Resultater 1 til 9 av 9
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg

  System Audio SA10 -trenger innspel på forsterkerbruk og evt ny forsterker.

  Hei! Ny bruker på forumet her.

  Kjøpte nylig et par System Audio SA10 Anniversary, og har såvidt testet i heimen.

  Eg er på jakt etter ein god forsterker til desse, og i mellomtida bruker eg min gamle forsterker som er ein Yamaha AX-397. (75w)
  Det eg lurer på er om det er skadelig å spele på denne forsterkeren, då eg er klar over at SA trenger litt krefter for å synge skikkelig. Eg er usikker på om ampen er for liten....

  Har planer om å kjøpe primare når eg kjem over ein til rett pris.

  Takk på forhånd for innspel. (er forholdsvis ny i Hifiverdenen, men har litt peil på lyd og utstyr...)

 2. #2
  Hifi-entusiast Assy74's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Sted
  Kristiansand
  Innlegg
  421
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  En emotiva xpa-2 vil gi deg passelig med effektkraft og vil helt sikkert låte bra du får den nye gen3 for ca 14-15 lapper fra usa eller en brukt for ca 6 lapper

 3. #3
  Æresmedlem motoren's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2007
  Sted
  Flekkefjord
  Innlegg
  11,826
  Tagget i
  12 Innlegg
  Torget
  1
  prøv å få tak i en Xindak 6950 på brukten,passer godt sammen med SA.(bare et ex)
  Men vet jo ikke hvilket budsjett du har?

  mvh
  JMLab Electra 920.1<br />Audio Research LS 3 pre<br />Monarchy Audio NM 24 tube DAC<br />Denon DCD 1650AR<br />biamper med Pass F5 Power amp/Hypex UCD 180<br //Clearaudio Concept/Mcru power supply/LM Audio LP33 Tube riaa/ Audio Technica 33EV <br /Tributaries serie 8 speaker cables>/Audioquest K2 Ht cables<br />In.Akustik Reference digital<br />In-Akustik Reference ic<br />Marantz DV 8003 Multispiller/ Nos Mullard

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk for innspel!

  Budsjett, ja... No snakkar me ca 3000,- men om ei stund så kan eg legge ut meir for ein forsterkar.

  Har sett eit par alternativ på finn til ca 3-4000, men dei vart solgt før eg fekk fingen ut. (Primare i21, og ein xtz A100)

 5. #5
  Overivrig entusiast Seskage's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  644
  Tagget i
  3 Innlegg
  Jeg har hatt SA 10 i et halvt års tid, og har brukt dem med en Primare i22 dac med godt resultat. Er veldig fornøyd md den komboen.
  Primaren er for tiden inne til reparasjon, så nå er de koblet opp til en eldre Marantz forsterker. Det fungerer også veldig bra, den er litt "varmere" enn Primaren.
  Tror ikke du skal bekymre deg for at 75w er for lite, har drevet disse høyttalerne med en Lm audio 211iA også. Dog ikke til noen høye lydnivå. Den er kun 2x15w (triode) og 2x32w (ultralinær)

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, Primare i22 DAC er ein av dei eg har sikla på. Litt dyr for meg akkurat no, men kanskje det kjem ein god deal på den ein gong. Er egentlig sugen på å kjøpe ein integrert med innebygd dac, så blir det ein komponent mindre å halde styr på.

  Har faktisk sett på diverse komboer med forforsterker og effektforsterker til ein billig peng, (nad, rotel o.l.)


  Takk for input ang. Yamahaen min. då kan eg lytte uten å bekymre meg for å øydeleggje noko....

 7. #7
  Hifi-interessert Kvakksalver's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  55
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hadde jeg vært deg hadde jeg ikke stresset med å kjøpe noen ny forsterker. Yamahaen du har vil sikkert kunne gi deg helt grei lyd. 75 Watt er i hvertfall ikke noe begrensende i dette tilfellet. Da ville det heller dreie seg om kvaliteten på strømforskyninga. Men det er ikke farlig å bruke forstekeren. Du vil nok høre det dersom det oppstyr forvrening og forsterkeren sliter, da ville jeg skrudd ned på lyden. I dette tilfelle er det jo bare å prøve seg frem. Spill på normalt volum, fyr den opp lit og hør etter. Dersom dynamikk og fundament i musikken blir dårligere, og det begynner å bli ubehagelig så skrur du ned.

  Følg litt med på bruktmarkedet etter gode integrerte forsterkere. System Audio er ikke spesielt vanskelige å drive. Men svarer godt på bedre forsterkeri. Deter mange som bruker Primare på SA, og det låter sikkert bra. Men jeg har hørt enkelte si at i22-modellen kan være litt slank i lyden, så jeg ville kanskje prøvd den først. Men for all del, det kan være god match.

  Men jeg har veldig trua på Marantz, som en annen over nevner. Det ligger en Marantz PM-KI Pearl Lite på børsen til 7 lapper. Det er riktignok noe over det du ville gi, menjeg er overbevist om det det vil være en kjempekombo.

  Det er også en Thula IA60 på børsen nå til en meget beskjeden pris: 1500,-. Det skal være en veldig god forsterker, og dersom den ikke lever opp til forventningene får du nok solgt den ganske lett. 1500,- er jo heller ikke den største risikoen.

  Andre merker du kan holde holde med som ofte er ute på børsen er:

  Creek (denne tror jeg ville vært veldig spennende på System Audio)
  Arcam
  XTZ
  Denon
  Rega


 8. #8
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2016
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tusen takk for grundig svar!

  Ja, Eg tenker det går an å prøve litt forskjellig om det kan kjøpes billig brukt, for, som du skriv, det er ingen stor risiko i tilfelle.

 9. #9
  Hifi-interessert Kvakksalver's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  55
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det ligger en Denon PMA-2000AE Forsterker på bruktbørsen nå til bare 6000,- (førpris 14000,-) denne ville jeg slått til på før den forsvinner. Tror ikke den blir liggende der lenge!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed