Resultater 1 til 18 av 18
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hjelp/anbefaling til forsterker og høytalere

  Hei alle. Har en Rega rp40 som per tiden er koplet opp til en NAD 320 forsterker og Celestion 3 høytalere. Synes vel anlegget spiller ok - men må innrømme at jeg er en novise når det gjelder hifi. Igår hadde jeg en kar her som lot meg prøve et par Dali 1,5 på riggen og fikk nesten sjokk. Jeg har tydeligvis gått glipp av mye (når det gjelder) lyd. Jeg har derfor bestemt meg for å bruke ca 20.000,- på ny forsterker og høytalere. Og det er i den forbindelse jeg henvender meg til ekspertisen, det vil altså si dere. Det jeg lurer på er om dere har råd og vink og tips når det gjelder hvordan pengene skal eller bør investeres. Har igrunnen få preferanser - ut over at jeg vil ha gulvstående høytalere og at jeg primært spiller vinyl. Har mye plater på cd og, for all del, men liker vinyl best. Stuen min er på ca 40 kvadrat. Så hva bør jeg gå for? Hva ville dere gått for? Hvorfor? Kan nevne at jeg bor i Tromsø hvor vi har både Hifiklubben og Soundgarden representert. Tror jeg vil kjøpe en av disse plassene for å slippe postgang etc hvis problemer. Takknemlig for alle svar og tilbakemeldinger. På forhånd takk. Mvh, PA.

 2. #2
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2012
  Innlegg
  880
  Tagget i
  1 Innlegg
  Ja da er det bare å ta seg en lufte tur å høre på det de har å tilby deg i den prisklassen å høre om de har noe som faller i smak som jeg er ganske sikker på att de har. På den str stue kan større gulvstående være tingen feks Dali Opticon 6 sammen med feks Nad 356. Event feks Onkyo 9050 sammen med Monitor Audio silver 6.
  Siste redigert av forsell; 21.05.2016 kl. 22:02.

 3. #3
  Hifi Freak oks81's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  Hjemme
  Innlegg
  9,788
  Tagget i
  4 Innlegg
  NAD 320 er da en helt ok forsterker. Liker de små NADene jeg. Du kan jo beholde den og kjøpe deg nye høyttalere kanskje?
  Ta deg en tur på Soundgarden og Hifiklubben og se/lytt og finn noe du liker.
  Om du beholder NADen har du litt mer penger å bruke på høyttalere.

  Jeg ønsker ikke anbefale noen høyttalere da jeg ikke kan bestemme din smak, og hva du liker.
  Det fins 10 typer mennesker, dem som forstår seg på binære tall, så de ni andre......

 4. #4
  Overivrig entusiast Quisten's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2012
  Sted
  Stavanger
  Innlegg
  920
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei og velkommen til forum.

  Første tips du skal få er å holde godt på lommeboka

  Fordelingsmessig utifra budsjettet ditt hadde jeg selv valgt en ca 50/50 løsning. 10-12k på høyttalere og resten på forsterker.

  Av egen erfaring er det høyttaleren som er mest utslagsgivende på hvilken lyd / klang du får. Noen høyttalere er detaljerte og tilbakelente, andre er mer frempå og rocka, mer trykk og dynamikk.

  Anbefaler å ta en god runde å høre på forsjellige merker og føle deg frem til hvilken klang som passer deg best. Ha gjerne med en CD eller be om et spor du kjenner godt fra før.

  Lykke til !
  Devialet Phantom Gold i Mono

 5. #5
  Overivrig entusiast Kjendis's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  916
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1
  Torget
  1
  Det første du må se etter er høyttalere. Prøv høyttalere som er litt dyrere enn budsjettet ditt. Den forsterkeren du har nå kan fint drive en gulvstående høyttaler som ikke er alt for tungdreven som for eksempel Monitor Audio Silver 6. Når du kjøpt deg høyttalere, så kan du prøve ut ulike forsterkere senere som foreksempel Rogue Audio Spinx som er lovprist i Stereophile.
  Hi-fi handler om matching. Men noen produkter kan lage magi av gråstein.

 6. #6
  Overivrig entusiast Strømling's Avatar
  Ble medlem
  May 2014
  Sted
  Nedre Romerike
  Innlegg
  1,173
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg ville ha forsøkt å få tatt en lytt til Yamaha Soavo P1/ NS901. Disse får du brukt eller demo under 20k og de er ganske lettdrevne. Spiller fantastisk med Abrahamsen V2UP. Dette er en musikalsk kombinasjon jeg ikke har hørt i nærheten av i prisklassen eller godt over. Innom har Tannoy, XTZ, Martin Logan, Dali vært men ingen av de har musikaliteten til Yamaha. Les testen i lyd og bilde av Soavo P1 denne testen beskriver de meget godt. Selv i dag som jeg også har Wilson Audi Sabrina setter jeg meg ofte til for å lytte på Yamahaene.
  Stue: Abrahamsen V2up, estoril bluesound node 2i, Yamaha Soavo p1.
  Lytterom:Electrocompaniet ECI6 Pioneer N70AE,Wilson Audio Yvette,Wilson Audio Sabrina, Avid Sequel, Avid Pellere, Lyra Delos.

  Annetoxa Signatur mkii, Rega RP3, ,

 7. #7
  Hifi Freak oks81's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2012
  Sted
  Hjemme
  Innlegg
  9,788
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra oks81 Se Innlegg
  NAD 320 er da en helt ok forsterker. Liker de små NADene jeg. Du kan jo beholde den og kjøpe deg nye høyttalere kanskje?
  Ta deg en tur på Soundgarden og Hifiklubben og se/lytt og finn noe du liker.
  Om du beholder NADen har du litt mer penger å bruke på høyttalere.

  Jeg ønsker ikke anbefale noen høyttalere da jeg ikke kan bestemme din smak, og hva du liker.
  Ok, skal gjøre ett forsøk..
  Skulle jeg gått på klubben/soundgarden i dag hadde jeg tatt en titt på disse:
  Dali:
  https://www.hifiklubben.no/hoyttaler...nde-hoyttaler/
  Monitor Audio:
  Monitor Audio Bronze 6 Gulvstående høyttaler - Sort ask
  Klipsch:
  Klipsch Reference Premiere RP-260F gulvstående høyttaler

  Men bare du veit hva du liker Oki doki! Bestem selv!
  Det fins 10 typer mennesker, dem som forstår seg på binære tall, så de ni andre......

 8. #8
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2013
  Sted
  Tromsø
  Innlegg
  166
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ligger en NAD C390DD og ett sett Dali Mentor 6 her på torget som bør sjekkes ut. Til salgs i Troms.

 9. #9
  Overivrig entusiast vrøvl's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Innlegg
  619
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg syns PSB X2T er et av de beste kjøpene i denne prisklassen, veldig allround i stilen, og de klarer til og med å fylle et stort rom.
  Neste steg opp er Tannoy XT 8F, hvis de kan lirkes inn i budsjett.
  Disse selges muligens ikke hos Klubben eller Haven, men PSB har de visst hos Expert...
  Siste redigert av vrøvl; 22.05.2016 kl. 04:15.
  Swissonor TD-160 - Ortofon Quintet Red - Xindak MC-10
  Yamaha WXC-50 - Rega Brio-R - Tannoy XT 8F

 10. #10
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Det er gjort mye undersøkelser på hva som er foretrukket kriterier fra en høyttaler. I motsetning til hva enkelte hevder og hvor de peker på ulik smak hos folk, så viser det seg at et stort flertall foretrekker høyttaler med jevn frekvensrespons og jevn off-axis målinger. Slike tester foregår blindt og hvor høyttalerne får nøyaktig samme plassering.

  Utifra det og også personlige erfaringer så mener jeg PSB Imagine T er det beste kjøpet du kan gjøre i denne prisklassen. De måler veldig bra og låter flott. Vet ikke om noen som kan matche de i denne prisklassen, verken det de selger på Soundgarden eller Hifi Klubben. Imagine T er låter forøvrig klart bedre og mer behagelig oppover i frekvens enn PSB Imagine X2T. Har lyttet mye på begge side om side.
  PSB Imagine T - Gulvhøytalere - Finn lavest pris, test og informasjon

  Imagine T vil vokse med en kraftig forsterker, men de låter også veldig fint med en mindre en. Her ville jeg kanskje ha sett etter en brukt forsterker hvis du synes brukt er ok. Har du planer om å integrere en subwoofer senere, så bør du velge en surround receiver som har innebygget delefilter. En kraftig Pioneer eller Onkyo vil fungere veldig bra. De har lav forvrengning og låter rent og klart. En stereoforsterker vil dog vanligvis gi deg mer watt og krefter pr krone, men vanskeliggjør god integrering av subwoofer.
  Representerer lydogakustikk.no

 11. #11
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det ligger et par Definitive Technology BP6B høyttalere på Bruktbørsen her på HFS til 2500. Synes det er en svært god pris for et sett gode høyttalere som både er lettdrevne og kan fylle opp den store stuen din med godlyd. Bipolare, slik at de spiller bakover også. Siden du har så stor stue kan du nok utnytte det prinsippet ganske godt. På tross av den lave bruktprisen vil jeg tro de følger godt opp når de fores med stadig bedre forsterkere, og det finnes det en god del av på Bruktbørsen.

  Men hovedårsaken til at jeg nevner akkurat disse er at de befinner seg i Troms. Vet ikke hvor i Troms, men til den prisen er de nok verdt å kjøre noen få mil for å plukke opp.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 12. #12
  Hifi-entusiast kjetil200's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2009
  Innlegg
  321
  Tagget i
  0 Innlegg
  Enig i å prioritere høyttalere først og fremst, selv om noen mener kilden er det viktigste. Jeg gjorde engang et kjøp av Klipsch Heresy III og da fikk jeg en Rega Brio-r med på kjøpet for noen lapper ekstra. Det var en super kombinasjon og til tross for at høyttalerne kostet 4 ganger så mye som forsterkeren.
  PC - Audiophilleo 1 - Naim DAC - Naim Supernait 2 - Spendor D7
  Kabler: HiLine og NACA5

 13. #13
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  Dec 2015
  Innlegg
  54
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg ville også vurdert å se på kun høyttalere først og så spart opp til forsterker etterhvert om det er for lite penger igjen. Ville også vurdert brukt foran nytt, mye mer høyttaler for pengene da. Men før du går for konvensjonelle greier bør du få hørt på Magnepan eller Quad. Definitivt ikke for alle men en kan forelske seg fullstendig i lyden fra slikt (selv om den NADen din strengt tatt vil slite litt med magger). Horn bør du forsåvidt også sjekke ut, både lyd og utseende på horn er jo fete greier.

 14. #14
  Medlem
  Ble medlem
  May 2016
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Hei igjen...

  ... alle sammen, og takk for gode tilbakemeldinger. Forum, ass. Det er bare å slenge ut en flaskepost - og så renner det inn med kvalifiserte og informerte tilbakemeldinger. Vit at det er høyt verdsatt. Hva jeg tenker etter å ha lest det dere skriver er følgende:
  1. Ut fra anbefalingene deres peker MONITOR AUDIO SILVER 6 seg ut som et naturlig sted å begynne. Disse ligger på rundt 13.000 hvilket rimer godt med at dere mener at noe over halve budsjettet bør gå til høytalere. Som nevnt spiller jeg nå med en NAD 320. Vil den være istand til å drive SILVER 6 på et vettig vis? Hvor mye vil det være å hente på å bytte ut også forsterkeren? Skjønner at svaret her vil måtte bli en antagelse, men jeg tar det gjerne imot. Er enig med en av dere - 320 er en helt ok liten forsterker. Så trenger jeg egentlig å bytte den? Hva vinner jeg i så fall?
  2. Noen oppfordrer meg til å sjekke bruktmarkedet. Er usikker på hva jeg mener om det. Er i utgangspunktet sterkt for både gjenbruk og resursutnyttelse. Samtidig er jeg lite lysten på å sitte med skjegget i postkassen hvis noe ryker etter kort tid. Hvordan er dette markedet, altså hifi-markedet, når det gjelder brukt? Hva er deres erfaringer? Man skulle vel tro at de (var det?) 4 år gamle Daliene jeg ble tipset om er krute gode, og når prisen er halv - hvorfor ikke? Samtidig er jeg altså om ikke skeptisk så iallfall litt ... varsom. Hva mener dere?
  3. PSB hadde jeg aldri hørt om før idag. Hvilket utvilsomt sier mye om hvor grønn jeg er i denne sammenheng. Men etter å ha forsket litt, men selvsagt ikke lyttet, må jeg innrømme at jeg er småforelsket i Imagine T. Får jo kanonkritikker over en lav sko og fytte pakksesen for et eksteriør. Hva er den store forskjellen på denne og SILVER 6, slik dere ser det? Klarer NADen min å drive Imagine? Hvilken forsterker anbefaler dere til Imagine - gitt at jeg primært spiller vinyl fra en Rega?
  4. Når det gjelder elektrostata-forslagene har jeg tatt imot dem (og takk!). Men jeg tror det blir litt for eksotisk for meg i denne omgang. Eller egentlig: for alt jeg vet er dette kanskje kanunsaker (altså med "u" så dere skjønner at det er alvor). Men det blir for mye for lille meg å forholde meg til i denne sammenheng hvis jeg også skal inn i overlegninger knyttet til elektrostata.
  5. Til slutt: Hvor viktig er kabler i den sammenheng det her er snakk om? Har høytalerkabler fra Hifi-klubben. 2x4. De er fra 1987 men funker som bare fy. Er det mye å hente på kraftigere kost? Hva med signalkabler? Er det vesentlig med en oppgradering her (forutsatt ny forsterker)?
  Ja, det er slike ting jeg tenker på for tiden. Jeg håper dere vil fortsette å hjelpe meg med det. Igjen takk til alle og mvh. - PA

 15. #15
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Veldig mange Monitor Audio høyttalere er tunet ganske lyst. Silver 6 ser også ut til være det basert på målingene hos Stereophile. Jeg mener det lett kan føre til lyttetretthet over tid.
  Monitor Audio Silver RS6 loudspeaker Measurements | Stereophile.com

  Responsen til Imagine T er mer korrekt og den vil derfor låte mer riktig tonalt.
  PSB Imagine T loudspeaker Measurements | Stereophile.com
  Siste redigert av Orso; 22.05.2016 kl. 21:59.
  Representerer lydogakustikk.no

 16. #16
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Nov 2012
  Innlegg
  880
  Tagget i
  1 Innlegg
  jeg tror ikke du skal høre så mye på hva vi mener låter eller måler bra, eneste riktige er å starte med åpent sinn/ører og lytte deg fram til den kombinasjonen som passer for deg, helst hjemme i din egen stue. Synes du Audio Monitor skulle låte for lyst kan du teste Dynaudio også som er mindre lyse i lyden, event høyttalere fra feks Spendor. Kan forøvrig ikke tenke meg att du kommer til å synes att Naden din spiller spesielt godt med Image T, men det skader ikke å teste . Kablene du har funker nok greit foreløpig.

 17. #17
  Overivrig entusiast ufo's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2016
  Innlegg
  666
  Tagget i
  0 Innlegg
  delefrekvensen til MA er også veldig høye 3khz (på et membran av alu eller noe, skriking?) ifølge stereophile, 1.8khz for PSB som er en fordel offaxis.

 18. #18
  Bransjeaktør Orso's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2008
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  10,473
  Tagget i
  6 Innlegg
  Her kommer dagens bombe og som nok går rett i fleisen på tradisjonelle audiofile meninger:

  Lytting i butikker er overdrevet. Det er bedre å gå etter målinger!

  La meg forklare kort hvorfor. Lytter du til to forskjellige høyttalere i ulike butikker eller rom, så er det ikke høyttalerne alene som slår mest ut på forskjellene. Det er rommene. Det utgjør mer. La oss da ta et konkret eksempel:

  1. Du lytter først til en høyttaler i et rom og med en plassering som er svært vanskelig. Kanskje både oppover og nedover i frekvens. Nedover er det store utfasinger og nesten null bass. Det er tamt og livløst og tendenser til hardhet. Mange vil her trekke konklusjon at høyttalerne er dårlige, har lite bass osv.

  2. I den andre butikken så fungerer samspillet rommet og høyttalerne mye bedre. Her er det mykt og behagelig p.g.a få utstikkende refleksjoner og bassen er fyldig og med bra smekk i.

  Basert på en slik opplevelse velger man selvsagt høyttalerne fra butikk nr. 2. Men det er ikke nødvendigvis høyttalerne man har hørt forskjell på, det er rommene. Når man kommer hjem, så snur dette helt på hodet. Ved en lik plassering vil høyttalerne nå ha de samme arbeidsbetingelsene og det kan like gjerne være høyttalerne fra butikk nr. 1 som fremstår som de beste.
  En måling er derimot utført uavhengig av rommet. Utfordringen her er selvsagt å vite hvordan målingene relateres til vår hørsel og persepsjon. Men det vi vet svært mye om i dag og er informasjon man kan hente fra andre.

  Bottom line er, jeg er overbevist om at de aller aller fleste tilfellene så vil man komme best ut med en høyttaler som måler best på papiret. Det er et mye sikrere valg enn å gå få fra butikk til butikk og hvor det i tillegg er andre faktorer som volum, dagsform, type musikk, utseendet på høyttalerne osv. som også vil ha innvirkning på opplevelsen.
  Eventuelt så må man låne høyttalerne med hjem og gjøre en AB test.

  Svakheten til nevnte Imagine T er først og fremst bassen og litt lav følsomhet. Elementene er ikke store. Men du får kvalitet fremfor kvantitet og kan dessuten supplere med subwoofer senere.

  Å velge en surround receiver er derfor meget fornuftig. Å legge til en subwoofer i et anlegg som avlaster høyttalerne i dypbassen og kan jevne ut frekvensresponsen i rommet, utgjør mye mer enn ørlite bedre kvalitetsmessig elektronikk.

  Forskjellene på forsterkere er dessuten små når de er konstruert for å ha lav forvrengning. Det er elektronikk med mye forvrengning (ofte gjort bevist fra produsent) som skiller seg ut og låter vesentlig annerledes. Liker man det, må man enkelt og greit teste det selv i eget anlegg da andres erfaringer i andre rom og med annen type musikk ikke har noe god overføringsverdi.

  En annen høyttaler som er verdt å sjekke ut er KEF Q700, men jeg holder nok en knapp på PSB Imagine T.
  Representerer lydogakustikk.no

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed