Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg

  Egenstøy i forsterker

  Hei!

  Jeg har en Cambridge Azur 640A (V1) som genererer en del støy i begge kanaler. Det rare er at støyen er der både når volumhjulet står på lavt og høyt volum, men ikke "middels".

  Hvis man starter med volumet på det laveste og skrur gradvis opp, så avtar støyen oppover mot ca. "klokka 10", der støyen knapt er hørbar. Så øker støyen igjen ettersom man skrur volumet videre opp.

  I pre out utgangen finner man også den samme egenstøyen, men der er støyen kraftigst når volumhjulet står på minimum, og avtar gradvis til ikke hørbart når man skrur volumet (gradvis) helt opp på maks.

  Støyen høres ut som en "durelyd", men over et ganske bredt frekvensområde (60-2000Hz), målt med en app på telefonen.

  Er det noen her som har noen ide om hva som kan være feil med forsterkeren, ut fra det med hvordan volumet på støyen endrer seg på et noe overraskende vis ved endringer på stillingen volumhjulet?

 2. #2
  Overivrig entusiast HAREPUSEN's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2009
  Sted
  telemark
  Innlegg
  768
  Tagget i
  1 Innlegg
  sikkert 50hz nett støy, 2000 er som et hyl Hvis du er sikker på at ikke trafo fra en annen komponenet over under ved lager støyen ,og eller at du har effektive høytalerer så er det ofte slik at små integrerte amper har enkle psu som i seg selv støyer en del , v2 er forbedret der tror jeg ,Er lyden generende høy kan for eksempel tomgangs justering sjekk evt offsett just være på plass ,evt verksted

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  16
  Tagget i
  0 Innlegg
  Lyden kommer ikke fra andre komponenter, det er samme lyd når forsterkeren står midt på gulvet, med kun to høyttalere og strøm tilkoblet.

  Hva er en PSU?

  Jeg har faktisk en V2 også, den virker perfekt.

  Det med hvordan lyden varierer i volum med forskjellige innstillinger på volumhjulet, kan det være en ledetråd? Kan det være potmeteret det er noe galt med?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed