAKGRUNN:

Jeg er ikke fornøyd med lyden hjemme. Forsøker å gjøre det rimelig...

Har nå en C372 som jeg har hatt i mange år. Hadde på denne Jamo D590 som jeg ikke synes funket noe særlig.

Har nå kjøpt noen brukte Dali Ikon6. Bedre, men fortsatt ikke happy.

Synes lyden blir for spinkel. Ønsker kraftig og fyldig lyd. Men samtidig opptatt av at lyden er åpen og krisp.

Spiller mye progressiv rock og metall. Ønsker trøkk, men samtidig at akustiske instrumenter låter bra. Typiske band: Opeth, Trivium, Pearl Jam, Deep Purple, Lamb of God, Iron Maiden, Dream Theatre, Rush, Twisted Sister, Pain of Salvation, Leprous, mm. Ønsker "hifi lyd" ikke "party lyd" ala Cervin Vega.

Lydkilder: Spotify Connect (Chrome Audio), PLEX/LAN (kjøpt høyoppløst lydfiler, Chrome Audio), LP og CD. DAC: Musical Fidelity M1.

Setter pris på hjelp og innsikt!

frode.
 
Sist redigert:
M

MarkusH

Gjest
Først av alt, velkommen til HFS. :)

Enklest/billigst få bedre lyd?

La oss begynne med rommet, hvor langt fra bakvegg står høyttalerne? Hvor langt fra hverandre står høyttalerne? Hvor stort er rommet? Hvor synes du det blir for tynt, i diskanten, mellomtonen eller bassen (og eller mer enn én av de)?
 

Håkonlj

Hi-Fi interessert
Ble medlem
03.02.2013
Innlegg
65
Antall liker
102
Sted
Toten
Hei Frode!
Nå vet jeg ikke nøyaktig hvilken lydsignatur du søker, og kjenner heller ikke særlig til NAD generelt. Men har vært borti Dali Ikon2, bokhylleversjonen av dine høyttalere. Når jeg kjøpte høyttalere for noen år tilbake var det bl.a. dette settet selgeren på hifiklubben tok fram når jeg sa litt om budsjett, størrelse på høyttalere og rom. Valget mitt falt på B&W dm685 (første utgaven) den gang. Valget var lett for meg da jeg satt med akkurat den opplevelsen du beskriver nå, dog at du sier det har blitt bedre med dali ikon 6. Lyden i Dali ikon var for meg akkurat som du sier, spinkel og tynn, følte den manglet alt av dybde, mens b&w var akkurat det jeg så etter. Musikksmaken min er slett ikke ulik din, hører mye metallica, dream theater, led zeppelin, deep purple og masse mer jeg kunne ramsa.

Jeg vet ikke om dette hjelper deg noe, men det kan høres ut som vi har svært lik opplevelse til denne serien av høyttalere. Jeg tenker at du ihvertfall bør vurdere høyttalerene dine også, og ikke bare forsterkersiden av anlegget. Har du mulighet så ta gjerne en tur med forsterkeren din til eks hifiklubben og lytt litt til ulike høyttalere, se om du kan finne en match som passer deg bedre, evt test forsterkere også.

Ta gjerne en kikk på tråden min her om du vil, bare for å se hvordan jeg har satt sammen anlegget :) Tror jeg ca ligger i samme klasse som deg hva pris og klasse/nivå angår.
http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/91293-stuepryden.html#post2689970

Håkon
 

forsell

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2012
Innlegg
1.450
Antall liker
594
Du bør se etter nye høyttalere, en forsterker til hjelper minimalt.
 

Fluefiskeren

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.11.2004
Innlegg
1.101
Antall liker
962
Sted
Kristiansand
Kudos for god musikksmak, som dog krever sitt av høyttalerne, ja. Ser det ligger et pent sett med JBL Studio 580 på finn nå til en edruelig pris. Har selv hatt storebroren 590, og dette er en solid og meget vellydende serie, som yter bra på rock og metall. Så et tips kan være å selge unna Dali'ene og se seg om etter nye høyttalere.
 

Påsan

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.01.2013
Innlegg
265
Antall liker
311
Sted
Akershus
Torget vurderinger
21
Først (som Markus H skriver) hvordan er ting plassert, og hvordan er rommets beskaffenhet?
Så et tips litt utenfor allfarvei. I fare for å skaffe deg fler problemer enn løsninger, men likefullt en vei til mer homogen lyd og trivsel om du får det til; Har du vurdert en liten sub som fyller på fra 50-80hz? Kan gjøre underverker om du er fornøyd med lyden forøvrig.

-P-
 

Balle Clorin

Æresmedlem
Ble medlem
19.06.2012
Innlegg
10.261
Antall liker
9.497
Torget vurderinger
2
Høyttalerplassering og lytteposisjon har alt å si. Høyttaler og lytter nær vegg gir mest bass og trøkk , men også mindre åpenhet og mere ullen grøt. Vinkle høyttaler rett mot deg for mere detaljer og Krisphet. Jeg endte opp med å ha idet ca 80-100cm fra bakvegg og høyttalerfront 159 cm fra sin bakvegg. Sitter jeg 80 cm lenge frem har jeg ikke bass eller trøkk i det hele tatt.
 
Sist redigert:

steinost

Æresmedlem
Ble medlem
22.01.2004
Innlegg
11.337
Antall liker
8.426
Sted
Lillestrøm
Torget vurderinger
2
de ht blomstrer hvis du skyver på med en skikkelig power amp.
Prøvde en 2x250w klasse D på ht til guttungen.
Var ikke til å kjenne igjen.
 

benrune

Fersking
Ble medlem
14.11.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Jeg tror også at du bør bytte forsterker. Prøve å finne en som er litt mer musikalsk, med varmere signatur. Jeg leverte tilbake min NAD C368 da jeg trodde den ikke klarte drive høyttalerene. Men det var bare at lyden ble tammere. Jeg hadde Electrocompaniet ECI-1 tidligere som er veldig entusiastisk.
 

t-roten

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2015
Innlegg
2.729
Antall liker
10.267
Sted
London
Jeg har veldig lik musikksmak, og ut fra det jeg forstår har vi liknende smak når det kommer til lyd
Jeg har brukt en rekke forsterkere, og de beste jeg har funnet er Cyrus og Musical Fidelity

Jeg kjenner ikke høyttalerene du bruker, men tror Musical Fidelity kan passe bra.
 

Leemix

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
18.03.2016
Innlegg
323
Antall liker
59
Ikon serien vil kanskje slite med å klare den lyden du er ute etter alene, jeg har Ikon 1 med en eldre parasound effekt koblet opp til pc, klar og fin lyd, men klart mye mindre en Ikon 6. Har også en Yamaha sw315 under pulten og sammen funker det veldig bra. Sub’en fyller ut fint der de små men gode Ikonene kommer til kort. Ved PC blir det ikke helt det samme som en stue men dette fyller også hele resten av kjøkkenet med bra lyd ved å øke volum litt. Vil nok koste vesentlig mer å bytte høyttalere til noe med mer futt nederst. Forsterker kan nok hjelpe endel også men igjen det kan koste ganske mye å få den kraften/kontrollen du vil ha.
Og som nevt over, ikke glem plassering, har du flaks kan det hende du kan finne det du ønsker.

Edit: forandret litt på tekst etter å ha sett at Ikon 6 var 2x6,5 tommer og ikke 5 tommere.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Sist redigert:
Topp Bunn